koreafilm

Grădina Secretă – episodul 8

Written by koreafilm. Posted in Gradina Secreta, K-drama, Povestea

2hofrzr

Published on noiembrie 25, 2011 with 21 comentarii

de Diana Cristolțean

4MEN – Reason

Yoon Seul este rănită să audă că Oska nu vrea să renunțe la Ra Im și pleacă. În absența ei, el îi cere scuze lui Ra Im pentru scena de adineauri, spunând că speră ca vorbele sale să o fi durut pe tânăra regizoare, la fel cum l-au durut pe el. Oska îi cere lui Ra Im ajutorul și pe viitor pentru că doar așa poate să prelungească cearta dintre el și Yoon Seul. El îi promite fetei că o va ajuta la rândul său, iar Ra Im (adevărata Ra Im, cea din corpul lui Joo Won) acceptă, cauzând confuzie.

La ieșire din închisoare, Oska vrea să îi aplice o corecție vărului său pentru că a fost arestat, și pentru a se elibera din strânsoare, Ra Im îl gâdilă, însă când îi dă drumul, cei doi se sărută accidental. Acest lucru îl scoate din sărite pe Joo Won (aflat în corpul lui Ra Im) care este panicat că buzele sale sunt acum murdare.

Ra Im își face griji pentru Oska, însă Joo Won îi spune că nu are de ce să fie gelos pe vărul său. Întrebată de ce ține atât de mult la muzician, Ra Im îi răspunde că după fiecare moment dureros din viața sa (ca și atunci când tatăl ei a murit), și după fiecare zi grea, muzica lui Oska este singura care îi alină suferința. Ea mai adaugă că acesta este prima dată când se bucură că au făcut schimb de corpuri deoarece doar așa, folosind corpul lui Joo Won, știe că poate să-i fie de folos artistului. Adevăratul Joo Won îi promite că o va face să-i pară rău pentru cele spuse.

Când apare Oska, Joo Won (având corpul lui Ra Im) merge la el, îi spune că îl urăște, și că nu se poate numi un star. Yoon Seul apare și ea, și îi invită pe cei trei să petreacă o noapte la acel resort. Pentru a se răzbuna pe Joo Won, Ra Im acceptă,  și o ține de mână pe fosta prietenă a vărului său. Oska intervine, și o ia pe Yoon Seul deoparte pentru a discuta. Cei doi se ceartă, ea îi spune mărturisește până la urmă că nu o interesează Joo Won, ci background-ul lui, iar Oska îi răspunde înapoi spunându-i ca nu are dreptul să se comporte așa deoarece nu el a cerut să se despartă. Yoon Seul îi reamintește că l-a auzit spunând în preajma unui prieten, care încerca să îi despartă, că el nu ieșea cu ea deoarece este o ciudată. Oska o acuză spunându-i că a ea a fost cea care l-a refuzat când a cerut-o în căsătorie, deși el fost sincer în acele momente.

Într-o discuție aparent ”între fete”, Yoon Seul crede că îi cere lui Ra Im (care defapt este Joo Won) să îi spună pe care dintre cei doi bărbați îl iubește. Îi răspunde pe un ton sarcastic că îl alege, evident, pe Joo Won. Restul serii, Ra Im (aflată în corpul lui Joo Won) și Yoon Seul îi tachinează pe ceilalți doi cu replici siropoase. În final, cei doi bărbați, respectiv cele doua femei merg la saună. Ra Im îl vede pe Oska dezbrăcat, iar Joo Won are ocazia să se mândrească în fața lui Yeon Seul cu mușchii pe care cascadoarea îi are.

Mai târziu, Ra Im și Joo won reușesc să stea la un foc mic de tabără. El o întrebă de ce nu are o familie, iar ea îi mărturisește că mama sa a murit când era mică, iar tatăl său, care era pompier, a decedat într-o intervenție. De atunci, ea a trăit singură, primind o sumă de bani de la guvern. Auzind acestea, Joo Won îi spune că regretă că nu a plătit taxe mai mari guvernului pentru ca banii aceia să ajungă la ea, vorbe care îi aduc lacrimi în ochi lui Ra Im.

Dimineața următoare, Oska se trezește alături de Ra Im, iar Yoon Seul alături de Joo Won. Foștii iubiți sunt terifiați de această împrejurare, însă Ra Im și Joo Won sunt aprope indiferenți. La micul dejun, Oska află că piesa reprezentativă pentru noul său album a ajuns pe Internet, așa că le cere oamenilor săi să încerce să oprească răspândirea veștii, deoarece melodia este plagiată. El ia mașina lui Joo Won și merge la artistul pe care spera să îl prezinte lumii ca fiind talentul pe care el l-a descoperit. Crede ca el este de vină pentru că piesa a ajuns pe Internet, însă află că persoana respnsabilă are adresa locului unde Yoon Seul are biroul.

Ra Im află de audiția pentru filmul de acțiune, încearcă să îl convingă pe Joo Won să participe spunându-i că îl va antrena ea, însă el refuză categoric, spunând că vor mai exista ocazii. Ea îi promite că îi va ruina afacerile.

Joo Won cumpără haine scumpe de damă pentru Ra Im, împotriva voinței acesteia. Tuturor li se pare ciudat faptul că dublura semnează  în locul directorului, așa că Park Bong Ho, angajatul care este mai nou rudă prin alianță cu Joo Won ajunge la concluzia că Ra Im trebuie să fie însărcinată. (Altfel, de unde atâta autoritate?)

Mama lui Joo Won află că fiul său se comportă tot mai ciudat în ultimul timp, așa că stabilește o întâlnire cu Ra Im. Joo Won merge îmbrăcat cu o ținută sport cu paiete albastre, varianta feminină, care nu reușește decât să o enerveze mai tare pe mama sa. Ea îi oferă o sumă de bani, cerându-i să îi lase fiul în pace. Joo won și află de la femeie că aceasta nu este prima dată când procedează în acest fel și ia banii. După aceasta, Joo Won merge la prietena sa psiholog care o sfătuiește pe Ra Im să-l părăsească pe Joo Won deoarece nu va reuși să protejeze o femeie obișnuită ca ea.

Ra Im întâmpină dificultăți la locul de muncă a lui Joo Won, este prea amabilă cu toți și nu le poate da celebra replică ”Asta e tot ce poți face? Ești sigur?”. Când vede că o angajată îl acuză pe un client VVIP că i-a făcut avansuri, Ra Im nu se poate abține și îl lovește cu pumnul.

Joo Won aude de acest incident, merge la secția de poliție unde se află Ra Im și îi repoșează că a acționat atât de iresponsabil. Îi spune că la fel ca și în cazul cu geanta, ea nu s-a gândit o clipă la el. Joo Won refuză să o ajute pe Ra Im, chiar dacă în joc este corpul lui, și îi spune să se descurce singură.

El iese din cladire, însă afară a început o furtună și în momentul în care este atins de ploaie, personajele își schimbă trupurile la loc. Ra Im (aflându-se acum în ploaie), fuge înapoi la Joo Won, și când se văd nu își pot ascunde bucuria.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

21 comentarii

There are currently 21 comentarii on Grădina Secretă – episodul 8. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. miraculoasa ploaie!totusi minunea nu tine prea mult:))in sfarsit astazi termin orele mai devreme si pot vedea episodul:D Multumim pt. rezumat! ^^

    • Mai putine ore la scoala, mai multa distractie si k-culture :D
      Esti binevenita! ^.^

  2. Da, ploaia :)) Momente senzaționale în acest episod :) Mulțumim Diana! Frumos rezumat, ft amplu, iar melodia, superbă :)

    • Mersi, Ana! ^.^
      Doar dupa ce vad rezumatele pe blog imi dau seama cat de mult obisnuiesc sa scriu o.O Ma las prea usor dusa de val. :))

  3. Alt episod funny, cat am ras prima data cand am vazut episodul la scena sarutului dintre Joo Won(Ra Im) si Oska si cand il vede Ra Im pe Oska dezbracat la sauna.

    • Acea scena a fost total neasteptata!! Am ramas masca minute in sir. :)))
      Nici scenele cu sauna nu au fost mai prejos, desi intr-un fel puteai sa-ti dai seama ca Ra Im se va speria de saracul Oska. Totusi, scena sarutului a fost cu adevarat imprevizibila :)))

  4. un episod mult prea tare :)))) am ras de n-am mai putut :)))) m-a distrat cumplit scena de la micul dejun, cand Ra Im (Joo Won) scapa lingura pe jos :))) ah, si bineinteles, sauna XD XD ah, nici nu mai stiu ce sa scriu in comentarii, sunt atatea faze, ca ar trebui sa iau tot episodul cap -coada pe scene :))) si tot cred ca as mai avea de zis ceva XD absolut genial serialul XD

    • Total de acord! ^.^ Sper sa mai avem parte de astfel de episoade cat mai curand :D

  5. Cel mai bun episod de pana acum! Ar fi o suita de scene comice pe care le-as aminti, insa scena sarutului “masculin” m-a amuzat cel mai tare.
    E imprevizibil serialul, caci atunci cand nu ma astept trec imediat de la o stare la alta. Toata agitatia asta provocata de schimbul de corpuri, presarata cu umor, mai e pusa in umbra si de drama. Nu-mi vine sa cred ca mama nemiloasa are Joo Won si ca sa fiu sincera cand l-am vazut prima data ma intrebam cu cine seamana asa arogant si uite ca am aflat. Totusi schimbarea lui se produce, incet el devine o persoana mai calda, se vede ca iubirea lui pt. Ra Im creste. Acum intelege prin cate a trecut ea, cum e sa fii sarac.

  6. Povestea lui Oska e ironica si trista. Trecutul se tine scai de el, are mare efect asupra prezentului. Un artist trebuie sa faca sacrificii, dar unii nu vad asta si cand nu se astepta e “injunghiat”. De cate ori il aud cantand ma intristez, melodia sa din OST e absolut superba: Oska – Tear Stain
    http://www.youtube.com/watch?v=PtSeDe3b7Gs

    Din intamplare am gasit si un MV cu povestea lui de dragoste:
    http://www.youtube.com/watch?v=IaIki5CTDYs

  7. Nu stiu daca e cineva pe aici care a urmarit BOF, insa am gasit o asemanare intre el si “Secret Garden”. Povestea “Mica sirena” se poate se aplica si in cazul lui Joon Pyo si Jan Di. El era printul caruia i se destinase o sotie si chiar a suferit de amnezie, iar Jan Di e “mica sirena” venita dintr-o alta lume, care patrude in cea a oamenilor bogati. Toata durerea faptului ca Joon Pyo nu o mai recunoaste a impins-o la un gest extrem, sa se arunce in piscina, exact cum “Mica sirena” se aruncase in mare. Totusi finalul e altul, Jan Di nu se transforma in spuma marii, caci dragostea dintre ea si printul ei a fost mult prea puternica.
    Ceea ce e cel mai concludent fapt ca “Gradina Secreta” si “Baieti de bani gata” au un lucru puternic in comun e “mama”. Cele doua personaje masculine au doua mama la fel de nemiloase, ambitioase, care cred ca pot controala pana si sentimentele cu puterea banilor. Amandoua nu se gandesc cu adevarat la sentimentele fiilor, ci pt. ele conteaza ca ei sa aleaga o sotie conform normelor impuse de ele si ca ei sa conduca afacerea, fara a se gandi la o fericire adevarata.

    • oh, ai dreptate O_O nu m-am gandit pana acum, dar asa e, se potriveste chiar prea bine cu BOF (bine ca finalul a fost altul totusi, altfel cred ca il strangeam de gat pe Jun Pyo XD XD dupa ce am avut atat rabdare cu el, atat mai lipsea :)) ).

      Ar fi totusi de facut o precizare: Mica Sirena nu se transforma in spuma marii, asta ar fi insemnat ca ea a disparut pentru totdeauna, asemeni tuturor celorlalte sirene dupa ce mureau. Povestea spune ca datorita sacrificiului ei, pentru ca a pus viata altuia mai presus de a sa, in loc sa devina spuma, a devenit o “fiica a vazduhului”, traind pentru totdeauna in cer alaturi de celelalte “fiice”. Pentru ca pana la urma, este o diferenta uriasa intre “a muri” si “a disparea”. Moartea este numai pentru prezenta ta fizica. Felul in care alegi sa pleci determina daca vei “disparea” pur si simplu sau daca totusi vei ramane cumva. Daca spiritul va ramane pana la urma.

      • Eu am urmarit BOF si cand am vazut ca Joo Won are amnezie si nu-si mai aduce aminte de Ra Im m-am gandit la Joon Pyo & Jan Di… aaaah, da & mamele ft rele care-si doreau fete bogate…
        Finalul la Secret Garden chiar mi-a placut… a fost ceva concret… pe cand la BOF ramane un semnul intrebarii (astept continuarea) :))

      • E buna precizarea ta. “Mica sirena” devine o “fiica a vazduhului” tocmai fiindca fortele ceresti s-au indurat de ea. Iubirea ei a dus-o spre sacrificiu si ma gandesc ca insasi marea nu a vrut un destin atat de tragic pt. ea. Chiar daca devenea spuma a marii spiritul ei ar fi dainuit, caci valurile au propria “vointa”, ele continua sa atinga tarmul.
        M-am referit prin faptul “Jan Di nu se transforma in spuma marii” ca l-a ea acest “destin” era metafora care ar fi explicat sfarsitul ei. In cel mai rau caz ea putea muri inecata, iar intr-un mod figurat existenta ei devenea o amintire stearsa pt. Joon Pyo, ca si cum ea nu ar fi facut parte din viata lui.

  8. Poate e cam tarziu de mentionat acum, dar am tot uitat sa postez asta. Nu stiu daca a mai observat cineva, dar in primul episod, Ra Im, in scena cand intra in salonul VIP, are un tatuaj cu un dragon pe bratul drept. Apoi brusc nu-l mai are. Cred ca producatorii s-au temut sa nu o masculinizeze prea mult pe Ra Im XD XD

    • eheee… si cata dragonul era :)) s-a sters intre timp de la apa calda :D

      • Am mai observat si eu ceva… cicatricile de pe picioare. Intr-un episod cand Ra Im e dublura pt. fata cu parul scurt, e imbracata in acel costum de piele. Din cate tin eu minte picioarele ei erau frumoase, insa cand Joo Won isi verfica “corpul”, pe picioare are cicatrici mari in zona gambelor. E posibil ca pentru “filmari” sa le fi acoperit cu machiaj, insa dupa cum erau “la verificare” pareau destul de urate. Nu stiu exact, poate ma insel. :)

      • =)))) buna asta

  9. stie cineva ce film o sa fie dupa acesta?:D

  10. Imi place la nebunie acest serial :x

  11. :)) asa e, am observat si eu, costumul acela dezvelea destul de multa piele, dar inafara de rana pe care si-a facut-o la brat, nu parea sa aiba si alte semne. Mai mult, cand se lupta in scena aceea cu 5-6 “oponenti”, nu se vedea decat bandajul patat de sange din jurul bratului XD XD

Leave a Comment