koreafilm

Grădina Secretă – episodul 19

Written by koreafilm. Posted in Gradina Secreta, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

jukg9c

Published on decembrie 12, 2011 with 10 comentarii

de Diana Cristolțean


Hyun Bin – That Man

Ra Im scapă din prinsoarea lui Joo Won, însă acesta îi dă un ultimatum: să stea la el iar dacă el nu îşi va da seama de ce a iubit-o, atunci să dispară. În schimb, Ra Im îi propune altceva: să o lase pe ea să aibă rolul Micuţei Sirene pentru a fi alături de el, iar apoi să dispară asemeni spumei mării.

Joo Won o duce la Şcoala de Acţiune unde cei doi află că Ra Im nu mai poate juca în filmul „Dark Blood” din cauza condiţiei medicale. Ea îi spune lui Jong Soo şi celorlalţi cascadori că doar participarea la filmări a fost un vis împlinit pentru ea. Mai târziu, îi zice lui Joo Won că rolul pierdut a fost un miracol dăruit de el. Acesta începe să-şi aducă aminte de tot mai multe lucruri care au legătură cu Ra Im.

Han Tae Sun a acceptat să devină producătorul lui Oska, însă Yoon Seul e iritată de această schimbare de situaţie, însă mai ales de faptul că tânărul chiar a acceptat să şi locuiască acasă la iubitul ei. Yoon Seul şi Oska se ceartă pe acestă temă, dar pe de altă parte, tânăra se înţelege de minune cu „noul” Joo Won.

Pe un ton amuzat, Joo Won îi spune mamei sale că deşi Ra Im este o cascadoare, şi că este foarte antisociabilă, el o place şi nu se va despărţi de ea. Când el întreabă de pompierul care l-a salvat acum 13 ani, d-na Moon este rezervată, refuzând să-i dea detalii despre acel om.

Tânărul aranjează o nouă întâlnire cu Ra Im, la jacuzzi de această dată. Ei se tachinează, după care Joo Won îşi aduce aminte de o glumă făcută de cascadoare în trecut. Ea este bucuroasă să vadă că începe să îşi recapete memoria, îl îmbrăţişează, după care încep din nou să se tachineze.

Joo Won descoperă tot mai multe lucruri care îl fac să creadă că relaţia sa cu Ra Im este absolut imposibilă: ea locuieşte într-un apartament sărăcăcios, dar mai ales, este fan Oska! De asemenea, el şi-a găsit o nouă persoană cu care poate să ţină dezbateri, Han Tae Sun.

Mama lui Oska se întâlneşte cu Yoon Seul pentru a-i cere explicaţii de ce a negat că îl cunoaşte pe fiul ei la masa în familie, şi de ce s-a întâlnit cu Joo Won, deşi îl place pe vărul lui. Oska apare şi el şi îi ia apărarea tinere. Yoon Seul îi propune doamnei să iasă amândouă la „un pahar”, unde, până la urmă, cele două se împacă şi devin prietene.

Oska devine imaginea reprezentativă pentru o campanie anti-fumat, iar popularitatea lui creşte. El iese la o cafea cu Ra Im, însă atunci când o duce acasă sunt (din nou) aşteptaţi de Joo Won. Cei trei merg în casă la un ceai, când d-na Moon îşi sună fiul şi îi spune adevărul despre identitatea şi moartea pompierului care l-a salvat, dar îi mai spune şi minciuna că Ra Im îl învinovăţeşte şi vrea să se răzbune pe el. Joo Won nu o lasă să îi explice nimic, şi merge acasă, unde află că păstrează câteva lucruri dragi lui, şi anume un aspirator, un coş cu portocale, bani, şi haine de damă.

Oska iese cu Yoon Seul în public, încercând să se revanşeze pentru toate momentele când i-a fost frică să lase lumii de ştiut că ei sunt împreună. Câteva fane îl acuză că este nerespectuos faţă de ele deoarece iese cu cineva, însă Oska se apără, spunând că are şi el dreptul să iubească, şi în plus este timpul să se aşeze la casa lui.

Joo Won citeşte scrisoarea pe care Ra Im i-a scris-o, precum şi varianta sa a sfârşitului basmului „Micuţa Sirenă” scrisă ulterior, şi îşi aduce aminte de tot ce s-a petrecut în ultimii 13 ani. Merge la Ra Im, îi spune adevărul, şi mai mărturiseşte ceva: ultimele cuvinte ale tatălui ei.

El şi-a amintit de momentul în care a fost prins în lift, şi tatăl ei l-a găsit. Acesta din urmă a făcut tot posibilul de a-l salva pe Joo Won, şi chiar i-a promis că dacă vor scăpa amândoi, el i-o va prezenta pe fiica sa. Din nefericire, liftul s-a prăbuşit cu pompierul prins înăuntru, nu înainte ca acesta să-i ceară lui Joo Won să-i spună fiicei lui că îi pare rău că nu va putea ajunge la masa din acea seară şi o va iubi mereu.

Joo Won îşi exprimă regretul pentru că nu i-a putut transmite lui Ra Im aceste cuvinte mai devreme şi că tatăl acesteia a murit încercând să-l salveze. Ra Im îi mulţumeşte că i-a adus aminte cât de mult tatăl ei a iubit-o. Împreună, cei doi merg la locul de veci al pompierului, unde Joo Won îi cere acestuia mâna lui Ra Im.

Joo Won merge la mama sa, căreia îi mărturiseşte că din cauza minciunii pe care a spus-o mai devreme despre Ra Im, el numai poate să îi poarte respectul de mai demult. De acum înainte, el îi spune că va trăi ca soţ al lui Ra Im, şi nu ca fiul al d-nei Moon.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Grădina Secretă – episodul 19. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima! :) Se apropie de final….dar acest episod e unul din cele mai frumoase :) si ultimul, desigur!
  Multumim Diana pt daruirea cu care ai scris rezumatele, ai facut si faci o treaba de minune.

 2. Da, frumos episodul, mai ales spre final… . Ma gandeam zilele trecute la episodul trecut si scena in care Joo Won e in masina si se indreapta spre furtuna cu corpul in moarte cerebrala al lui Ra Im… . Daca analizez mai bine…e mult mai tare decat conceptia clasica a filmelor cu poveste de dragoste. El isi da viata pt ea sau invers si gata. Ei aici, Joo Won isi da viata, sufletul si trupul lui pt Ra Im…si, culmea, replica lui, in momentul respectiv este….ca e cea mai egoista decizie pe care o face..a unui lider al societatii. Adica pe langa toate astea este mustrat de faptul ca tre sa renunte la trupul lui Ra Im si sa il salveze pe al lui…desi il daruieste tot ei. Foarte frumos… .
  Maine e ultimul episod; eu sincer l-am terminat vineri si ma bucur ca are final fericit is chiar unul emotionant si nu foarte banal…da de gandit.
  Multumim de recenzii…!

 3. Da, foarte frumos episod va fi diseara abia astept multumim Diana pentru rezumat abia astept

 4. Multumesc pentru rezumat Diana! Pana acum nu am crezut in finalul fericit a serialului, dar acum sunt optimista!

  • :)

  • Nici eu nu credeam intr-un final fericit, prima data cand am vazut serialul, si vai ce m-am bucurat de final. Sa va bucurati si voi!

   • Eu aveam senzatia ca va avea final fericit :) Pt ca a fost cam trist pe tot parcursul, si ma gandeam ca la final vor face fericiti pe fiecare :)

 5. Eu din pacate nu am vazut episoadele intregi, k mam uitat de la 18:25 pe tvr 1 la taramul dintre vanturi si regele Geunchogo, dar datorita rezumatelor tale Diana pot sa inteleg mai bine actiunea acestui serial minunat. Mersi

 6. Dupa o saptamana pe “marile studiului” am ajuns si eu pe uscat. Nu am avut cand sa recuperez episoadele din urma, insa azi am putut sa vizionez episodul. Foarte frumos! Dragostea poate fi atat de complicata si daca vrei ca ea sa se implineasca, trebuie sa crezi cu adevarat in ea.

  Oska e prea dragut cand e gelos ;)) Forma lui de-a arata sentimentele seamana mult cu cea a lui Joo Won.

 7. Ce frumos! Iata-i, se tin de mana, se iubesc si lupta pentru dragoastea pe care o impartasesc! Asa da – HURRAy Ra Im & Joo Won! :X Fighting Oska & Yoon Seul! Frumoasa si povestea din trecut a celor doi actori principali si cum destinul s-a incapatanat sa-i aduca impreuna la maturitate! :X Excelent serial! :X 2011 a numarat destule capodopere in materie de kdramas si sageuk! :X

Leave a Comment