koreafilm

Horse Doctor (kdrama, 2012)

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

56092612

Published on octombrie 01, 2012 with 48 comentarii

de Celine_blue şi Ana-Maria Ruse


HORSE DOCTOR ( The Horse Healer sau Veterinarian -마의) va fi titlul unei noi drame care va fi difuzată în Coreea, începând de astăzi, 1 octombrie până pe 19 martie 2013 și va avea între 50 și 60 episoade (câte 2 episoade pe săptămână și în curs de decizie asupra numărului de episoade). Drama va fi transmisă pe canalul MBC în zilele de luni și marți. Genul acestei drame va fi sageuk-romantic.

Această dramă va fi modelată de marele regizor Lee Byung Hoon care a mai realizat și binecunoscutele drame: Dong Yi, Yi San, Ballad of Suh DongDae Jang Geum sau Hur Jun, si reprezintă revenirea regizorului la 2 ani după ultima sa producţie (Dong Yi).

Scenariul a fost conceput de Kim Yi Young care a mai scris și scenariile dramelor Dong Yi şi Yi San. Drama îsi desfășoară palpitanta acțiune în timpul dinastiei Joseon. Din distribuție vor face parte actori foarte cunoscuți nouă din alte drame după cum urmează:

- Jo Seung Woo pe care îl știm din The Sword With No Name (în rolul doctorului Baek Gwang Hyun). Pentru Jo Seung Woo The Horse Healer va fi prima dramă în care va juca, până în prezent el jucând doar în filme şi musical-uri;

Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale. El are o personalitate plăcută, amabilă, curajoasă atunci când întâmpină greutățile vieții. Curajul și perseverența îl ajută mult în a deveni un medic excepțional. Ajunge să salveze viața a multor persoane, după ce trece prin multe greutăți si eșecuri în studierea a noi tehnici medicale interzise în acele vremuri din cauza prejudecăților clasice și conservatoare ale oamenilor din toate clasele sociale și a regulilor impuse de religie. Gwang Hyun a servit ca medic la Curtea Regală a doua generații de regi, în timpul epocii dinastiei Joseon în ciuda poziției sale umile și a profesiei anterioare ca medic veterinar.

El a întâlnit prima sa dragoste Ji Nyeong atunci când erau adolescenți și studiau împreună medicina, dar destinul îi desparte în acea perioadă a vieții. Din nou puterea destinului își arată adevărata față și decide ca cei doi să se reîntâlnească, dar cu timpul descoperă că persoana pe care Ji Nyeong îl numește tată este omul care fusese implicat în moartea tatălui său.

- Lee Yo Won prințesa și regina inimilor noastre, pe care o îndrăgim din Queen Seondeok, 49 DAYS, Bad Love, Daemang (în rolul lui Kang Ji Nyeong);

Ji Nyeong s-a născut ca sclavă cu numeleYeo Ji, în subordinea guvernului. La vârsta adolescenței fuge și se împrietenește cu o gaşcă de copii sărmani, deghizându-se în băiat și își ia numele de Yeong Dal iar când îl întâlnește pe Gwang Hyeon acesta devine prima ei dragoste. De mică este pasionată de medicină și profitând de noua ei identitate pe care și-o câștigase atunci când se deghizase în băiat și împreună cu Gwang Hyeon și Song Ha studiază medicina în instituții medicale publice.

După un timp este adoptată de o familie nobilă și bogată și anume familia doctorului Lee Myung Hwan, adică familia lui Song Ha. Doctorul Lee Myung Hwan decide s-o adopte deoarece îi vede potențialul ei de a deveni un medic iscusit. Așa ajunge să urce de la statutul unui om sarac la statutul unui om care face parte din înalta clasă socială.

Familia o trimite în China pentru a studia medicina la un nivel înalt. Când se întoarce în Joseon intră în MyeMinSeo, o clinică gratuită pentru oamenii obișnuiți și foarte săraci. Aici ea dorește a-și face practica de formare medicală dar și să-și pună în practică cunoștințele dobândite în China.


Dar destinul hotărăște să-i schimbe oarecum cursul vieții și o aduce în situația de a alege între devotamentul față de familia care o adoptase și dragostea ei pentru Gwang Hyeon, care caută răzbunare pentru moartea tatălui său.

- Lee Sang Woo pe care îl știm din Feast of the Good, I Believed in Love, A Thousand Days Promise (în rolul lui Lee Seong Ha – fiul doctorului Lee Myung Hwan);

La 20 de ani el trece examenele de stat și pentru a obține halatul albastru începe să lucreze pentru tatăl său. El este un om fără griji și are un zâmbet drăguț. Ajunge să oțină așadar un post oficial înalt, ca medic regal în instanța de judecată și are un acut simț de învățare de mic copil.

Ajunge ca și Gwang Hyun să o îndrăgească pe Ji Nyeong de când studiau împreună în adolescență, iar de când aceasta a fost adoptată de către familia sa, el nu o poate vedea ca pe o soră mai mică. Seong Ha poartă o puternică repulsie față de Gwang Hyun și-l tratează ca pe un rival atunci când descoperă că Ji Nyeong îl iubește pe acesta.

Dar în ciudata sentimentelor, are puterea de a recunoaște că abilitățile sale medicale nu pot fi comparate cu ale lui Gwang Hyun și nu este la fel de bun ca rivalul său.

- Son Chang Min pe care îl știm din Shin Don, Road Number One, Glory Jane (în rolul doctorului Lee Myung Hwan);

Mama lui a fost concubina unui nobil și a ales să devină medic pentru a face parte din clasa nobilă. Are un excelent creier pentru fabricarea intrigilor politice bine puse la punct și devine mai întâi medic responsabil de instruirea studenților la academia de medicină. Ajungând mai apoi medic care tratează familia regală știe că niciodată nu mai poate pierde din mâini puterea dobândită și de aceea constant este atent și implicat la și în manipulările situației politice.

- Yoo Sun pe care o știm din Take Care Of Us, Captain (în rolul sorei medicale Jang In Joo);

Chiar dacă ea este mult mai inteligentă decât majoritatea medicilor regali și are abilități de acupunctură care par dumnezeești, ea întâmpină multe greutăți în a-și păstra talentele, din cauză că asistentele medicale din acea vreme erau tratate ca prostituate.

In Joo devine profesoară în pregatirea viitoarelor asistente medicale precum și a lui Ji Nyeong. Îl întâlnește pe Gwang Hyun și îl sfătuiește să devină student la medicină și să-și aprofundeze cunoștințele la HyeMinSeo ca și pe Ji Nyeong.

- Marele actor Lee Soon Jae pe care îl știm din foarte multe drame: Queen Seondeok, The Princess Man, Yi San, Dae Mul, The King 2 Hearts ș.a (în rolul doctorului Ko Joo Man);

Ko Joo Man este directorul clinicii HyeMinSeo și fost Vice-ministru. După ce s-a perfecționat în medicină în timp ce era ministru, se retrage din funcția oficială și rămâne la clinică să profeseze ca medic și să o conducă. După ce Gwang Hyun vine la clinică să învețe medicina, el recunoaște personalitatea puternică și capacitatea înnăscută a tânărului student. Cu timpul el devine mentorul și profesorul lui Gwang Hyun.

- Han Sang Jin pe care îl știm din Please Marry Me, Temptation of an Angel şi Yi San (în rolul regelui Hyeonjong 1641-1675);

Este al optsprezecelea rege al dinastiei Joseon și fiul regelui HyoJong. În timpul domniei sale, el este atacat continuu de puternicii săi curteni, în încercarea de a-l controla, domina și a-l lăsa fără legimitate. Regele HyeonJong încearcă să recapete autoritatea suverană și să ajute poporul său, care suferea de foamete și epidemii.

- Kim So Eun care o știm din Empress Cheonchu, Boys Over Flowers, Sad Love Story, A Thousand Kisses (în rolul prințesei Seok Hwi). Ea are un caracter arogant și este foarte alintată, deoarece era extrem de iubită de către tatăl său;

Prințesa a dezvoltat treptat o pasiune pentru Gwang Hyun care era cald și plin de umor. Ea își petrece viața fiind îngerul păzitor al acestuia.

- Jung Gyu Woon pe care îl știm din: I Need Romance, Sign, Loving You A Thousand Times, Romance Town, History of Salaryman (în rolul prințului moștenitor Sohyun); El a fost fiul regelui Injo, ostatic în Qing, şi care a suferit o moarte misterioasă.

- Jo Bo Ah pe care o știm din Shut Up Flower Boy Band (în rolul lui Seo Eun Seo). Ea este nora frumoasă și inteligentă a primului Vice-premier și fiică a marelui savant Seo Jong Soo;

Eun Seo rămâne văduvă la numai un an de la căsătorie deoarece soțul ei a fost răpus de o boală bruscă. Și ea va ajunge să primescă primul ajutor și să fie tratată de doctorul Gwang Hyun de care se și îndrăgostește.

- Jun Noh Min care a jucat în: Queen Seondeok, Gye Baek, God of War, Royal Family, Bridal Mask (fiind tatăl doctorului Baek Gwang Hyun). Fiind şi el medic, va investiga moartea suspectă a prinţului moştenitor, dar va fi acuzat de conspiraţie.

Actorii-copii din rolurile principale :)

Actorii din distribuţie împreună cu staff-ul tehnic s-au reunit pe 27 iulie şi au vizitat un spital oriental din Bundang, cu un scop precis, să înveţe tehnicile acupuncturii şi medicina orientală. Vizita lor a durat mai mult de 2 ore, timp în care aceştia s-au acomodat cu tehnicile necesare şi chiar au exersat pe corpul lor.

Conferinţa de presă s-a desfăşurat pe data de 24 septembrie în Yongin, Gyunggi-do, iar actorii s-au prezentat în costumele lor de epocă.

Actorul Jo Seung Woo a dezvăluit motivul pentru care nu a jucat niciodată într-o dramă în 14 ani de actorie, şi de ce a ales în acest moment The Horse Healer. După debutul său ca actor într-un film a ales doar astfel de producţii, sau musicaluri pentru că filmarea unui serial i s-a părut prea obositoare: “Am auzit că nu ai timp nici să dormi sau să mănânci corespunzător atunci când faci parte din echipa unui serial de durată, sau că ţi se schimbă caracterul. Am ales ca Horse Healer să fie primul meu serial pentru că mi-a plăcut foarte mult ‘Hur Jun’, şi de asemenea fanii m-au rugat să aleg şi un serial.”

Lee Yo Won a menţionat despre colegul ei: “Credeam că Jo Seung Woo este o persoană foarte strictă, dar în realitate e foarte cumsecade şi amabil.

Care va fi oare cursul adevărat al acestei drame?

Vă invităm să urmăriți așadar acest sageuk care promite să fie o reușită prin prezența în distribuție a multor actori talentați și binecunoscuți, dar și prin acțiunea și scenariul bine puse la punct.

Teaser Horse Doctor

Photo shooting Horse Doctor

Conferinţa de presă

Site oficial: http://www.imbc.com/broad/tv/drama/horsedoctor/

Cont de twitter oficial: https://twitter.com/madoc2012

Surse: koreandrama, soompi, hancinema, dramabeans, viki, wikipedia, couchkimchi, ohkpop, koreanvibe.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

48 comentarii

There are currently 48 comentarii on Horse Doctor (kdrama, 2012). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Me first?

  Multumim fetelor pentru articol :D Mult succes sageuk-ului, mult succes actorilor mult indragiti de noi si mai ales lui Lee Yo Won, care a avut numai roluri reusite!

  Fighting!

  • N-am nici un dubiu ca si rolul acesta va fi unul din cele ft reusite :)

 2. Mulţumim pentru prezentare. Pare un serial cu un subiect interesant, cu actori superbi bine cunoscuţi nouă. E prima oară când o văd pe Lee Yo Woon după QSD întrun serial istoric şi mai ales întro ţinută din perioada Joseon. Sper săl dea şi la noi întro zi :)

 3. Cred ca va fi un film bun. Regizorul, scenaristul si actorii sunt de mare clasa. Mi-au placut filmele anterioare, Dae Jang Geum, Dong Yi, Yi San, Hur Jun. Sunt printre preferatele mele si desi lista s-a lungit in timp, ele au ramas acolo, pe primele locuri si le revad cu placere. Si pe deasupra imi plac foarte mult filmele medicale. Multumim pentru prezentarea detaliata.

  • Da, maestrul Lee Byung Hoon revine, si sigur The Horse Healer va avea succes.

 4. Nu se poate asa ceva! Pana acum ma bucuram ca s-au rarit productiile istorice,pentru ca aveam timp sa vad filmele in liniste,dar anul asta ,a inceput vanatoarea de timp liber si episoade noi! Am sa studiez problema mai pe indelete la noapte ! Bravo fetele ,va plimbati cu calutul! Amazoanelor!!

  • Stai linistita Livia,in ritmul in care apar filmele traduse,o sa ai tot timpul din lume,daca nu o sa inceapa cineva sa-l traduca si pe urma sa avem continuarea in engleza.

 5. O, ce frumos! Imi plac de toate: tema(serialele despre medicatia orientala sunt in coltul inimii), protagonistii (lui Lee Yoo Won ii sta foarte bine in uniforma infirmierelor, si Han Sang Jin e Rege..!), hanbokurile sunt foarte frumoase, si daca este un serial MBC, sa speram ca si cei de la Tvr vor fi interesati sa-l difuzeze. Primul chirurg de practici orientale? Imi amintesc ca in Dae Janggeum toti (atat medicii cat si ministrii) erau impotriva sectionarii trupului unui om viu, iar in Hur Jun era interzisa autopsia. Deci s-au schimbat multe in timpul celor 100 de ani ce au trecut intre aceste seriale! Astept cu nerabdare, poate-poate vom reusi sa-l vedem pe Tvr1. Multumesc pentru prezentare Celine si Ana, un Kamsahamnida din suflet!

 6. Mi-e dor de serialele din epoca Joseon… Ultimele doua, The Duo si Pictorasul mi-au placut foarte mult.

 7. Ne bucuram ca va fascineaza subiectul, actorii…:) Si eu abia astept sa-l urmaresc. Pe net cred ca o sa apara repede subtitrarile in engleza, asadar sper sa ma uit ft curand. In 10 incepe si The Great Seer, pe care deja l-am prezentat.

 8. Cat asteptam o recenzie!!!!! Presimt ca va avea mare succes. Poate deveni chiar drama anului 2012. Cine stie? Am avut placuta surpriza sa vad ca joaca hong al meu din yi san aici. Si inca pe post de rege!!!!! I se potrivesc de minune serialele istorice. ochii sai sunt fantastici. Atat de expresivi!!! Iar Lee yo won!!! oh, da!!!!!!!!!!!

  • Si alti actori ft buni…Si eu cred ca va avea mare succes. La fel cred si despre The Great Seer.

 9. cand am vazut prima oara trailerul, m-a cucerit. la fel si numele si tot

  • Eu ma bucur ca va fi iar un serial istoric cu tema medicala :)

   • Si bineinteles, ca nu lipseste familia regala.

 10. Multumesc pt articol,Ana!

  Si pe mine ma incanta acest serial, mai ales ca are multi actori cunoscuti.
  Sper sa fie difuzat si la noi, chiar si peste ceva timp.

  • Si Celine :)

   • Oooo,da.
    Multumesc si tie,Celine!

    • scuzati-mi greseala!!!!
     Am vazut ca ati lucrat amandoua,dar am uitat sa va multumesc amandurora.

 11. multumesc ptr. colaborare ana.

 12. si ce ma bucur ca sunt ceva comentarii la aceasta recenzie.acum vreau sa ma uit la primul episod.

  • Am vazut ca a aparut, dar astept subtitrarea.

   • ana eu nu am mai putut rezista si m-am uitat si fara subtitrare.

 13. Multumesc mult pentru aceasta recenzie, fetelor! Chiar imi place tema, actorii, totul, sper sa-l dea si la tv ca sa-l vada cat mai multi. Iar daca mai e vorba si despre cai, n-am cum sa-l ratez :)

 14. In sfarsit vad si eu alt animalut in filme ,chiar daca e mata,sper sa aiba o contributie mai consistenta decat catelul din Giuvaer si cel din Parfum!

 15. Vaai, ce frumos, atatia actori indragiti in serialul asta! Ma bucur sa o revad pe Kim So Eun, mi-a placut f mult de ea in Boys Over Flowers :)
  Multumim, fetelor, pt articol! Clar o sa-l vad, numai timp sa am XD

 16. Ma bucur ca dupa Lee Young Ae cu Giuvaerul palatului, in care a fost medic regal, acum si Lee Yo Won va interpreta un rol similar, ghidata de acelasi Lee Byung Hoon.
  Apropo de Giuvaer, stiati ca Lee Young Ae nu e singura care a nascut gemeni? Si Park Eun Hye a nascut tot anul trecut doi gemeni, doi baieti.

  • Vai Ana, asta nu am stiut! Felicitari! (dar stiu corect ca ea mai are un copilas mai mare, de vreo 4 ani? Parca am citit undeva…)

   • Eu nu stiu sa mai aiba inca un copilas, stiu insa ca inainte de a naste gemenii a suferit mai multe avorturi nedorite (biata de ea…)

 17. Astept acest film in primul rand pentru a o revedea pe actrita mea preferata intr-un nou film istoric. Bine spus regina inimilor. Pentru mine este cu adevarat speciala. Va multumesc fetelor ca ati reusit sa ma faceti curioasa! Niste costume absolut superbe. Cred ca va fi un film care va prinde. Mi-as dori sa fie un succes, cine stie poate la anul sa prinda niste premiii…. Ar fi frumos!

 18. Primele doua episoade le-am vazut! E super serialul inca de la inceput :)

 19. Azi am urmarit si episodul 3. Cei doi copilasi sunt absolut adorabili :)

 20. Este un film foarte interesant pe care il urmaresc in prezent, foarte bun, ca orice film corean de altfel

 21. Mai am de urmarit ultimul episod!!!

 22. Un serial cu adevarat frumos. Incepusem sa-l văd în engleză, chiar dacă nu inteleg prea mult, dar apoi m-am bucurat că cineva s-a gandit sa-l traduca. Si o face foarte bine. Felicitari fetelor pentru recenzie.

 23. Ana,nici eu nu am putut rezista si am ajuns la ep32! Un film dedicat altruismului si pasiunii,dar ce te faci cand o sleahta de carieristi si pupincuristi dornici de a aduna tone de averi ,i-ti pun bete-n roate si atenteaza la viata ta?Si eu il urmaresc de doua zile,norocul meu ca am cateva zile de Co ,iar reclamantul e plecat la tara!

 24. De aseara si pana acum am ajuns la ep 45! Am ochii-n cap cat sarmaua,dar nu-mi pare rau,am avut ce vedea ,niste actori foarte dragi noua,costume frumoase si elegante,peisaje superbe,multa actiune si multe regrete! mai am 5 episoade si gata!

 25. Incredibil acest serial,te face sa fi mai bun sa-ti recapeti speranta intr-un viitor stralucit al medicinii! daca ar fi mai multi medici asa……eheeeei,alta ar fi soarta si sanatatea noastra!

  • L-ai terminat? Da, un serial ft frumos!

 26. Pentru mine, Lee Byung Hoon, I Biăng Hun, e marele maestru al dramelor istorice. Cu el a inceput balul, Dae Jang Geum, Dae Jang Gîm, si pentru mine ramine un reper absolut, confirmat si reconfirmat.

 27. Da ,Ana l-am terminat si mi-a placut enorm,povestea ,actiunea,mesajul ,absolut tot,tot!
  Actorii niste prieteni vechi,pe care oricum deja ii indragisem!

 28. Un film care mi s-a lipit de suflet!

 29. din pacate, si sunt ceva zile, dramacrazy s-a inchis. crazydrama cand nu distingeam.

 30. E minunat serialul. Cu sufletul la gura așteptam ora difuzării pe National Tv dar pentru că în ultima vreme vântul își făcea program sa bată în antena mea satelit, l am căutat pe net pentru ultimele 12 episoade și recunosc că le am văzut continuu și nu am știut când au trecut 12 ore. . Actori frumoși, valori morale, tehnici medicale interesante, arta, iubire pura, unor, actiune suspans , tot ce vrei! Nota 10 regizorului, actorilor, oamenilor din umbra care au creat o atmosfera perfecta de epoca, ce oglindea realitatea acelor vremuri și efortul făcut pentru a promova niste valori divine ca setea de cunoaștere, adevărul, altruismul, tehnici medicale excepționale care ar trebui studiate și la noi!

Leave a Comment