Ramona J. [KF]

The Fiery Priest (k-drama,2019)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , ,

poster

Published on februarie 23, 2019 with Un comentariu


The Fiery Priest” este noua dramă ce rulează pe canalul SBS, în zilele de vineri și sâmbătă din data de 15 februarie 2019 şi va avea 32 de episoade. În rolurile principale îi găsim pe Kim Nam-Gil, Lee Ha-Nee şi Kim Sung-Kyun. Scenariul este asigurat de Park Jae-Beom, care este familiarizat cu genul investigaţiei. A scris scenariul pentru primele patru sezoane a dramei God’s Quiz şi scenariul pentru mai recenta dramă Chief Kim. La cârma regizorală se află Lee Myung-Woo, cel care s-a ocupat şi de dramele Punch şi Whisper.

The Fiery Priest” este un serial de investigaţie cu tente comice, care ne relatează povestea echipei de investigatori formată dintre un preot catolic și un detectiv de poliție,  care-şi unesc forțele pentru a rezolva un caz de crimă, crimă petrecută în lumea sacerdotală. Cei doi încearcă să soluționeze acest caz împreună, însă parteneriatul lor nu este unul ușor datorită personalităților lor diferite. Ce rezultă din această „combinaţie mortală” sunt o mulțime de încăierări şi ciorovăieli în încercarea lor de a găsi indicii și de a învăța cum să lucreze unul cu celălalt.


Când ești furios, trebuie să fii furios până la capăt

Kim Nam-Gil va interpreta rolul lui Kim Hae-Il, sau părintele Michael, aşa cum este cunoscut printre enoriaşii săi. Kim Hae-Il este preot catolic, iar singurul lui „defect” este că a fost diagnosticat cu  tulburare intermitentă explozivă, tulburare obsesiv-compulsivă și stres post-traumatic. Încăpăţânat, cu o personalitate dură, o limbă ascuţită şi un limbaj de exprimare foarte colorat, Kim Hae-Il este acel gen de persoană care poate „expedia” pe oricine din faţa lui, fie el parohiant sau străin şi asta doar datorită temperamentului și atitudinii sale faţă de toţi şi de toate.

Însă odată fixat pe ceva, nimeni şi nimic din jurul său nu-l poate opri. Stilul său cinic de a vorbi cu remarci acide și nepoliticos cu ceilalţi, îi face pe din jur său să creadă că este o persoană care nu dă nicio ceapă degerată pe intelocutorul pe care-l are în fața sa, că toate lucrurile sunt neimportante pentru el. Iar lucrul acesta este cât se poate de fals deoarece capacitatea sa analitică dar și înțelegerea în ceea ce priveşte o situaţie sau o stare de fapt, precum și judecata cu privire la comportamentul şi firea umană, sunt surprinzător de clare și exacte.

În urmă cu 10 ani înainte de a fi hirotonit preot, a fost agent special de top, din echipa forțelor speciale care luptă împotriva terorismului din cadrul National Intelligence Service (Serviciului Național de Informații). El poate fi caracterizat ca fiind orice altfel de persoană mai puţin poate fi considerat un simplu preot. Când un preot mai în vârstă și anume părintele Kim, pe care el îl cunoaște și-l respectă, este ucis, atunci „detectivul de detectiv” ascuns bine iese în interior iese atunci la iveală din Kim Hae-Il şi hotărăște să se alăture detectivului de la Omucideri, Gu Dae-Young, pentru a rezolva cazul.

Despre rolul său, Kim Nam-Gil declara: „Aș dori să aduc în prim plan problemele din societatea noastră prin intermediul lui Hae-Il și să relatez întâmplările persoanelor sau minorităților care au fost sacrificate în beneficiul unor anumitor grupuri. Tot ce pot spera este să scoatem la lumină aceste probleme și să le rezolvăm împreună. Drama conține multe scene hilare, dar sper că veți fi mai interesați de mesajul pe care îl aducem tocmai prin intermediul acestor scene hilare”.


Las garda jos pentru că este preot

Kim Sung-Kyun îl va interpreta pe Goo Dae-Young, un detectiv care lucrează la divizia  de crime violente din cadrul secției de poliție din Gudam. Nu vrea să pară slab, deşi este timid, aşa că vorbește foarte mult pentru a-și ascunde defectle, blufând tot timpul. Cuvintele fanteziste sunt arma lui aşa că se foloseşte mai mult de acestea decât de pumni săi sau de forţa sa fizică.


El este un om cu suflet bun, sufletist, este foarte uşor de înduioşat, el fiind mai milostiv decât un preot adevărat, aparent este speriat de chiar și de propria lui umbră. Din această cauză face suficint de multe gafe. În trecut, a fost şi el un detectiv cu un temperament iute aşa ca al preotului Kim Hae-Il, însă a devenit laș după ce partenerul său de investigații a murit în urmă cu trei ani.

Încearcă din răsputeri să-l tempereze pe Kim Hae-Il : „Nu-ţi poți pierde cumpătul și să spargi sau să rupi lucrurile în timp ce investighezi un caz”, însă părintele Michael răspunde pe jumătate iar asta nu-l va împiedica să-i tragă un picior la o afurisită de uşă care sigur nu se va deschide, decât prin metoda asta. Și uite aşa ne duce la gândul că a preotul Michael a „înţeles foarte bine” ce-i sulinia cu atâta „dulceață în glas”, partenerul său de investigaţie.


Ba chiar se opreşte în mijlocul unei predici pentru a striga obscenități la un membru al congregației sale, pentru că mânca în timpul Liturghiei. Este un pic cam ciudat să vezi un preot care-şi bate semenii, însă motivează acest lucru când afirmă că „job-ul său prioritizează judecata și pedeapsa.” aşa că merge să „distrugă” păcatele orașului.


Cred că sunt în partea dreaptă”.

Lee Ha-Nee va fi procurorul Park Kyung-Sun. Personajul său este descris ca fiind o persoană inteligentă şi frumoasă. Este de asemenea o fire ambițioasă și o bună profesionistă, însă cu o moralitate care te face să te îndoieşti şi îi face pe ceilalţi să-şi pună întrebarea cum de este procuror.

Fiind aspru criticată în urma unui caz de metamfetamină, în care două persoane au fost găsite vinovate pentru posesie de droguri. Unul fiind un tânăr din lumea showbiz-ului, cu mulţi fani iar celalălat fiind chaebol. Opinia publică o acuză pe Kyung-Sun că-l favorizează pe chaebol și îl acuză de multe fapte pe tânărul artist însă ea explică următorul lucru : dacă oamenii “mănâncă bomboane” la tine acasă şi cineva ia „o bomboană” și o dă altora, atunci ei sunt distribuitori.

În cadrul unui intreviu radiofonic pentru promovarea dramei Lee Ha-Nee declara: „Kim Nam-Gil face majoritatea scenelor de acțiune. Este surprinzător de bun la asta ”, la care Kim Nam-Gil nedumerit, o întreabă: „De ce ar fi asta surprinzător?”. Atunci Lee Ha-Nee a explicat: „Nu-i aşa că Kim Nam-Gil are mai degrabă o imagine de băieţel drăgălaş decât imaginea unei brute voinice? Dar își mișcă foarte bine corpul”. Kim Nam-Gil a adăugat: Sunt, într-adevăr, o mulțime de scene de acțiune. M-am ales cu multe accidentări”, iar Lee Ha-Nee l-a aprobat: „S-a accidentat la filmări adeseori. Pun pariu că nici unul dintre degetele lui nu este perfect.


Chiar dacă aș merge în iad, aș deveni șef acolo, nu-i așa ?

Go Joon va fi personajul negativ al serialului. El va fi Hwang Chul-bum care în trecut a fost şef al unei bande de gangsteri dar în prezent este managerul unei companii. Personajul său este descris ca fiind o persoană inteligentă, cu abilități excelente în domeniul afacerilor. În aparenţă pare a fi o persoană bună, dulce și naivă dar de fapt este tocmai contrariul, fiind un om brutal și crud.

Bineînțeles că Hwang Chul-bum se va „ciocni” de părintele Kim Hae-Il, care-l va sfătui “blajin” să nu păcătuiască atunci când acesta tocmai se pregătise să lovească un protestatar care protesta împotriva praticilor lui ilegale de a face tranzacții comerciale. În acel moment își dă seama că cel din fața lui este noul preot al bisericii pe care o frecventează și vrea să-l aibe de partea lui așa că încearcă să fie „un credincios adevărat” care știe să ierte așa cum i-au fost iertate și lui atâtea (vorba `ceea fă-te frate cu diavolul până treci puntea).

Drama “The Fiery Priest” va aborda problemele legate de agențiile de asistență socială de corupție, de religie, de influenţa pe care o au unele grupuri de interese, toate fiind „ infuzate” cu doze substanţiale de comedie și compasiune.

Surse: soompi, hancinema, dramabeans

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

Un comentariu

There are currently Un comentariu on The Fiery Priest (k-drama,2019). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Multumesc frumos pentru prezentare, Ramona! Am inceput sa-l urmaresc si imi place mult :) dar si eu ma indoiesc daca doamna procuror e curata sau ,,curat murdar”

Leave a Comment