Am incercat-o, asta pentru ca-mi plac mancarurile condimentate, si este extraordinara pentru zilele acestea de vara.
Ingrediente:
8 bucati Tofu
4 linguri sos Soia
2 linguri Ulei
2 linguri Unt
1 legatura Patrunjel
1 bucata Ceapa
2 linguri macinat Piper
100ml alb sec Vin
200ml supa de legume
dupa gust Maghiran
dupa gust Cimbru
6-8 linguri Smantana
Feliile de tofu se stropesc cu sosul de soia si se lasa sa se marineze un timp. Se incinge uleiul in tigaie, se prajesc bucatile de tofu pe toate partile, apoi se scot si se mentin la cald. Se topeste untul in tigaie si se prajeste putin ceapa si patrunjelul. Se adauga boabele de piper zdrobite si se prajesc, dar nu trebuie incinse prea tare, intrucat piperul devine amar.
Se stinge cu vinul alb si cu supa clara de legume, apoi se adauga frunzele de verdeata (in cantitatea dorita) si se lasa sa fiarba cateva minute. La sfarsit se adauga smantana si se amesteca. Sosul se toarna peste bucatile de tofu. Se serveste imediat.
Drept garnitura, eu am servit-o cu orez simplu fiert in supa de legume. Pofta buna!
12/07/2010 la 7:33 pm
ai gatit reteta asta?e buna?multumim pt reteta,iti dau votul meu
12/07/2010 la 8:19 pm
da, am gatit-o! mi-a placut foarte mult!
12/07/2010 la 8:22 pm
http://koreafilm.ro/blog/2010/07/namul-14304/
si eu am facut recenzie despre acest fel de mancare.
nu am pus retete,dar se gasesc usor
14/07/2010 la 6:24 pm
mi sa facut foame ,vot