Namul

Written by ana_ruse. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on iulie 12, 2010 with 6 comentarii

Namul este termenul general pentru un fel de mancare coreean,care consta in legume asezonate.Numele felului poate varia in functie de legumele folosite si modul de preparare.
Practic orice tip de legume,ierburi sau verdeturi pot fi folosite,dar si radacini,frunze,seminte,fructe sau chiar petale.Pot fi preparate ca un singur tip de namul,sau pot fi amestecate.
Desi majoritatea legumelor sunt blansate inainte de a fi asezonate,metoda de preparare poate varia;pot fi servite crude sau fierte,prajite sau calite,fermentate sau uscate,dar si la abur.Condimentele de asemenea pot varia:sare,otet,ulei de susan si chiar gochujang(pasta de ardei rosu).
Namul se serveste ca banchan(un fel de mancare care insoteste felul principal).De asemenea se pot servi mai mult de un tip de namul ca banchan.
Printre exemple de namul se numara:
-chwinamul:din frunze de plante salbatice;
-hobak namul:facut din hobak,un fruct;
-shigeumchi:din spanac;
-kongnamul:din germeni de soia.
Image and video hosting by TinyPic
“Chwinamul”
Image and video hosting by TinyPic
“Kongnamul”

Image and video hosting by TinyPic
“Hobak namul”
Sunt retete foarte usor de facut si sanatoase.Pofta buna!

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Namul. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. koreafilm

    hobak este dovleacul, pe care coreenii il folosesc in diverse tipuri de preparate, de la supe, terciuri, deserturi si diverse garnituri..

    spanacul proaspat se fierbe aproximativ 5 minute, se da intr-un clocot, dupa care se pune sub un jet de apa rece.

    namul sunt foarte gustoase amestecate bine cu putin ulei de susan pentru aroma, sare, seminte de susan, usturoi maruntit; in general se folosesc legume fierte putin; in cazul germenilor de soia acestia se gasesc in supermarket (cutii tip conserva).

  2. Yamiii… Mi-ai facut pofta! Observ ca te specializezi pe bucatarie :)).

  3. mersi KF.deci e dovleac,eu am tradus ca fiind fruct,scuze de greseala

  4. arata bine ,vot

  5. Mie imi plac foarte mult salatele, insa privind la felul cum sunt amestecate in retetele coreene parca am o retinere…Intr-adevar uleiul de susan este foarte gustos

  6. Interesanta reteta,mie nu-mi plac salatele de obicei ,de mult caut ulei de susan dar n-am prea gasit,am gasit da e intr-o sticluta mica,e bun de pus la mancare?

Leave a Comment