Ramona J. [KF]

Cărturarul Nocturn (k-drama,2015)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , , , ,

poster 4

Published on iulie 08, 2015 with 15 comentarii

“Vampiriada continuă” în noua k-dramă produsă de MBC ,Scholar who walks the night (Cărturarul Nocturn), scenariul fiind adaptat după o manhwa foarte populară. Acțiunea dramei este plasată plasată în perioada Joseon, însă este un  Joseon locuit de oameni dar și de vampiri care trăiesc în secret printre oameni, unii dintre ei implicându-se în jocurile pentru putere.

Bazat pe o manhwa  cu același nume acțiunea k-dramei “Scholar Who Walks The Night” serialul se încadrează în genul sageuk-fantastic și redă povestea de dragoste dintre Jo Yang-sun, o fată care se îmbracă băiețește pentru a vinde cărți și un tânăr cărturar Sung-Yeol care este vampir.

Deasupra Joseon-ului plutește o aură misterioasă care învăluie palatal regal unde s-a sălășluit un vampir malefic care a provocat moartea logodnicei cărturarului-vampir. Intrigile de la Palat vor viza doi prinți moștenitori, care vor fi  implicați într-o misterioasă conspirație, atât prințul din trecut cât și prințul din prezent.


“Cel care trăiește cu sânge uman … Eu sunt heup-hyeol-gwi (vampir)”.


Jang Hyun Joo, cel care a scris scenariul pentru Coffee Prince, va fi scenaristul care se va ocupa de de scenariul acestei drame iar regizorul dramei va fi Lee Sung Joon cel care a regizat drama The Moon Embracing The Sun.


La citirea scenariului regizorul Lee Sung Joon și-a încurajat toată echipa atât staff-ul tehnic cât și pe actori : Scholar Who Walks the Night va fi în principiu o melodramă . Este  plăcut să am distribuție cu actori buni și mulțumită scenariștilor pregătirile merg bine. Începând cu luna iulie, va fi sezonul musonic și dacă vom filma pe timp de noapte, vor fi țânțari si-ar putea să fie  dificil, dar sper că vom putea scăpă de aceste mici neplăceri și ne vom simți bine la filmări. Deci nu pot decât să vă rog să-mi dați o mână de ajutor pentru a face un proiect cât se poate de bun. ”


Lee Jun-ki a va avea rolul principal masculin în această dramă și îl va interpreta pe cărturarul Kim Sung-Yeol, care deține un post în Hongmungwan (biblioteca regală) și care devine vampir. Lee Jun Ki are deja la activ mai multe roluri în drame istorice dintre care amintim Joseon Gunman, Iljimae și Arang si Magistratul.


Kim Sung-yeol, cărturar care slujește la biblioteca regală, l-a servit în trecut pe prinț moștenitor Jung Hyun de care a fost foarte apropiat. Visează la o țară fericită împreună cu prietenul său politic, prințul moștenitor dar soarta hotărăște altceva pentru el. Un secret înfiorător iese la iveală în urma căruia prințul își pierde viața și Sung-Yeol se va transforma într-un vampir.


Începând din acel moment își trăiește viața ca un cărturar care face plimbări nocturne. Kim Seong-yeol duce dorul de a fi uman și are sentimente cu toate că este un vampir însă “setea cumplită” nu-l slăbește deloc cerându-și de fiecare dată tributul.


Lee Joon-ki declara: “Întotdeauna mi-am dorit să fiu un vampir. Îmi las deja imaginația să zboare departe-departe. Prin ce schimbări oare ar trece corpul meu dacă aș deveni un vampir? Îmi imaginez multe lucruri. Vreau să fie o imagine perfectă din toate punctele de verdere ale personajului “.
Personajul interpretat de el este caracterizat ca având un farmec misterios; magnetic de atrăgător și totodată foarte periculos mai pe scurt un vampir atât de frumos încât îți este imposibil să-i reziști.


Într-un interviu acordat revistei Elle pe data 20 mai a.c, Lee Jun Ki a împărtășit publicului cititor câteva gânduri despre viața lui ca actor. De asemenea a făcut o scurtă referire și la rolul său din Scholar who walks the night: “Am fost atras de scenariu încă de la început, deoarece imaginea mea este foarte asemănătoare cu cea a personajului original. Ori de câte ori interpretez un rol încerc să reproduc cât mai fidel imaginea personajului original. ”


“O fiară, care ar putea devora o persoană în orice moment – acesta sunt eu. Am încă inimă de om, dar corpul meu tânjește la nesfârșit după viul sânge uman”.


Deși faima lui Lee Jun Ki a crescut odată cu filmul “Regele și Clovnul” actorul a declarat într-un interviu că : “am primit critici cum că fața mea nu ar fi potrivită pentru actorie, deoarece chipul meu ar putea reda sau exprima emoțiile decât pentru o cantitate limitată de roluri sau personaje. Ca actor, am simțit că trebuie să-mi dovedesc prima dată mie însumi că pot interpreta o paletă variată de personaje. ”


Lee Hyun-woo va interpreta rolul tânărului prinț moștenitor Jung Hyun, un tânăr cu suflet mărinimos care studiază sub îndrumarea aceluiași profesor ca și Kim Sung-Yeol. Va avea apare doar în primul episode al dramei.Cei doi vor descoperi un secret teribil și se vor trezi implicați într-o conspirație plină de tenebre.Kim Sung-Yeol începe prin a-l proteja pe tânărul prinț moștenitor Jung Hyun de “răul” care bântuie prin Palat însă se pare că “răul” este peste puterile lui prințul pierzându-și viața iar el ajunge să fie îngrozit de propria lui transformare într-o bestie însetată de sânge. Plânge și spune : “Este sfâșietor dar voi îndura.”


Câțiva ani mai târziu, va intra în scenă un alt prinț moștenitor. Prințul moștenitor interpretat de Changmin, va fi catalogat ca fiind un playboy fără leac însă aceasta fiind doar o mască sub care se ascunde pentru a-și putea duce la îndeplinire sarcinile fără a da prea mult de bănuit.


Changmin, membru al trupei TVXQ a preluat ștafeta de la colegul său de trupă Yunho, care anul trecut a jucat și el într-o dramă fantastico-istorică. Changmin a apărut anterior în dramele Athena: Goddess of War și Paradise Ranch.  A câștigat Premiul Newcomer la Premiile Academiei Japoneze și Premiul Hochi Film pentru rolul din filmul japonez “Fly With The Gold”. Pentru el va fi primul său rol istoric.


Changmin joacă rolul prințul moștenitor Lee Yoon și prietenul vampirului-cărturar.
Prințul Lee Yoon este un tânăr care nu are niciun interes pentru studiu și pentru învățăturile renumiților clasici confucianiști, mai degrabă are renumele de pierde-vară sau playboy și nu trece nici măcar o zi fără a o petrece în compania domnițelor. Însă când intră în palat devine cu totul o altă persoană și încearcă să ascundă că este un romancier anonim, având o minte ascuțită și o “fire de nepătruns”.


Câteva malițiozități legate de jocul actoricesc al lui Changmin au circulat pe internet, însă cei din staff-ul dramei au ținut să-l încurajeze, declarând despre Changmin că: “Shim Changmin este un actor serios și foarte pasionat de ceea ce face, intră repede în pielea personajului, privirea lui jucăușă schimbându-se total atunci când devine Lee Yoon, personaj cu un spirit liber care realizează întotdeauna ceea ce-și propune. De asemenea, participă cu mult entuziasm la filmări câștigând admirația staff-ului tehnic.”


Prințul moștenitor Lee Yoon este nepotul regelui Hyunjo și fiul prințului Sadong. Nepotul și bunicul lui nu sunt în relații bune. El a fost dat afară din palat ca urmare a hotărârilor luate de către Sfatul Țării dar cuvântul final l-a avut bunicul său care îi dezaprobă în totalitate stilul său de viață lipsit de griji, fără a se ocupa de studii. Prințul va fi nevoit să trăiască într-o casă situată în afara palatului.


Nu te apropia de mine, niciodată”, “Protejați lumea și salvați-vă dragostea”


Lee Yubi îi va da viață lui Jo Yang-seon, fiica unui nobil căzut în dizgrație și a cărui familie a fost acuzată pe nedrept. În urma acestor acuzații familia ei va deveni săracă. Pentru a putea câștiga bani și pentru a-și putea ajuta familia, se va deghiza în băiat și se va ocupa cu vânzarea de cărți. În drumul ei întâlnește un vampir de o frumusețe aproape hipnotică de al cărui magnetism nu poate scăpa.


Sung-Yeol o întâlnește pe Jo Yang-seon în timp ce caută să descopere adevărul din spatele incidentului tragic în care prietenul său prinț și-a pierdut viața și el a devenit vampi, de departe se “simte o mireasmă căruia nu-i poate rezista”. Mireasmă care vine de la “băiețelul librar” care trece prin târg în căutare de clienți. Și ea îl observă pe frumosul învățăcel , oftează îndelung când îl vede și îi trece prin minte spune că i-ar place să-l sărute.


Totul pare plin de romantism în această poveste însă romatismul ia o întorsătură întunecată atunci când Sung-Yeol o înjunghie pe Jo Yang-seon și bea sângele lui Lee Myung-hee : “Tânjesc după sângele persoanei pe care o iubesc… și sfârșesc prin a-mi înfinge dinți în acea persoană”. Pare torturat de ceea ce a făcut în trecut, în prezent drumul lui se întretaie cu cel al “băiatului librar” care-l intrigă și-l face să spună : “Acest copil ascunde ceva de mine.”


Se pare că aceste două personaje au multe în comun. El nu este o ființă umană, dar pretinde a fi iar ea de asemenea nu este cine pretinde a fi. Simțindu-se intens privită Jo Sang-seon îl întreabă pe cărturar de ce se uită așa de insistent le el , vampirul-cărturar se apropie și se apleacă înspre librar fiind foarte aproape de “el” și-i răspunde: “Pentru că ești frumușel.”


Tânărul vânzător de carte Jo Yang-seon va avea parte de o întâlnire cu o persoană “ingfamă” Îl întâlnește cu prințul Lee Yoon atunci când merge la casa gisaeng pentru a căuta clienți pentru cărțile sale. Deschide accidental ușa din camera unde era Lee Yoon și-l vede desenând o “carte senzuală”, moment în care Jo Yang-seon se fâstâcește și când îl vede și sumar îmbrăcat simte că începe să se bâlbâie.


Deja și-a făcut o impresie despre cel din fața ei și l-a catalogat cum altfel putea să-l numească atunci când l-a văzut în postura asta necuvincuoasă decât un playboy licențios și pe deasupra trebuie să negocieze cu el pentru o carte, ingrată misiune are.(se pare că eroin anoastră a uitat că este ăntr-o casă pentru gisaeng iar postura lui n-ar fi nici pe departe atât de necuviincioasă precum crede ea). Atât Jo Yang-seon și prințul Lee Yoon își vor ascunde adevărata identitate, ea sunt hainele de băiat și el sub îmbrăcămintea unui om obișnuit.Kim So-Eun va fi personajul feminin secundar. Are un farmec efeverscent și are capacitatea de a interpreta personaje cu trăsături frustrante făcându-le foarte credibile pe micul ecran.
Kim So-Eun, va interpreta două roluri diferite în această dramă, unul va fi Lee Myung Hee, logodnica lui Kim Sung-Yeol care își va da viața pentru a salva viața logodnicului ei devenit vampir și celălalt rol va fi cel al lui misterioasa nobilă Choi Hye Ryeong, fiica unui nobil influent, o tânără cu o fire rece care nu lasă pe nimeni să vadă ce simte ea adevărat.


Kim So-Eun a mai jucat alături de Lee Jun-ki în urmă cu 9 ani, în “Fly, Daddy, Fly”.
“Când aveam 17 ani îl strigam … ” Unchiul Jun-ki “, dar când ne-am întâlnit pentru “The Scholar Who Walks the Night” m-am trezit că-l numesc ” oppa “ a declarat Kim So-Eun care este mai tânără decât Lee jun-ki.  Ea a spus că dorește să se concentreze asupra carierei sale actoricești cel puțin până când va împlini 30 de ani. Staff-ul a declarat despre ea: Kim So-Eun arată ca o cadră, fiind atât de elegantă încadrându-se perfect în rolul lui de Lee Myeong-hee”.Lee Soo-hyuk va fi maleficul vampir Gwi, un spirit liber, deținând o puternică forță a întunericului. Personajul Gwi este descris ca fiind un vampir rău mai bine zis vampir-demon. El îi vrăjește pe oameni cu frumusetea lui perfectă și se pare că are astfel toată lumea la picioarele sale. Va fi cel mai mare dușman al cărturarului Kim Sung-yeol.


Vampirul Gwi locuiește sub palat și de acolo manipulează regalitatea . Este cel mai malefic și cel mai puternic dintre vampiri. Prin zâmbetul care-i apare pe chip sugerează că se bucură să-i amenințe pe alții făcându-i o plăcere deosebită să le dea fiori reci de gheață  neajutoratelor victime, fâcăndu-l încă odată să se simtă stăpânul a tot ce mișcă pe lumea asta.


Jang Hee-jin va gisaeng Soo-hyang, cea care-l îl iubește în tăcere pe vampirul-cărturar . Ea îl va ajuta foarte mult pe eroul nostru.În adâncul sufletului tânjește după dragostea lui și dorește să devină vampir ca și el crezând că astfel va putea fi alături de el fără niciun impediment.


În alte roluri secundare vor fi Song Jong-hak va fi ministrul Choi Chul-jong, tatăl lui Hye Ryung, un nobil care țese multe intrigi la curtea regală. Kyung Kyu-soo va fi Jo Saeng, și Oh Yoon-hong o va interpreta pe Kkotbun, cei doi vor fi părinții lui Jo Yang-seon.


Kim Myung-gun în rolul lui Yook Chang-sun, nobil și ministru. Jung Suk-yong va fi vânzător de carte și prieten cu tatăl lui Yang-seon. ang Seung-jo va fi prințul moștenitor Sadong.


Choi Tae-hwan va fi Ho-jin un subordonat loial, care și-ar sacrifica și viața pentru vampirul-cărturar Kim Seong-Yeol. Dar atunci când se va îndrăgosti de Soo-Hyang, va oscila între dragoste și loialitate. Park So-young va fi Dam-ah, sora lui Yang-sun, Yeo Eui-joo va fi Yook Hak-yong, directorul Hongmun Gwan (fii nobililor sunt trimiși aici pentru a învăța și pentru a deveni cărturari), cel mai apropiat prieten și sfătuitor al lui Lee Yoon.


Lee Soon-jae va fi regele Hyeonjo (un personaj fictiv), bunicul prințului Lee Yun și prima persoană care decoperă existența vampirului Gwi.


Protagoniștii principali ai dramei au avut un accident pe platoul de filmare pe 10 iunie a.c. În timp ce filmau o secvență de acțiune. Lee Jun-ki a necesitat o intervenție chirugicală pentru fractură nazală revenind pe platoul de filmare în 18 iunie a.c, iar Lee Yoo Bi s-a rănit destul de sever în zonă lombară și a necesitat spitalizare și tratament adecvat pentru 2 săptâmâni, revenind pe platoul de filmare în 25 iunie a.c.


Pe data de 27 iunie MBC-ul a postat, pe site-ul oficial, câteva fotografii din spatele platoului de filmare al dramei  “The Scholar Who Walks the Night”. Trei dintre actorii principali care au filmat în ziua respectivă s-au încurajat tot timpul, au zâmbit și au întreținut atmosfera cu toate că vremea de afară te toropea și te îmbia mai mult să lenevești.


Lee Jun Ki, frumosul vampir Kim Sungyeol de care nu te poți apropia, de îndată ce regizorul striga “cut”, redevenea Lee jun-ki plin de farmec, prietenos și pus pe tot felul de șotii , zâmbetul lui fiind molipsitor pentru tot staff-ul.


Lee Yu Bi primind numele de “drăgălașa echipei” iar Shim Changmin, de fiecare dată când avea ocazia, verifica scenariul încercând să intre cât putea el mai bine în pielea personajului său, prințul moștenitor Lee Yoon.


Scholar Who Walks the Night va rula pe canalul MBC începând cu 8 iulie 2015 în  zilele de miercuri-joi după terminarea dramei Warm and Cozy și se estimează că va avea 20 de episoade.Surse: kdramastars,soompi,dramabeans,hancinema, asianwiki

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

15 comentarii

There are currently 15 comentarii on Cărturarul Nocturn (k-drama,2015). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Super!! Abia aștept sa înceapă!

 2. De abia aştept să îl văd. Urmăresc contul de Instagram al lui JG şi postează poze mereu de pe platourile de filmare. Sigur serialul o să fie superrrr ca toate serialele coreene

 3. Waw superb atât povestea cat si distribuția sper să îl vad intr-o zi

 4. Multumesc pentru prezentare Ramona! Filmele americane cu vampiri nu-mi plac deloc, dar acest serial pare diferit. Costumele sunt absolut minunate, iar Lee Jun Ki pare mult mai matur si mai serios ca serialele precedente.

 5. Primul episod a fost foarte intens. Imi place foarte mult acest serial.

 6. Chiar daca Lee Jun Ki e unul din actorii mei favoriti, filmele cu vampiri nu ma atrag. Nici Arang and the Magistrate nu m-a captivat si l-am abandonat dupa cateva minute. Daca supranaturalul, fantasticul sunt rupte complet de realitate nu prea ma conving sa le urmaresc.

  • Aici depinde de gust, ar fi ciudat să-ți placă toate genurile. Nu știu dacă ai vazut Joseon Gunman și în acea dramă istorică tot el are rolul principal sau un serial contemporan Three Days :)… De celelalte k-drame sau filme nu-ți pomenesc pentru că bănuiesc le-ai văzut ca de exemplu Iljimae sau King and The Clown.

   • Deci genul nu ma prea convinge, Diary of a Night Watchman, Gu Family Book, Gumiho, Jeon Woo Chi , The Story of the First King’s Four Gods, prea multe exagerari, prea multa fantazie.

 7. Sper sa reusesc sa-l urmaresc…sunt atatea de vazut! Ce dragut s-a imbracat Yu Bi la conferinta, <3 Multumim Ramona :)

 8. Cine nu ar vrea să fie muscata de cineva așa sexy

  • Așadar îți place să trăiești periculos sau poate o fi adrelina de vină? :)

 9. Am reusit sa vad sj eu primele 2 episoade si imi place mult,nici pe mine nu ma prea atrage acest gen de filme dar acesta imi place si mai ales ca e un vampir coreean :)) foarte interesanta abordarea, e o poveste tristă dar frumoasa. Abia astept să văd continuarea

 10. Bună. Cum pot sa vizionez acest serial. Unde pot să îl vizionez? Mulțumesc anticipat.

 11. Un serial superb, recomand vizionarea!!!

Leave a Comment