koreafilm

Negustorul Lim Sang-ok – episodul 28

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Negustorul Lim Sang-ok, Povestea

Tagged: ,

sang

Published on august 31, 2011 with 12 comentarii

de Diana Cristolţean

06 da nyung – Negustorul Lim Sang Ok

Dupa ce isi depune documentele pentru a aplica pentru drepturile de comercializare a ginsengului, Sang-ok afla de la negustoreasa Woo Yeo-ran (care participa si ea la acest concurs) ca va avea nevoie de un politician in spate pentru a reusi sa castige drepturile. Ea ii mai spune ca in final, cati bani va da pe mita va face diferenta intre el si ceilalti negustori.

Cho-rye afla ca un nobil batran o cere in casatorie si ca acesta este dispus ca in schimbul mainii fetei sa le asigure clovnilor un trai mult mai bun. Bok-tae aude si el de aceasta “oferta”, se reprede la Mogabi (care este doar mesagerul – cel ce ii prezinta fetei optiunile) si este gata sa inceapa un scandal, cand Cho-rye il opreste spunandu-i ca mai degraba se marita cu Bok-tae decat un om varstnic si mult, mult mai bogat decat el.

Sotia lui Sam-bo se intalneste cu sotia lui Hong Deuk-joo, si ii povesteste despre calatoria sotului ei cu Sang-ok in China. Ii spune mamei lui Mi-geum ca tanarul a primit o suma foarte mare de bani drept rasplata, ca familia lui are pe langa carciuma pamant destul, si ca acum ar fi persoana potrivita pentru fiica lui Hong Deuk-joo. Mama fetei se lasa convinsa si ii spune mamei lui Sang-ok ca Mi-geum, buna la inima si grijulie, este perfecta pentru el.

Intre timp, Chae-yeon ii scrie lui Sang-ok o scrisoare. Cei doi se intalnesc si tanara ii spune ca pentru a castiga drepturile de comercializare a ginsengului, Sang-ok are nevoie de ceva mai mult decat determinare: are nevoie de ajutorul unui politician. Park Joo-myung il are la mana dreapta pe Kim Doo-shik, o ruda de-a regelui si care e la fel de influent ca si Park Jong-gyeong. El l-a mituit pe oficial cu 50 000 nynag, si la fel a procedat si clanul Gyeongsang.

La intoarcere spre resedinta Songsang, Da-nyung o vede pe tanara si ii spune ca ar vrea sa-i vorbeasca. Da-nyung isi exprima regretul ca, spre deosebire de Chae-yeon care s-a sacrificat pentru Sang-ok, ea nu poate sa-l ajute cu nimic.

Sang-ok se intalneste cu nobilul pe care l-a ajutat odata in China, in primele episoade, si care a promis ca nu-i va uita niciodata numele. Ii spune acestuia care este situatia si ii cere sa se asigure ca drepturile de vinzare se acorda doar negustorilor care le merita, si nu celor care au dat mita pentru a castiga. Insa nobilul nu are destula putere si influenta pentru a preveni aceste nedreptati: doar Kim Doo-shik si Park Jong-gyeong au.

Park Jong-gyeong se ocupa de inmormantarea unui nobil, asa ca aprope toate clanurile hotarasc sa dea sume mari pentru a-si exprima condoleantele. Toate grupurile de negustori, mai putin Mansang si Songsang. Mai tarziu, datorita relatiilor lui Sam-bo, Sang-ok afla cat au platit ceilalti negustori la inmormantare. Ce l-a uimit si l-a pus pe ganduri au fost sumele date de Songsang si Gyeongsang: “doar” 1000 nyang.

Sang-ok se intalneste pe Chae-yeon pe care o intreba daca nu cumva stie din ce cauza exista diferenta aceasta mare intre sumele date de alte clanuri si Songsang si Gyeongsang. Tanara ii marturiseste ca Park Jong-gyeong are mari probleme deoarece fratele acestuia care lucreaza pentru guvern este acuzat de furt, si din aceasta cauza, puterea lui Kim Doo-shik creste. Acest lucru este stiut doar de marii negustori, nu si de cei mici.

Cand se intoarce la resedinta, Chae-yeon este intrebata de Park Joo-myung unde a fost. Ea scapa ca prin urechile acului, spunandu-i ca a fost retinuta deoarece isi face o rochie noua.

Ziua urmatoare, Sang-ok se intoarce la resedinta lui Park Jong-gyeong si lasa un cec nescris drept condoleanta. Nobilul ii cere explicatii, iar negusotorul ii spune ca nu a scris nimic pe cec deoarece nu are nimic ce sa-i dea, insa poate sa-l ajute sa-si mentina titlul. Ii spune ca stie care este situatia frateui sau si ca mai stie ca Kim Doo-shik, rivalul sau, primeste o mita enorma din parte Songsang-ului si Gyeongsang-ului. Asa ca, Sang-ok ii propune nobilului sa dea sumele pe care el le-a primit inapoi la nobili, sa ofere drepturile cui le merita si sa-l demaste pe Kim Doo-shik. Intrebat ce urmareste el defapt, tanarul ii marturiseste lui Park Jong-gyeong ca el doreste ca Mansang sa primeasca drepturi si singura cale ca acest lucru sa se intample ar fi ca alegerea castigatorilor sa fie corecta. Mai adauga ca daca el, Park Jong-gyeong, va considera ca Mansang nu se incadreaza in conditii, el va accepta decizia nobilului.

Rezultatele sunt anuntate: cu dreptul de a comercializa 6000 kg de ginseng sunt Gyeongsang, cu 3500 kg sunt Mansang, cu 1800 kg sunt Songsang, iar cu 600 kg este Kim Joong-jin.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Negustorul Lim Sang-ok – episodul 28. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim pentru rezumat Diana

 2. Mutumiri pentru rezumat.
  Ura,ura,uraaaaaaaa. Dreptatea a fost de partea negustorului Lim.
  Ma bucur nespus de mult ca a reusit sa invinga cinstit.
  Daca s-ar intampla asa si in zile noastre am fi departe.
  O zi buna tuturor “negustorilor Mansang”.

 3. Mulţumim Diana!

  Bravo Sang-ok, nu a ieşit pe locul 1, dar şi locul 2 e ft bun şi e câştigat cinstit.

 4. ce bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.Cum ziceam. Si cu banii dati, si fara rezultate. Era si timpul sa se faca putina dreptate

 5. 3500 kg e destul de bine. Multumim diana pt rezumat. Si deja mamele vor ca mi-geum si sang-ok sa fie impreuna. Ma intreb daca si-o va scoate din inima pe da-nyung

 6. Bravo Sang-ok!!! Până la urmă corectitudinea învinge, păcat că în zilele noastre nu e la fel. Mulţumim, Diana!!!!!

 7. multumim Diana, ce reusita cred ce bine ca mai sunt in acest serial si persoane corecte , cred ca cei din songsang vor fi uimiti .

 8. a fost o surpriza sa descoper ca ost-ul promise din yi san a fost dat initial in lim sang ok, spre sfirsitul serialului, in episodul 46

 9. Ma uit acum la reluare. Imi placeee! Multumesc pentru rezumat Diana!

 10. In sfarsit Da-nyung si Chae-yeon stau de vorba! Oare Chae -yeon a ajuns negustoreasa sau a spus asta numai lui Sang-ok? Mie mi se pare ca este mai bine o menajera la domnul Park.

 11. Frumos episod! Sang-ok nu rămâne niciodată în pană de idei.Totuşi,împarte meritul de a câştiga drepturile cu toţi cei care au avut încredere în el şi l-au ajutat cu informaţii preţioase.:) Sam-bo s-a dovedit mai isteţ decât ne imaginam! ^^

  • *meritul de a fi câştigat

Leave a Comment