text )
Daca prunul inflorit(ume)a fost inca din vechime simbolul primaverii, fructului acestuia-maesil-ii revine randul de a incanta papilele gustative vara!text )
Aceste fructe mici, dar pline de gratie iau nastere cu o culoare verde placuta, care se transforma intr-un galben stralucitor pe masura ce se coc.
Maesil-ul are o istorie de utilizare in medicina ce dateaza din vremea celor Trei Regate:”Dongeuibogam”-o veche carte de medicina coreeana noteaza utilitatea acestuia in paginile sale. De la reglarea alcanilitatii sangelui, pana la prevenirea deshidratarii, medicii si oamenii de rand i-au gasit o multitudine de utilizari. Se stieca mai ajuta la crearea unui sistem digestiv puternic si serveste ca agent antibacterial.
Pregatirea fructului pentru a fi mancat variaza de la dulce la acru. Maesil-ul poate fi stors si transformat in suc, murat in sare sau conservat. poate fi facut si lichior:maesil-jutext )
Dupa cum ati observat in imaginile de mai sus acestea sunt etapele pregatirii siropului din acest fruct din care se face si ceai! Oare daca incerc si eu la primavara cu caise de-ale noastre merge?
- Film
- K-drama
- Recenzii
- Tentatia Ingerului
- Winter Sonata
- Noutati
- Povestea
- Secretele de la palat
- Furtuna la palat
- Damo
- Hur Jun
- Giuvaerul Palatului
- Jumong
- Vanatorii de sclavi
- Dong Yi
- Imparatul Marii
- Kim Soo Ro
- Negustorul Lim Sang-ok
- 49 Days
- Tãrâmul dintre Vânturi
- Boys over Flowers
- Gradina Secreta
- Regele Geunchogo
- Hwang Jin Yi
- City Hunter
- Iubitul Printesei
- Parfum de femeie
- Ȋntoarcerea lui Iljimae
- Gye Baek
- The Duo
- Warrior Baek Dong Soo
- Secretara perfecta
- Copacul cu radacini adanci
- Regele Gwanggaeto cel Mare
- Ja Myung Go
- The Moon Embracing the Sun
- Actori
- Istorie si cultura
- Coreea azi
- Travel tips
28/07/2010 la 5:33 pm
mama,mama,cred ca sunt delicioase
28/07/2010 la 5:37 pm
ana nu as sti sa iti spun pentru ca nu le-am gustat dar cred ca seanana cu caisele!
28/07/2010 la 5:37 pm
seamana scz
28/07/2010 la 5:39 pm
Interesant! As vrea sa gust, dar la noi n-am vazut sa fie la vanzare.
28/07/2010 la 5:39 pm
si cu prunele necoapte seamana
28/07/2010 la 5:40 pm
dar cred ca ar iesi un sirop delicios din ele
28/07/2010 la 5:41 pm
Ai dreptate Ana. Sti prunele acelea mari si rotunde…
28/07/2010 la 5:44 pm
da,alea se numesc ringlote
28/07/2010 la 8:21 pm
buna,…..eu cred ca aceste fructe se gasesc si la noi in tara=>asazisele”corcoduse”,inrudite cu prunele,dar sunt rotunde si pot fi de culoare galben-verzui(asemeni celor de mai sus) sau chiar de culoarea prunei(brun-roscate)
28/07/2010 la 9:08 pm
Deci ,pana la urma e prun.Vot.
29/07/2010 la 11:46 am
Andreea: ce haios e copilul din ultima poza!!
vot, desigur
29/07/2010 la 4:12 pm
Si eu m-am gandit la corcoduse cand le-am vazut. Poate seamana si la gust. : )