koreafilm

Retete coreene: Maejakgwa

Written by koreafilm. Posted in Hanshik - Gastronomie, Recenzii Koreafilm

Tagged: ,

dulciuri

Published on februarie 05, 2011 with 38 comentarii

*reteta trimisa de Iulia*


Maejakgwa este o forma de hanhgwa,termen ce denumeste dulciuri confectionate din faina de grau la care se adauga miere,fructe,ghimbir,scortisoara etc.Your browser may not support display of this image. Vom reveni cu detalii despre dulciurile coreene, intr-un articol mai amplu. Iata insa modul de prepare al maejakgwa, cu care am facut cunostinta in serialul Yi San. :)


Ingrediente:suc de ghimbir,faina de grau,sare,zahar,scortisoara,alune pisate,ulei pentru prajit.

Amestecati o cantitate variabila de faina cu sare, apoi adaugati cateva linguri de zeama de ghimbir.Formati un aluat elastic(mai adaugati apa daca e nevoie) pe care il inveliti in folie si-l lasati 20 de minute sa se odihneasca.

Dup ace s-a odihnit intindeti o foaie de aluat de maximum 2 mm.Taiati foaia in dreptunghiuri de 2 cmx4 cm si faceti trei linii in centru (lasati o distanta egala intere taieturi).Apoi introduceti un capat al dreptunghiului prin gaura din mijloc,si uite asa avem o prajiturica!

Repetati procesul de cate ori este nevoie, apoi puneti o tigaie sau un wok cu ulei la incins. Asezati  cate un biscuite si cand incepe sa se prajeasca adaugatii si pe ceilalti.Dupa ce s-au rumenit putin,scurgeti-i si lasati-i pe niste servetele absorbante.


Intre timp, puneti zahar si apa la fiert (apa ar fi cam jumatate din cantitatea de zahar), lasati 10 minute,iar inainte sa stingeti focul puneti un preaf de scortisoara.

Dati biscuitii prajiti prin sirop si presaratii cu alune si/sau nuci pisate.Se servesc cu ceai!Your browser may not support display of this image.


De obicei imi ies o garamada de biscuiti (mai mult de 30 dintr-o cana de faina) si imi ia o gramada de timp,asa ca aveti grija cu proportiile!Dar oricum,va merita efortul, pentru ca prietenii nu se vor mai satura!

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

38 comentarii

There are currently 38 comentarii on Retete coreene: Maejakgwa. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Gustos!

  2. Prima!

  3. Cred că sunt delicioase :)
    Mulţumim pt încă o reţetă gustoasă.

  4. Interesant, seamana cu minciunelele noastre cu o tenta asiatica.

  5. mmmmm ce dulci si gustoase sunt :). Multumim pentru reteta

  6. arata bine.:)

  7. Super reteta! Chiar admiram indemanarea lui Yi San atunci cand facea biscuitii! Dar am o intrebare si in acelasi timp si o rugaminte, ai putea sa mentionezi de unde procuri ingredientele care provin din Koreea, cum ar fi cum se face sucul de gimbir sau de unde il cumpar? Multumesc mult!

  8. sunt prajiturelele pe care printesa Hyo eui le face cu ajutorul lui Song Yeon pentru a i le darui sotului ei, printul mostenitor
    arata asa de bine:X
    am sa o pun pe mama sa incerce sa imi faca:D

  9. Wow,cat de frumos arata si cred ca sunt delicoase,ingredientele sunt accesibile o sa o rog si eu pe mama sa imi fac,imi amintesc de scena din Yi San in care Song Yeon a ajutat-o pe printesa Hyo-eui sa-i prepare acest desert lui San…multumim pentru retata!!

  10. http://i51.tinypic.com/2mgmk2s.jpg
    acestea sunt prajiturelele facute de cele doua:)

  11. faca*
    Delicioasa poza Alex

  12. sunt prajiturelele din film^^

  13. Prajiturelele arata f.bine. Cred ca sunt si f.bune. Abia astept sa vad ce gust au.Multumesc Iulia !

  14. super am sa incerc si eu ,multumim iulia

  15. yummy!
    seamana cu ale noastre minciunele (doar ca eu le spun altcumva :)) )

  16. brusc mi-am adus aminte de furtuna la palat.Song yeon era o bucatareasa desavarsita.Si san a mancat din prajiturerele ei.SUper

  17. prajiturele dinastea….a facut regina impreuna cu song-yeon in priemele episoade dar erau de diferite culori….pare gustos

  18. Minciunele,adevarate,sant migaloase intradevar da buuuuuuneeeeeeeeeeeee!

  19. sucul de ghimbir nu e ceva ce se cumpara.
    Luati o radacina(ceva mai mare) de ghimbir si dati-o prin razatoarea cea mai mica sau in robotul de bucatarie.Puneti pasta obtinuta intr-o bucata de tifon sau strecuratoare si presati pana iese tot sucul.Eventual mai diluati-l putin.
    daca nu aveti ghimbir proaspat,faceti aluatul cu apa si adaugati cateva lingurite de ghimbir praf.
    Si daca nici ghimbir praf n-aveti,faceti aluatul cu apa si adaugati putin piper alb(sau negru).Va avea cam acelasi iz de iuteala,dar va lipsi aroma.
    Oricum,vor iesi crocante si dulci!
    incercati voi insiva si jucati-va putin( e destul de relagant sa te joci cu aluatul ala…)!

  20. dar sucul de ghimbir se gaseste de-a gata oare?
    daca nu trebuie preparat?

  21. Arata bine! Foarte reusit acest articol!

  22. FELICITĂRI!

  23. Am rugat-o pe mama sa-mi faca,forma nu semana 100% cu cea din poza dar gustul e foarte bun

  24. eu deja simt gustul…hihihi!
    nu înţeleg totuşi cum le colorau aşa?

  25. Si eu ma intrebam,cu siguranta aveau ele si pentru asta un secret,sunt foarte gustoase

  26. Par foarte gustoase, o sa incerc si eu. Le trebuie mult ulei pentru prajit? Buna, Alexandra eui-bin, nu te-am vazut de mult. Mi-ai lipsit!

  27. Va doresc tuturor o duminica frumoasa!

  28. Yammy,Yammy, bun,bun. Multumim draga Iulia pentru reteta.

  29. Ceva asemanator avem si noi,dar fara sirop si alune.Ma refer la “Minciunele”

  30. Daca in sirop in loc de apa ar punem sirop de zmeura, prajiturile n-ar fi colorate in roz?

  31. Ca sa obtinem si noi prajituri colorate ca ale lui Song Yeon. Dar suc de ghimbir unde o pot gasi?

  32. Da, forma este a minciunelelor. Nu am mai mancat demult…

  33. Cumperi ghimbir de market,il razi,il amesteci cu putina apa si gata sucul !Iar pentru culoarea rosie folosesti zeama de sfecla rosie.

  34. Multumesc pentru sugestie Livia! O sa incerc

  35. multumim de reteta ! cred ca sunt delicioase. sa aveti pofta!:)

  36. pentu culoarea aceea draguta se folosea un praf de plante si ,poate,de capsuni.In cazul in care faceti rost de vre-un praf colorat de fructe procedati astfel cu aluatul gata pregartit:impartiti in jumatate aluatul si lasati o bucata de o parte.Cealalta jumatate impartitio in cate “culori” aveti si adaugati prafurile(si poate si sucurile daca aveti,cum ar fi zeama de rodie).Intindeti o foaie de aluat simplu si o foaie de aluat colorat.lipiti-le intre ele si aduceti la grosimea potrivita.
    Se prajesc(de preferat in mai mult ulei) si se dau prin siropul de zahar(Care e mai bine sa fie pus pe foc doar cat sa se topeasca zaharul,daca se va face mai auriu,culorile nu se vor mai vedea la fel de bine…)
    Puteti incerca si cu suc de la dulceturi mai colorate sau o pasta de menta…
    Adica,oricum nu va avea un gust 100% ca in Coreea,deci,nu e nicio crima sa improvizam…
    incercati!

  37. Pentru a colora in galben folositi sofranul, pt verde folositi spanac sau urzici , pt rosu folositi sfecla rosie asa cum va sfatuit si Livia … deci s-a rezolvat si cu colorarea … ca sa faceti dintr-o data colorata prajitura in doua culori puneti doua foi diferite una peste alta si obtineti in doua culori …. ce ziceti incercati…???? succes la prajiturit….

  38. si am uitat sa multumesc pt pentru detalii adica pt reteta… toate cele bune…

Leave a Comment