Printul inimilor – Jumong

Written by angelicadeokmanbidamsan. Posted in Recenzii utilizatori

Printul inimilor – Jumong

Published on iunie 07, 2011 with 24 comentarii

Acum mult timp, un copil s-a nascut. Un copil a carui soarta era sa indeplineasca un lucru maret, un copil menit sa aline durerea, predestinat sa stinga focul lacrimilor de sange si disperarea sufletelor pierdute fara sa isi indeplineasca scopul. Dar el nu stia nimic din toate acestea. El credea ca este doar un simplu print pe care toti il strigau cu speranta: Jumong!
Image and video hosting by TinyPic
Dar cine este el? Ce il face atat de special? De ce la rostirea numelui sau sute de suflete tresalta cu speranta si atatia ochi stralucesc misterios? Ei bine, el nu este doar un print, el nu este doar un rege sau un general. El este mai presus de atat. Jumong este un mare Om. L-am vazut crescand, i-am vazut suferinta si i-am cunoscut dorurile cele mai ascunse. La inceput era doar un simplu trecator in viata, era o persoana delasatoare, fara un tel, fara vise sau sperante. Era o persoana pe care o priveai cu mila, un om bun de nimic. Dar intr-o zi, ceva s-a schimbat. Saturat de umilinte, saturat de viata marsava pe care a dus-o, a incercat sa se schimbe. Si a reusit. Si-a gasit drumul in viata, a gasit puterea necesara si balsamul care i-a vindecat inima indurerata. Dar mai presus de toate, si-a gasit tatal si si-a imbratisat destinul. Lasul de mai demult s-a transformat in omul puternic pe care il cunoastem cu totii. Inteligenta si bunatatea ingropate in inima sa au reaparut iar iubirea si inocenta i-au inundat sufletul. Un asemenea om merita o persoana minunata alaturi de el si a intalnit-o. Domnita Soseono a fost cea care i-a alinat durerea, care i-a inteles suferinta si care l-a ajutat sa isi indeplineasca destinul.
Image and video hosting by TinyPic
Si-a ignorat propria suferinta si s-a dedicat supusilor sai. Respira, traia, lupta pentru ei in speranta ca va crea o lume mai buna. Printul inimilor a triumfat. Si-a riscat propria viata, a incercat sa razbune sangele curs si a distrus aviditatea dupa putere ce domnea. A rescris istoria si a umplut golul din inimile oamenilor. Mereu privea asupra celor neputinciosi alinand mereu si cautand sa aduca o raza de lumina in intunericul suferintei. Dar mai presus de toate a iertat. A avut puterea sa-i ierte pe toti cei care au contribuit la fragmentarea sufletului sau. A trecut prin suferinta si a inotat cu mult curaj spre glorie.
Image and video hosting by TinyPic
Si-a sters lacimile si la fiecare palma a vietii a privit inainte intarindu-si sufletul. A inaintat in pofida greutatilor castigand dragostea poprului. Niccolo Machiavelli spunea in lucrarea sa Principele: „ Cea mai importanta este dragostea poporului. Daca o ai de partea ta atunci orice complot este in zadar. In schimb daca nu esti iubit de popor, cauta sa nu fi urat deoarece nu este nimic mai infricosator decat vointa poporului” . Acum gasesc un mare adevar in aceste vorbe iar Jumong a reusit sa castige iubirea poporului.
Doar el este printul inimilor!!!

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on Printul inimilor – Jumong. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Asa este, printul, generalul inimilor noastre. Jumong, o adevarta legenda care ne-a umplut simtirile si care ne-a coplesit. O figura marcanta a istoriei coreene ce ne va zambi cu mult curaj, multa daruire si ne va ceda o parte din sufletul sau neinfricat ori de cate ori ne vom aminti de el.

    Angi, gand la gand! Se pare ca este saptamana lui Jumong! A fost prea complex acest personaj, prea multe am trait prin intermediul lui, ca sa fie uitat!

    Multumim pentru caracterizarea frumoasa! Felicitari! >:D<

  2. Prinţul inimilor,GENERALUL INIMILOR-JUMONG! Este serialul cel mai drag mie şi personajul cel mai apreciat şi iubit de mine. Nu am pierdut nici măcar un minut din acest serial,nu am contenit niciodată a-l lăuda. A avut de toate şi pentru toţi,doar că trebuia să ştim cum să primim ceea ce ne-a oferit. Dintr-un prinţ prostănac şi,la vedere,lipsit de potenţial,s-a transformat într-un GENERAL care lupta pentru refugiaţii din Vechiul Joseon. Asta este defapt o Cauză Măreaţă: SĂ LUPŢI PENTRU CEI NEAJUTORAŢI,SĂ LUPŢI PENTRU OAMENI! Pentru asta şi-a sacrificat viaţa. Rănile sufletului erau mult mai dureroase decât cele trupeşti… Modul în care şi-a pierdut mama,despărţirea de propriul copil şi de domniţa YeSoya…etc. Ce inimă rănită!!! Oare cum a putut acest Om să dăruiască atâta iubire???

  3. sa inteleg ca iti place lov?

  4. nu stiu daca este inspirat pasajul din cartea principele care de altfel mi-a placut mult, m-a facut sa imi amintesc de coreea, dar am considerat ca se potriveste

  5. Angi,CE ÎMI PLACE SĂPTĂMÂNA ASTA!!!

  6. Adevarat ca este saptamana lui Jumong! Foarte frumoasa Angi! Iti multumesc!

  7. multumesc liliko

  8. FELICITARI ANGI!
    FOARTE FRUMOASA CARACTERIZAREA CA DE FIECARE DATA!

    Nu stiu insa unde sunt fanii jumong?!
    daca scriai despre Bidam cred ca erau ceva mai multe comm-uri :)) sau se spunea iar ca este un subiect epuizat?
    sa-l fi uitat asa de repede pe jumong? jumong inca nu este un subiect epuizat…sau poate da?

  9. crib mersi. Am vrut de mult sa scriu despre bidam dar nu am destule cuvinte sa il descriu si ma tem sa nu esuez. El semnifica mult pt mine

  10. Eu îl ador PE JUMONG!:-)))

  11. bidam subiect epuizat?neverrrrr

  12. angi te iubeste crib nespus. asta e pentru tine:

    http://www.youtube.com/watch?v=2EpxEaxt6E0

  13. …..

  14. “A Chinese forum also mentioned that Kim Nam Gil received some farewell greetings from his ex female co-stars

    - Go Hyun Jung : (Queen Seon Deok) told him over the phone to have a pleasant journey and return safely.

    - Kim Hye Soo : (Modern Boy) who normally calls him by “child/baby” called and express her concern and regret, asking for him to return safely.

    - Han Ga In : (Bad Guy) who has experience sending her husband to the army gave Kim useful advice and shared related stories, saying “With a personality like yours, don’t be too hard on yourself, take good care and come back safely.”

    and what I envied the most.. LOL ^_^
    - Kim Nam Gil also told actress Oh Yun Soo, “Sister, I’ve already started to miss you. Do call me.”

  15. Crib,ţi-a lăsat Lorena un mesaj la Sea God.

    • Asa, vai, multumesc Lovely din suflet :*

  16. Cribbbbb :))) tu esti la o recenzie, eu te urmaresc la alta. Oameni buni, va rog mult sa o anuntati sa mi citeasca post ul :))

  17. A apărut şi aici. Scuze.

  18. mersi crib!!!!! Chansoo si bidam!preferatii mei

    • cel mai tare e Bidam: The winner its BIDAM! You are the best!…hahahaha ce funny!! … U Can t touch this!!! =))

      • =))))))) haios moment – eu alergandu-te , Crib, prin tot blogul :))
        Mii de scuze, celorlalti!

        • lasa Lorena ca nu se supara nimeni…nu-i asa fetelor?

Leave a Comment