In memoriam Park Yong Ha

Written by crinam. Posted in Recenzii utilizatori

In memoriam Park Yong Ha

Published on mai 24, 2011 with 9 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

O privire blanda si un suras inocent. O fire temperata si un iubitor de actorie, muzica, oameni, viata. Si totusi, cum a fost posibil? Sa ai totul dar totusi sa nu ai nimic, sa ajungi in situatia de a te sinucide. Toti te cred fericit si implinit, dar tu esti trist, coplesit de probleme pe care publicul, fanii, nu le cunosc, doar tu le tii adanc in suflet si simti cum te rod. Chiar si asa, nu ai dreptul sa iti iei viata.

Din pacate, cantaretul si actorul Park Yong Ha nu a avut forta necesara de a invinge aceasta ispita fatala, curmarea propriei vieti. Este un gest nepotrivit, desigur, dar nu incerc sa critic alegerea sa. Nu judec pentru ca nu am acest drept, dar nu pot fi de acord cu acesta si mai presus de toate sufar pentru un suflet, pentru un talent pe care l-am descoperit tarziu, prea tarziu, pe care am ajuns sa-l indragesc din primele clipe dar despre care am aflat cu mari pareri de rau ca nu mai este printre noi.

Image and video hosting by TinyPic

La doar 17 ani, Park Yong Ha era apreciat si cunoscut pentru aptitudinile sale actoricesti si calitatile vocale exceptionale. A debutat pe micile ecrane in 1994 in drama Theme Theater a postului MBC. A urmat o perioada de aparitii in diferite emisiuni TV. Anul 2002 ii aducea recunoasterea internationala, in special in randul fanilor din Japonia, odata cu rolul din Winter Sonata, in care a jucat alaturi de Bae Yong Joon si Choi Ji Woo.

Image and video hosting by TinyPic
Park Yong Ha in “Winter Sonata”

Alte proiecte de televiziune in care a fost implicat, au fost: A Man’s Story (KBS2, 2009), On Air (SBS, 2008), After Love (CS, 2005), Tokyo Wankei (Fuji TV, 2004, cameo), Loving You (KBS2, 2002), Winter Sonata (KBS2, 2002), Well Known Woman (SBS, 2001), More Than Love (MBC, 2000), Snowflakes (KBS2, 2000), See and See Again (MBC, 1998), The Song of Hope (MBC, 1997) si cele trei filme: Love Me Once Again (2002), If It Snows at Christmas (1998), Island of Women (1998).

Image and video hosting by TinyPic

In cariera muzicala, s-a bucurat de asemena de succes. A interpretat anumite piese din OST-urile diferitelor drame, un exemplu fiind tema principala a productiei “On Air”. A tinut mai multe concerte in Japonia si Coreea si a colaborat foarte bine cu bunul sau prieten, solistul Park Hyo Shin. Intr-o recenzie anterioara, am prezentat povestea videoclipului “After Our Love”, in care este si el prezent, alaturi de Hyo Shin si partenera sa din “A Man’s Story”, actrita Park Si Yeon.
Albumele sale au fost intitulate: “Dear Love” , “I Love You So Much” , “Just For Yesterday” , “Park Yong Ha, I Miss You Very Much”.

Image and video hosting by TinyPic

Park Yong Ha a fost cunoscut si pentru dragostea sa fata de copii din Lumea a Treia. In acest sens el a participat la mai multe actiuni cu scop caritabil in tari ale continentului african. Un exemplu il poate constitui vizita sa in Republica Ciad, unde a incercat sa aduca mici bucurii copilasilor de acolo.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Dupa moartea lui, mama actorului a continuat in locul iubitului sau fiu, aceste fapte de intrajutorare.

S-a stins, spre marea durere a familiei, prietenilor si colegilor de platou, in dimineata zilei de 30 iunie 2010, in locuinta sa din Nonhyeong-Dong din Seoul. A fost gasit chiar de catre mama sa.
In ziua inmormantarii totul parea sa regrete plecarea lui mult prea grabnica. Ploaia care a cazut in acea zi parea sa anunte chiar si parerea de rau a Cerului.
Cateva imagini cu cei care au participat la ceremonia de inhumare:

So Ji Sub
Image and video hosting by TinyPic

Park Hyo Shin
Image and video hosting by TinyPic

Park Si Yeon
Image and video hosting by TinyPic

Eu am ramas socata la aflarea vestii, daramite cei apropiati lui. Am incercat, in modestele mele ganduri, sa-i dedic si un poem acestui mare om.

Prietenii se-adun voiosi, de obicei de bucurie
Glumesc si rad, se simt ne-nvinsi si sufletul li-i numai veselie.
Nimic nu poate sa-i opreasca din dansul vietii nebunesc
Nici sa le strice fericirea cand, cu mic cu mare, necontenit se intalnesc.

Dar astazi ei sunt mai mult tristi si plang amaru-nabusit
Isi strang buze si-inimi de durere ca nu mai poti fi tu aici.
Si sufera pierduti se pare
Si Cerul plange dorul tau
Iti plange glasul, zambetul, privirea
Si vocea minunata, daruirea
Cu care ai aprins de-atatea ori iubirea
In ascunzisurile fanilor tai.

Cu totii regretam plecarea prea grabnica de pe-acest drum
Si-am vrea s-aprindem candela, ca poate-ai sa te-ntorci de-acum.
Am vrea s-aprindem focul sperantei celei preamarite
Dar ploaia urii, rece, insetata, ni-l stinge
Si sa te-aducem inapoi, ea nu ne lasa.

Dar nu uita de-acolo, de-unde ne veghezi acum
Ca tot ce am iubit cu tine, pentru tine, cu totul s-a pastrat
Lumina nemuririi tale
In launtrul nostru va arde lent, mocnit, neincetat…

Image and video hosting by TinyPic

Fie sa ne intalnim intr-o lume mai buna, mult indragitul nostru Park Yong Ha!

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on In memoriam Park Yong Ha. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Crina, foarte frumoasă şi încărcată de durere recenzia ta. Am regretat şi eu dispariţia acestui suflet minunat. alegerea lui a fost una foarte dură. nu a putut să lupte. greutatea ce-i apăsa sufletul a fost foarte mare dacă a ales să moară, în loc să lupte pentru a o îndepărta. Aşa cum am mai spus şi la alte recenzii dedicate acestui artist: Păcat de tinereţea, de frumuseţea şi talentul său!
    Felicitări şi pentru minunatul poem!

  2. Crina, te bat! :(( Oh, nu cred. Aproape mi-au dat lacrimile. Se pare ca am o stare ciudata in toata aceasta saptamana. Winter Sonata este un serial superb, nu mi gasesc cuvintele sa l descriu acum..Si oh, da, mi a fost mila de rolul acestui actor, o interpretare exceptionala insa…Cand am auzit de sinuciderea sa, am fost socata efectiv…
    - ce pacatoasa soarta… :( Off…Toata stima, domnule! Imi pare rau ca ai ales sa pleci astfel…poate tocmai pentru-aceasta nu te pot nici ierta… :)
    -Crina, tot efortul e a ne inveseli in ultimele 2 seri ne pregateau pentru aceasta recenzie? :((((((

    • Glumesc. Felicitari. Te pup ! Pline de emotie versuri! :*

  3. Păcat că un astfel de OM a hotărât să ne părăsească….

  4. Nu l-am vazut dar pacat de tineretea lui,era promitator ! frumos poemul tau!

  5. Mulţumesc, dragele mele!

    @Lorena, îmi pare rău că te-am întristat dar când vezi că un om, la doar 32 de ani, cu o carieră promiţătoare, cum spunea Livia, cu mulţi prieteni, familia aproape, fani iubitori şi pasiuni şi dragoste pentru copilaşi, renunţa la lupta cu problemele şi se sinucide, nu ai cum să nu suferi şi să nu versi o lacrimă! Mi-a plăcut foarte mult de el şi îmi place în continuare! Eu abia anul acesta am aflat de el, întâmplător, privind clipurile lui Park Hyo Shin, şi când am căutat informaţii, entuziasmată să ştiu mai multe despre bărbatul misterios cu zâmbet de copil, aflu că a murit :(( A fost un adevărat şoc, vreo trei zile am plâns, mă durea inima, nu-mi venea să cred. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată asta, dovadă că atât de mult l-am îndrăgit încă de la prima vedere.

    Nu puteam să nu-i aduc şi eu acest umil omagiu, a fost o pierdere mult prea mare şi mult prea importantă ca să fie uitat! Cel puţin pentru mine şi cred că pentru toţi de aici de pe blog, va rămâne veşnic în amintirile noastre. Sper că gestul i-a fost iertat şi că mai presus de toate Dumnezeu îl va putea ierta pentru acest păcat :((

  6. Foarte trist ce s-a intamplat:(( imi pare nespus de rau..desi inainte sa citesc recenzia nu stiam prea multe despre acest Om minunat ,din pacate se pare ca de cele mai multe ori descoperim talentul cuiva abia dupa ce persoana respectiva nu se mai afla printre noi..decesul lui nu ma lasa deloc indiferenta..in timp ce citeam recenzia aproape ca imi dadeau lacrimile..se vede ca avea un viitor promitator,avea toata viata inainte. .era foarte tanar,avea o cariera frumoasa,o inima buna,fapt dovedit de faptele de intrajutorare pe care le savarsea,avea o familie,prieteni,fani care au fost socati si indurerati de moartea lui,desi parea ca e fericit, implinit…defapt ascundea in adancul sufletului o durere pe care nu o putea impartasi nimanui,se pare ca nu am mai putut lupta..a cedat in fata durerii care-l apasa. …desi noi nu aveam dreptul,nu suntem in masura sa-i judecam deciza de a-si pune capat zilelor imi pare rau ca a recurs la un asemenea gest…nu putem decat sa ne rugam Bunul Dumnezeu sa ii ierte gestul necugetat…
    poemul e foarte frumos dar si extrem de trist si de emotionant,felicitari!

  7. recenzia da ma facu iar sa las lacrimile sa curga pt acest om exact ca atunci cand am citit prima data vestea pe blog ca s-a sinucis! nici atunci nu am putut sa cred! de ce?
    asta numai un suflet chinuit poate sa raspunda! eu nu am vazut nici un film cu el, dar in schimb i-am ascultat minunatele melodii! imi amintesc parca ca si am post pe blog linkurile ultimului lui concert! dar desi imi plac melodiile lui nu le pot asculta fara sa-mi dea lacrimile asa ca il ascult foarte rar! sper ca totusi fanii lui sa nu faca ca mine!

  8. oh,Crina!inca putin si’mi dadeau lacrimile la poezie!tare pacat ca a facut aceasta alegere,chiar imi pare rau! T T

Leave a Comment