Regii dinastiei Goguryeo – Regele Gogukcheon

Written by ana_ruse. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on decembrie 12, 2010 with 8 comentarii

Date generale
Regele Gogukcheon al Goguryeo (?-197) a fost al 9-lea rege al regatului,şi a domnit între anii 179-197. A fost cunoscut şi sub numele de Go Nammu.
Contextul istoric şi domnia
Gogukcheon a fost al doilea fiu al lui Sindae,regele al 8-lea al regatului.Deşi fratele său mai mare, Go Balgi a fost iniţial prinţ moştenitor,oficialii de la curte l-au susţinut pe Go Nammu,acesta devenind prinţ moştenitor în 176.
În 180,Gogukcheon s-a însurat cu doamna U, fiica lui U So din Jena-bu pentru a consolida puterea centrală. Ce este interesant,este faptul că doamna U a rămas regină şi după ce soţul ei a murit,fapt posibil prin căsătoria ei cu fratele soţului decedat,viitorul rege Sansang.
Image and video hosting by TinyPic
Îmbrăcămintea femeilor din Goguryeo
În 182,Gogukcheon îl trimite pe fiul său, prinţul Gye-su să lupte împotriva invaziei dinastiei Han condusă de guvernatorul din Liaodong.Deşi prinţul a reuşit să blocheze forţele chineze,regele a condus el însuşi din nou armata,de data aceasta în 184.
În 191 regele a adoptat un sistem meritoriu prin care se alegeau oficiali guvernamentali. Ca rezultat,regele a descoperit multe talente din întregul Goguryeo,cel mai mare dintre ele fiind Eul Pa-so,care a şi primit poziţia de prim-ministru.
Samguk Sagi oferă detalii despre faptul că,într-o zi din anul 194 regele a mers la vânătoare şi a dat peste un sat în care oamenii mureau de foame.Se spune că a dat hainele sale şi mâncare sătenilor,simţind că este responsabilitatea sa ca rege.Astfel a încercat să îmbunătăţească vieţile fermierilor şi ţăranilor din regat.
Image and video hosting by TinyPic
Broderie din Goguryeo


Jindaebup
Gogukcheon a fost regele care a instituit Jindaebup,un sistem de împrumut de grâne,în anul 194.Acest sistem permitea oamenilor să împrumute grâne de la stat din martie până în iulie şi să plătească în octombrie.Acest sistem a fost menţinut şi în timpul Joseonului,sub denumirea de Hwangok.
Moartea şi succesiunea
Deşi ascensiunea regelui Gogukcheon la tron a semnalat o schimbare de la sistemul fraternal la cel din tată în fiu prin primul născut,el a fost urmat la tron de fratele său,regele Sansang.
Numele său postum,Gogukcheon, este derivat din numele zonei în care a fost înmormânat,Gogukcheon-won.
Image and video hosting by TinyPic
Vas din ceramică din perioada Goguryeo.
Urmează regele Sansang.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Regii dinastiei Goguryeo – Regele Gogukcheon. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. foarte frumos scris ana! apreciez foarte mult si efortul tau de a cauta cele mai sugestive poze :) imi plac!

  2. Foarte frumoasa recenzia!Felicitari!Eu am inceput sa fac recenzii despre regii din Silla.Vot!

  3. Multumesc Andreea,Bianca :)

  4. Cum nu am gasit portrete ale regilor sau imagini cu mormintele lor,atunci am cautat sa pun poze care sa defineasca regatul Goguryeo.
    La cativa din regii viitori am gasit si poze din seriale in care au fost portretizati,dar mai e putin pana ajung la ei.

  5. interesanta lectie de istorie
    multumim ana
    vot

  6. o recenzie interesanta. vot

  7. Multumesc :)

  8. foarte frumos. vot

Leave a Comment