Regatul Baekje: Regele Mu

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on decembrie 10, 2010 with 8 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Regele Mu (600-641,?-641) a fost al 30-lea rege al Baekje,unul dintre cele Trei Regate ale Coreei.El a fost fiul regelui Wideok.

In timpul domniei sale,cele Trei Regate (Goguryeo,Baekje si Silla) s-au aflat in razboi unele cu altele.

Deoarece surse istorice de incredere sunt greu de gasit pentru perioada celor Trei Regate,politica specifica regelui Mu nu este cunoscuta.

La inceputul domniei sale,regele Mu a atacat de mai multe ori Silla.El a solicitat,deasemenea,asistenta din partea Dinastiei Sui a Chinei,pentru a ataca Goguryeo.In urma razboiului Goguryeo-Sui,dinastia Sui a fost inlocuita de dinastia Tang,in anul 618.

In 627, el a incercat sa recupereze terenul pierdut in fata Regatului Silla, dar s-a oprit atunci cand Tang a intervenit diplomatic.In acelasi an,Mu l-a trimis pe calugarul budist Gwalleuk in Japonia,cu texte despre budism,istoria astronomiei si geografie.

Image and video hosting by TinyPic

El a infiintat,in mod oficial,templul Mireuksa,in 602.Se spune ca regele Mu a ordonat repararea Palatului Sabi,in 630,si crearea unui lac artificial langa palatul sau.Legile date de el in a doua jumatate a domniei sale,care puneau accent pe proiectele de constructie in detrimentul apararii nationale,sunt adesea considerate a fi contribuit la caderea Baekje,care a avut loc la douazeci de ani dupa moartea regelui Mu.

Exista motive sa credem ca regele Mu a mutat capitala Regatului Baekje,de la Sabi la Iksan (in judetul Buyeo).Dovezile arheologice din Iksan,inclusiv mormintele atribuite lui Mu si sotiei sale,regina Seonhwa,par sa confirme acest lucru.

Samguk Yusa relateaza o legenda despre casatoria regelui Mu cu o printesa din Silla,desi istoricii considera ca este putin probabil sa fie adevarat,avand in vedere ostilitatile dintre cele doua regate.In aceasta poveste,tanarul Seodong (numele regelui Mu in copilarie) se indragosteste de printesa Seonhwa din Silla,si se raspandeste,in mod intentionat,un cantec despre printesa si el insusi printre oameni.Multumita acestui cantec (“Seodong-yo” sau “Cantecul lui Seodong”),regele Jinpyeong al Regatului Silla o alunga pe printesa,iar Mu se casatoreste cu ea si devine rege al Baekje.

Image and video hosting by TinyPic

Regele Mu (interpretat de actorul Jo Hyun Jae) este personajul principal al dramei “Seo Dong Yo” (sau “Balada lui Suh Dong”).In drama,Mu apare ca al patrulea fiu al regelui Wideok din Baekje.Dupa moartea mamei sale,Mu o intalneste pe viitoarea sa sotie,printesa Seonhwa din Silla,indragostindu-se de ea.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Regatul Baekje: Regele Mu. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. sotia lui este cealalta sora a lui Deokman :)

  2. Regele Mu s-a casatorit cu printesa Seon-hwa,fiica regelui Jinpyeong al Shillei,si sora printeselor Deokman si Cheonmyeong.
    Intradevar exista legenda despre cantecul Seodongyo.
    Ft buna recenzia,imi place ft mult.Vot

  3. Si ma bucur ca ai facut trimitere la serial.

  4. foarte frumos şi interesant.vot

  5. Foarte frumoasa recenzia:) Multumim! Vot

  6. bianca, voiam sa te intreb si eu ceva… am observat ca tu pe la recenziile celorlalti nu treci deloc. de ce? nu-ti plac?

  7. te rog sa ma scuzi!sunt foarte ocupata (avand in vedere tezele).imi plac foarte mult toate recenziile,iar in vacanta de iarna o sa am mai mult timp liber!;):*

  8. din ce ai scris tu doar,ca nu am vazut filmul amintit,mi-a devenit un rege simpatic…vot!

Leave a Comment