Bul” este termenul coreean pentru “foc” iar “gogi” inseamna “carne”. “Daeji” inseamna “porc”. Bulgogi este cel mai popular fel de mancare cu carne de vita coreean, iar Daeji Bulgogi este varianta cu carne de porc. In mod obisnuit, dupa ce este marinata, carnea este fripta pe gratar, dar poate fi si prajita in tigaie. Daeji Bulgogi este servit cu salata verde, frunze aromate sau cu amestecuri de condimente cum ar fi kimchi si ssamjang.
Ingrediente:
* 500g carne macra de porc, feliata subtire
* 3 linguri sos de soia
* 6 catei usturoi, tocati
* 3 cm bucata ghimbir, tocata
* 2 linguri zahar brun
* 1 lingurita sos iute (Tobasco sau similar)
* 1 lingurita zeama de lamaie
* 2 linguri sake (vin de orez)
* 2 linguri ulei de susan
Indicatii :
Se combina toate ingredientele intr-un castron, se acopera si se lasa la marinat in frigider, cel putin 2 ore. Se frige carnea pe gratar sau se prajeste in tigaie si se serveste cu orez cu bob lung.
- Film
- K-drama
- Recenzii
- Tentatia Ingerului
- Winter Sonata
- Noutati
- Povestea
- Secretele de la palat
- Furtuna la palat
- Damo
- Hur Jun
- Giuvaerul Palatului
- Jumong
- Vanatorii de sclavi
- Dong Yi
- Imparatul Marii
- Kim Soo Ro
- Negustorul Lim Sang-ok
- 49 Days
- Tãrâmul dintre Vânturi
- Boys over Flowers
- Gradina Secreta
- Regele Geunchogo
- Hwang Jin Yi
- City Hunter
- Iubitul Printesei
- Parfum de femeie
- Ȋntoarcerea lui Iljimae
- Gye Baek
- The Duo
- Warrior Baek Dong Soo
- Secretara perfecta
- Copacul cu radacini adanci
- Regele Gwanggaeto cel Mare
- Ja Myung Go
- The Moon Embracing the Sun
- Actori
- Istorie si cultura
- Coreea azi
- Travel tips
01/07/2010 la 10:58 pm
yamiii… mi-ai facut posta. Un vot de la mine.
02/07/2010 la 12:08 am
Arata delicios.Un vot si de la mine
02/07/2010 la 12:12 am
E bun tare ,am facut si eu ceva similar ,am inlocuit vinul de orez cu vin rosu de tara,uleiul de susan cu cel de masline si am lasat carnea bucati mai mari.Delicios!
02/07/2010 la 10:21 am
Cristina:yamiii, bun de tot.Vot de la kine
02/07/2010 la 10:34 am
Daca puneti si seminte de susan parca este si mai buna, eu am observat ce grozav se simte susanul in kimchi, iar cand am facut bulgogi cu carne de vita in reteta data de koreafilm erau si seminte de susan asa ca am pus. Eu deja te-am votat cristina, imediat ce am vazut recenzia ta, mai nou cu asta ma ocup, citesc recenzii si imi plac. Felicitari!
02/07/2010 la 2:08 pm
Ma bucur ca va place.Daca vreti voi mai cauta retete Coreene.Va multumesc pentru voturi!
02/07/2010 la 2:46 pm
asa da!ft bine ai structurat reteta,bravo.