coreeaa – mancarea celor 4 anotimpuri – primavara

Written by alexandrubidam. Posted in Recenzii utilizatori

coreeaa – mancarea celor 4 anotimpuri – primavara

Published on iunie 25, 2010 with 7 comentarii

Să trecem în revistă doar câteva feluri de mâncare tradiţionale, în funcţie de anotimp.
După o iarnă friguroasă, muguri noi ies din pământul îngheţat. Ceapă verde, muştar sălbatic, angelică, pătrunjel coreean (minari), alfalfa încolţită, ceapă sălbatică, “naengi”, lăptucă sălbatică, păpădie… Anotimpul e tributar clorofilei. Atunci verdeţurile de primăvară au o vitalitate puternică şi nu pot fi comparate cu alte legume, sunt bogate în minerale precum şi în vitaminele C şi A.

În gospodării se va pregăti: “Oi-muchim” (castraveţi condimentaţi), “Jindallae-hwajeon” (un fel de clătite cu azalee), “Baechu-kimchi” (kimchi cu varză chinezească), “Kkaennip-jangajji” (frunze murate de susan sălbatic), “Geumjeong Kong-bap” (orez cu fasole neagră), Aitang (supă clară cu muguri de fasole mungo şi perişoare de vită).

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on coreeaa – mancarea celor 4 anotimpuri – primavara. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. primul la recenzia mea . va rog sa ma votati

  2. Foarte interesant!

  3. sper ca m-ai votat cristinaa

  4. Interesanta tema pentru recenzie, mai ales ca ea a fost abordata si realizata de un ‘el’ (sper sa nu ma insel!). Ar fi fost extraordinar sa ne prezinti si cateva retete ale preparatelor prezentate. Felicitari si te asteptam sa revii!
    Ai un vot de la mine pentru indrazneala si documentare!

  5. werra_san maiam 3 recenzii in continuarea acestora . asa ca momentan mai ai 3 voturi sa-mi acorzi

  6. Alexandru Bidam, articolul este din Jurnalul National, aparut in noiembrie 2009 cu ocazia evenimentului ” Tastes of Korea” la care am participat si eu la Clubul diplomatilor.
    Data viitoare asteptam mai multa originalitate.
    Oricum, articolul este interesant si merita postat.

    • koreafilm

      @all: va rugam ca in masura in care este cazul, sa precizati sursa materialelor postate, in situatia in care este vorba despre materiale preluate sau traduse integral. Multumim!

      Spre exemplu, acest material este preluat de aici

Leave a Comment