koreafilm

Romania mea

Written by koreafilm. Posted in Romania mea

Tagged:

fereastra

Published on martie 18, 2011 with 9 comentarii

Ultimii ani au insemnat o constientizare mai profunda a ceea ce inseamna globalizarea,
fie ca vorbim despre influentele economice, politice sau culturale.

Traim intr-un “sat global”, iar ceea ce pare astazi lipsit de interes sau importanta pentru o regiune, devine maine o prioritate.

Lucrurile se schimba mult mai repede decat eram obisnuiti cu doar cativa ani in urma, atat pentru noi, cat si pentru cei din jurul nostru.
Ne schimbam si noi.

“Romania mea” este o incercare de a vedea experienta strainului in/de Romania prin ochii expatilor coreeni. Este un proiect pe care il initiem in speranta ca, articolele-marturie ce vor fi parte din aceasta sectiune sa ridice intrebarea “Cum e Romania mea” pentru romani.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on Romania mea. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. extraordinara idee koreafilm!! va felicit mi se pare un lucru bun sa vedem tara prin ochii strainilor care locuiesc aici!!

  2. proiectul asta sper ca-mi va raspunde la intrebarile pe care le am pentru strainii care locuiesc aici!
    pentru mine e un mister de ce cineva pleaca de la bine si ajung la rau (in Romania)!

    sa inteleg ca veti intervieva coreenii care locuiesc la noi in tarisoara? ;;)

  3. apropo imi place mult noul aspect al blogului! foarte primavaratic! ^^

  4. interesanta idee

  5. Excelenta ideea de a crea acest domeniu ROMANIA MEA pentru recenzii interesante si utile in viitor Asociatiei si legaturilor in ambele sensuri . Eu sint o pasionata a calatoriilor si urmaresc canalul Travel si CCTV si KBS deci sa va propun niste domenii de recenzii aici. Observ foarte multi asiatici plecati in aventura (BACK PACKER TRAVEL ) in tari si in zone din Asia ;Africa sau America de Sud interesante cel putin ca si Romania profunda . Cred ca am putea crea virtual trasee documentate in care sa invitam pe prieteni din Coreea s avina la noi in vizita si sa ii insotim in cunoastearea tarii, in zone in care nici noi nu am fost din cauza unei imagini gresit imprimate in subconstient daca am depasit 40 d eani . Deoarece membrii Korea film sint tineri cred ca pot chema in tara , pe trasee noi stiute si verificate pe coreenii tineri fani contactati pe NET . Schimburile de vizite cu studenti sau elevi , seniori sau familisti ar fi cred fascinante caci cei c ecalatoresc cu sacul in spate sint interesati de oameni , locuri, mincare , multiculturalism , aventura Delt, dormit la cort, in sura sau in case taranesti , de petreceri cimpenesti autentice , nunti si botezuri, nu numai in Maramures dar si in Harghita -Covasna , in Apuseni sau in Muntii Poiana Rusca ).
    Cred ca Stafful Korea film poate sa se gindeasca la un concurs cu Tema : Excursie cu 2 coreeni in Romania mea. pe care dna ANA RUSE sa il propuna mai departe colaboratorilor din Koreea si Asociatilor ANTREC .Cu ce stiu astazi despre acest subiect m-as inscrie si eu cu vreo 3-4 variante pentru Senior- Backpacker. O buna ocazie de a ne face prieteni si de a calatori cu ei in Romania si in Koreea . Eu constat ca avem uluitor de multe lucruri comune in cultura d ela obiceiurile d ela nastere, casatorie , parinti-copii si pina al moarte soi comemorearea stramosilor . Sint elemente pe care nu le constientizam decit la intrebarile strainilor ( eu am lucrat la Cernavoda 16 ani cu Canadieni d etoat eetniile si cu italieni si a trebuit sa invat istoria si geografia tarii alaturi de ei , la serviciu in pauze cit si in weekend-uri prin tara . Numai cind iesi din tara pe cont propriu ( cu sacul in spate ) vezi si intelegi lumea reala si incepi sa te crezi superior cu originea si educatia romaneasca, ceea c eeste chiar reconfortant. Salut !

  6. Multumesc Staff Koreafilm pentru linkurile excelente pe care ni le pune la dispozitie .Tocmai m-am intors entuziasmata sa va semnalez un site de pe coloana din stinga , http://hermithideaways . Avind ca tematica Korean photography , ce am citit pe prima insiruire d erecenzii , are dupa parerea mea exact structura de recenzii pe care le sugeram mai sus pentru tematica : Excursie cu 2 -3 coreeni in Romania mea .Cei care sint experti in IT vor putea “fura “modul de prezentare succint dar cu infooooormatii culturale si practice unui calator individual cu prietenii sau familia si fara snobism academic copiat din “limbajul de lemn al pliantelor turistice ONT” asa cum vedem uneori prezentata Bucovina sau Maramuresul pentru straini. ( Taranei de opereta topaind pe pajiste la Muzeul Satului din Sibiu sau G. Humor)

  7. Astazi am vazut/ cunoscut un teolog coreean care a iubit Romania prin Parintele Galeriu si convertirea de la protentantism la ortodoxie , fiind acum licentiat doctor la Bucuresti dupa studii teologice si master in rit protestant la Seoul . Se numeste azi fiind botezat ortodox CYPRIAN YONG KI si s-a facut un reportaj interviu cu el , difuzat azi duminica 7aug la emisiunea Universul Credintei de la TV1. Un tinar frumos la chip si spirit si imagini surprinzatoare din Romania si d ela Seoul . Cine stie mai mult sa il caute si sa il aduca in Club Koreafilm sa il cunoastem .

    In alta ordine de idei:
    Cred ca un domeniu de turism sportiv si d eaventura pentru tineri coreeni ar fi MOTOCROSS si ENDURO .Am vazut azi prima data ca avem circuite omologate intermational in campionatul mondial de ENDURO si la emisiunea de specialitate d eazi am vazut niste filmari extraordinare din concurs la BUZAU, la ZARNESTI si citeva minut efilmate ca un clip d epublicitate cu un campion francez cred la BRAN . Formidabil regizate si filmate traseele si concurentii in ROMANIA reala , interesanta cred pentru tinerii prieteni din Coreea cu care doriti s afaceti schimb de vizite.

  8. Dupa 16 ani d elucru la Cernavoda la Centrala nucleara va ofer o posibila explicatie de ce EXPATII vin cu interes si cu placere sa lucreze si sa se casatoreasca in Romania . Ei sint deobicei specialistii straini veniti in Romania pe santiere de investitii si provin din America, Canada, Coreea , India sau Franta , Olanda fiind sub contract de la firma din tara de origine ). Ei vin sa lucreze in Romania la Galati, Cluj, Cernavoda, Mangalia , Craiova cu contracte individuale ca si rominii ce merg in Franta , Dubai sau Japonia : 1)pentru avantaje profesionale legate de experienta si promovare in cariera in cadrul companiei mama ,2) interese economice-insemnind salariu mai mare , bonus de izolare, taxe platite la scoala intermnationala americana, scutire totala de impozite pe proprietatile (case , ferme , paduri etc) in tara d eorigine daca s emuta cu toata familia , 3) oportunitate de beneficii culturale ( etnici diversi se returneaza in zona sau tara de origine sau ofera copiilor o educatie in engleza la o scoala superioara posibilitatilor de acasa )si de turism mai ieftin de concediu sau de sarbatori religioase )pe perioada sederii in exterior ( weekend in Europa, la Istambul sau Grecia si Turcia vara pentru plaja si scufundari , iaht inchiriat pentru 2-3 familii pentru 6 zile la Marmaris sau Bodrum. 3) vizite platite in concediu in tara mama ( India d eexemplu sau in tara de adoptie pentru emigrantii SUA, Canada.
    Ceea c eeste interesant este CA LE PLACE IN ROMANIA si ne forteza si pe noi , prietenii lor sa calatorim , sa le explicam cultura , istorie si geografie ale Romaniei , ceea c edeobicei nu facem cu copii nostri . Pozele si DVD -urile pe car ele trimit neamurilor de acasa , cu comentariile de la fat alocului ne fac noi prieteni d ela distanta . Revin apoi dupa expirarea contractului cu familiile mixte si copii bilingvi, care au invatat romineste pe malul Dunarii .

  9. Vă mulţumim din suflet pentru informaţii S Petcov. Abia aştept să aflu mai multe.:-D

Leave a Comment