PARCUL ISTORIC GYEONGJU

Written by adriana76. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on august 23, 2010 with 6 comentarii

Gyeongju este singurul parc istoric din Coreea si cel de al doilea Parc national dupa Jirisan in 1968.
Parcul este impartit in 8 sectoare acoperind o suprafata de 137.1 km patrati, fiecare cu flora si fauna sa proprie si unica. Include Templul Bulkuska si Muntele Tohamsan cu Grota Seokguram.
Este o carte vie a istoriei incluzand relicve bine pastrate din perioada dinastiei Silla. In 1979, UNESCO a inclus parcul pe lista celor mai importante 10 situri istorice din lume.
Legenda spune ca in Moryang-ni traia o batrana cu fiul ei Daeseong. Erau saraci, asa ca Daeseong lucra toata ziua pe camp. Intr-o zi, dupa ce a auzit o predica a unui calugar, baiatul si-a convins mama sa dea pamantul templului. Mai tarziu, Daeseong a murit subit si in aceeasi noapte, primul ministru Kim Mullyang a auzit o voce spunand:”un baiat pe nume Daeseong se va renaste in casa ta”. 10 luni mai tarziu, sotia primului ministru a nascut un baiat care tinea o placuta de aur in mana pe care scria ”Daeseong”.
Daeseong a crescut un barbat puternic. Intr-o zi cand vana, a prins un urs. In acea noapte, ursul i-a aparut lui Daeseong in vis si i-a spus:”Ma voi reincarna si ma voi razbuna”. Ca sa fie iertat, Daeseong a promis sa construieasca un templu pentru urs. A construit templul Ungsusa unde a gasit ursul si un alt templu la Mongseongsa unde a avut visul si s-a rugat pentru urs. A realizat ca si-a neglizat latura spirituala. A construit Bulguksa pentru parintii din viata aceasta si Seokguram pentru mama din viata anterioara.

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on PARCUL ISTORIC GYEONGJU. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. frumoasa legenda!! voot

  2. multumesc andreea :)

  3. Foarte interesant. Multumesc pt informatii!

  4. din nou ft frumos
    vot adriana

  5. frumos,ma gandeam ca ai amintit de o flora si fauna diferita in cele 8 sectoare.Poti sa afli mai multe despre acest subiect? oricum un vot pentru ce ai scris si azi!

  6. o sa incerc anja … multumesc

Leave a Comment