koreafilm

Parfum de femeie – episodul 1

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Parfum de femeie, Povestea

Tagged: , ,

1

Published on februarie 10, 2012 with 20 comentarii

de Anca Plavu

01. Blue Bird – 김하늘(로티플 스카이)


Serialul începe cu o secvenţă de film pe stil vechi, în care personajul principal, Lee Yeon-Jae (Kim Sun-Ah) se află pe o insulă pustie, încercând disperată să găsească pe cineva s-o ajute. Dar totul s-a dovedit a fi doar un vis, când Yeon-Jae se trezeşte tocmai în mijlocul unei proceduri medicale. Luând parte la un eveniment sportiv al agenţiei de turism Line Tours unde lucrează, Yeon-Jae a preparat un bol imens de bibimbap, destul cât să hrănească 100 de oameni. Lucrurile nu iau o întorsătură bună, Yeon-Jae reuşind să cadă direct în bolul cu mâncare. Nu era vina ei, însă ea încearcă să-şi ceară scuze.

Yeon-Jae lucrează în cadrul Departamentului de Primire a oaspeţilor, unde toată lumea dă ordine. Este o perioadă foarte plină pentru biroul lor, iar Yeon-Jae are o sarcină grea de îndeplinit, o dată cu sosirea unui star din China care doreşte să folosească o maşină-sport de firmă, pe timpul şederii sale în Coreea. Există doar 6 maşini de acest tip printre cunoscuţi, dar 5 proprietari au refuzat închirierea lor; al şaselea era spitalizat, după ce tocmai avusese un accident, distrugându-şi maşina. Acesta o direcţionează către dealer, ştiind că al şaptelea model tocmai ajunsese în ţară. Primind fericită pontul, Yeon-Jae pleacă în căutarea acestuia, observându-l chiar pe stradă. Luând taxiul şi urmărind maşina roşie, vede cu stupoare că s-a oprit tocmai la sediul firmei unde lucra. Când l-a văzut pe proprietarul maşinii trecând (un bărbat atrăgător), i s-a tăiat răsuflarea, fiind parcă hipnotizată, dar trezită în ultima clipă de o maşină ce lovise taxiul în spate.

Proprietarul celui de-al şaptelea model de maşină nu e nimeni altul decât Kang Ji-Wook (Lee Dong-Wook), singurul fiu al directorului agenţiei de turism. Aceasta era prima lui zi de lucru ca şi director, prezentându-se în faţa consiliului.
Între timp, şoferul care cauzase accidentul i-a trimis pe taximetrist şi Yeon-Jae la spital pentru a se asigura că totul este în ordine. Vine şi doctorul care e strigat pe holul spitalului ca Choi Eun-Sook. Când îi aude numele, Yeon-Jae îşi aduce aminte de un băiat din şcoală cu acelaşi nume, strigându-l cu porecla sa.

Doctorul schimbă subiectul şi îi pune că ar trebui să-i fie recunoscătoare celui care a cauzat accidentul, deoarece, la testele medicale, i-a descoperit o tumoră de 3 cm, fiind necesară o biopsie pentru a şti exact tipul acesteia. Îi spune să vină joi, cu toate că Yeon-jae îi zice că nu poate ajunge din cauza programului încărcat de la servici.
Ji-Wook ia cina împreună cu tatăl său şi logodnica sa, Im Sae-Kyung (Seo Hyo-Rim) – moştenitoarea grupului Seojin – însă el nu pare deloc interesat de această întâlnire.

Sae-Kyung îi cere tânărului director să facă toate pregătirile necesare pentru unul din clienţii ei VIP- un pianist faimos, destul de dificil- solicitându-i nişte ghizi turistici.
Yeon-Jae îşi asumă să aibă ea grijă de clientul VIP al lui Sae-Kyung, Wilson, crezând că aşa îl va convinge pe managerul Noh să-i dea o zi liberă.

Yeon-Jae îi întâmpină pe mult-aşteptatul client VIP şi soţia sa, ducându-i să viziteze câteva zone rurale din Coreea, însă Wilson este nemulţumit, spunând că a văzut locuri mult mai frumoase. Ghinionul apare atunci când restaurantul, unde era rezervat prânzul, a fost închis, Yeon-Jae ducând cuplul VIP la un altul.
Dar nici aici lucrurile n-au mers bine, pentru că specificul restaurantului era carnea de porc (Wilson fiind musulman), iar cuplul s-a simţit ofensat. Ji-Wook ia în mână problema şi o sună pe Yeon-Jae. Ea, la rândul său, îi răspunde emoţionată şi este surprinsă că directorul n-a certat-o, sfătuind-o să facă tot ce poate pentru a-l îmbuna pe Wilson.

Yeon-Jae se duce la piaţă să cumpere nişte mâncare, întorcându-se, apoi, în camera de hotel a lui Wilson cu un pacheţel. Ea îşi cere scuze pentru tot ce s-a întâmplat, spunând că a citit într-un interviu al său că singura mâncare ce îi aduce aminte de mama lui este pâinea umplută cu fasole roşie, desfăcându-i pe masă pacheţelul; „durul” Wilson rămâne vizibil emoţionat, Yeon-Jae plecând satisfăcută de gestul făcut. A doua zi dimineaţă, Sae-Kyung o acuză pe Yeon-Jae de furtul inelului preţios al lui Wilson, fără de care el refuză să cânte pe scenă, plecând furios spre aeroport. Yeon-Jae protestează împotriva acuzaţiilor, dar nimeni nu o crede; Sae-Kyung spune că, pe camerele video, se vede clar că ea a fost singura persoană care a intrat în camera lui Wilson. La aeroport, detectorul de metale a găsit preţiosul inel în buzunarul lui Wilson, acesta dându-şi seama de greşeala făcută.

Yeon-jae ajunge, în sfârşit, la spital. Biopsia este realizată, iar suspiciunile lui Eun-Seok sunt confirmate, anunţând-o pe Yeon-Jae că are cancer extins la ficat, radioterapia nemaiavând efect.

Yeon-Jae este chemată înapoi la servici; Sae-Kyung soseşte şi discută cu managerul Noh , reproşându-i acestuia că este vina lui că are în subordine aşa angajaţi slab pregătiţi. Sae-Kyung se ridică să plece şi, din greşeală, dă peste tava cu cafea a lui Yeon-Jae. Sae-Kyung se uită cu dezgust cum Yeon-Jae încearcă s-o cureţe, spunându-i că i s-ar potrivi mai degrabă o slujbă de servitor.
Managerul Noh continuă să o critice pentru tot ce a făcut, dar Yeon-Jae se apără, spunând că, timp de 10 ani, a fost alături de el şi la bine, şi la rău, rugându-l să aibă încredere în ea. Managerul nu-i dă atenţie şi îi ordonă să cureţe sala de conferinţe. În acest moment, adevărata Yeon-Jae iese la suprafaţă şi îi spune să o cureţe el, trântindu-i în faţă, în acelaşi timp, cererea de demisie pe care o pregătise cu 5 ani în urmă.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on Parfum de femeie – episodul 1. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. multumim, Anca, pentru rezumat
    Spor la treaba in continuare

    E un serial care sunt sigura ca ii va cuceri pe multi

  2. Multumesc de rezumat. E greu sa tin pasul cu programul de la Tv, dar vreau sa revad aceasta drama. :)

  3. Initial am crezut ca este vorba de “Parfum de femeie – tango” al genialului Al Pacino, o capodopera in domeniu :). Sunt cateva clisee funy, poate fi un serial bun .

    • De fapt chiar are legatura cu tango-ul, dar nu pot spune mai multe.. :))
      Si va multumesc ca m-ati primit in “familia” voastra!

    • Cand am auzit ca o sa dea Parfum de femeie, m-am uitat cu prietenul la Parfum de femeie cu Al Pacino. Am zis sa le vad pe ambele sa compar :). E super cel care l-am vazut. Sper ca si acesta va fi la fel.

      Si in asta o sa fie tango. Am citit o prezentare mai demul.

  4. Multumim Anca, bun venit in echipa Kf :)

  5. Awww…..uite-l pe proful din Dream High :X :X i loove him!

    - iar ea, numai din poze este de a dreptul adorabila :X

  6. Excelente filmele coreene Multumesc pt rezumat Apreciez jocul actorilor, care in cuvinte putine spun f mult E o lume inedita ,fascinanta ,plina de culoare si farmec

  7. Am uitat ca azi a inceput la Tv si am vazut primul ep pe net. Mi-a placut, dar Yeon-Jea prea nu a fost ingrijorata cand a aflat ca s-ar putea sa aiba cancer, majoritatea oamenilor s-ar panica.
    Ma bucur ca l-a pus la punct pe seful sau, abia astept sa faca la fel si cu cucoana aia ca prea e enervanta.

  8. Si eu va multumesc ca m-ati primit printre voi! Tot ce va pot spune este ca merita vazut serialul, e superb si emotionant! :)

    • Bine ai venit, Anca! Spor cu rezumatele.

    • Bun venit si la comentarii :)

  9. Nu am vazut primul episodd ca am fost la scoala dar dotorita voua am aflat ce s-a intamplat si va multumescc suntetii sooper:*:*:*

    • Faptul ca este difuzat la ora 16 si multa lume nu are ocazia sa-l vada, asta imi ofera mai multa responsabilitate, asa ca sper ca va voi tine la curent cu toate scenele importante din serial.

  10. un serial care merita vazut, multumim pentru rezumat :)

  11. Buna alegere Anca ,eu deja am vazut filmul si pot spune cu mana pe inima ca e grozav!

    • stie cineva cate episoade are filmul? va multumesc.

  12. Vreau sa imi fac timp sa il vad, macar pt el care e un SUUUPERB :))):X

  13. A inceput din nou pe Euforia tv, si daca vreti sa il vedeti sau sa il revedeti si aveti si timp, atunci tin sa va anunt ca o puteti face in weekend de la ora 14:00 -15:30.
    Eu am decis ca ar fi bine sa il vad asa cum trebuie, mai ales ca data trecuta l-am vazut , dar cu franturi.

  14. Multumesc si eu pt. rezumat,Anca!

Leave a Comment