Regatul Vantului

Written by stefan. Posted in Arhiva recenzii utilizatori

Regatul Vantului

Published on aprilie 29, 2010 with 14 comentarii

Unul dintre serialele coreene care au devenit cunoscute în lume dar nu prea sînt cunoscute la noi este Regatul vîntului (sau Kingdom of the wind / Land of the wind în varianta englezească).

Regatul vîntului este un serial istoric cu buget mare care a captivat audienţa şi a cîştigat mai multe premii KBS în 2008. Pe lîngă un scenariu bine pus la punct, el conţine scene de bătălii grandioase, conspiraţii, intrigă politică şi tentative de asasinat.

Povestea serialului este despre Muhyul şi despre al treilea rege ggoguryeo căruia i se mai spunea zeul războaielor. Muhyul este nepotul lui Jumong dar se presupune că s-a născut blestemat să-şi ucidă părinţii, fraţii, fiul şi să distrugă ţara. Tatăl său, regele Yuri, a fost îngrozit de profeţie dar nu s-a îndurat să-şi ucidă propriul copil, aşa că a ordinat fiului mai mare, Haemyung, să-l ia pe bebeluş şi să-l ducă undeva departe de palat pentru a trăi ca om de rînd, fără să ştie cine era de fapt. De-a lungul celor 36 de episoade Muhyul trece printr-o mulţime de probe şi încercări pentru a-şi depăşi condiţa nefastă şi în cele din urmă ajunge un rege puternic.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Regatul Vantului. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. super ;)

  2. este ca in secretele de la palat. un ,, os sacru,, care a fost abandonat si in tinerete traieste ca un om de rand, devine rege.

  3. trebuie sa fie un film la fel de captivant ca si celelalte….oare o sa il vizionam curand?!;;)…am inteles ca incepe din nou ,,giuvaerul palatului,,….nu e corect:((:((:((….de ce nu baga filme noi?!:(:(:(

  4. ai un vot de la mine

  5. @Stefan, multumim! Am auzit despre acest serial, parca am citit despre el si pe asiacinefil daca nu ma insel…

  6. am fazut cateva episoade si este foarte frumos. Bravo

  7. Filmul merita vazut intradevar dar le recomand celor care vor sa-l vada sa urmareasca mai intai “Jumong”pentru ca cele doua drame au legatura,Muhyul-personajul principal -fiind nepotul lui Jumong iar unele personaje din “Jumong” se regasesc si aici.
    In final trebuie sa mentionez ca drama “Kingdom of the wind” are o coloana sonora absolut superba.

  8. e ciudat!
    in primul episod din regatul vanturilor yuri parca e asasinat si totusi apare-n continuare

  9. imi scapa mie ceva?>

  10. sau si-a trantit o “clona”,o sosie pt a descnspira complotul? lamuriti-ma si pe mine c-au fost cam inexpliciti la faza asta

  11. Nu a fost asasinat! Cum putea trimisul Clanurilor să-l asasineze cu atâţia soldaţi în preajmă şi mai ales cu Daebo alături?

  12. Primul episod al RV este senzaţional!!! E cel mai promiţător început al vreunui serial coreea,fără “ouă zburătoare”.

  13. Recenzia lui stefan

  14. Am urmărit serialul când a fost pe Tvr1 şi e superb şi OST-ul e minunat :))

Leave a Comment