O viata de bandit

Written by angelicadeokmanbidamsan. Posted in Arhiva recenzii utilizatori, Concursuri

Published on iunie 14, 2011 with 8 comentarii

Captiv in lumea nepasatoare, un personaj misterios si atragator, plin de sarm dar totodata posesorul unei frumuseti interioare nemarginite, incearca sa isi croiasca un nou destin. Oare despre cine este vorba? Oare aceste trasaturi caracterizeaza un barbat destinat sa traiasca in anonimat sau un erou? Ei bine, las acest lucru la alegerea voastra. Tot ce pot spune este ca numele sau este misterios, la fel ca stapanul sau. Este vorba despre Sung Baek.
Image and video hosting by TinyPic
Si totusi putini stiu ca el mai are un nume. Un nume in care salasluiesc lacrimi si durere, neputinta si disperare. Un nume dat uitarii, tabu pentru omenirea rece dar atat de primitor pentru glasul surorii sale de mult pierdute! Dar cine este in realitate acest baiat? Este vreun tanar stapan indragostit de o tanara domnita? Sau un carturar intelept? Ori poate este un soldat priceput? Ei, bine, el este un Bandit. Un bandit care lupta pentru o noua lume, un Robin Hood al sarmanilor, un justitiar cu suflet, cu ochi calzi si zambet primitor, un om. Doar un om. Un baiat care spera, care lupta, care simte, care plange. Un baiat care a pierdut totul, mai putin amintirile. Un tanar ramas fara nimic. Fara casa primitoare, fara parintii iubitori, fara pozitia sociala, fara surioara mult iubita si fara speranta. Dar ramas fara nimic, a invatat sa construiasca un adevarat imperiu din vise si sperante, iluzii si sentimente. Poate a incercat sa creeze un cliseu sau lumea la care spera, lumea pentru care lupta pana la moarte chiar exista asteptand doar sa fie descoperita. Dar un lucru e sigur. Barbatul urmarit de justitie, talharul priceput pe care nu au izbutit sa il prinda sute de oameni este mai mult decat pare.

El nu este doar un bandit. Este insusi simbolul sperantei si al viselor unui biet popor prigonit. Este cel care fara frica a atins un lepros pe care toti il ocoleau. Este cel care cu bunavointa si rabdare a alinat inimile indurerate ale poporului, cel care a salvat vieti nenumarate si singurul care a plans la nenorocirea semenilor sai. Este regele sarmanilor, aparatorul celor prigoniti si napastuiti de soarta.
Image and video hosting by TinyPic
Pentru el un vis merita indeplinit luptand pana la moarte. Pentru el viata nu este atat de importanta iar scopul nobil este cel care conteaza. Sung-Baek este maestrul artelor martiale care a fugit pentru a putea trai insa nu a trait fugind ci a infruntat cu capul sus si cu sabia in mana toate obstacolele, a incercat sa conceapa o lume mai buna in care ura si comploturile sa nu existe. S-a sacrificat pentru a-si salva surioara, a iubit si a iesit din carapacea care il inlantuia in nefericire pentru a fi un om liber.
Caci asta este Sung-Baek. Inainte de a fi om, stapan sau bandit este frate. Un frate bucuros sa isi ofere viata pe tava celei pe care a numit-o odata sora. O sora la fel de curajoasa ca el.
Un om in spatele caruia se ascunde o poveste sfasietoare, un om fara interese proprii sau ambitii.
Doar pana la urma el este un bandit. Un tradator al Curtii si un erou al oamenilor. Un hot pentru rege si un salvator pentru cel infometat. Oare este asa mare pacat sa iei din comorile unui om care nu stie ce sa faca cu banii pentru a-l hrani pe cel care pentru o coaja de paine este in stare sa faca orice?
Dar asta e lumea in care oamenii traiau. O lume in care strigatele celor fara de putere nu au ecou ci doar speranta unui fost tanar stapan mai lumineaza calea celor ce plang. Doar o inima mai vegheaza peste cei nefericiti plangandu-si Viata de Bandit: Sung- Baek.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on O viata de bandit. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. A incercat sa schimbe lumea, a luptat din rasputeri si chiar daca nu a reusit sa-si atinge telul a ramas in inimile celor care i-au impartasit nazuintele…. Felicitari pentru recenzie ;)

  2. Foarte frumos, Angi! Un om care a ramas singur si fara speranta, dar a dat speranta altor oameni. Nu a facut nimic pentru sine dar a incercat sa faca totul pentru altii, a avut curaj sa traiasca intre leprosi si a ajutat pe acesti oameni cei mai nenorociti si alungati din societate. Un om care in alte imprejurimi ar fi ajuns un om mare, dar in conditii date a devenit OM. Felicitari si VOT!

  3. o eu acum vad ca a fost publicata. Kamsa kf

  4. SUPER RECENZIE!

  5. multumesc. Dar mi s-a spus ca recenzia nu s-a putut vota. De ce?

  6. nu s-a putut vota atunci desigur

  7. Recenzia mea!!! Am uitat de ea :))

  8. mi-e dor sa fie concurs

Leave a Comment