koreafilm

Utilizator nou: Cum postez recenzii ?

Written by koreafilm. Posted in Noutati KF

Tagged:

help-sign

Published on august 15, 2011 with 10 comentarii

Probabil fiecare utilizator nou al blogului Koreafilm, care doreşte să publice o recenzie pentru prima oară, se întreabă „cum procedez?”.

Primul pas în a trimite o recenzie constă în crearea unui cont de utilizator. Pe pagina principală a blogului, în partea de sus există butonul „club”. Intrăm pe „cont nou” şi ne creem propriul cont de utilizator.

După ce ne-am activat contul, căutăm butonul „Adaugă o recenzie”, şi îl selectăm. Prin „club” putem trimite text cu maxim 2000 de caractere. În cazul în care recenzia e mai lungă, adăugăm titlului acesteia 1, sau „prima parte”, şi trimitem a 2-a sau chiar a 3-a parte după caz, tot prin club, notând „Titlu – (2) sau a doua parte”.

Dacă dorim să scriem bolduit, înaintea unui cuvânt sau a unei fraze, notăm [<strong>cuvânt </strong>] iar dacă dorim să scriem cu italic atunci notăm [<em>cuvânt</em>] .

Atât titlul recenziilor cât şi textul în sine nu se scrie cu litere de tipar. Nu sunt acceptate recenziile care conţin fie numai text, fie numai poze. Textul trebuie să fie proporţional cu nr. de fotografii, fără să se facă exces de foto, trebuie selectate cele mai reprezentative.

Recenzia trebuie să fie cât mai structurată din punct de vedere al conţinutului, să includă opinii personale şi idei originale legate de subiectul abordat.

Pentru materiale video, folosim codul embeduit al videoclipului pe care dorim să îl inserăm în articol. Pentru codurile YouTube, folosim vechile coduri, nu cele noi (full screen).

Fotografiile pe care le folosim trebuiesc dimensionate la 620 de pixeli pe orizontală, iar prima din recenzie trebuie să fie în format landscape. Procedura de dimensionare a fotografiilor poate fi vizualizată în acest articol: http://koreafilm.ro/blog/2011/04/redimensionare-poze/, în care sunt explicaţi în detaliu paşii de urmat.

La sfârşitul recenziei menţionăm sursa sau sursele de inspiraţie.

Echipa KoreaFilm

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Utilizator nou: Cum postez recenzii ?. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Cum putem insa sa recuparam username-ul, daca am facut acum ceva vreme cont? Parola pot sa o resetez daca cer asta cu adresa de email valida, dar nicaieri, nici in mesajul de activare al contului nu imi apare username-ul… :(
    Nu imi aduc aminte ce “nick” am folosit la crearea contului, iar cele mai frecvente pe care le folosesc vad ca nu se potrivesc! precum scrie mai sus…HELP :))

    • Bună Mi-cha, pentru recuperarea username-ului trimite un mail către koreafilmro@gmail.com.

      • Multumesc Ana, incerc!
        Stiu ca am mai intrebat odata de recuperare pe aceasta adresa dar fara raspuns… vad ca am trimis pe 1 aprilie mesajul asa ca poate a fost luat drept o gluma buna!

  2. Eu am o intrebare: ce cod trebuie sa scriu pentru poza? Acesta e motivul pentru care nu am introdus si fotografii…

    • Ioana, primul cod de pe tinipyc, după ce urci pozele acolo :)

      • Aaa, okay. Multumesc mult pentru lamuriri!

        • Să creşti mare :)

  3. Si am revenit cu inca o intrebare. :D Ma tot chinui sa adaug o recenzie, insa nu reusesc, in sensul ca butonul nu imi apare acolo unde ar trebui sa apara (lol, cum suna asta)… Ma rog. Imi poate spune cineva care e problema? :-s

    • pai cand ai incercat sa adaugi o recenzie? pentru ca etapa s-a incheiat, iar butonul a disparut la miezul noptii:))

  4. Si unde e butonul ala „Adaugă o recenzie”? Stiu ca suna ciudat dar nu-l vad.

Leave a Comment