Sfarsitul demn de mila al unui erou

Written by laura_scumpika07. Posted in Recenzii utilizatori

Sfarsitul demn de mila al unui erou

Published on iulie 10, 2011 with 12 comentarii

Despre Kingdom of the Wind s-a mai scris, dar eu vreau sa va arat ca nu toate personajele pozitive inving raul. Cu siguranta, este vorba de Maro, prietenul lui Muhyul din copilarie care l-a urmat in drumul vietii pana la tronul Goguryeo. Pentru cei care nu au vazut serialul, Maro a fost ca si un frate pentru Muhyul, impartaseau bucurii, necazuri si suferinte, dar nu si pe ultima: moartea lui Maro.

Intr-un razboi cu Buyeo, Maro este luat prizonier de Dojin, de unde este dus in fata lui Daeso, pentru a-i fi hotarata soarta. Aici, Daeso mi s-a parut cel mai mare tiran. Stia foarte bine ca cei doi sunt prieteni, dar a spus : ”Il voi arde pe rug!”… am fost socata, uimita si nu mi-a venit sa cred, cum sa fie Maro ars pe rug? (in istorie pe rug se ardeau doar vrajitorii, tradatorii sau jertfele in timpul ceremoniilor)

Image and video hosting by TinyPic

Muhyul care primise o scrisoare cu decizia lui Daeso, era devastat, vroia sa-l salveze, dar a fost oprit la timp de Hye-ap, Gwi yoo si Chubalsoo, chiar in fata taberei Buyeo, unde nu mai lipsea decat focul. Dojin, a dat dovada de lasitate, deoarece si el a fost miscat de ceea ce a spus Daeso, da nu a facut nimic sa opreasca asta. Pe ultima suta de metri, cu torta in mana, ii zice lui Maro ca inca se mai poate salva, daca decide sa li se alature. Maro, eroul nostru a refuzat… a ales sa moara pentru Hye-ap, prietenii lui, Gwi Yoo, Chubalso, fratele lui, Muhyul, Yeon-hwa care il astepta plina de sperante, si mai ales victoria Goguryeo, care o considera mai de pret decat viata lui.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Astfel, pe Maro il cuprind flacarile tiraniei, in fata familiei lui, in fata lui Daeso, care nu era deloc miscat, in fata lui Dojin, care inca nu-i venea sa ceada ce se intampla, si in fata lui Yeon, care stia cine este Maro intra-devar, dar care isi lua privirea, fiindu-i frica sa priveasca.
Image and video hosting by TinyPic
Muhyul era in stare sa se duca si sa-l salveze, Chubalso si Gwi Yoo plangeau cum nu au mai facut-o, iar Hye-ap simtea ca nu mai avea o farama de speranta, flacarile il cuprinsese deja.
Image and video hosting by TinyPic
Dupa putin timp, se daduse vestea in regat… toata lumea il privea acum ca pe un erou, si toti erau socati, dar era cineva care suferea cel mai tare: Yeon-hwa, care nu intelegea multe, nu intelegea de ce Maro nu se va intoarce sa-i inapoieze bijuteria, nu intelegea de ce si Maro i s-a alaturat lui Yeojin, si mai mult decat atat, nu intelegea ce rost mai are viata ei… Deodata, Yeon-hwa il vede pe Maro pe lacul inghetat, dar era doar dorinta ei de-al vedea, dorinta ei care o facea sa vina spre el, sa-i inapoieze accesoriul pe care ii promisese ca se va intoarce teafar si il va da.
Aceasta intamplare sugereaza doar un singur lucru: moartea unui erou.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Sfarsitul demn de mila al unui erou. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. e draguta recenzia dar mi-as dori sa vad ceva mai elevat pe viitor. Esti inteligenta si sigur vei reusi sa te joci cu cuvintele. Nu te rezuma la cuvinte ci simte, vorbeste prin intermediul inimii. Textul e un pic frivol. Dar m-ai facut curioasa si vreau sa vad filmul . Multumesc. vot

  2. Nu pot spune că a fost un sfârşit demn de milă,e un amestec de sentimente. Eu am simţit Disperare şi Ură! “CHIAR ŞI ÎN MOARTE I-AŞ JURA CREDINŢĂ NUMAI LUI”. Demn de milă şi dispreţ a fost Daeso. Cum poate un rege să condamne la moarte prin ardere,un general inamic,pentru care ţara i-a fost sfântă???

  3. Într-adevăr,moartea lui n-a fost demnă. El ar fi vrut să se sinucidă,dar Dojin nu l-a ajutat.

  4. Maro a făcut,cum a spus Anja,”SACRICICIUL SUPREM!”

  5. @ Angelica: nu stiu ce sa spun, iti voi urma sfatul, dar nu va asteptati sa scriu la fel de frumos ca Crina de ex, voi incerca, fiecare cu felul lu de a scrie.
    @ Lovely: Aici parerile pot fi imparite ^^

  6. era de paste cand am vazut eu episodul asta am plans si toata ziua am stat serioasa.

  7. un adevarat erou adevarat un om credincios imi pare rau ca i-a frant el de data asta inima bietei Yeon-hwa

  8. nici nu am zis sa scrii la fel de frumos ca altcineva.Fiecare scrie frumos in felul sau. Nici nu as vrea sa copiezi pe cineva insa as vrea sa iti vad inima. Ce il transforma pe acest barbat intr-un erou? Doar ai zis ca e erou. Ca sa ne fie mila de el sau sa il iubim trebuie sa aflam ce il face atat de special. Si as fi vrut sa vad viziunea ta. La asta m-am referit caci stiu ca ai putea mai mult de atat. :)

  9. am inteles acum, iti promit ca la urmatoarea recenzie voi incerca :) ^^ deja am cateva ideei

  10. A avut o moarte cruda!

  11. Nu merita asa ceva!

  12. N-am vazut aceasta scena, desi am urmarit cateva din serial. Dar cred ca a fost dureroasa :( Un adevarat erou, cu siguranta!

    Ai scris frumos despre el, Laura! :* Multumim! A avut o moarte trista si nedreapta, pe rug, cum ai spus si tu, erau arse doar vrajitoarele. Trist :((

    Felicitari! ^_^

Leave a Comment