koreafilm

Lee San, Furtuna la palat

Written by koreafilm. Posted in Istorie si cultura

Tagged: , ,

poza1

Published on noiembrie 25, 2009 with 3 comentarii

Cronicile de la Curtea Regala, Dinastia Choseon (1392-1910) continua cu povestea scurtei vieti a celui de al 22-lea rege al dinastiei: Jeong-Jo (1752-1800)

poza1

Cronicile sunt percepute de publicul general ca o specie plictisitoare asociata tomurilor prafuite, groase si greu de digerat in vremurile noastre.

Reprezentarea vietii la curtea regala din timpul dinastiei Choseon capata insa o anume rezonanta in randurile audientei prin interpretarea plina de pasiune a celor doi tineri protagonisti ai serialului Lee San (Furtuna la Palat), Lee Seo-jin, (eroul ce s-a bucurat de o popularitate record in Coreea de Sud in 2003 odata cu rolul sau din serialul “Damo”) si Han Ji Min, o tanara actrita in afirmare.

Regizorul Lee Byung-hoon (Giuvaerul palatului) alege astfel actorii potriviti, a caror Interpretare trece “sticla”, trimitand audienta catre trecutul istoric, in care se tese povestea unui rege ce avea sa ramana in istorie pentru eforturile sale de a impune procese democratice in sistemul administrativ al vremii, diminuand astfel puterea oficialilor de la curte.

Serialul incepe cu anii copilariei regelui, prezentand in primele 4 episoade povestea care il leaga de cei 2 prieteni ai sai, pe care ii vom regasi pe parcursul serialului.

poza2

Regele Yeongjo (bunicul lui Jeng-Jo), temandu-se de o lovitura de stat, il banuieste pe tatal lui Jeong-Jo (Printul mostenitor, Sado) de complot si il inchide intr-un dulap de depozitare a orezului.
In incercarea de a-si salva tatal, Jeong-Jo se furiseaza prin cotloanele palatului, fiind ajutat sa scape de garzile regale de catre 2 copii ce locuiau in palat si aveau sa ii devina prieteni, Dae Su si (Sung) Song-Yeon.
La scurt timp printul mostenitor Sado moare, Jeong-Jo neputand sa isi ierte bunicul pentru moartea pricinuita tatalui sau.

Jeong-Jo este supus diverselor teste de catre regele Yeongjo, care trebuie sa decida daca acesta va deveni urmatorul print mostenitor. In ciuda presiunilor mamei sale, Lee San refuza sa isi compromita tatal mort, doar pentru a si salva propria viata si a deveni print mostenitor, ramanand hotarat sa descopere cine au fost adevaratii initiatori ai complotului impotriva regelui.

Este prima data cand copilul Lee San este provocat de catre bunicul sau cu intrebarea “Ce ar trebui sa faca un rege pentru poporul lui?”, intrebare la care va incerca sa gaseasca raspunsul pe parcursul serialului.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

3 comentarii

There are currently 3 comentarii on Lee San, Furtuna la palat. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. prima

  2. Wow… super… este serialul meu favorit

Leave a Comment