Ramona J. [KF]

Live up to your name,Dr. Heo (k-drama,2017)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , ,

008

Published on august 12, 2017 with 10 comentarii

Live up to your name, Dr.Heo, este o dramă fantastică a cărui acțiune este plasată în perioada Joseon dar și în Seul-ul zilelor noastre. Eroul principal este un doctor talentat din Joseon care este specializat  în acupunctură, dar care nu-și poate depăși condiția de a avea un statut social nu prea ridicat deoarece a fost născut de o concubină. Dar are “norocul ” de călători 400 de ani în timp până în prezent. Însă Hanyang-ul nu mai este așa cum îl cunoaște, este total schimbat și cele mai multe bătăi de cap îi dă un practician modern al medicinei, “o colegă” de a lui din prezent care numai doctor nu i se pare că ar fi și are “ghinionul” de a se îndrăgosti de ea.


Regizorul dramei este Hong Jong-chan, care de curând a luat premiul Baeksang pentru cea mai bună drama “Dear My Friends”, iar scenariul este asigurat de Kim Eun-hee, care a scris scenariul pentru Queen’s Classroom. Dacă în celelalte drame prezentate până acum doar un singur personaj călătorea în timp, în această dramă, ambele personaje vor călători în timp, Heo Im va călători în Seul-ul zilelor noastre iar Choi Yeon-kyung va călători în perioada Joseon.


Portret al personajului Heo Im interpretat de Kim Nam Gil care a fost desenat de Sin Jae Ho, 54,5cm x 78,8cm.

Live up to your name, Dr.Heo este noul proiect prin intermediul căruia Kim Nam-gil revine pe micile ecrane, motiv de bucurie pentru fanii lui din România și nu numai. Ultima lui apariție într-un serial TV a fost acum patru ani, în drama Shark. El va avea rolul principal masculin din această dramă și-l va interpreta pe acupuncturistul Heo Im din perioada Joseon, un talent binecunoscut, dar a cărei valoare nu este recunoscută pe măsură și asta doar datorită faptului că este fiul unei concubine. Este caracterizat de către ceilalți ca fiind o persoană ipocrită dar totodată și comică.

Faptul că este fiul unei concubine îl epuizează psihic pe Heo Im și-l face să-și piardă drumul, un drum care ar fi trebuit să fie lin și fără piedici dacă ar fi fost fiul soției legitime al unui nobil. Heo Im este descris ca fiind foarte deștept dar și înfricoșător, cu atitudinea “unui demon care-i pasă”: “Știi când este cel mai dificil? Când pierzi pe cineva pe care ai vrut să îl salvezi”.

Personajul Heo Im se bazează pe o figură istorică reală care a ajutat la dezvoltarea și cunoașterea acupuncturii de la sfârșitul secolului al XVI-lea și până la începutul secolului al XVII-lea. Figura istorică a avut același nume ca pesonajul din serial și a trăit în aceeași perioadă ca și Heo Jun, binecunoscutul medic foarte respectat din era Joseon. Heo Im și Heo Jun sunt considerați stâlpii de bază ai medicinei coreene tradiționale din secolul al XVII-lea.

Kim Ah Joong va fi  Choi Ahn Kyung, rezident în anul trei la chirurgie cardiotoracică, care își ascunde secretele și rănile emoționale în spatele unei mine reci, impasibile. O femeie de carieră, care știe să echilibreze munca și distracția în același, fiind foarte eficientă în domeniul în care profesează și care se bucură ca un copil atunci când o operație grea îi reușește iar pacientul este stabilizat.

De asemenea este cunoscută și pentru modul ei acid de a vorbi, fiind foarte francă atunci când i se cere părerea sau când răspunde întrebărilor care îi sunt adresate fiind poreclită manual medical în carne și oase”. Este o fidelă susținătoare a medicinei moderne și refuză să accepte acupunctura ca ramură sau formă legală a medicinei, în ciuda faptului că ea însăși provine dintr-o familie de medici care practică medicina orientală.

Pentru că nu  acceptă medicina pe care o practică acupuncturistul apărut brusc de acum 400 de ani și care vindecă oamenii cu ace, bineînțeles că va intra în conflict cu Heo Im. Ea este genul de doctor care uită de oboseala acumulată peste zi și non-cheful total atunci când primește o invitație la cel mai trendy club de noapte din oraș și astfel în locul sobrul halat alb de medic, apare costumația de club, fustă scurtă, cizme lungi de piele, machiajul adecvat și atitudinea de diavoliță.

Prima întâlnire dintre cei doi doctori este una bizară. Heo Im își aduce aminte că era pe un pod și era înconjurat de gărzi după care a fost rănit de o săgeată în umărul drept și de alta aproape de inimă după care a căzut în apă. Naiv doctorul Heo Im nu și-a dat seama că a fost prins în intrigile politice  țesute la palat atunci când a ajuns să-l trateze pe rege. Aceasta fiind și cauza pentru care a fost rănit de săgeți. Cade de pe pod în râu și își pierde cunoștința preț de câteva secunde, cel puțin așa gândește el. Când deschide ochii, este tot în râu, însă de această dată în râul Han care curge prin centrul orașul Seul.

Când se ridică din apă, constată că este încă zi dar peisajul este total schimbat, lipsește persoana care a vrut să-l omoare iar oamenii din jur se uită ciudat la el. Se sperie foarte atunci când un tânăr de culoare îmbrăcat în hanbok îl întreabă dacă este bine iar lângă acesta este o tânără blondă îmbrăcată și ea în hanbok care se uită cu doi ochi mari albaștri întrebători la el. Se întreabă nedumerit de ce locuitorii acestui oraș poartă straiele astea ciudate și numai cei doi poartă hanbok? Cineva apelează serviciul unic de urgență și este dus la un spital într-o ambulanță împreună cu Choi Ahn Kyung care este inconștientă, fiind este întinsă pe bancheta ambulanței.

Ajuns la spital când este întrebat cine este, răspunde pe un ton mucalit că este iubitul ei. Tot personalul medical este stufeiat de iubitul un pic cam sărit al doctoriței Choi Ahn Kyung. Aici, în spital, Heo Im este fascinat de toate lucrurile din jur, de scările rulante de care se bucră ca un copil și pe care s-ar plimba la nesfârșit , văzând că nu trebuie să te obosești să urci, pentru că te urcă ele acolo unde vrei tu să te urci. Tot aici face cea mai mare descoperire, fântâna care nu seacă, (acesta fiind dozatorul de apă de unde se pot servi cei care vizitează spitalul).

Dar cei văzură ochii că această fântână are și pahare dar are și apă fierbinte, așa că acum nu știe dacă este fântână sau izvor cu apă termală. Toate bune și frumoase, face din păcate o greșeală colosală atunci când intră din greșeală toaleta femeilor unde dă taman tocmai peste doctorița Choi Ahn Kyung care îl cataloghează un pervers, fapt și mai mult confirmat când acesta fără prea multe cuvinte, îi prinde mâna pentru a-i verifica pulsul, gest pe care ea îl intrepretează ca fiind o hărțuire.

Așa că nici una nici două îi întoarce mâna la spate fiind acum luat drept un pacient cu grave probleme mintale, iar ținuta lui cu părul răvășit și privirea pierdută îl ajută în acest sens și parcă indică acest lucru. Este dat pe mâna serviciului de pază și protecție a spitalului care cheamă imediat poliția să-l aresteze și astfel doctoul Heo Im ajunge să viziteze și “temnița”. “Temniță” de unde îl scoate tot ea.

A doua întâlnire dintre cei doi este de-a dreptul hilară : ea îmbrăcată în haine de club iar el în haine tradiționale din perioada Joseon. Heo Im se împuprurează la față când vede că trupul tinerei doctorițe este mai mult descoperit decât acoperit și că nu se supune deloc regulilor de bună conduită a celor din Joseon, dar este uimit de îndemânarea ei atunci când aceasta salvează un tânăr căruia i se făcuse rău și căzuse inconștient pe stradă.

Dar să nu credeți că doctorașul nostru este cât se poate de tradiționalist. Aș de unde! Atunci când trebuie să-și ofere serviciile gratuite ca membru al Hyeminseo, are propriile sale escapade nocturne la gibang, înconjurat de seducătoarele gisaeng, cu toate că se prezintă celorlați ca fiind Heo Im și  că va face tot ce-i stă în putință pentru a trata pacienții. Strânge o mică avere, tratând cu acupunctură pe cei bogați și privilegiați: “Cum aș putea să vă cer să faceți tratament într-un loc atât nedemn de dumneavoastră, lângă plebe? Dar bineînțeles că ar trebui să vă slujesc separat, așa cum ar face un funcționar harnic al guvernului! “

Drama Live up to your name, Dr. Heo va avea 16 episoade și va rula pe micile ecrane începând din data de 12 august 2017, pe canalul tvN, după terminarea serialului “Forest of Secrets”.

Surse: dramabeans, soompi, hancinema

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Live up to your name,Dr. Heo (k-drama,2017). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. multumesc mult de tot Ramona ca te-ai gandit sa faci aceasta recenzie … Kim Nam Gil este si va ramane unul dintre cei mai talentati actori coreeni…merita toata atentia noastra…astept si traducerea acestui serial, care se anunta a fi captivant, nu numai datorita scenariului, dar si distributiei de exceptie…. multumim inca o data …pupici ♥♥♥

  cine doreste, il poate vedea in direct aici:

  https://aqstream.com/tvn/tvN-Stream-5

 2. Am vazut deja primul episod…merita !

 3. Astept cu nerabdare acest serial! Planuiesc sa-l urmaresc imediat dupa ce apare traducerea :) cat de mult nu l-am vazut pe Kim Nam Gil purtand haine traditionale!

 4. oo multumim pentru prezentare, abia astept sa il vad si eu dar in romana sigur ne va placea mult

 5. cine doreste il poate vedea aici cu traducere in limba română

  http://blogul-lui-atanase.ro/seriale-in-curs-de-difuzare/merita-ti-numele-dr-heo-2017/

  • :) am vazut ca ne uitam la unul si acelasi serial, Crib!

   • am vzut si eu primele 2 episoade si imi place mult, pe blogul lui atanase urmaresc si eu sunt multe seriale in romana

 6. Foarte tare articolul! Imi place mult blog-ul :)

 7. Serialul se termina astazi…sunt emotionata!

 8. Vazut si mai ales placut, am plans am ras ce mai un serial superb si vi-l recomand

Leave a Comment