Ramona J. [KF]

Ruler:Master of the Mask (k-drama,2017)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: ,

024

Published on mai 09, 2017 with 8 comentarii


Un prinț moștenitor și fiul unui măcelar care au un lucru în comun: același nume. Dar iubesc aceeași fată și au aceeași identitate: cea a prințului moștenitor care se află în spatele unei măști. Aceasta ar fi în linii mari povestea relatată de drama Ruler: Master of the Mask. În jurul anului 1700, Prințul Moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae.

Organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului, afacere prin intermediul căruia își va umple cât mai mult buzunarul și îi va face pe cei care sunt deja bogați, mai bogați, însă vor fi împiedicați de prințul moștenitor care dorește să-și proteje supușii.

Prințul moștenitor Lee Seon devenind astfel o speranță pentru oamenii care suferă. Un impact puternic asupra prințului moștenitor îl va avea Han Ga-Eun, o tânără pe care prințul Lee Seon o iubește și cu ajutorul căruia va deveni mai puternic, fiind pregătit pentru a fi un rege destoinic pentru Joseon și pentru poporul Joseon-ului totodată.


Eu sunt prințul moștenitor al Joseon-ului,Lee Seon

Drama este produsă de compania de producție: People Story Company, Huayi’s Brothers, avându-l ca producător principal pe Han Hee iar producători secunzi pe Jung Chan Hee, Bae Jung Hoon, Shim Jung Woon. La cârma regizorală a acestei drame se vor afla No Do-Cheol care a regizat General Hospital 2, Twinkle Twinkle și Park Won Gook care a regizat A Daughter Just Like You, Working Mom Parenting Daddy iar scenariul va fi asigurat de către Park Hye Jin și Jung Hae Ri.

Din distribuție fac parte:Yoo Seung-ho, Kim So-hyun,Kim Myung-soo (cunoscut și sub numele de L din trupa Infinite),Yoon So-hee, Park Chul Min,Heo Joon-ho, Lee Chae-young, Kim Myeong-soo, Kim Sun-kyung, Jung Doo-hong, Kim Byung-Chul, Bae Yoo-ram, Shin Hyun-soo.
Filmările pentru această dramă au început în decembrie 2016, iar prima lectură a scenariului a avut loc în data de 23 decembrie 2016, la MBC Broadcasting Station din Sangam, Coreea de Sud.


“Voi dărâma Pyeonsoohwae și voi crea un Joseon pentru popor”.

Yoo Seung-ho va interpreta principalul rol masculin din dramă. El va fi Prințul Moștenitor Lee Seon, un prinț moștenitor singuratic care dorește să schimbe soarta țării și să devină un adevărat lider și pentru aceasta își canalizează forțele și începe o luptă împotriva unei organizații secrete conduse de Dae-mok care vrea să privatizeze aprovizionarea cu apă a întregii națiuni.“Ce pot face pentru a schimba această lume coruptă? Prințul moștenitor de sub mască devine adevăratul conducător.Visez să devin un adevărat conducător, nu o sperietoare de ciori.”

Acest prinț singuratic este forțat să-și ascundă fața în spatele unei măști. Însuși prințul începe să pună la îndoială motivul pentru care trebuie să rămână ascuns de lume în spatele unei măști. La un moment dat chiar își întrebă tatăl: “Dacă voi da jos această mască, vor muri și mai mulți oameni? De ce îi ucizi pe toți? Care este adevăratul motiv pentru care trebuie să port această mască? Spune-mi te rog!”. Cu o voce dură, regele îi spune: “Acesta a fost singurul mod în care puteam să te salvez de la moarte” și-l îndeamnă să devină mai puternic. Cu ochii plini de lacrimi, prințul îi răspunde: “N-am cerut niciodată să fiu prinț moștenitor!”.

Începe să cerceteze și să caute prin palat înscrisurile referitoare la masca sa. Tot ceea ce găsește printre înscrisuri este doar faptul că mai demult a suferit de o boală necunoscută, dar în loc să fie tratat de medicul regal, a fost chemat să-l ajute o figură misterioasă numită Woo-bo. Convins că Woo-bo deține cheia secretului măștii, prințul Seon pleacă din palat pentru a-l căuta. Dar și Han Ga-eun are o legătură cu Woo-bo, pe care-l vizitează pentru a învăța și pentru a visa la libertate. Acolo, ea își va întâlni prima ei dragoste pe Chun-soo, care are aceleași aspirații ca și ea dar relația lor este întreruptă de moartea tatălui ei din ordinul prințului moștenitor.
Prima întâlnire dintre prințul Lee Seon și Han Ga-eun are loc în afara palatului, într-una din zilele când acesta a ieșit pe furiș din palat, deghizat, fiind îmbrăcat în haine simple dar se ascunde într-un palanchin.

Han Ga-eun se apropie de palanchin și se așteaptă să vadă o tânără în palanchin însă descoperă cu uimire că este vorba despre un tânăr care pe un ton jucăuș o întreabă : “Arăt bine?”, întrebare care o face pe Han Ga-eun să-i murmure câteva cuvinte în șoapte, cuvinte care nu erau tocmai admirative la persoana lui, dar tânărul imediat îi adresează o altă întrebare care o lasă mută de uimire : “Care este numele tău? Ești logodită cu cineva?” Prințul se va împrieteni cu tatăl ei care-l poftește la masă și îl invită pe tânăr să vină de multe ori la ei acasă, invitație care o stânjenește nespus demult pe Han Ga-eun.

După ce face termină cercetările în afara palatului, prințul se întoarce în palat cu o dublură și își informează tatăl despre intenția lui ca această dublură să-i ia locul.
Secvența primei întâlniri dintre cei doi eroi principali ai dramei a fost filmată în Namyangju, provincia Gyeonggi, pe 12 ianuarie a.c. Yoo Seung-ho a dezvăluit că a ales această producție pentru că a fost captivat de scenariul solid și de caracterul carismatic al lui Lee Seon.


“De ce l-ai omorât pe tatăl meu?!”

Kim So-hyun va interpreta personajul principal feminin și anume pe Han Ga-eun. Aceasta face parte dintr-o familie de nobili cu o lungă tradiție în domeniul militar. Are un puternic simț al justiției și este o fire foarte inteligentă. Ga-eun este de asemenea o fire amabilă și pozitivă cu o personalitate plăcută, extrem de independentă și lipsită de modestie.

Rămasă de mică orfană de mamă este nevoită să aibe grijă de gospodărie, însă ca orice adolescentă se simte câteodată obosită să-și asume această responsabilitate și se satură să facă atâtea lucruri în gospodărie de una singură dar se gândește că va avea câteva momente plăcute când doar peste câteva zile se va întâlni cu profesorul ei Woo Bo

Care o învață  lucruri pe care ea vrea să le facă, să viseze la libertate și la locuri unde ar vrea să meargă. Tânăra Han Ga-eun se împrietenește cu Lee Seon, fiul măcelarului, pe care îl va învăța să citească și să scrie, neștiind că acesta nutrește sentimente mai profunde pentru ea decât recunoștință sau simplă prietenie. La vârsta de 17 ani, Han Ga-eun asistă la execuția publică a tatălui ei, execuție pusă la cale de intriganți dar totul va fi mușamalizat iar vina uciderii tatălui ei fiind aruncată asupra prințului.Han Ga-eun încearcă să-și răzbune tatăl, fiind hotărâtă să-l ucidă pe prințul moștenitor, însă planul ei eșuează.

În timpul plimbărilor în afara palatului, prințul se întâlnește cu Lee Seon, fiul măcelarului și vor deveni prieteni, fiul măcelarului devenind dublura prințului astfel încât adevăratul Lee Seon să se poată strecura mai ușor în afara palatului. După 5 ani, Han Ga-eun se infiltrează în palat, devenind slujitoare la palat putând astfel să-și ducă planul de răzbunare la bun sfârșit.

Așteaptă momentul propice când poate să se răzbune pe prințul Lee Seon, însă face enorma greșeală de a se îndrăgosti de acesta și astfel dorința ei de răzbunare începe să se clatine încet-încet. Regele moare iar prințul Lee Seon devine rege, făcând astfel și mai dificilă misiunea ei.


“De dragul tău, agasshi, voi deveni adevăratul rege”.

L/ Kim Myung-soo îl va interpreta pe țăranul Lee Seon, fiul unui măcelar, un tânăr cu o minte scilipitoare dar care este tras în jos de “rădăcinile sale umile”. (Persoanele care se ocupau zilnic de animale și de sânge erau considerate “murdare”, de asemenea erau considerate ca făcând parte din cea mai joasă categorie socială).

Și el ca și vestitul lui tiz, se îndrăgostește de Han Ga-eun care îl tratează cu bunătate chiar dacă este doar fiul măcelarului iar ea face parte din clasa nobililor, ea fiind singura persoană care-l trateză ca o ființă umană.

Îi dă un nume, îl  învață să citească și să scrie – iar de aici și până la a provoca conflicte este doar un pas mai ales că se întâmplă să aibe același nume ca și prințul moștenitor al Joseon-ului. El știe că această iubire nu va avea niciodată un final fericit pentru el așa că renunță la dragostea lui dar și la educația sa.

Dar atunci se întâlnește cu prințul, care îl oprește să se răzbune atunci când tatăl său măcelar este ucis pentru furtul apei. Soarta clor doi va fi legată atunci când fiul măcelarului va lua masca prințului pentru a o purta și pentru a deveni dublura lui. După întâlnirea lor în afara palatului, fiul măcelarului, țăranul Lee Seon și Ga-eun îl conduc pe prinț la Woo-bo.Acesta va fi primul care îl informează pe prințul moștenitor de existența organizației Pyeonsoohwae. La aproape toate întâlnirile pe care le are regele la palat, acesta este depășit de aliații politici ai lui Dae-mok din propriul guvern și vede cum liderul Pyeonsoohwae controlează o vastă armată de războinici și politicieni.

Regele se înfurie cumplit când aude planul lui Dae-mok care vrea să privatizeze aprovizionarea cu apă a  Joseon-ului, iar Dae-mok spune adepților săi:“Acea apă va umple cu arginți cuferele noastre!” Prințul moștenitor ordonă să se facă o investigație asupra organizației Pyeonsoohwae, dar regele este amenințat că viața prințului atârnă de un fir de păr dacă acest lucru se va pune în aplicare așa că regele se vede silit să ordone arestarea și execuția tatălui lui Ga-eun, ignorând protestele prințului înlăcrimat.


L / Kim Myung-soo a declarat despre dramă: “Sunt onorat să joc pentru prima dată într-o dramă istorică, fiind vorba de o producție atât de mare. Platoul de filmare este un loc unde pot învăța de la toți seniorii pe care-i respect foarte mult și pe care-i urmăresc cum pun tot sufletul atunci când își interpretrează rolurile alături de mine. “


“Voi câștiga inima prințului moștenitor.”

Yoon So-hee va fi Kim Hwa-gun, nepoata șefului organizației secrete Pyeonsoohwae, organizație împotriva căruia luptă prințul moștenitor Lee Seon. Hwa-gun este obișnuită să aibă propriul ei drum în viață. La început nu are o părere prea bună despre prințul moștenitor considerându-l un prinț slab care trebuie să trăiască în spatele unei măști.

Dar o întâlnire neașteptată cu prințul moștenitor într-o seră, o face să descopere că prințul nu este atât de slab pe cât se zvonește și nicidecum blestemat. Începe să-l iubească foarte puternic pe prinț însă este o dragoste care vine doar din parte ei, o dragoste periculoasă care o va face să-și trădeze familia și să devină șeful Pyeonsoohwae.


“El este una din două: o persoană pe care trebuie să o câștig sau una pe care trebuie să o ucid”.

Heo Joon-ho va fi Dae-mok , liderul organizației Pyeonsoohwae, organizație care a câștigat foarte multă putere în guvern. Înfățișarea sa este înșelătoare, caldă și amabilă, dar are o minte ascuțită, fiind expert în folosirea celor din jurul său în avantajul său. Cei din Pyeonsoohwae au fost “câini de vânătoare” pentru multe generații de regi, dar Dae-mok decide să devină adevărata putere din spatele tronului după ce regele anterior și tatăl său au contribuit la moartea iubitei sale soții. Fostul cărturar de frunte Woo-bo și Dae-mok se cunosc foarte bine, în cursul unei întâlniri dintre cei doi, Woo-bo îi spune lui Dae-mok: “Văd că ai renunțat să mai fii om și ai devenit câine”. Firea rece și dură a lui Dae-mok reiese și din răspunsul dat nepoatei sale Hwa-gun care-l întreabă pe bunicul ei ce s-ar întâmpla dacă ar fura inima prințului, iar răspunsul acestuia vine implacabil: “Atunci va trebui să ai grijă ca el să-și țină gura.”


“În acest Joseon, virtuți ca  bunăvoința, echitatea, corectitudinea și înțelepciunea sunt toate niște aiureli”

Park Chul-min va fi Woo-bo, un fost cărturar de frunte și oficial la Sungkyunkwan, însă incidentul care implică boala prințului va conduce la închiderea fratelui său medic în închisoare urmată inevitabil de moartea acestuia și bineînțeles exilul său din palat. Acum trăiește o viață solitară în afara zidurilor palatului care îl face să vândă tot ceea ce posedă familia sa pentru a-i ajuta pe alții și respinge ofertele să se întoarcă la palat în calitate de oficial guvernamental. Un yangban (nobil) din naștere, Woo-bo respinge normele aristocratice și nu dă doi bani pe acțiunile, limbajul și aspectul său.

Regina intrepretată de Kim Seon-kyeong, provine dintr-o familie cunoscută pentru artele marțiale pe care le practică la nivel de artă. În trecut a fost apropiată de organizația Pyunsoohwae, însă în prezent vrea să uite acest lucru și chiar îl ignoră. Având rangul și poziția cea mai înaltă a unei femei din Joseon se poartă cu bunătate ca cu toți ca și cum ar fi mamă a tuturor supușilor din Joseon fiind loială regelui. Totuși se teme de pierderea poziției din familia regală iar pentru a supraviețui și pentru a ține puterea se va folosi de tot felul de tactici. De partea ei va fi doamna însoțitoare Han Shanggong interpretată de Jeong Ah-mi pe care regina o aduce la palat atunci când se căsătorește cu regele, pentru a-i fi servitoare loială în suita ei.

Choi Ji-na o va interpreta pe Joong-jeon sau Ying Bin, cea care este mama prințului moștenitor. Ea nu este o doamnă cu putere și nici nu are ambiția de a căpăta putere sau de a fi de partea vreunei facțiuni politice și pentru aceasta regele o iubește mai mult. Cu un comportament moral impecabil având respect pentru cei în vârstă dar și pentru cei tineri a câștigat inima celor din popor.

Shin Hyun-soo va fi Chung Woon cel care știe toate secretele falsului prinț moștenitor dar îl înțelege și este de partea lui. Pentru el nu este important faptul că este un prinț fals deorece el îi va sluji doar atunci când va ajunge rege. Chiar dacă este considerat rebel, el nu va servi niciodată doi regi. Este loial doar falsului prinț moștenitor așa cum un câine este credincios stăpânului său până la moarte. Tatăl său este guvernator al armatei fiind cunoscut ca cel mai bun luptător cu sabia din întreg regatul Joseon. Prudent din fire, acesta cunoaște toate secretele regelui și cu toate astea încă mai este în viață. Crede că doar un rege cu o susținere solidă și o putere pe măsură va putea înfrânge Pyunsoohwae și va fi capabil să le creeze oamenilor un trai stabil. Este loial regelui pe care-l protejează și intenționează să lupte împotriva lui Dae-mok până la sfârșit.

Regele Joseon-ului care va fi interpretat de către Kim Myeong-soo, este membru al Pyunsoohwae și a obținut tronul cu ajutorul acestei organizații. Este respectat de miniștri dar nimeni nu-i cunoaște inima. Are o reputație de bun monarh dar este cunoscut și pentru temperametul său vulcanic astfel că miniștrii se tem de ambele laturi ale personalității regelui. Regele depinde de Pyunsoohwae, însă nu dorește în mod intenționat să fie regele lor, mai degrabă dorește să fie un rege al poporului. Încearcă să nu-și abandoneze toți cărturarii dar de fiecare dată din cauza organizației Pyunsoohwae este neputincios. Iar pentru ca prințul moștenitor să nu  încapă pe mâna Pyunsoohwae, devine rege-marionetă și speră că fiul său să devină un rege puternic, însă își va obliga fiul să poarte o mască pentru a-l apăra. În slujba lui va fi eunucul Shang Hyun care a slujit trei generații de regi, iubindu-i pe toți așa cum își iubește un părinte pe fiecare din copii săi, necondiționat.

Atunci când la palat se naște prințul moștenitor și este mare sărbătoare, Dae-mok, liderul al organizației Pyunsoohwae îi poruncește cu multă îndrăzneală regelui să-l aducă pe prinț înaintea lui. Pe un ton ceremonios regele îi spune micuțului prinț moștenitor: “Trebuie să crești puternic pentru a lupta împotriva lor. Mă rog ca într-o zi să pot să-ți scot această mască și să devii un adevărat conducător”. Despre prințul Lee Seon circulă tot felul de zvonuri că trebuie să poarte o mască pentru că este blestemat sau bolnav. El părăsește palatul în căutarea unor răspunsuri și în timp ce fuge de gardieni, se lovește de Ga-eun care-l prinde în brațe exact ca un cavaler care prinde o domniță care s-a dezechilibrat și este gata să cadă.

Sper că v-am făcut curioși despre acest subiect și că veți deveni nerăbdători să vizionați drama Ruler: Master of the Mask care se preconizează să aibă 20 de episoade și va rula pe micile ecrane pe canalul MBC începând cu data de 10 mai 2017.

Surse: dramabeans, soompi, hancinema

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Ruler:Master of the Mask (k-drama,2017). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Yo Seung Ho se intoarce!!!!! Sper sa aiba succes serialul :) pare foarte interesant. Se stie cate episoade va avea? Multumesc pentru prezentare, Ramona!

  • Serialul va avea 20 de episoade. Asa se preconizeaza :)

  • In ultima vreme se produc seriale istorice mai scurte ca in trecut…

 2. Chiar acum am inceput primul episod din acest serial, il puteti vedea pe blogul lui Atanase, o poveste foarte interesanta cu actori cunoscuti si frumosi abia astept sa il vad complet dar cum a zis si Liliko se produc seriale istorice mai scurte ca in trecut si rar cand mai vezi un serial istoric care sa iti ramana in suflet ca cele mai vechi

 3. Am vazut primul episod. Mi se pare foarte scurt cu cele 35 de minute, cred ca va avea 40 episoade asa scurte. Momentan e ca o poveste contemporana mutata in era Joseon cu monopolizarea apei, santajul, organizatia sebreta seamana cu mafia. Astept urmatoarele episoade inainte sa-mi formez parerea :)

 4. Si eu am vazut primele 4 episoade..este antrenant..sa vedem mai tarziu cum va decurge povestea…
  Meseria de sacagiu (carator de apa) era una dintre cele mai profitabile in Joseonul sec.19..Seoul-ul, ca de altfel majoritatea oraselor era plin de fanatani.Cea mai notabila exceptie era Pyongyang (Phenian,azi) unde nu erau fantani datorita superstitiei ca orasul fiind asezat pe o insula inconjurata de ape, s-ar putea scufunda ca o barca, daca s-ar fi sapat fantani..
  Spre sfarsitul anilor 1890, fiecare familie platea in jur de 20 centi (in moneda actuala) pentru doua galeti de apa livrate zilnic.Multe gospodarii aveau nevoie de 6-8 galeti de apa, in timp ce marile stabilimente solicitau 38-40 de galeti.
  Un sacagiu deservea in jur de 30 de gospodarii…Dar apa din aceste fantani nu era intotdeauna potabila…In 1909,in Seoul erau 11.412 fantani publice..dar numai 1.501 aveau apa potabila.Cei care isi permiteau, plateau o extra taxa pentru apa adusa din izvoarele montane ce inconjurau orasul..dar nu intotdeauna sacagii erau de incredere.
  Sacagii se mai bucurau de un privilegiu pe care alti barbati nu il aveau..acela de a intra in gospodariile clientilor fara a-si anunta apropierea.Erau considerat “de-ai casei” si femeile nu trebuiau sa se retraga in camerele lor..In 1902 breasla sacagiilor numara in jur de 2.000 membri si era una dintre cele mai puternice bresele din acele timpuri…
  (rezumat din Korea Times,sectiunea Cultura./korean traditions…aici puteti gasi multe povesti, legende, marturii ,etc.din istoria Coreei..)

 5. tocmai am vazut ca antagonistul acestui serial Dae Mok a fost Hae Mo Su tatal lui Jumong

 6. daa..si eu l-am remarcat..Heo Jun ho…l-am cautat pe net si am vazut ca a avut o luuunga pauza..din 2007 si pana anul trecut a stat pe bara..nimic..niciun serial, niciun film..

Leave a Comment