Ramona J. [KF]

My Sassy Girl (k-drama, 2017)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , ,

cover

Published on mai 27, 2017 with 2 comentarii

My Sassy Girl,este cea mai recentă dramă a SBS, care îi are în rolurile principale pe Joo Won, Oh Yeon Seo, Kwak Hee Sung, Lee Jung Shin. Serialul are la bază filmul cu același nume lansat în anul 2001, considerată a fi cea mai mare comedie coreeană din toate timpurile, care i-a avut în rolurile principale pe Cha Tae Hyun și Jun Ji Hyun.


Se pare însă că personajele din această dramă vor fi diferite de personajele originale din film. Filmul a avut mai multe remake-uri până la producerea acestei drame. A avut un remake american care a fost lansat în 2008 avându-i în rolurile principale pe Jesse Bradford și Elisha Cuthbert, în regia lui Yann Samuell.


A avut de asemenea o adaptare japoneză care a avut premiera în aprilie 2008 avându-i în rolurile principale pe Tsuyoshi Kusanagi și Rena Tanaka și o continuare a filmului My New Sassy Girl, avându-i în rolurile principale pe Cha Tae Hyun și Victoria, membră a trupei f(x) care a fost coproducție Coreea-China fiind lansată inițial în China pe data de 22 aprilie 2016 și apoi în Coreea de Sud pe data de 12 mai 2016.

My Sassy Girl se va difuza simultan în Coreea de Sud, China și Japonia. Prima citire a scenariului a avut loc în data de 27 august 2016, iar filmările au început în septembrie 2016 și s-au terminat pe data de 7 martie 2017, așadar va fi o dramă complet realizată și produsă înainte de a rula pe micile ecrane. Regia a fost asigurată de Oh Jin Seok cel care a regizat și  Yong Pal. Această dramă va fi ultimul proiect al lui Joo Woon, înainte de efectuarea serviciului militar obligatoriu.

Serialul My Sassy Girl-Drama, ne va prezenta povestea de dragoste cu năbădăi dintre un cărturar “țeapăn” Gyun Woo și frumoasa prințesă “sprințară” Hyemyung, care este arhicunoscută familiei regale pentru bătăile de cap și problemele pe care le provoacă atât la palat cât și în afara lui.

Lui Oh Yeon-seo îi va reveni rolul prințesei Hyemyung, o prințesă plină de strălucire, dar ciudată, care este o pacoste pentru familia regală. Prințesa Hyemyung este descrisă ca fiind o tânără extraordinar de frumoasă și pură sufletește care este în mod constant pentru familia regală “un butoi cu pulbere care așteaptă doar fitilul aprins pentru a exploda”. Sare peste zidurile palatului ca un băiețoi atunci când vrea ea, se îmbată și umblă hai-hui toată noaptea.

Urăște vanitatea și formalitățile care i se par fără niciun sens și nu ezită să folosească înjurături (pe care le-a auzit în piață prin plimbările clandestine în afara palatului) atunci când este nevoie să-și susțină cauza. Prințesa se bucură nespus de mult atunci când poate mânca “delicioasele picioare de pui ” și caracatiță vie de asemenea își iubește foarte mult fratele mai mic care este prințul moștenitor al Joseon-ului.


Sătulă de toate boroboațele pe care le face, în cele din urmă toți cei din familia regală îi dau un ultimatum prințesei Hyemyung, sperând că astfel vor reuși să o potolească, punându-o pe aceasta să aleagă: ori se va  căsători cu cineva din familia regală Qing, ori va fi dată afară din palat fără niciun drept la replică.

Unul dintre personajele negative din My Sassy Girl va fi interpretat de către Jung Woong-in. El îi va da viață pe micul ecran lui Jeong Gi-joon, un politician carismatic care este un membru influent al curții regale și care a avut un rol important în detronarea fostei regine. Este tatăl răsfățatei Jeong Da-yeon. Este un potician cu sânge rece care nu ezită să renunțe la familia regală pentru a-și putea păstra puterea.


Son Chang-min este regele Huizong, un rege care vrea să păstreze demnitatea monarhiei, dar Jeong Gi-joon și grupul său îl au la mâna lor, iar Huizong nu este altceva decât o marionetă și servitorul lor. În alte roluri secundare îi vom revedea pe Jung Da Bin care va fi Gyun Hee , frumușica soră mai mică a cărturarului Gyun Woo și Lee Shi-un care va fi Bang Se-ho, cel mai bun prieten al lui Gyun Woo.


Joo-won va juca rolul lui Gyun Woo, frumușelul geniu-cărturar care este perfect conștient de efectul pe care-l are asupra tinerelor domnițe (șarmul său irezistibil a făcut numeroase victime și în rândul domnițelor din imperiul Qing). Însă istețimea lui nu-l va feri să intre în tot felul de încurcături și asta doar din cauza unei “nesuferite” prințese.


La revenirea “triumfală” în Joseon după terminarea studiilor sale în imperiul Qing, Gyun Woo are “norocul chior” de a se întâlni cu prințesa Hyemyung care se află într-o stare “foarte euforică”. Iar asta este doar datorită “poțiunii magice” numită alcool pe care a degustat-o “numai un pic”, ca mai apoi să vomite peste hainele lui prețioase.

Acesta fiind “felul ei ” de a-i mulțumi lui Gyun Woo pentru că a salvat-o dintr-o situație periculoasă.  Se vede nevoit să o care la un han din apropiere atunci când aceasta leșină dar este luat drept un pervers și mai primește și un pumn în față pentru a pune capac unei zile “extraordinar de mirobolantă”.


Zurlia prințesă nu se sfiește să împartă pumni și picioare nobililor, care abuzează de pozițiile lor pe care le dețin la curtea regală, atunci când se furișează în piață pentru a degusta picioare de pui. Aspectul aspru al prințesei ascunde o fire protectivă pentru fratele ei mai mic, prințul moștenitor al Joseon-ului.


De asemenea ascunde în suflet o rană adâncă și o amintire dureroasă, care-i revine mereu în minte atunci când privește un inel de jad, inel care i-a fost dăruit de către Min Yoo-hwan, cel care a dispărut în urmă cu 3 ani. El este motivul pentru care ea devine atât de arțăgoasă și pusă mereu pe bătaie.


Dar întâlnirea lui Gyun Woo cu prințesa neastâmpărată nu se va încheia aici așa cum speră el deoarece primește însărcinarea de a se ocupa și de a supraveghea studiile prințului moștenitor, care ghici al cui frate este … “Femeia asta nu este dragostea mea, este dușmanul meu.”


După primirea noile sale îndatoriri oficiale ca profesor particular pentru Prințul Moștenitor, în timpul primei plimbări prin palat împreună cu învățăcelul său se întâlnește cu prințesa. Prințul moștenitor foarte mândru îi prezintă profesorului său pe sora lui mai mare însă cei doi se recunosc imeditat unul pe celălalt iar Gyun Woo abia se poate abține să nu o numească “șarpele din flori”.


Nu-i suficient că este profesorul particular al micului prinț, acum trebuie să fie și dădaca prințesei pentru că se vede nevoit să o însoțească în afara palatului, fiind astfel implicat în toate conflictele pe care le generează bătăioasa prințesă și pe deasupra mai trebuie “să se bucure” și de grețoasa gustare cu picioare de pui pe care, se pare, că prințesa pur și simplu o adoră.


Dar există un motiv pentru care Gyun Woo îi suportă toate ifosele prințesei Hyemyung, mai ales că aceasta îl și avertizează: “Dacă nu-mi găsești inelul de jad, îți voi face viața un iad, cărturar Gyun Woo.” Deși i se pare că la un moment dat a cules de pe jos un inel de jad atunci când se plimba pe un pod (pod pe care se plimba și prințesa trecând astfel unul pe lângî celălalt) iar acum stă și se întreabă nu cumva acela o fi fost inelul cu pricina?


Lee Jung-shin (membru al trupei CN BLUE) îl va interpreta pe Kang Jun-young, cel mai înalt oficial de la biroul de investigații. Firea lui plăcută, inteligentă și abilitățile pe care le are în artele marțiale l-au făcut să fie iubit de către toți de la curtea regală, iar regele îl consideră cel mai loial supus.


O iubește în secret prințesa Hyemyung . De asemenea știe că dincolo de comportamentul ei inadecvat pentru cineva din familia regală și dincolo de firea ei prea excentrică se ascunde o mare durere, pe care a îngropat-o adânc în inimă dar o maschează printr-o atitudine nonconformistă. Așa că alege tânărul oficial Kang Jun-young alege să o protejeze pe mai departe.În palat se întâmplă lucruri destul de serioase și asta pentru că există o facțiune care vrea să o înlăture pe prințesă. Kang Jun-young și Gyun Woo o salvează pe năstrușnica prințesă în mai multe rânduri de atacurile plănuite de către cei care o vor dispărută: “În seara asta, regele își va pierde copilul și va plânge cu lacrimi de sânge”. Capul răutăților este Jeong Gi-joon care se pare că știe despre iubitul dispărut al prințesei și pregătește o capcană pentru ea, însă Gyun Woo este prin apropiere și face tot posibilul ca prințesei să nu i se întâmple nimic.


Kim Yoon-hye va fi Jeong Da-yeon, rivala prințesei pentru cucerirea inimii tânărului cărturar. Este fiica celui mai puternic ministru din Joseon care se îndrăgostește nebunește de tânărul cărturar însă acesta nu-i răspunde cu aceleași sentimente tinerei domnițe.


Jeong Da-yeon, este descrisă ca fiind vicleană și manipulativă cu o mentalitate a unei femei care suferă de sindromul Queen Bee (sindromul descrie o femeie aflată într-o poziție autoritară care privește sau tratează subalternii mai critic dacă sunt femei sau mai descrie o femeie care a reușit în cariera ei, dar refuză să ajute alte femei să realizeze același lucru).


Decide dintr-odată că-l vrea pe cărturarul Gyun Woo și asta doar din cauza reputației sale și a viitorului său promițător, iar când vede că interesul lui pentru prințesă este din ce în ce mai mare, nu pregetă să se folosească de lacrimi pentru a-și înduioșa tatăl care o poate ajuta să-l îndepărteze pe Gyun Woo de prințesă.


La conferința de presă pentru lansarea oficială a dramei My Sassy Girl, care a a avut loc pe data de 15 mai 2017, cu o zi înainte de efectuarea serviciului militar obligatoriu, Joo Won declara: “My Sassy Girl – Drama este prima mea dramă istorică. Am crezut că această dramă ar putea aduce o nouă formă de divertisment privitorilor micului ecran.


Pălăria tradițională mi-a limitat gesturile încă de la început. Mi-a fost destul de dificil să aduc la suprafată emoțiile potrivite cu o pălărie mare care-mi ascundea fața mea așa că mi-a luat ceva timp să mă obișnuesc. Atunci mi-am dat seama cât de uimitori sunt acei actori care au jucat în drame istorice”.


La aceeași conferință de presă, Joo Won a fost întrebat de ce a ales “My Sassy Girl – Drama”, la care el a răspuns: “Fanii mei au vrut să mă vadă într-o dramă istorică și sper să le placă … Îmi plac mult comediile romantice”. Oh Yeon-seo a ținut să-l complimenteze și a declarat : “Colegul meu Joo Won este un actor bun, îi voi urmări și viitoarele proiecte și abia aștept să ruleze pe micile ecrane această dramă”.


De asemenea a remarcat că i-a fost foarte greu să memoreze dialogurile deoarece limbajul era diferit de cel folosit în dramele moderne. Bineînțeles că cei din distribuție au făcut câteva promisiuni fanilor Sim Hyeong-tak care are rolul lui Choon-poong a promis: “Dacă primul și al doilea episod vor avea un rating de 20%, voi participa la ceremonia ținută cu ocazia ultimului antrenament al lui Joo Won înainte ca acesta să intre efectiv în stagiul militar obligatoriu”.


Jung Woong-in și Kim Yoon-hye au sugerat să organizeze imediat o întâlnire cu fanii dacă vor atinge rating-ul dorit, unde vor purta costumele pe care le poartă în serial și bineînțeles vor da autografe și îmbrățișări fanilor devotați. Sim Hyeong-tak, Jung Woong-in și Kim Yoon-hye au căzut de comun acord asupra acestui lucru.

Nu putem decât să-i urăm lui Joo Won armată ușoară și să revină cu bine pe platourile de filmare. Producătorii spun că drama My Sassy Girl va avea 16 episoade și va rula pe micile ecrane pe canalul SBS, începând cu 29 mai 2017, în zilele de luni și marți, după terminarea dramei Whisper.

Surse: dramabeans, allkpop, asianwiki, soompi, onehallyu.com, wikipedia

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

2 comentarii

There are currently 2 comentarii on My Sassy Girl (k-drama, 2017). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Super amuzanta descrierea :))), exact asa am descris si eu dramele amuzante deci e pe placul meu, asa ca multumim Ramona!!!
    Abia astept sa incep vizionarea!!!

  2. Ooo multumim Ramona o drama foarte frumoasa si interesanta ce imi aminteste de Princess man abia o astept ador comediile coreene

Leave a Comment