koreafilm

Dor de noi?

Written by koreafilm. Posted in Evenimente, Evenimente & Proiecte, Han style, Noutati KF, Recenzii Koreafilm

3

Published on mai 04, 2017 with 2 comentarii

de Celine_blue

Dupӑ o scurtă pauză AIRC Craiova a ȋnceput sӑ ȋṣi reia uṣor uṣor activităţile ṣi prezenţa la diverse evenimente, în special culturale.

Ȋn acest articol o să vӑ povestesc despre un eveniment cu tematică culturalӑ, care a avut intenţia de a face unirea ȋntr-un singur loc a minorităţilor ṣi comunităţilor din Oltenia, Exemple de bună practicӑ pentru prevenirea ṣi combaterea violenţei ȋn mediul ṣcolar precum ṣi Programul pentru ṣanse egale ṣi zero discriminare, unde ṣi AIRC Craiova a fost invitatӑ.

Acest eveniment a avut loc pe 27 martie, ȋn cadrul Liceului “Henri Coandă” din Craiova cu aprobarea “Inspectoratului Școlar Judeţean Dolj”, activitate prezentată ṣi asistată atât de profesorii acestui liceu cât ṣi profesori inspectori I.S.J Dolj.

Din programul acestui eveniment vă pot enumera câteva dintre multele activităţi:

- tradiţii ṣi obiceiuri ale bulgarilor (cântece ṣi dansuri tradiţionale),

- sărbători poloneze,

- tradiţii culinare italiene,

- tradiţii ṣi obiceiuri greceṣti,

- obiceiuri ṣi tradiţii ale romilor din România (dansuri ṣi cântece tradiţionale ţigăneṣti, scenete),

- despre Albania ṣi albanezi (serenade albaneze),

- tradiţii ṣi preparate tradiţionale coreene (Kimchi), prezentarea costumului tradiţional coreean (Hanbok), expoziţie de fotografie “Atracţiile Seulului”, ṣ.a.

AIRC Craiova a fost reprezentată de 2 membri – Dana ṣi Mircea fiind ȋmbrăcaţi cum altfel decât ȋn hanbok. Fiecare a făcut o micӑ descriere a componentelor costumului tradiţional coreean urmată de o scurtӑ prezentare despre istoria (punctul forte reprezentând atât ȋntemeierea cât ṣi legenda ce stӑ la baza ȋntemeierii statului antic coreean), gastronomia, tradiţiile, obiceiurile, sӑrbătorile precum ṣi ȋntâmplӑri de zi cu zi din Coreea.

Evenimentul a fost cât se poate de interesant ṣi educative, dar ȋn acelaṣi timp vӑ pot mӑrturisi cu mândrie că prezentarea AIRC Craiova a avut atât un impact surprinzӑtor de plăcut asupra elevilor prezenţi, a pӑrinţilor, profesorilor ṣi invitaţilor, dar ṣi succes motiv pentru care la finalul acestui eveniment am fost rugaţi ṣi invitaţi de cӑtre profesori la insistenţele elevilor să mai facem ṣi alte prezentări ȋn diverse licee.

Aceastӑ invitaţie ne arată cӑ “valul culturii ṣi muzicii coreene” devine un punct de curiozitate ȋntr-o continuă răspândire.

Și ca ȋn urma prezentӑrii noastre să rămânӑ amintiri frumoase am organizat un mic concurs unde au fost date mici premii constând ȋn obiecte ṣi produse coreene.

Trebuie sӑ recunosc cu sinceră ȋncântare cӑ numӑrul mare a celor prezenţi la acest eveniment, ȋn special al elevilor, a asigurat succesul proiectelor AIRC dar ṣi continuitatea acestora.

Ȋnchei acest articol cu o zicalӑ un pic modificatӑ de mine ȋn urma experienţei trӑite participând la acest eveniment: “Atunci când depui nu numai eform dar ṣi suflet ȋntr-un proiect, recompensa vine atunci când nu te astepţi la nimic ȋn schimb”.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

2 comentarii

There are currently 2 comentarii on Dor de noi?. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Felicitari AIRC Craiova! K-pop este tot mai raspandit si preferat in randul adolescentilor, a fost o idee excelenta sa le aratati ca cultura coreeana are si alte parti la fel de interesante. Multumesc pentru prezentare, Celine!

    • Multumim Liliko ^_^
      Oamenii atunci cand se gandesc la Coreea nu trebuie sa vada in ochii mintii doar despre kpop ci si alte lucruri care sunt la fel de interesante si frumoase dupa parerea mea…

Leave a Comment