Ramona J. [KF]

Sohan (소한)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: ,

sohan

Published on ianuarie 05, 2017 with 4 comentarii

Sohan (소한, care în sens strict înseamnă un frig mai mic sau atfel spus este destul de rece dar zilele cele mai reci sunt pe cale să vină). Este cel de al douăzeci și treilea termen solar, fiind totodată și primul termen solar care cade după Anul Nou din calendarul Gregorian. Anul acesta Sohan cade în data de 5 ianuarie 2017 atunci când soarele se află la 285 ° pe traiectoria în mişcarea sa aparentă. În China antică, perioada de cincisprezece zile dintre Sohan și Daehan a fost împărțită în trei perioade mai mici de câte cinci zile fiecare. Prima dintre aceste trei perioade a fost caracterizată ca fiind un cap de gâscă sălbatică îndreptat spre nord; a doua perioadă era considerată ca fiind vremea când coțofenele își construiau cuiburile; iar a treia perioadă era momentul când fazanii plângeau.


Bazându-se pe schimbările meteorologice din valea Râului Galben din China, această corespondență a perioadei cu evenimente naturale nu este neapărat o descriere concretă a vremii din Coreea în jurul zilei de Sohan. De exemplu, în conformitate cu calendarul chinezesc, temperatura moderat rece din jurul zilei de Sohan ar trebui să scadă în continuare până la Daehan, dar în Coreea, Sohan marchează vârful cele mai reci temperaturi din timpul iernii. Gospodăriile fermierilor din comunitățile rurale sunt ocupate în această perioadă cu pregătirea pentru o vreme mai rece, care de obicei durează aproximativ o lună până la Ipchun (입춘, începutul primăverii). În regiunile muntoase acoperite cu zăpadă, oamenii se aprovizionează cu lemne pentru foc și cu mâncare, pentru a preîntâmpina precipitațiile abundente de ninsoare, care i-ar putea izola de restul lumii, împiedicându-i astfel să-și părăsească satele pentru a-și putea face rost de provizii.

Sursă: folkency.nfm.go.kr/eng

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

4 comentarii

There are currently 4 comentarii on Sohan (소한). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Nu stiu cum e in Koreea zilele astea,dar la noi s-au adunat toate gastele salbatice, coțofenele si fazanii,care au adus un ger cum nu a mai fost de mult.si sper eu,sa nu dureze o luna…ar fi ‘nasol’…
    Draguta recenzia,multumim Ramona ,ne-ai mai incalzit blogul …:)

  2. Ramona, cred ca aceasta sarbatoare ar putea insemna o,, Boboteaza,, care la noi este,sau se presupune a fi cea mai geroasa zi din iarna, iti multumim pentru aceasta recenzie, asa cum spune Anja, la noi este atat de ger, ca bietele pasari isi cauta cu greu mancarea, eu pun in curte o placuta de lemn pe care pun bobite din graul ramas de la Sf Andrei, dar nici vrabiutele nu ies din cuib pentru a manca, asa e de efrig.

  3. Multumim pentru recenzie , aici in Germania in sud unde locuiesc eu cel mai frig a fost -17 grade si iarna nu e asa aspra ca la noi si nici gerul nu e asa aspru

  4. se vede ca este iarna grea, nu mai intra nimeni pe aici !

Leave a Comment