Ramona J. [KF]

Daehan (대한)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Traditii

Tagged: , , , ,

daehan

Published on ianuarie 20, 2017 with 2 comentarii

Daehan (대한, care în sens strict înseamnă frigul cel mare) este ultimul termen solar din cei douăzeci și patru de termeni solari. Aceasta are loc spre sfârșitul lunii a douăsprezecea din calendarul Lunar iar anul acesta cade în data de 20 ianuarie din calendarul Gregorian atunci când Soarele se află la 300 ° pe traiectoria în mişcarea sa aparentă. Frigul se intensifică progresiv după Ipdong (입동, începutul iernii), temperatura lovind cele mai scăzute valori în mod succesiv de Soseol (소설, prima zăpadă), Daeseol (대설, zăpadă mare), Dongji (동지, solstițiul de iarnă) și Sohan (소한, frigul mai mic). Cu toate că, în China, Daehan este declarată ca fiind ziua cu cea mai rece vreme din an, acest lucru nu este valabil și în Coreea, când cea mai rece vreme din an este în jurul zilei de Sohan, aceasta fiind atestată prin zicalele vechi: “Dacă nu este frig, nu este Sohan; dacă nu este potrivit de rece nu-i Daehan, “sau “Gheața de Sohan se topește de Daehan.

Locuitorii din Jejudo, cel mai sudică insulă din Coreea de Sud, numesc perioada de aproape o săptămână, de la a cincea zi după Daehan până la a treia zi înainte de Ipchun (입춘, începutul primăverii) singugan (신 구간, care în sens strict înseamnă între vechi și nou). Cei de pe insulă, cred că această perioadă este o fereastră specială de timp (conform credinței populare, în această perioadă are loc o tranziție între zeii vechi și zeii noi care administrează treburile omenești și lumești) iar activități ca mutarea sau repararea unei case pot fi efectuate fără consecințe negative pentru familie.

Sursă: folkency.nfm.go.kr/eng

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

2 comentarii

There are currently 2 comentarii on Daehan (대한). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Nu stiu cum a fost ziua de astazi in Coreea dar la noi a fost frig :(

    • A fost frig, Ramona, dar la Sohan adica la noi la Boboteaza a fost mai frig. Dar a trecut jumatate din iarna (sper!), lumina zilelor e mai lunga si mergem afara din frig :)

Leave a Comment