Ramona J. [KF]

Hwarang: The Beginning (k-drama,2016)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , , , , , ,

poster

Published on decembrie 20, 2016 with 11 comentarii

Hwarang: Începutul descrie povestea unui grup de elită de tineri războinici aparținând de clasa nobililor, numiți și Cavaleri-Flori (fiind numiți așa și din cauza frumuseții lor), care își doresc cu mult patos să fie protectorii regelui și a Regatului Silla.


Distribuție

Park Seo-joon : Moo-myung (Sun-woo rang)
Go Ara : Aro
Park Hyung-sik : Sam Maek-jong
Choi Minho:  Soo-ho
Kim Ji-soo : Regina Mamă Jiso
Do Ji-han : Ban-ryu
Kim Tae-hyung: Han-sung
Choi Won-young: Ahn-ji gong
Lee Da-in : Soo-yeon
Jo Yoon-woo: Yeo-wool
Jin Joo-hyeong: Jang-hyun
Kang Dong-woo : Mu-cheol
Canal TV: KBS2


Regizorul de la cârma acestui proiect va fi Yoon Sung-shik cel care a regizat Gaksital, King Face, You’re the Best Lee Shoon Shin, iar scenariul va fi asigurat de Park Eun-young, care a scris scenariul pentru dramele speciale KBS: Our Slightly Risqué Relationship, Young Deok Women’s Wrestling Team, After the Opera.


Informațiile care există până în ziua de azi despre Hwarang se găsesc în principal în Samguk Sagi (1145) și Samguk Yusa (cca 1285) și câteva informații în Haedong Goseungjeon (1215) care este o culegere de biografii a unor călugări celebri din cele Trei Regate. Potrivit informațiilor din Samguk Yusa, regele Silla, “preocupat de consolidarea țării … a emis un decret” prin care a ales băieți din familii bune, care aveau o morală și o etică ireproșabilă și i-a numit Hwarang. A existat o relație strânsă între Hwarang și budism, deoarece budismul a fost acceptat ca religie de stat de către regalitatea și nobilii din Regatul Silla.


Călugării budiști au fost deseori mentori pentru Hwarang atât din punct de vedere fizic cât și din punct de vedere spiritual. Trupa hwarang-ilor căuta să învețe cât mai mult de la călugării budiști, deoarece știau că artele marțiale practicate de către aceștia budiști erau o sursă prin care ei puteau să se întărească și astfel să aibă cât mai mult succes în viitor iar toate cunoștințelor lor și le vor pune vor fi în beneficiul Regatului Silla.


Won Gwang Beop Sa a fost un călugăr budist, la care a venit trupa Hwarang-ilor ca să-i învețe modalități de a-și dezvolta ambiția, curajul și onoarea, în scopul de a proteja Regatul Silla de celelalte regate care populau peninsula. Won Gwang i-antrenat pe acești tineri în trei domenii : abilități de auto-apărare, încrederea în sine, autocontrolul. Won Gwang i-a învățat pe tinerii Hwarang tehnici de arte marțiale care combinau exerciții fizice secrete ale călugărilor budiști împreună cu Taek Kyeon, arta de a lupta cu piciorul, care exista la acel moment (cunoscută sub numele de: gwonbeop).


Won Gwang a propus, de asemenea 5 principii sau orientări care au fost numite mai târziu, cele Cinci Precepte pentru Viața Laică (Se Sok O Gye; 세속 오계), care a devenit ca un manual de etică pe care trupa Hwarang manual pe care l-au acceptat (acesta fiind și motivul pentru care el a fost cunoscut sub numele de Beop Sa sau “Legiuitorul”).


Hwarang: The Beginning ne va duce înapoi în timp cu 1500 de ani, tocmai pe vremea regatului  Silla, unde Hwarang-i erau cunoscuți ca fiind războinici foarte frumoși. Au mai fost prezentați și în alte drame care aveau ca loc de desfășurare a acțiunii epoca Silla, așa cum a fost Queen Seon-deok, însă acum este pentru prima dată când ei sunt subiectul central al unei drame.


Park Seo-joon va fi Moo-Myung/Sun Woo Rang (Se pare că acest nume este foarte popular printre numele alese pentru sageuk). Personajul lui se apropie de mentalitatea “trăiești doar o singură dată”, ceea ce-i dă neastâmpărul unui câine și spiritul liber al unei păsări. Se va îndrăgosti de Aro, a cărui statut social este pe jumătate de condiție umil și pe jumătate de condiție regală. Va fi un tânăr care-și va învinge condiția sa umilă pentru a deveni un legendar războinic Hwarang.


Curajos, perseverent, un spirit lipsit de griji, este totuși descris de către profesorii îndrumători ca fiind ignorant, de neoprit  și un pic ciudat. Atunci când prietenul său cel mai bun îl întreabă de ce este atât de neînfricat, el îi răspunde că frica este pentru cei care au destule însă din moment ce el nu are nimic, atunci nu are are de ce sau pentru ce să se teamă.


Go Ara o va interpreta pe Aro și va fi fata pe care Moo-Myung dorește să o protejeze dar va sfârși prin a se îndrăgosti de ea. Ea are condiția socială pe jumătate a unui om umil și pe jumătate a unuia de origine regală. Este o tânără foarte veselă cu o energie debordantă și o personalitate sinceră. Aro lucrează tot felul de slujbe ciudate iar asta îi face pe ceilalțti să o numească “zeița locurilor de muncă part-time.”I se va acorda șansa de a lucra în cadrul departamentului care se ocupă de instruirea și formarea trupei hwarang, iar ea nu va putea refuza această ofertă, mai ales atunci când vede cât de mult argint i se oferă. Aici în cadrul acestui department, va face tot felul de treburi începând de la munca în bucătărie continuând cu munca la spălătorie și ajungând până la a participa și ajuta la diferite proceduri medicale. Încă de la început se va confrunta și ciondăni cu cei doi rivali: Sam Maek Jong și cu Moo-Myung.


Park Hyung-shik îl va interpreta pe Sam Maek-jong cel “ia soarta unui rege fără chip”. Personajul interpretat de el, regele Jinheung a condus Silla între anii 540-576 Î.H. El va fi cel de al douăzeci și patrulea conducător al Regatului Shilla, luându-și la început numele de Sam Maek Jong, mult mai târziu fiind cunoscut sub numele de Regele Jinheung. Își ține identitatea secretă,  pentru a-și păstra siguranța, deoarece viața lui este amenințată de multe ori. Este un suflet singuratic, nu are încredere în alții foarte ușor, făcându-l să fie sensibil dar în același timp cinic și foarte acid cu cei din jur dar și cu cei din trupa Hwarang, se va transforma treptat într-un lider și într-un om puternic.


Înainte de a începe filmările pentru această dramă Park Hyung-shik declara: “Abia aștept. Este pentru prima dată când filmez o dramă istorică. Artele marțiale le-am învățat mai de mult (Hyungsik are deja 4 dan în kendo), la fel ca și lecțiile de călărie. Tot ce sper este să filmez cât mai multe secvețe de acțiune fără să fie nevoie de dublură”


Într-un interviu pentru  revista CAMPUS CINE21 (înainte de a se termina filmările), Park Hyung Sik declara despre această dramă: “Filmarea este distractivă pentru că mulți dintre colegii mei sunt pe platoul de filmare. Am multe scene cu Park Seo Joon așa că inevitabil am devenit prieteni. Tot staff-ul a îndurat căldura verii dar ne-am distrat bine împreună filmând.” Despre pesonajul său a declarat:Sam Maek Jong are foarte multă de ambiție dar el un Hwarang drept. Cred că este un personaj foarte atractiv. “


Sam Maek-jong se va îndrăgosti de Aro, devenind astfel rivalul lui Moo-myung, pentru a-i câștiga inima acestei domnițe și va face orice pentru a fi cât mai aproape de ea, mai ales că ea lucrează la departamentul lor ca fată bună la toate. O va folosi chiar și pe post de paravan pentru a se relaxa și odihni după un antrenament dur, fapt care nu-i va fi deloc pe placul lui Aro.


Seo Ye-jin va juca rolul unei prințese a dinastiei Silla, o tânără singură și nefericită din cauza educației rigide pe care a primit-o . Ea va fi prințesa Sookmyung, fiica reginei Jiso cea care a furat tronul care-i revenea lui Sam Maek-jong. Pentru acest rol, a fost nevoie să ia lecții de dans și de călărie.


Min-ho va fi Choi Nam Soo Ho, un aristocrat cu sânge fierbinte, descris ca fiind un tânăr cu spirit cavaleresc și iute de felul lui. Este numit playboy de către toată lumea însă de fapt este un suflet curat care este devotat persoanei pe care o iubește.


Do Ji-Han va fi Ban-ryu, un tânăr ambițios cu mult sânge rece având o minte strălucită pentru politică. Este considerat ca fiind cel mai “înghețat” din grupul hwarang-ilor. A învățat politica de la o vârstă fragedă, iar când a crescut s-a concentrat pe a pune mâna pe cât mai multă putere. Deși este intelectual și competitiv totuși în fața unei iubiri ce-i este destinată poate abandona răceala de care dă dovadă. Crescut în puf, este cel mai șmecher dintre toți. Tinerele domnițe leșină când dau de el prin palat, dar el nu le bagă în seamă, se încaieră cu Sun-woo și n-are de gând să piardă. Îi spune lui Soo Ho: “Lumea nu s-a schimbat niciodată. Cei puternici îi înfrâng pe cei slabi, iar cei care au putere politică și sunt aprigi vor poseda ceea ce le aparține de drept lor.”


V din Bangtan Boys (BTS) îl va interpreta pe Han Sung. Personajul său fiind unul cald și prietenos. Han Sung este nepotul lui Seok Hyeon Jae, cel care se confruntă cu familia imperială Silla. El va fi cel mai tânăr din trupa războinicilor hwarang, un băiat revigorant cu un spirit pur. Cu această ocazie V din BTS își face debutul actoricesc în drama Hwarang: Începutul. V, pe numele său adevărat Kim Taehyung, a fost ocupat printre filmări și cu promovarea ultimului album acelor de la BTS: “Hwa Yang Yeon Hwa Young Forever”.


Într-un interviu acordat revistei Sport Chosun, actorul în vârstă de 20 de ani, a făcut și câteva referiri la rolul său din această dramă: ” Înainte de a a începe acest proiect mi-a plăcut să fac actorie ca și hobby, la fel ca și vizionarea de drame sau filme, dar a fost foarte greu la început pentru că trebuia sa fiu profesionist. Dar nu a fost  atât de dificil, deoarece  Hyung Sik hyung, Seo Joon hyung și alți hyung m-au sunat de multe ori pentru a mă ghida și îmi spuneau: Hai să ne întâlnim și să încercăm să citim scenariul împreună. Mi-au spus că ei înțeleg faptul că eu sunt cel mai tânăr din echipă și că înțeleg de asemenea că pentru mine este pentru prima dată când joc un rol.”


Han Sung este pur ca un cristal, fiind ultimul sânge regal din familia Seok, cel mai mic din trupa hwarang, este descris ca o pisică jucăușă, răutăcios și foarte curios din fire. Crede despre Sun-woo că este “cel mai tare hwarang care a existat reodată” așa că mai tot timpul este în jurul acestuia urmându-l pretutindeni spre disperarea lui Sun-Woo.


Jo Yoon-woo îl va interpreta pe Yeo-wool, un tânăr cu aură exterioară deosebită dar și misterioasă, are răni profunde, bine ascunse în suflet. Are o limbă neașteptat de ascuțită, el fiind tânărul hwarang “proaspăt și limpede ca o rază de soare”. Tacticos și misterios este cel mai isteț dintre hwarang-i. Pentru că mama lui este sora unui fost rege, Yeo-wool are putere, dar nu este interesat să-și exercite această putere. Despre tatăl său nu se știe nimic, îl uimește pe We Hwa, instructorul trupei hwarang, personaj interpretat de către Sung Dong-il, când îi aduce un cadou foarte scump și îl întreabă dacă îi poate spune  “tăticule”.


Acțiunea dramei sageuk Hwarang: Începutul are loc, așa cum am mai spus, în urmă cu 1500 de ani, în timpul dinastiei Silla, atunci când s-a format trupa de războinici Hwarang din Silla. Acest grup de războinici hwarang se antrenează pentru a deveni protectori ai regelui. Se va pune accent pe evoluția acestor tineri de la stadiul de învățăcei și până la acela de războinici feroci, de asemenea vor fi prezentate relațiile dintre ei, relații de prietenie sau rivalitate, dar și poveștile de dragoste sau suferințele prin care vor trece.


Fără să fie cunoscut de cei din trupa hwarang, regele se va alătura acestora și se va antrena împreună cu ei, iar personalitatea sa se va ciocni de cea a unui lider ciudat, dar neînfricat iscându-se astfel o rivalitate acerbă între ele.


Această dramă a atras atenția și datorită bugetului mare folosit, fiind în totalitate produsă înainte de a rula pe micile ecrane, fiind cerută a fi difuzată pe micile ecrane în același timp și în China. Dar, tensiunile politice recente dintre China și Coreea de Sud au dus la restricția rulării dramelor coreene în China însă KBS a dat asigurări că această dramă va rula în din China așa cum fusese prevăzut inițial; mai ales că drama a fost vândută în China pentru un preț chiar mai mare decât Descended From the Sun.Hwarang va rula în zilele de luni-marți pe canalul KBS, începând cu data de 19 decembrie 2016 după terminarea dramei The Man Living in Our House și va avea 20 de episoade.

Surse: dramabeans, allkpop, asianwiki, soompi,wikipedia

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Hwarang: The Beginning (k-drama,2016). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Abia astept sa incep sa ma uit la serial! E cadoul perfect pentru sarbatori :)

 2. Ramona, nu te ajungem in urma cu vizionarea serialelor! Multumesc pentru recomandare!

 3. multimim mult pentru articol RAMONA, pare foarte interesant, sper sa il vad si eu dar mai incolo personaje frumoasesi povesti interesante

 4. Liliko, ai dreptate ,Ramona ne surprinde cu multe lucruri frumoase, abia astept sa vad si eu un serial mai bun, ca nu prea mai am de ales pe celelalte canale sunt numai reluari si filme catre nu sunt pe placul meu, inca odata CRACIUN FERICIT!

 5. Am vazut primul episod din Hwarang…sunt cam dezamagita/sper sa-mi treaca….bar, animatoare, cani si carafe din sticla in Silla ?
  Va doresc tuturor, un an nou plin de dorinte implinite !

 6. Multumessc pentru recenzia filmului. M-am bucurat sa citesc si sa vad foto actorii -intradevar frumosi si talentati , sportivi desavirsiti. Serialul ruleaza deja de citeva saptamini pe NATIONAL TV la ora 17.15 luni ,marti si miercuri cu denumirea CAVALERII DREPTATII .
  Daca nu ai vazut serialele coreene despre Silla din anii trecuti nu te lamuresti imediat despre importanta istorica a acestei imbinari a budismului cu artele martiale coreene . Explicabil de ce China a achizitionat si distribuit in continuare acest serial .Deabea astept desfasurarea epica . Surprinzatoare mi se parte trecerea la actorie a componentilor trupelor coreene . o versatilitate a profesiilor artistice si sportive istorice de laudat pentru noua generatie . Fericiti copii coreeni sa isi invete astfel patriotismul in zilele actuale ! multumesc si pentru celelalte recenzii de pe acest generic al site-ului . Am vazut ca la Cluj a fost de 1 iunie o demonstratie d ecopii practicanti de tae-kondo si se pare ca sint multe cluburi in toate orasele mari ( si archery , calarie si arte martialecoreene in special in secuime fiind traditional apropiate istoricsi etnic )

 7. Despre adevaratul rege Jinheung; n.534- m.576; a domnit intre 540-576.
  -Silla (57 i.e.n- 935 en), a fost unul dintre cele trei regate coreene si totodata una dintre cele mai longevive dinastii din lume.Fondata de regele Park Hyeokgeose, Silla a fost condusa de trei clanuri feudale : Park, Kim si Seok. Cel mai mult au stat pe tron cei din clanul Kim Gyeongju.
  - Numele de familie al regelui Jinheung a fost Kim , iar numele lui a fost Sammaekjong,sau Simmaekbu, dupa unele surse
  - S-a nascut in anul 534 si a fost nepotul regelui Jijeung
  -Tatal sau, regele Galmun a fost fratele mai mic al regelui Beopheung iar mama sa a fost doamna Ji So, fiica regelui Beopheung. Acesta este un alt exemplu de casatorie consangvina ( nepoata casatorita cu unchi), care se practica in acele timpuri pentru a pastra caracterul sacru al conducatorilor (sacred bones).Tatal lui Jinheung a primit titlul de rege postum
  -regele Beopheung abdica de la tron in favoarea nepotului sau, Jinheung. Regent este pentru o scurta perioada tatal sau, Galmun,,dar acesta moare in scurt timp si intreaga putere este preluata de doamna Jiso

 8. - Dupa moartea sotului sau, (Galmun) doamna Jiso se mai casatoreste inca de trei ori.Unul din sotii sai a fost generalui Yisabu, tatal printesei Sookmyung.
  - Regina consoarta a regelui Jinheung a fost Sado, fiica lui Park Young Shil
  - Jinheung a mai avut 6 concubine/consoarte; una dintre ele a fost chiar printesa Sookmyung.
  - Totusi cea mai celebra concubina a sa este…doamna Mishil….Mishil ulterior devine concubina fiului lui Jinheung,regele Jinji, si mai apoi si a nepotului sau, regele Jinpyeong.Mishil era nepoatea reginei Sado.
  - Jinheung a ramas in istoria coreenilor ca un abil politician, un mare strategist si razboinic iscusit.A sustinut si artele in acelasi timp
  - In timpul domniei sale,Silla si-a triplat teritoriile
  - In ultimul an al domniei sale, 576, Jinheung a infiintat Hwarang, o organizatie a tinerilor aristocrati care mai apoi s-a transformat intr-o fratie a razbonicilor si a jucat, mai tarziu, un important rol in unificarea celor trei regate coreene

 9. Acum am deslusit succesiunea istorica si multumesc Dl Mihai E. Incercaaaam sa imi rememorez vechile seriale despre Silla si Baekje si rivalitate, razboie , casatorii intre familiile regale dupa amintirile din serialele precedente .Anii nu imi erau clari si mi-a fost lene sa apelez la excelenta secventiere disponibila in arhiva korea film.
  Acum m-am lamurit ca sintem ccca 50 ani inainte si am localizat-o istoric si pe Dna MISHIL -NEUITATA EROINA din serialul de inceput al aventurilor coreene
  Dn JiSo imi reamintea de acest personaj emotional si ambitie dar ii lipseau cei 2-3 devotati iubiti din armata si politica. Acum multumita dl Mihai -E si a faptului ca urmarind deja serialul prezentarea d emai sus este foarte elocventa si amuzanta caci eroii sint intradevar bine conturati si forte frumosi la chip si expresivitate artistica . urmariti cu drag pe national 3 zile LMM de la ora 17 15

 10. Cum pot gasi acest serial ?

  • Îl poți urmări pe viki.com Acum se poate urmări. Și este în limba română. Am încercat de mult să urmăresc acest serial pe viki, nu știam că a fost difuzat la noi în țară, și pe site nu era permis. Acum se poate. Doar pt Taehyung am vrut să urmăresc serialul, însă, povestea m-a prins total. ❤ Și am rămas plăcut impresionată să îl văd și pe Choi Min Ho. ❤
   Serialul este genial!!! ❤

Leave a Comment