Ramona J. [KF]

Daeseol (대설)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Traditii

Tagged: ,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Published on decembrie 05, 2016 with 3 comentarii

Daeseol (대설, în sens strict înseamnă zăpadă mare), este cel de al douăzeci și unulea termen din cei douăzeci și patru de termeni solari. Daeseol precede Dongji (동지, solstițiul de iarnă). În această zi se presupune că va cădea cea mai mare cantitate de zăpadă. Sincer vorbind, acest lucru poate fi posibil doar în regiunea Heibei din China (de acolo fiind originar calendarul est-asiatic), în peninsula coreeană această zi nu este caracterizată printr-o cantitate mare de zăpadă. În calendarul Gregorian, Daeseol cade de obicei în data de 7 sau 8 decembrie. Anul acesta Daeseol cade pe data de 7 decembrie atunci când soarele se află la 255 ° pe traiectoria în mişcarea sa aparentă.


În cea de a unusprezecea lună din calendarul Lunar este de asemenea și timpul pentru  solstițiu de iarnă. Acesta marchează punctul de trecere spre mijlocul iernii și este începutul sezonului mort în comunitățile agricole. Cu hambarele pline de roadele muncii lor, cei din gospodăriile comunităților agricole nu mai au nevoie să-și facă griji în ceea ce privește lipsa de alimente și își pot permite să participe la alte activități, cum ar fi pregătirea pentru festivitățile de Anul Nou. În credința populară, furtuna mare de zăpadă din ziua de Daeseol este un vestitor a unei ierni calde. Rareori ninge la această dată și în cazul în care ninge, cantitatea de zăpadă este nesemnificativă.

Sursă: folkency.nfm.go.kr/eng

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

3 comentarii

There are currently 3 comentarii on Daeseol (대설). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Urez tuturor celor care poarta numele de Nicolae, Nicoleta, Nicola etc. La Multi Ani!
    Poate va ninge de Mos Nicolae asa cum ninge in a doua fotografie :)

  2. Nu ninge,este chiar un ger uscat,dar avem putina zapada ramasa de saptamana trecuta.
    Multumim Ramona, iubirea ta pentru Koreea ne da si noua aripi.

  3. Din pacate nu ninge inca Ramona, dar astept sa avem o iarna cum a fost in timpul copilariei noastre. Multumesc pentru recenzie!

Leave a Comment