Ramona J. [KF]

Soseol (소설)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Traditii

Tagged: ,

soseol

Published on noiembrie 21, 2016 with 5 comentarii

Soseol (소설, care în sens strict înseamnă zăpadă mică sau puțină zăpadă). Este al douăzecilea termen din cei douăzeci și patru de termeni solari. De obicei cade în douăzeci și doi sau douăzeci și trei noiembrie în calendarul Gregorian, atunci când soarele se află la 240 ° pe traiectoria în mişcarea sa aparentă. Anul acesta,Soseol cade pe data de 22 noiembrie. În calendarul Lunar, Soseol cade în a zecea lună. Așa cum sugerează și sensul strict al acestui termen, prima zăpadă a iernii ar trebui să cadă în această perioadă a anului, atunci când temperatura medie scade sub 5° C. Perioada se caracterizează, în general, prin schimbări bruște de temperatură atestată și de o veche zicală:” Pantalonii subțiri devin două săptămâni mai târziu, pantaloni matlasați”. În societatea tradițională, Soseol nu a fost considerată o sărbătoare a acestui sezon ci o simplă zi în care încep pregătirile de iarnă. Aceste pregătiri includ proviziile de kimchi și pregătirea câmpului pentru viitoarele înghețuri. În credința populară, un Soseol răcoros înseamnă că vor fi recolte bogate de grâne; de aici a venit și proverbul: “Ce n-ar oamenii să aibă un Soseol rece?” Vremea furtunoasă sau scăderile bruște de temperatură i-a făcut pe navigatori să fie reticenți în ceea ce privește navigarea în această perioadă perioadă a anului. Vremea rece cu temperaturi scăzute care se instalează în jurul datei de Soseol este cunoscută sub numele de Sondol chuwi ( 손돌 추위) iar vânturile reci din această perioadă se numesc Sondol Barams (손돌 바람), făcând referire la un marinar legendar care a murit în jurul acestei date din calendar.

Sursă: folkency.nfm.go.kr/eng

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on Soseol (소설). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Multumim mult Ramona ca ne tii la curent cu atatea noutati dragute…sincere felicitari si sper ca intr-o zi sa pot reveni si eu in forta aici cu articole si chiar sa mai facem o colaborare cine stie ^__^

    • Celine, astept revenirea ta in forta. Iar in privinta colaborarii, cu cea mai mare placere, oricand :)

  2. Ramona iti multumim ca ne-ai adus aminte de aceasta zi, este importanta pentru coreeni , esti singura care ne mai aduni pe acest blog, success pe mai departe

  3. Multumesc frumos Ramona pentru prezentarea altei foi a calendarului coreean! Asteptam si noi zapada, poate va fi o iarna alba, cum nu a mai fost de cativa ani.

  4. In episodul 4 din Legenda Marii Albastre se face referire la aceasta zi de Soseol :)

Leave a Comment