Ramona J. [KF]

Moon Lovers: Scarlet Heart: Goryeo (k-drama, 2016)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

cover

Published on august 29, 2016 with 43 comentarii


Moto: Poate dragostea trece dincolo de hotarul dintre vremuri?

[달의 연인 - 보보경심 려 OST Part 1] 첸, 백현, 시우민 (EXO) – 너를 위해 MV

Moon Lovers:Scarlet Heart: Goryeo este o adaptare după romanul chinezesc “Startling by Each Step” cunoscut și sub numele “Bubu Jingxin” scris de Tong Hua care a stat la baza scenariului  serialului chinezesc cu același nume. Personajul principal fiind o femeie din lumea modernă aflată în comă, care călătorește în timp până în timpul dinastiei Qing.

Distribuție:
Lee Joon-ki : Wang So (al patrulea prinț)
IU / Lee Ji Eun: Hae Soo/ Ha Jin
Kang Ha-neul: Wang Wook (al optulea prinț)
Kang Han-na: Hwangbo Yeon-hwa (sora mai mică a lui Wang Wook)
Kim San-ho: Wang Mu (al doilea prinț)
Hong Jong-hyun: Wang Yo (al treilea prinț)
Yoon Sun-woo: Wang Won (al nouălea prinț)
Byun Baekhyun: Wang Eun (al zecelea prinț)
Nam Joo-hyuk: Wang Wook/ Baek Ah(al treisprezecelea prinț)
Ji Soo: Wang Jung (al paisprezecelea prinț)
Jo Min-ki : regele Taejo
Park Ji-young: regina văduvă Yoo, mama lui Wang So
Kim Sung-kyun: Choi Ji-mong,astronomul regelui
Sung Dong-il: Park Soo-kyung, tatăl lui Soon-duk și mâna dreaptă a lui Wang So
Kim Kang-il:Shinjoo Kangssi
Park Si-eun: Hae-ssi bu-in (sotia lui Wang Wook și verișoara lui Hae-Soo)
Z.Hera: Park Soon-duk (fiica lui Park Soo-kyung)
Seohyun: Woo-hee (gisaeng, ultima printeșă din perioada târzie a Baekje)
Jung Kyung-soon: regina Hwang-bo, mama lui Wang Wook
Woo Hee-jin : Doamna de la Curte Oh Sang-gung
Park Jung-hak: Wang Sik-ryeom, vărul regelui Taejo
Jin Ki-joo : Chae-Ryung, prietena și servitoarea lui Hae Soo
Choi Byeong-mo: Park Yeong-gyoo, socrul lui Wang Yo
Jung Kyung-soon: Hwanghu Hwangbossi
Nam Sung-joon


La cârma regiei se va afla Kim Kyu Tae cel care a regizat și  It’s Okay, It’s Love, That Winter The Wind Blows, Padam Padam, IRIS. Scenarista este Jo Yoon Young, cea care a asigurat și scenariul pentru Cinderella Man, Let’s go to the Beach, serialul va avea 20 de episoade și va rula pe micile ecrane începând cu data de 29 august 2016 pe canalul SBS.

Înainte de prima citire a scenariului, regizorul Kim Kyu Tae declara : “Vom aduce în fața telespectatorilor o călătorie în timp extraordinară și sper ca întreaga echipă să lucreze cu plăcere la acest proiect”.Tot în cadrul aceleași lecturări a scenariului, actorul Lee Joon-ki declara: “Tinerii actori par să abunde de energie și sigur voi învăța foarte multe lucruri de la ei în timpul filmărilor. Voi munci din greu împreună cu actorii veterani dar și cu cei tineri pentru a da tot ce am mai bun. Rolul de rege este ceva ce am căutat de mult timp, pentru un viitor proiect sageuk, așa că am de gând să dau tot pentru acest rol.”

IU declara și ea  tot în cadrul aceleași reuniuni:” Voi munci din greu pentru a arăta diferitele laturi ale personajului Hae Soo: cea de fată muncitoare, prietenoasă, bună la suflet și câteodată fără frică.”
În ciuda faptului că a fost doar prima lectură a scenariului toată lumea a intrat perfect în pielea personajelor.Kim Sung Kyun, care îi va da viață lui Choi Ji Mong, un prezicător astrologic a destins atmosfera făcându-i pe toți să râdă când a spus cu un ton și o figură inexpresivă:“Nu știu de ce nu sunt și eu un prinț”, regizorul Kim Kyu Tae luând notițe pe tot parcursul lecturii și fiind foarte atent la fiecare actor în parte.

Moon Lovers: Scarlet Heart: Goryeo este o dramă din categoria romantic sageuk-fantezie, care relatează povestea lui Hae Soo, o fată din zilele noastre care este transportată înapoi în timp, pe vremea dinastiei Goryeo. Toate acestea întâmplându-se în timpul unei eclipse de soare care o va transporta până în perioada Goryeo, iar de aici încolo vor începe peripețiile dar și încercările ei de a supraviețui acelor vremuri. Este prinsă în mijlocul luptelor pentru putere care se duceau în palat, unde bineînțeles va întâlni și familia regală și secretele care o înconjoară.


Moon Lovers: Scarlet Heart: Goryeo, va fi produsă în întregime înainte de a rula pe micile ecrane. Va rula simultan în China, Japonia, Hong Kong iar în același timp și la aceeași oră va rula în Coreea de Sud, Singapore, Malaiezia. Drama fiind vândută în China la prețul de 400.000 $ per episod, iar drama având 20 de episoade, profitul s-ar ridica cam în jurul sumei de 8.000.000 $ pentru tot serialul.

YG Entertainment, una dintre cele mai mari case de înregistrări din Coreea de Sud, este co-producător pentru acest serial. Celălalt producător este compania americană de divertisment NBC Universal. Această recentă mutare, vine pe fondul eforturilor susținute de către YG de a-și extinde afacerile și în producție, investiții și  distribuție, într-o încercare de a se îndepărta de domeniul exclusiv al înregistrărilor, domeniul care i-a făcut pe cei de la YG cunoscuți pe piața muzicală. YG deja fiind cunoscută pentru show-uri de divertisment  inclusiv Big Bang TV, 2NE1 TV, Winner TV și Mix & Match, care au fost difuzate pe canalele locale de cablu.

YG declara: “Prin combinarea avantajul acestei investiții cu know-how afacerilor noastre existente, YG va încerca să-și diversifice afacerile odată cu serialul Scarlet Heart: Ryeo.Vom diversifica afacerea noastră prin producerea și planificarea diverselor produse care au conținut video, cum ar fi videoclipurile din spatele scenei, împreună cu lansarea pe piață a unor produse cosmetice sau a unor produse de medicină orientală, produse ce se vor baza pe publicitatea uriașă făcută acestora  prin intermediul serialului “.


Locația pentru filmări a fost Complexul Cultural Baekje

Într-un interviu acordat, Lee Joon-ki a împărtășit câteva dintre gândurile sale cu privire la această dramă: “Platoul de filmare unde se toarnă secvențele este uimitor. Cu toate că sunt foarte familiarizat cu astfel de producții, totuși vreau să fac o treabă bună așa că nu am de gând să iau acest proiect ca fiind ceva foarte ușor. Este prima dată când colaborez cu regizorul Kim Kyu Tae și de fiecare dată când trebuie să filmez, sunt nerăbdător să lucrăm împreună dar în același timp sunt un pic neliniștit, acest proiect fiind unul foarte amplu”.

El a continuat spunând că :“Filmările împreună cu IU sunt foarte ușoare. Mulți seniori și juniori sunt implicați în filmare și trebuie să fiu cel care echilibrează balanța. Lucrez din greu pentru a fi un model bun de urmat și de asemenea să întrețin o atmosferă veselă pe platoul de filmare. Voi munci din greu până în ultima zi de filmare. “

Serialul va păstra numerotarea prinților așa cum sunt cunoscuți în serialul chinezesc Bu Bu Jing Xin. (n.r. Regele Taejo a avut în total 35 de copii dintre care 24 au fost băieți, deci aveau de unde să aleagă -lol-) Acest fapt fiind în contrast cu istoria reală a Goryeo, atunci când puterea nu se baza pe ordinea cronologică a nașterii prinților sau pe rangul pe care aceștia îl dețineau. Un fapt interesant este că “Istoria Goryeo” a fost scrisă de către cărturarii confucianiști, în timpul dinastiei timpurii a  Joseon-ului, iar conținutul acesteia este ușor împotriva Goryeo; în special “acțiunile” din timpul așa-numitei perioade de “Age of Warriors” (când armata s-a revoltat împotriva discriminărilor la care era supusă, preluând conducerea și instalând pe tron un rege-marionetă) și până când această eră a apus (după invazia Yuan).


Vreau să trăiesc, dacă nu pot să schimb felul cum arăt…

IU va fi Hae Soo din Goryeo și Ha Jin din timpurile noastre. Ha Jin o tânără din secolul 21, este transportată în timp până în sec. al X-lea, pe vremea dinastiei Goryeo, în corpul lui Hae Soo, o adolescentă de 16 ani. Această întoarcere pe vremea Goryeo are loc în timpul unei eclipse totale de soare. Când soarele negru răsare, sufletul călătorește prin timp pentru a-și întâlni sufletul pereche (pe cel destinat).


Aș vrea să nu te fi întâlnit. Atunci nu mi-ar fi fost atâta dor de tine. Cât de frumos ar fi fost dacă ne-am fi întâlnit într-o altă perioadă și într-o altă lume?

Hae Soo este verișoara lui Haessi, soția prințului al optulea. De câțiva ani Hae Soo îi ține companie verișoarei sale locuind în palatul ei. În timp ce se ascunde în baia regală pentru a-i privi pe furiș la prinții care se îmbăiau pentru a-și purifica trupurile pentru ritualul Narye (ritual de alungare a fantomelor), adevărata Hae Soo cade în apă și își pierde cunoștința, dar după ce sufletul lui Hae Soo pleacă, persoana care îi ia locul este nimeni alta decât Ko Ha Jin, o tânără vânzătoare de cosmetice din timpurile moderne. Trădată de iubitul ei și de prietena ei cea mai bună și trebuind să facă față unui stil de viață care o aduce aproape în pragul colapsului se trezește în timpul Goryeo trăind viața lui Hae Soo o tânără de 16 ani care locuiește la palat.

Dacă în serialul original eroina principală este lovită de un camion și așa ajunge în trecut în varianta coreeană Ha Jin sare în apă pentru a salva de la înec un copil, însă o forță necunoscută o trage în adâncuri unde își pierde cunoștința. Se trezește în apă, se dezmeticește puțin nedumerită și când își aruncă ochii împrejur vede că este undeva într-o piscină, neștiind că este o baie regală, chiar întrebându-se în sinea ei a cui piscină o fi asta și cum am ajuns eu aici? Și ce este mai curios, este de ce se uită toți tinerii ăia la mine care-și poartă părul legat ca cei din dramele sageuk și se amuză copios pe seama mea? De ce tot îmi spun că mă port ciudat și cred că aș fi avut o lovitură puternică la cap atunci când am căzut în piscină?

Incapabilă să găsească drumul înapoi către timpurile moderne Ha Jin se gândește cum poată să supraviețuiască în aceste timpuri, fiind blocată în trupul lui Hae Soo. Dar oricât încearcă, comportamentul și felul ei de a vorbi diferă de cel al doamnelor din Goryeo, iar stilul modern de a gândi, caracterul ferm și firea ei prietenoasă și săritoare diferă de firea și comportamentul lui Hae Soo, de dinainte de accident, toate acestea atrag atenția prinților inclusiv al celui de al optulea prinț ale căror drumuri se intersectează de mai multe ori cu prilejul unor întâmplări neprevăzute.

Încearcă să-i înteleagă pe prinți și să-i accepte așa cum sunt însă din prisma gândirii unei tinere din secolul 21 este un pic cam dificil. Pe Wang Jung îl vede ca pe un frățior pe care l-a salvat când era la ananghie. Baek Ah este un bun partener de băutură și de conversație, acesta chiar îi va spune că este singura care-l înțelege cum se simte. Wang Eun devine prietenul ei chiar dacă face tot felul șotii și se ciondănesc ori de câte ori se întâlnesc. Wang So o tratează mai mult ca pe un “lucru al său” și declara asta chiar în fața tuturor “ este a mea”, însă Wang Wook ține să-i sublinieze foarte clar că:” În acest loc, nu este nimic care să fie al tău. Toți sunt oamenii mei. ”

La început, tinerei fete din secolul 21 i se pare că palatul unde trăiește este este un loc feeric unde frații trăiesc în pace și armonie, înțelegându-se de minune unii cu alții dar asta doar până când apare rivalitatea dintre ei și toți vor să câștige cât mai multă influență și putere politică și astfel dragostea frățească se risipește ca un fum.Curând își va da sema că acest loc numit Palatul Regal este un loc înfricoșător.


Șapte frați, șapte prinți – un singur tron. Așa începe lupta dintre frați.

Pe 30 iunie a.c Lee Joon-ki a terminat filmările pentru această dramă, iar în data de 4 iulie au apărut prin intermediul agenției sale de impresariat Namoo Actors, câteva declarații cu privire la ultimele zile de filmare:

” Ultima zi de filmare a sosit. După terminarea filmărilor te simți bine dar totodată și trist. Sper ca această dramă să placă publicului. Cred că am reușit să termin într-o notă bună acest proiect datorită numeroaselor persoane care m-au ajutat și datorită îndrumării pe care am primit-o din partea tuturor actorilor, regizorului și toți membrii staff-ului tehnic.”

A concluzionat spunând că:” Sunt fericit că toată echipa noastră, care a trecut prin suișuri și coborâșuri, a reușit să lucreze fără accidentări sau răniri și sper să putem primi cât mai multă dragoste din partea spectatorilor căci am pus mult suflet în acest proiect. Chiar te emoționează asemenea lucruri, le mulțumesc tuturor. “


Nu vrea să devină soarele, dar strălucește ca un soare

Lee Joon-ki îl va interpreta pe prințul Wang So, cel de al patrulea fiul al regelui Taejo Wang Geon, al dinastiei Goryeo. Mai târziu Wang So va deveni regele Gwangjong, al patrulea rege Goryeo Istoria l-a creionat pe Wang So ca fiind un conducător aspru. Personajul din dramă este prezentat ca fiind o persoană cu mult sânge rece încât mai toți spun despre el că seamănă cu un lup neîmblânzit, de aici venindu-i și numele de Câinele-Lup. Este un prinț care nu vrea să fie în centrul atenției, dar își dorește cu ardoare puțină atenție din partea mamei sale. Același personaj a mai fost prezentat și într-o altă dramă fantezistă fiind interpretat de Jang Hyuk, drama numindu-se Shine or Go Crazy.


Tatăl său este regele Taejo, cel care a vrut să-și întărească puterea imperială prin intermediul căsătoriilor politice. Mama lui, regina Yoo îl folosește pe Wang So ca mijloc pentru a obține dragostea regelui. Când era doar un copil, aceasta îl rănește, lăsându-i o cicatrice pe față. Dar în loc să simtă remușcări pentru că și-a rănit copilul, îl va trimite pe Wang So spre a fi adoptat de către Gang Isik (comandant Goryeo din Clanul Jinju). Șimțindu-se desfigurat din cauza acelei cicatrici copilul începe să se închidă în sine și va deveni o persoană dură care nu mai crede într-un lucru atât de patetic numit soartă.

Este perceput de ceilalți ca fiind o persoană cu un chip frumos, dar acest chip va trebui să-l ascundă sub o mască din cauza acelei întâmplări nefericite din copilărie. Pentru prima dată în viața lui ia parte la ritualul Narye (ritual pentru alungarea spiritelor rele sau fantomelor) și este foarte nerăbdător că-și va întâlni mama de care-i este foarte dor. Ajunge în palat plin de nerăbdare, cu speranța că o va întâlni. Dar aceasta îl respinge și îi spune că este ca un semn prevestitor de ghinion pentru ea.

De acum înainte inima mea îți aparține. Nu te voi pierde niciodată

O întâlnește pe Hae Soo, o fată care la prima vedere pare a fi diferită de domnițele din timpul său. Vede de asemenea că această tânără îl tachinează mai mereu, însă nu pentru a-i amărî viața, deoarece nu face nicio referire la cicatricea lui, așa cum o fac alții. La început atitudinea lui brutală o face pe Hae Soo să se teamă, mai ales când îi spune clar și răspicat că aici este : “un loc unde vei muri dacă ai încredere într-o altă persoană, trebuie să te îndoiești de cel pe care îl consideri cel mai apropiat ție, dacă vrei să supraviețuiești”. Încet-încet. pe nesimțite, Wang So începe să-i placă tot mai mult compania lui Hae Soo și visează la un altfel mod de viață alături de ea.


Pentru acest rol, actorul a dezvăluit că a trebuit să slăbească, deoarece regizorului a vrut ca el să aibă a alură mult mai zveltă. Atunci pentru a intra cât mai bine în pielea personajului a ținut timp de 5-6 luni o dietă, în urma căreia a pierdut 15 kg, însă nu i s-a părut deloc un sacrificiu enorm știind că face asta pentru proiect și pentru fani.


Jin Ki Joo va fi Chae Ryung, prietena și servitoarea lui Hae Soo. Cea care o va pune la curent pe Ha Jin,cu toate amănuntele legate de viața lui Hae Soo până când a suferit acel nefericit accident din baia regală și a rămas amnezică. În ciuda condiției sale umile, este o persoană cu o energie pozitivă și mereu îi înflorește pe chip un zâmbet strălucitor. “Odată ce o femeie s-a hotărât, cum poate lepăda departe aceste sentimente?”Kang Han Na va fi Hwang Bo Yeon Hwa, prințesă Goryeo și sora mai mică a prințului Wang Wook. Este un personaj extrem de ambițios, iar planurile ei vor oscila între prințul Wang So și prințul Wang Wook, căruia îi spune: “Voi deveni regină. Dacă nu eu, atunci cine îl poate proteja pe rege?”


Park Ji-young va fi regina Yoo-ssi, mama lui Wang So, cea care-l dă spre adopție și care se luptă ca să-i lase moștenire tronul fiului ei adorat Wang Yo.“Goryeo trebuie să devină a fiului meu”. Când mama și fiul se întâlnesc cu ocazia ritualului Narye, Wang So își întreabă regina și totodată mama pe care nu o văzuse de mult:“Chiar mă întrebam de ce mamei mele nu i-a fost milă de mine”. Primește însă un răspuns dur din partea acesteia: “Tu nu ești fiul meu”.


Pentru totdeauna, un frățior pentru surorile sale

Wang Jung interpretat de către Ji-soo este al paisprezecelea prinț. Persoană simpatică, este văzut de către ceilalți ca fiind un prinț care nu poate ridica mari probleme în conflictul fără sfârșit numit lupta pentru succesiunea tronului. Deși s-a născut din aceeași mamă ca Wang Yo și Wang So, numai el este iubit de către aceasta. Nu urăște pe nimeni și primește întotdeauna dragostea din partea celorlalți. Cine îl îndrăgește nu va mai fi capabil să scapi așa ușor de șarmul său. Dar în mod ciudat farmecul său nu funcționează asupra lui Hae Soo iar acest lucru îl înfurie peste măsură.


Atunci când Ko Ha Jin a venit în Goryeo, era doar un “copilandru”. Chiar din prima lor întâlnire Hae Soo îl consideră un frățior care trebuie protejat de cei care vor să-i facă rău. Cei doi se întâlnesc într-o pădure unde Hae Soo îl vede pe Wang Jung înconjurat de tâlhari, care l-au legat de doi bambuși. Văzându-l și auzindu-l cum strigă dacă este cineva prin apropiere ca să-l ajute, Hae Soo nu mai stă pe gânduri și nici una, nici două, pune mâna pe un băț și își croiește drum până aproape de tâlhari, rotind bățul într-o parte și în alta pentru ca “vagabonzii ăștia care se dau la un copilaș să nu se mai apropie”, spunându-le clar și răspicat că vor avea de a face cu ea dacă îndrăznesc să mai facă un pas.


Își fac apariția și ceilalți prinți, iar tâlharii care-l înconjurase pe bietul “copilaș” se fac nevăzuți. Wang Jung îi este recunoscător lui Hae Soo spunându-i că:“De acum îainte viața mea este viața ta”.Un pic amuzată de gravitatea tonului lui Wang Jung, Hae Soo zâmbește și pentru a-l încuraja să nu se simtă inferior sau mai mic decât ceilalți prinți,care erau destul de îndemânați în artele marțiale, Hae Soo îl îmbrățișeașă puternic pe Wang Jung făcându-l pe acesta să se fâstâciască din cauza gestului iar pe ceilalți prinți să surâdă și să se uite întrebător la ea.


De acum încolo nu îți voi mai spune Noona. Vreau să fiu bărbatul tău

După ce se întoarce de pe câmpul de luptă, devine mult mai matur și chiar începe să aibe foarte multe admiratoare, de care nu mai poate scăpa așa ușor. Fiind mai tot timpul implicat în tot felul de situații hazlii din cauza acestor domnițe.

Referitor la această dramă actorul a declarat că : “Mi-a venit greu să cred că am filmat în Coreea de Sud, pentru că producția a fost atât de frumos realizată. Va fi o dramă istorică diferită de celelalte drame istorice. Ceilalți actori sunt, de asemenea, uimitori”


Răutăcios și optimist aduce veselie celor din jur

Wang Eun al zecelea prinț, interpretat de către Baekhyun (EXO), este nepotul lui Wang Gyu, fondator al Goryeo. Fire poznașă, răutăcios și jucăuș, n-are niciun interes pentru arte marțiale sau pentru studiu. Are mai mereu comportamentul unui elev de gimnaziu, pentru el cel mai important lucru în viață sunt: fetele și aventurile cu ele.


Stai în spatele meu, strâns lipită de mine, eu te voi proteja

Însă nu este deloc sevă de napi în el deoarece știe multe lucruri importante pe care le-a învățat de a lungul timpului. Personalitatea lui jucăușă se datorează faptului că dorește să-și ascundă nesiguranța sa în spatele acestor șotii. Însă firea lui aventurieră se va schimba după ce o întâlnește pe Hae Soo, de care se îndrăgostește. El fiind prințul de care se va lovi Hae Soo atunci când se trezește în baia regală din Goryeo.

Hae Soo va fi prima lui dragoste adevărată, însă va fi obligat să se căsători cu Park Soon Duk, fiica generalului Park Sookyung. O tânără, care după părerea lui, este cam băiețoasă, poate asta se datorează și faptului că și-a petrecut toată viața pe câmpul de luptă. Este diplomat totuși și nu vrea să o jignească pe tânăra sa soție de aceea nu-i spune că locul în inima sa este ocupat de Hae Soo. Dar firea drăgălasă a lui Park Soon Duk îl va face să o uite pe prima lui dragoste și de a lungul timpului va învăța să-și aprecieze soția, care nu are ochi decât pentru el.


Ji He Ra sau Z.Hera o va juca pe Park Soon Duk, o războinică feroce și fiica generalului Park Soo-kyung. De timpuriu îmbrățișează viața de război, trăind alături de tatăl ei pe câmpul de luptă, fiind apreciată de soldații pe care-i are în subordine. Wang Eun este prima ei dragoste despre care spune:“Orice ar spune lumea, el este cel mai bun bărbat din Goryeo”. În cele din urmă ea va deveni soția prințului Wang Eun.


Dragoste și putere, le păstrez pe amândouă în inima mea

Kang Ha-neul îl va interpreta pe prințul Wang Wook. Șarmantul Wang Wook cel de al optulea prinț care este talentat în arta militară și literatură, fiind o persoană cu maniere alese. Cu toate că are aceeași mamă ca și prințul al patrulea, cei doi au crescut fără a avea o legătură între ei, având soarte diferite. Pentru a face cinste statului său consideră că trebuie mai întâi să câștige încrederea poporul său.


Pentru a proteja tot ceea ce îmi place foarte mult, trebuie să mă schimb

Este prin excelență un lider înnăscut și un bun politician. Este singurul din familia Hwang Bo și se pregătește de război pentru a deveni următorul rege. Trăiește ca cineva care are responsabilitatea și așteptările întregii sale familii, aceasta făcându-l să nu-și iubească deloc stilul lui de trăi. Într-o zi o fată ca un spiriduș îi iese în cale. Ca și un copil prețios, aceasta îl învață cum să râdă, să-și rețină lacrimile și cum să trăiască fericit.


S-a căsătorit de tănâr cu Haessi-buin și asta doar datorită alianțelor politice pe care tatăl său le făcea pentru a-și mări influența politică și totodată puterea, alianțe politice întărite prin căsătoriile politice  ale tuturor copiilor săi. Cu toate că este o căsătorie aranjată, menține totuși cu soția lui o relație plină de curtoazie. Își dorește cu ardoare să câștige încrâncenata și dura competiție pentru tron. De el se va îndrăgosti prima dată Hae Soo. Tânăra chiar se întreabă la un moment dat, dacă nu i-ar putea schimba destinul, știind că datele istorice nu spun despre el că ar fi ajuns rege. Dar va trebui să renunțe la el deorece acesta își dorește prea mult tronul.


Nu este nici stea, nici soare, dar cu toate astea vrea să trăiască liber ca vântul

Wang Wook/Baek Ah interpretat de Nam Joo Hyuk va fi al treisprezecelea prinț. Ascunde mereu ceea ce simte. Influențat de mama sa, care făcea parte din familia regală a Dinastiei Silla, are înclinație către arte încă de mic copil. Sofisticat și elegant este chintesența omul renascentist. Caligrafie, poezie, desen, să cânte la instrumente muzicale, ceramică… Nu este nimic ce nu ar putea să facă, mai ales scrierea textelor vechi.

Dacă nu aș fi fost un prinț, aș fi putut să te iubesc?

Este numit Baek Ah pentru a-l diferenția de al optulea prinț care se numește și el Wang Wook. Este cunoscut ca fiind “cel mai frumos floricel” din Goryeo, chiar circulă un zvon că atunci când își face apariția prințul BaekAh prin palat, se aud suspinele tinerelor domnițe, care-l privesc  galeș și duios. Având statul de membru al familiei regale al unui ținut sortit pieirii, întâmpină obstacole imediat ce aspiră să moștenească tronul.

Își trăiește viața relaxat, fără prea multe bătăi de cap, nu îi place să intre incisiv într-o acțiune, mai degrabă fiind genul care privește dar asta nu înseamnă că nu știe cum ar trebui condusă o țară. O iubește pe Woo Hee (care-și ascunde identitatea), dar între ei sunt destule piedici create pe parcursul timpului pentru ca ei să fie împreună. O întâlnește prima dată într-una dintre plimbările lui prin rega, atunci când iese să hoinărească împreună cu prințul Wang Jung, pe care-l tachinează mai tot timpul știind că dorința lui cea mai mare este să devină un maestru al artelor marțiale.


Dacă până acum ieșea din palat doar pentru a se distra, de data asta este diferit. Această “plimbare” în afara palatului are un motiv întemeiat:“Am fost trimis de către Ilustrul nostru Rege, pentru a vedea cum trăiesc oamenii în regat”. Iar pentru asta îi trebuie o dovadă și ce dovadă ar fi mai bună decât un desen așa că se pune să deseneze, acesta fiind unul dintre domeniile care execelează, așa după cum îi place lui să spună. Woo Hee este persoana care are curajul să-l apostrofeze după ce se unul din desenele lui ajung în mâinile ei: “Ți se pare că noi oamenii de rând suntem porci și câini? Cât poți fi de nemernic!


Prințesa Woo Hee va fi interpretată de către Seo Hyun. Woo Hee este ultima descendentă și totodată ultima prințesă a Hubaekje Gyeon Hwon. După ce-și pierde familia și țara, vrea de multe ori să-și ia viața, însă singurul ei țel care o mai ține în viață este acela de a se răzbuna pe  regele Goryeo. În scopul de a-l asasina pe regele Taejo, Woo Hee se va infiltra în palat ca și gisaeng. Aici îl reîntâlnește pe al treisprezecelea prinț cu care avusese o dispută în afara palatului. Cu toate că este prințesa unei țări ruinate, nu poate să ignore suferința poporului Goryeo, popor care nu este al său. Va începe să-l iubească pe al treisprezecelea prinț și va trebuie să uite de viața ei din trecut. Cel puțin pentru moment, nu sunt fiica Baekje ci partenera ta.


Un rege nu este cineva pe care-l facem noi, este cineva care se naște cu așa ceva. Visez să fiu conducătorul Goryeo

Wang Yo sau al treilea prinț care va fi interpretat de către Hong Jonghyun. Influențat încă din copilărie de către mama sa regina Yoo-ssi, care are planuri mari pentru el și pentru care este hotărâtă să facă tot ce se poate, acest tânăr “perfect” este hotărât să devină rege. Calități ca aspect fizic plăcut, cunoștințe, maniere, talente, toate sunt deținute de el.

Nu voi renunța la ceea ce este al meu doar pentru a obține o fată

Cu toate că are toate calitățile pe care un “rege” ar trebui să le aibă, are un mare regret că “s-a născut un pic cam târziu” și nu a putut fi “fiul primei soții”. Odată ce și-a ațintit privirea asupra bunurilor altora, va încerca să le posede, oricât de mărunte ar fi acele bunuri.


Lacom și arogant, le face tot felul de greutăți celorlalți prinți știind că beneficiază de sprijinul mamei sale, care are în spate toată familia regală. Cu toate că îi place “să țină strâns în mâinile sale slăbiciunile altora” este totuși este o persoană delicată. Are misofobie – teamă patologică de murdărie sau de contaminare și nu suportă nici măcar o singură picătură de sânge pe palmele sale. El este cel de al treilea rege Goryeo numit “JeongJong”


Ce are el ? Mândrie, lăcomie, percepție … și bani

Yoon Sun Woo va fi Wang Won, al nouălea prinț, o persoană vanitoasă, mândră și narcisistă. Are calitățile de a deveni rege în felul său, fiind cunoscut pentru banii pe care-i posedă. Este obsedat de a păstra aparența că are un stil de viață luxos și se poartă de parcă ar cunoaște toate sțiintele lumii însă nu are deloc șimțul realității.


Vrei să câștigi inima mea?Adu-mi argint, cât poți tu de mult

Viclean și necinstit, merge până la extreme pentru a obține ceea ce dorește. Nu va permite să-i scape din mână bogăția pe care o ține strâns, cu o mână de fier și crede că are mulți oameni de partea sa însă în realitate nu are pe nimeni de încredere lângă el. Va intreprinde doar acele acțiuni care sunt profitabile doar pentru el însuși.


Kim Sung Kyoon îl va interpreta pe Choi Ji Mong, un geniu astronom care-l asistă regele Taejo la unificarea regatelor, rege care și a fondat dinastia sa prin interpretarea viselor geniului astronom. Eu aparțin niciunei persoane, cu excepția împăratului.

Doar o singură poziție. Cel care încearcă să protejeze versus cel care încearcă să fure. Războiul a început!

Park Jeong-hak cunoscut pentru interpretarea cu succes a rolurilor negative va fi Wang Sik-ryeom (vărul regelui Taejo). Un personaj influent, mânat de ambiția de a pune mâna pe cât mai multă putere, fără să-i de cine trebuie să se descotorosaescă sau peste ce obstacol trebuie să treacă pentru a ajunge la ținta dorită. Iar dacă obstacolul care poate fi îndepărtat se numește regele Taejo atunci satisfacția va fi cu atât mai mare.


Eclipsa, fenomenul astronomic, când luna ascunde soarele, a fost folosit ca element pentru a simboliza evenimentele importante ale unei ceremonii. În drama americană “Heroes”, eclipsa este sursa care duce la crearea mutanților. Chiar și într-unul dintre filmele lui Steven King, eclipsa joacă un rol important în desfășurarea evenimentelor prezentate.


Privită de pe Pământ, eclipsa totală care are loc în “Scarlet Heart: Ryeo” este atunci când mărimea soarelui și a lunii sunt identice iar aceasta din urmă acoperă complet soarele. Acest fenomen se întâmplă pe Pământ odată la fiecare 18 luni. Iar dacă vrem să fim mai exacți, dacă ne bazăm pe o anumită locație de pe Pământ acest fenomen se întâmplă odată la fiecare 370 de ani. Eclipsa totală de soare din “Scarlet Heart: Ryeo” este poarta care duce către Goryeo iar Luna este elementul care o leagă pe Hae Soo de lumea Goryeo, prevestind o poveste unică și mitică dintre Wang So și Hae Soo.

Surse : kpopfighting, soompi, kpopherald, wikipedia,dramabeans, allkpop, dramabeans

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

43 comentarii

There are currently 43 comentarii on Moon Lovers: Scarlet Heart: Goryeo (k-drama, 2016). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Wow Ramona ce poveste minunata! Multumesc pentru aceasta recenzie ampla si atat de frumos ilustrata! Serialul mi se pare foarte promitatoare, oare se poate viziona undeva?

 2. Primul episod cu sub.engleza deja a aparut pe my asian tv…Interesant…multe personaje..se anunta o intriga captivanta…

 3. Liliko,dacă plăteşti bine îți spun:)))Sigur că se poate viziona dar pe facebook la privat iti spun ca nu am bani sa plătesc dacă sunt acuzat de site-urile respective.:))

  • Dar Nelsan, eu nu te cunosc pe FB :)

  • Merge daca te rasplatim cu un pahar de soju? sau mai bine o visinata? :))

  • Cred ca oricare dintre ele, dar sa fie multa :)

 4. In asteptarea episoadelor coreene , am inceput sa urmaresc varianta originala/chinezeasca a “Scarlet heart”…actorii coreeni sunt mai frumosi..:))))

  • Te cred :) vazand numai pozele din aceasta recenzie…

  • Si eu am vazut varianta originala/chinezeasca insa am ramas cu impresia ca eroina nu prea stia ce vrea, dar sa nu fiu rea, poate a vrut sa fie prudenta asa cum este o tanara din sec.XXI :))

   • sunt oarecare diferente intre cele 2 variante..per ansamblu coreeni sunt mai dinamici…nu reusesc sa identific printii versiunii chinezesti :toti sunt rasi in cap si cu coada..:)))…

 5. Singurul minus de pana acum, al versiunii coreene/am vazut 3 episoade, este coafura lui Lee Joon-ki…mie nu prea imi pica bine sa-l vad tot timpul cu juma’ de fata acoperita..poate producatorii coreeni vor imbunatati look-ul personajului cumva, vor descoperi o crema miraculoasa ptr cicatricea lui..:)))

  • Cine stie….Poate chiar Hae Soo o sa-i ofere “leacul” ca doar a lucrat in domeniu :))

   • “)))..IU face toti banii ..pana acum…

  • e sexy cu masca aia. plus ca are un look de bad boy. sexy rau

 6. Liliko,pentru tine:https://www.facebook.com/rnelu

  • Kamsahamnida!

 7. buna, azi am vazut si eu primul episod, am apreciat idea de trecere din secolul nostru in timpuri vechi, dar are ceva ce ma retine, sau nu sunt obisnuita cu asemenea seriale, sa vedem mai departe,

 8. Waw este cu adevarat o poveste minunata si interesanta, am mai vazut seriale cu acest subiect calatoria in timp daracesta pare putin diferit de restul, eu pe viki urmaresc si cred ca o sa apara episoadele dar mai incolo astept cu nerabdare sa il urmaresc. MULTUMIM Ramona pentru acest articol amplu

 9. pana atunci am inceput sa urmaresc Moonlight by the clouds cu micuta DONG yi care acum e o frumoasa domnisoara si o actrita minunata, e un serial foarte dragut si frumos

  • Imi place tare mult “love in the moonlight”…il gasesc amuzant (pana acum),zambetul lui park bo gum/printul mostenitor imi insenineaza ziua…

   • Da e foarte frumos și amuzant, iar cei doi îmi fac ziua mai frumoasa dar aștept sa pot sa îl vad pe viki, cu viki pass al lor am văzut numai 4 episoade

 10. buna Ioneladongyi, urmaresc si eu acest film, imi place mult , dar ce parere ai tu cum se traduce din engleza in romana, mie imi apare ,,lumina lunii de nori,, eu as traduce ,,luna lumineaza printre nori,, sau ,,lumina lunii dintre nori,,, tu ce crezi?

  • Ai dreptate dar probabil asa se traduce din coreeana

  • In ultimul episod avem si dezlegarea expresiei “drawing the moon by the clouds”..este o zicala de-a lor/a coreenilor…daca dai norii la o parte vei vedea luna stralucind..adica in serialul nostru, regele nu este ca soarele ce straluceste singur pe cer, ci ca luna care straluceste cand este inconjurata de nori, adica de oameni…de-ale lor..:)))

 11. multumesc pentru raspuns

 12. Am terminat de vazut Scarlet hearts/varianta chinezeasca….desi am fost reticenta la inceput,/a fost primul serial chinezesc pe care l-am vazut/, pana la final m-am indragostit de personaje, de poveste, de soundtrack,de costume..de tot.
  Desi coreeni au anuntat ca serialul lor este o adaptare libera dupa varianta chinezeasca, mie mi se pare chiar foarte libera..In fine..sper ca pe parcurs coreenii sa recupereze..sa inceapa si ei cu adevarat actiunea, intrigile…Sa vedem ce ne asteapta in episoadele 8 si 9 de saptamana viitoare..:)

 13. Am început sa vizionez și eu acest serial dar Hae Jin nu a fost lovită de camion cum scrie aici ci a sărit în apa pentru a salva un copil în rest e super

  • Am rectificat greșeala, mulțumesc pentru avertizare :)

 14. Draga Miha – E, iti urez La Multi Ani! sa fi sanatoasa (S), si fericita (T)

 15. Am inceput si eu sa urmaresc serialul, am vazut primele doua episoade, momentan nu stiu exact 100% cine cine e :)

 16. Am terminat serialul chiar in acest moment…. Mi-a placut foarte mult!!!! Asa o avalansa de sentimente…nu-i de mirare ca intre timp s-a produs si un cutremur… Mi-ar fi placut sa pot impartasi sentimentele legate de fiecare episod, cum faceam in trecut, cand rulau serialele la Tv. Acum nu stiu la care serial sa ma uit… Mai intai sa se limpezeasca un pic valurile produse de Hae Soo si Wang So. Si da, sfarsitul cere si continuarea! Cum in secolul al XXI-a a aparut Choi Ji mong, am tot asteptat intrarea prin usa a Printului al Patrulea…

  • daa a fost un serial mimunat, la care am plans dar am si ras uneori. ce frumos ar fii fost daca puteam comenta fiecare episod cum era odata dar asta e ne multumim cu cateun articol. nu stiu dece dar serialele de inainte mi se par mai bune ca acestea deacum dar fiecare are farmecul sau.

 17. Serial foarte frumos cu actori frumosi si un joc actoricesc deosebit si acest serial m-a facut sa reflectez asupra tuturor lucrurilor din din viata.un serial care m-a emotionat profund .multumesc celor care l-au tradus

 18. A fost un serial frumos. M-a dezamăgit puțin la final, dar mi-a plăcut și abia aștept să înceapă al doilea sezon. Tot ce-mi doresc mai mult e ca Hae Soo să fie în al doilea sezon împreună cu Prințul Wang So, dacă nu va fi așa n-are rost să mă mai uit.
  UN FILM CARE M-A SURPRINS PLĂCUT ȘI M-A IMPRESIONAT, în ciuda faptului că n-a avut un final așa cum mi-aş fi dorit eu!

  • Dar cand va incepe un al doilea lea sezon? Oricum inca nu s-a terminat fiinca Wang So a spus la final: “Daca nu suntem din aceeasi lume voi veni sa te gasesc”

 19. Am vazut multe seriale coreene dar,acest serial este pe departe cel mai bun!Astept cu nerabdare si sezonul doi.Am vazut cateva imagini pe youtube cu o continuare si sper sa-l vedem cat mai curand.Multumim pentru aceasta r
  ecenzie frumoasa,chiar a fost interesanta!

 20. De miercuri la tvr 2!!!:):):)

 21. Multumesc pentru minunata recenzie . Mi-am adus aminte ca am citit-o dupa apelativul printul nr 3,8, etc asa ca azi am fugit in site sa citesc mai mult si sa vad pozele admirabile ale personajelor . Ma bucur sa il vad cu suspansul surprizei , zilnic.
  Acum trec Eu urmaresc si COMERCIANTUL pe Nat Tv si mi se pare interesanta si abordarea realitatii claselor de mijlor, rurale, comerciantii ambulanti, samanii , chiar nasterea cu moasa si tragind de franghii. Mai invatam putina istorie .coreeana veche .

 22. cand apare si sezonul 2?

  • ai aflat cand apare sez 2? spune-mi si mie cum sa caut sa gasesc te rog

 23. Well, mi-a placut seria. Foarte foarte faina. :)

  Sfarsitul a fost lame dupa parerea mea…dar nah, cam majoritatea filmelor o dau in bara cu asta.

 24. vreau sa stiu cand incepe a2a parte! cea moderna! sunt foarte curioasa si in acelasi timp emotionata!
  este filmul meu preferat si e pacat sa nu ma uit si la continuare! sez 2 stie careva cum sa caut sa-l gasesc?

Leave a Comment