Ramona J. [KF]

Străjerul Nopții (k-drama 2014)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , ,

journal

Published on august 04, 2014 with 43 comentarii

Străjerul Nopții cunoscut de asemenea și sub numele de Jurnalul Unui Străjer al Nopții/Journal of the night watchman(야경꾼 일지) este noua dramă produsă de MBC, care va rula pe micile ecrane începând cu data de 4 august 2014, luni-marți, după terminarea dramei Triangle. Se estimează că va avea în jur de 24 de episoade.

Acțiunea se petrece în perioada Joseon, pe timpul nopții, de la 9 seara până la ora 5 dimineața atunci o echipă de patru străjeri ai nopții patrulează în fiecare noapte pentru protejarea celor din Joseon, având ordine secrete primite direct de la rege, pentru a rezolva cazuri inexplicabile care implică puteri ale supranaturalului și bineînțeles pentru a prinde fantome.

Universul fictiv al dramei este plin de magie, creaturi mitice, fantome, Spirite ale Munților și blesteme terifiante. Drama este produsă de aceeași companie care s-a ocupat de producerea Sungkyunkwan Scandal,fiind regizată de Lee Joo Hwan, cel care s-a ocupat și de regia dramelor Jumong șiShin Don. Scenariul va fi asigurat de Yoo Dong Yoo,cel care a realizat scenariul pentru King and I și Visul Regelui.


Night Watchman” se încadrează în categoria sageuk-dragoste-fantezie avându-i în centrul poveștii pe “cei care spun că nu există fantome, cei care se folosesc de fantome și cei care se luptă cu fantomele.”Do Ha (Go Sung Hee) este moștenitoarea tribului Ma Go, care de generații bune sunt paznicii Spiritului Muntelui Baek Do. Este o tânără cu o personalitate caldă, care poate comunica cu natura. Va fi nevoită să ajungă în Han Yang, capitala Joseon-ului, ca să-i găsească pe Străjerii Nopții, cei care sunt destinați să poarte răspunderea pentru soarta tribului Ma Go. Ajunge să fie prinsă între “înflăcăratul” Lee Rin și “iceberg-ul” Moo Seok.

Hwang Seok-Jeong este Dang-gol din tribul Mago al Muntelui Baekdusan. Ea va fi mentorul lui Do-ha fiind cea care o va crește și o va ajuta să devină puternică pentru misiunea pe care o va avea de îndeplinit.


Seo Ye Ji o va juca pe Park Soo Ryun, fiica lui Park Soo Jong, un înalt oficial de la curtea regală. În ciuda aspectului ei dulce și inofensiv ea nutrește o dorință puternică de a deveni soția prințului Lee Rin. Din această cauză o vede pe Do Ha ca “un ghimpe în coastă” sau mai bine zis ca o mică buturugă care s-a așezat în drumul ei, împiedicând-o să ajungă acolo unde își dorește.


Lee Jae-yong-I va fi Park Soo-jong, tatăl lui Park Soo-ryeon și unchiul lui Moo-seok. Este un  oficial foarte influent la curtea regală având un cuvânt greu de spus în organizarea și conducerea Sfatului Țării. Este foarte protector cu fata lui cea răsfățată.

Yoon Tae-young va deveni liderul străjerilor nopții atunci când prințul se va alătura echipei. Este foarte bine pregătit în lupta cu sabia, a luptat alături de rege în confruntarea în care a fost învins imugi. El fiind cel care-l salvează pe micul prinț Lee Rin din ghearele duhurilor rele care vor să pună stăpânire pe palat, salvându-l chiar și din mâna regelui, care după ce înnebunește vrea să-și omoare propriul copil.


Jung Il- woo îl va interpreta pe prințul Lee Rin, un personaj interesant, elegant, cu o înfățișare fermecătoare, care are totul: bani și faimă. Și-a petrecut copilăria aproape singur, departe de palatul regal. Un prinț rebel și moștenitorul legitim al tronului, care obișnuiește să-și mascheze nesiguranța și durerea adâncă din sufletul său printr-un comportament neadecvat pentru o față regală. În urma unui incident (când palatal a fost atacat de spirite și ființe supranaturale) poate vedea fantome și poate vorbi de asemenea cu ele. Asta ne-ar putea duce cu gândul la o concluzie pripită că poate fi oare din cauză că a fost atât de mult timp singur creându-și astfel prieteni imaginari. Nimic mai neadevărat, deoarece și tatăl său a avut acest dar.

Înarmat cu noul său simț de percepție, se oferă voluntar să facă parte dintr-o echipă de Străjeri ai Nopții, care vor patrula pe drumurile cufundate în bezna nopții până când primii zori se ivesc pe cerul Joseon-ului. Asta pentru a-i proteja pe oameni de fantome înfiorătoare sau de ființe rele care vânează victime nevinovate, încercând totodată să aline și  durerea celor care au murit pe nedrept. Va ascunde foarte bine acest “dar” de a vedea fantome sub masca unei fețe zâmbitoare și un comportament jucăuș.


Va fi mai tot timpul înconjurat de trei fantome, deși nu le dă importanță, la început chiar se preface că nu le vede și nu le aude, deși le zărește chiar după ce intră în palat după 12 ani de când îl părăsise. Una dintre ele fiind interpretată de simpaticul actor Ko Chang Seok (cel care a mai jucat rol de fantomă și în filmul Hello Ghost, o fantomă care-l urmărea tot timpul pe Cha Tae-hyun).


Acesta va fi fantoma unui ministru, care a fost decapitat pentru că s-a opus (venirii) ascensiunii la putere a fratelui vitreg al prințului Lee Rin, continuând să-l servească pe prinț și în viața de dincolo. Îl va ajuta pe acesta să-și recapete poziția și să-și plece urechea la bucuriile și necazurile oamenilor simpli, să le împărtășească emoțiile și sentimentele. În acest fel putând să-și depășească temerile sale în ceea ce privește conducerea unei națiuni, devenind un adevărat moștenitor al tronului. Cealaltă fantomă fidelă va fi cea a eunucului personal al prințului Lee Rin, acesta a murit când îl apăra pe prinț de tatăl tiranic.


Choi Won-young va fi regele Hae Jong, tatăl prințului Lee Rin.Odinioară, a fost paznic de noapte care patrula  împreună cu străjerii lui pe timpul nopții. A condus o armată până în creierul Muntelui Baekdu, unde a învins un monstru de șarpe legendar, cunoscut sub numele de imugi.(Se spune despre Imugi că sunt șerpi care au nevoie să acumuleze putere pentru a deveni dragoni).


A salvat-o și pe cea care păstra energia Muntelui Baekdu de care s-a și îndrăgostit la prima vedere, însă povestea lor de dragoste a fost una tragică. Se pare că istoria se repetă și în cazul prințului care se va îndrăgosti și el de cea care are grijă de paza energiei Muntelui Baekdu.
Este un rege drept și iubit de către popor, fiind un tată exemplar pentru fii săi care însă va înnebuni din cauza acestui “dar blestemat” de a vedea fantome. Iar regele bun și tatăl exemplar se va transforma în cele din urmă într-un tiran, lăsându-i pe cei doi prinți să fie prinși într-un război politic pentru putere.Yoo Da In va avea o apariție specială în rolul unei fete cu puteri șamanice, din tribul Ma Go, cea pe care Sa Dam vrea să o folosească pentru a-și spori puterea, va fi salvată de regele Hae Jong care se va îndrăgosti de ea.


Kim Soo Hong(Invincible Lee Pyeong-gang) va fi Ki San Gun, fratele vitreg al prințului Lee Rin și fiul nelegitim al regelui. Avid de putere, este invidios pe poziția de prinț moștenitor al fratelui său mai mic și este hotărât să schimbe această stare de fapt printr-o revoltă, când va putea să-i ia tronul destinat prințului Lee Rin. Odată cu trecerea timpului acest prinț nelegitim va deveni din ce în ce mai tiranic.


Shim Eun-jin va interpreta rolul lui Ok Mae, proprietarul unui han, o prezență încântătoare și plină de farmec. Aceasta este îndrăgostită de Jo Dae-Heon, dar va începe să-l iubească pe Meng Sa-gong, deoarece acesta care încercase de mult timp să o cucerească îi va obține în cele din urmă atenția.
Ah Young, membră a trupei de fete Dal Shabet va interpreta rolul lui Hong Cho Hee, nepoata lui Ok Mae, care este posedată de un demon, având astfel două personalități diferite, una în timpul nopții și alta în timpul zilei.


“Jurnalul unui Străjer al Nopții” – prima lectură a scenariului

La prima lectură a scenariului dramei “Jurnalul unui Străjer al Nopții”, au participat principalii membrii ai distribuției: Jung Il Woo, Du-Sung Hee, Seo Ye ji, Yun Tae Young, Choi Young Won, Kim Seung Soo, Kim Sung Oh.


Regizorul Lee Joo Hwan a prezentat drama ca “un produs nou” și a declarat că : “Ideea unui paznic de noapte nu a mai fost abordată în drame, dar cu toate acestea sper ca tot staff-ul și membrii distribuției după terminarea acestui proiect, să poată privi în urmă și să-și aducă aminte cu dragoste de acest proiect. Sper că acest lucru va da tuturor o șansă de a descoperi un alt eu în ei înșiși. “


Jung Il Woo declara : “Îl voi juca pe Lee Rin în noua dramă Străjerul Nopții. Mi-a plăcut noul tip de personaj. N-am mai jucat până acum un astfel de rol de paznic și mă simt un pic îngrijorat dar încântat și entuziasmat totodată, acum după prima citire a scenariului. Voi munci din greu pentru ca această îngrijorare să se poată transforma în satisfacția unui lucru bine făcut.”


Ultimul rol istoric al lui Jung Il Woo, a fost cel din drama The Moon That Embraces the Sun produs de MBC. Recent el a fost unul din membrii echipei “Infinite Challenge” (show TV), care au încurajat și au susținut echipa națională de fotbal din Coreea de Sud la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 din Brazilia, aflându-se pe stadion alături de alți suporteri.


Kim Sung-oh va fi Sa Dam, un medium care-l venerează pe imugi, un monstru-șarpe uriaș aflat în adâncurile Muntelui Baekdu. Imugi, este o creatură mitologică, care la început este un șarpe uriaș dar odată ce acumulează putere poate deveni un dragon. El va fi principalul personaj negativ al dramei, care încearcă să trezească șarpele adormit pentru a se folosi de puterea lui știind că doar așa va putea stăpâni lumea.Jung Woo Sik va fi mâna dreaptă a lui Sa Dam.


Actrița Seo I-sook va fi Regina Chungsoo, bunica prințului Lee Rin, o figură carismatică și elegantă, cea care cunoaște foarte bine toate subterfugiile politice. Este foarte strictă cu prințul Lee Rin, însă îl iubește foarte mult, știind că el va fi următorul prinț moștenitor. Îl sprijină în tăcere atunci când acesta devine Străjer al Nopții.


Jung Yun-ho va fi Mu Seok, cel mai bun spadasin din Joseon și nepotul lui Park Soo-jong.Este garda regală care are grijă să-l protejeze pe prințul rebel Lee Rin. Rece din fire datorită și educației stricte pe care a primit-o, a învățât artele marțiale de timpuriu iar prioritatea lui Mu Seok este de a proteja Joseon-ul ca și spadasin. Este omul cuvintelor puține și nu arată că ar avea vreun interes de a plăcea vreunei domnițe, cu toate că nu duce lipsă de admiratoare. Dar atunci când o va întâlni pe Do Ha,inima lui cea rece va începe să se dezghețe și-și va arăta dragostea într-un mod cât se poate de simplu, vrând să o protejeze pe Do Ha de orice este malefic în jurul ei. Pentru a-i câștiga dragostea, va intra în competiție cu prințul Lee Rin, pe care-l servește.


Pe 18 iulie anul curent, atunci când Jung Yun-ho a început filmările pentru această dramă, în cadrul unui scurt interviu pentru promovarea acesteia, a caracterizat în câteva cuvinte personajul său: “Am fost atras de luptătorul Moo Seok, care este loial țării sale dar și oamenilor. Îmi place că acest personajul pe care-l interpretez, este întotdeauna serios iar în unele privințe îmi seamănă foarte mult. Este un personaj interesant. Sunt bucuros să-l interpretez pe Moo Seok și sunt cât se poate de entuziasmat că am multe scene de acțiune putând astfel să arăt o altă latură a mea cu mult diferită față de cea a unui cântăreț și dansator.”


Compania de producție a dramei Raemong Raein a declarat că “Jung Il Woo și Jung Yunho au intrat perfect în pielea personajelor Lee Rin și Mu Seok. Vă rugăm să urmăriți cu mult entuziasm Jurnalul unui Străjer al Nopții și bineînțeles și transformarea celor doi Jung Il Woo și Jung Yunho.”


Lee Ha Yul va fi Daeho prietenul lui Moo-seok.

Distribuție

Jung Il Woo – Lee Rin
Kim Soo Hwi- Lee Rin (copil)
Du-Sung Hee- Do Ha
Jung Yoon Ho- Moo Suk
Seo Ye Ji- Park Soo Ryun
Yoon Tae Young- Jo Sang Hun
Kim Soo Heung- Ki San Koon
Kim Sung Oh- Sa Dam
Lee Jae Yong- Soo Park Jong

Persoanele din apropierea prințului Lee Rin

Lee Se Chang- Song Nae Kwan
Seo Yi Sook- Chung Soo Dae Bi
Persoanele din jurul lui Do Ha
Hwang Suk Jung- Kol Uh-Mi

alții
Ah Young- Hong Cho Hee
Shim Eun Jin- Ok Mae
Jo Dal Hwan- Maeng Sa Kong
Jung Woo Shik- mâna dreaptă a lui Sa Dam
Go Chang Suk


scurte apariții

Yoo Da In- Yun Ha
Choi Young Won- Hae Jong


Scenariu: 유동윤 Yoo Dong Yoo , 방지영 Bang Ji Young
Regia : 이주환 Lee Joo Hwan


Primele secvențe în care Jung Il Woo și Yunho au filmat împreună, au avut loc în 23 iulie, atunci când compania de producție a dramei, au lansat oficial și primele fotografii. Imaginile ni-l înfățișează pe prințul Lee Rin, lipsit de griji, foarte elegant, plin de umor, afișând un zâmbet larg în timp ce reușește să obțină o bucată de pânză din hanbok-ul unei doamne. Tocmai sosise la o tavernă și imediat a început distracția. Pentru mica victorie obținută (bucata smulsă dintr-un hanbok) va ține o mică petrecere.


Îl vede în jur și pe Mu Seok, care venise și el la tavernă împreună cu verișoara lui Soo Ryeon, cea care-l vrea cu orice preț pe prințul Lee Rin. Soo Ryeon va reuși să se apropie de Lee Rin, însă acesta pe un ton sugubăț începe să o tachineze. Lee Rin, este “băiatul rău” care cucerește domnițele prin stilul său unic în ceea ce privește moda, foarte atent la detalii, aceasta reiese și din hanbok-ul de o calitate superioară decorat cu
flori ostentative, pălaria accesorizată și contrastul puternic dintre haina albă purtată peste hanbok-ul verde-albăstrui.

Jung il-woo declara despre personajul său ” Lee Rin este fermecător, deoarece nu este doar un prinț care vede fantome ci și o persoană care încearcă să comunice cu fantomele care au povești sfâșietor de triste. Ca actor, cred că am avut noroc să-l întâlnesc pe “Lee Rin”, care este un prinț care-și depășeste temerile dezvoltându-și treptat un caracter puternic în timp ce vede diferite stări emoționale la persoanele cu care intră în contact. Am încercat nu doar să redau personajul ca fiind un prinț inteligent, acesta fiind un tipar sau model pentru ceilalți din acea vreme, ci să exprim și rănile lui sufletești care odată exprimate îi schimbă foarte mult imaginea chic a prințului Lee Rin.”


La conferința de presă pentru lansarea oficială a dramei “Paznicul de noapte”, Jung Il-woo a fost întrebat de către reporteri să spună care a fost motivul pentru care a acceptat să apară în această dramă.


“Această dramă este diferită de dramele convenționale pe care le-am văzut până acum. Mi-am dorit să facă parte din această echipă cu actori tineri de vârste apropiate. Timp de 4 ani consecutivi, am filmat drame numai pe timpul iernii. Este prima dată când filmez pe timpul verii, aceasta a însemnat că a trebuit să pierd în greutate pentru a arăta bine în hanbok. Am pierdut 5 kilograme iar acum încerc să-mi  mențin greutatea, pentru că trebuie să am grijă de aspectul meu de lider în materie de modă din vremea Joseon-ului, până când această dramă se termină”, a replicat pe un ton glumeț Jung Il-woo.


Referitor la rating, Jung Il-woo a ținut să puncteze că: “nu vreau să fiu prins în capcana rating-urilor. Dacă dau tot ceea ce am mai bun, nu voi regreta. Scopul meu final este să arăt prin această dramă publicului privitor un joc actoricesc bun. “

“O lume haotică în care oamenii și fantomele locuiesc împreună … Acestea sunt ultimele însemnări ale unui străjer al nopții.”

Surse: dramabeans, soompi, hancinema,dramawiki

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

43 comentarii

There are currently 43 comentarii on Străjerul Nopții (k-drama 2014). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. O drama care promite mult! Povestea e interesanta (mai ales ca nu a mai fost abordata) si sper sa aiba succes in Coreea de Sud!

 2. Wow! Un serial coreean inedit!!! Deja povestea m-a captivat, sper sa aibă succes în țara de origine și să fie difuzat și la noi cândva!!Mulțumesc pentru articol și felicitări, Ramona!!!

 3. Da Ramo,un serial captivant din care deja am vazut primele doua episoade! Ma nervezeaza nebuneala regelui,mai ales cand il stiam asa un tata si un sot iubitor! Jaluzelele parca i-au amplificat nebuneala ,l-a mancat undeva sa umble la floarea milenara! abia astept sa creasca micuta shaman – Omiduta sa vedem cum o va salva pe sorela posedata cu toate relele! O poveste frumoasa care te tine captiv,chiar daca nu intelegi mare lucru la inceput! Sper ca esplicatiile mele sa va fie de folos si sa vedeti filmul ! hi hi hi!

  • Cum stii tu sa trezesti interesul sau curiozitatea :))

 4. Este diferit de subiectele abordate pana acum in k-drame fantasy, iar unele efecte speciale mi-au adus aminte de cateva filme.Armata de “scheletroni” parca a coborat de pe corabia Piratilor din Caraibe, iar imobilizarea sarpelui imugi mi-a adus aminte de Bibliotecarul.
  Bietul print Lee Rin care-si vede “tatal bolnav” tocmai la ceremonia de incoronare, cand observa ca ochii lui sunt prea intunecati.Unde este oare tatal cel iubitor care n-a pregetat sa sara in apa sa-l salveze?….. Nu spun mai multe pentru ca vreau sa-l urmariti si voi, deoarece este captivant.Gasim si samani si fantome si duhuri rele, chiar si animale fantome cum ar fi cea a calului care apare din neant in noapte pentru a risipi armata strajerilor noptii. V-am convins?…:))

 5. Inca nu m-am decis daca sa il urmaresc sau nu…dar prezentarea e foarte interesanta…Ramo, vezi ca a mers pana la urma? :)

  • A mers, multumesc pentru ajutor insa crede-ma ca nici acum nu stiu unde gresesc :(

   • Nici eu n-am idee, daca te-as vedea cum procedezi, probabil mi-as da seama unde gresesti, dar asa, nu pot sa-mi dau seama!

 6. Pe mine m-a convins prezentarea! ?Nu stiu ce as putea spune mai mult..poate doar ca vreau sa il incep imediat :D Multumim mult! ^.^

 7. M-am intors acum cu parerea oficiala dupa primele episoade si trebuie sa spun ca e una chiar foarte buna. Credeam ca genul asta fantasy o sa devina exagerat si ma voi satura, de el, dar trebuie sa recunosc ca a reusit sa-mi capteze atentia. Exista in continuare o multime de lucruri care trebuiesc descoperite si sper sa se intample cat mai curand.

 8. ,,Supranatural…fantome…mda” asta a fost prima mea reactie cand am citit in ce consta actiunea acestui serial, dar dupa ce am ajuns pe la mijlocul prezentarii mi-am zis ca trebuie neaparat sa-l vad :D. Abia astept :D Multu!

 9. Iote-te ca au trecut deja 4 episoade,iar actiunea este inca fierbinte,superba aceasta poveste in care unii umbla cu vraji iar altii cu vrajeli,abia astept continuarea!

 10. Abia am terminat de vazut un alt film cu o alta poveste, pe undeva asemanatoare,cu un,doi trei…..vrajitori ,dar cel mai cel era Lee Chi !

 11. Ca sa te apuce nebuneala,nu trebuie sa umbli cu farmece vrajeli si alte celea ! Betia puterii te cuprinde ,fara sa-ti dai seama,sau da? Se pare ca din toate timpurile,totul era de vanzare pentru catva banuti,si aceia gauriti! Omiduta mi-i draga tare ,pentru naivitatea ei de copil,are un talent fantastic sa intre in fel de fel de belele! Ionica din imparatul marii,joaca fantastic rolul de rege manipulat si prostanac,dar fudul de nu se poate ! daca nu-l vedeam in rolul de ionica,acuma chiar il uram din rasputeri ,dar asa are circumstante atenuante!
  Voi nu-l mai urmariti,sau nu vreti sa ne povestiti si noua?

 12. Doua vorbe,trei prostii,puteti scrie si voi! Daca pana acum am avut parte de ceva actiune,de-acum inainte cred ca va fi foc continuu ! Srajerul cu gluga ,cum va place? Il punem la taiat lemne?

  • Daca in alta drama l-am vazut in rolul lui Mutulica si mi-a parut rau ca nu prea a “socializat” totusi inca de atunci am remarcat ca se pricepe la “treburi gospodaresti” deci prin urmare il lasam pe D-l Gropite in pace asa cum il lasam si pe Bumbisor sa se odiheasca pentru ca acum are de furca cu cei trei muschetari pe care-i are:Spiderman,Batman si Superman, deci nu putem decat sa-l punem pe Strajerul cu gluga la treaba :))

  • Eu am decis sa nu-l urmaresc…

   • Este alegerea ta ,dar nu sti ce pierzi!

    • Stiu ce pierd, am citit descrierea, dar n-am fost atrasa de el, asta e…nu stii momentul ala cand auzi stiri despre un nou serial, nu se cunosc multe detalii, stii doar cine va juca in el, si cam care e actiune in mare, dar din start zici “pe asta trebuie sa-l vad”!? Ei bine, eu daca nu mi se intampla chestia asta din prima, eu nu urmaresc serialul, trebuie sa ma captiveze din start :))

     • Trebuie sa recunosc ,la inceput am fost sceptica si eu,nu am inteles mare lucru din primele doua episoade,apoi ,povestea s-a legat siam inceput sa fiu curioasa! Urmaresc si aventurile celor 3 muschetari ! Iar in noaptea asta sper sa termin Uriasul!

     • Si eu ii urmaresc pe muschetari :) Care urias?

    • Si asa sunt foarte multe seriale, nu ne putem uita chiar la toate (eu cel putin n-am cum), asa ca facem si noi o selectie :)

     • BIG MAN !

 13. Hai ,mai Ramo,acus ,acus vine iarna si cu ce ne incalzim daca nu avem lemne?

  • Cu un “clondir cu mastica”… crede-ma este de prima calitate :))

   • Este, este, urmeaza inca un clondir, stati aproape!

 14. Lasi si ignoranti au ramas capetele regale,nici in al n-spelea ceas nu au vrut sa accepte realitatea,au preferat soldatii chineji,care au macelarit persoane nevinovate ,decat sa rezolve totul cu calm si intelepciune! Rica -Papurica ,marele ministru ,scolit prin Japonia,si-a pus coada pe spinare si dus a fost,idealul lui maret ,era un mare FAS,care i-ar fi adus putere si bani,a manipulat pe toata lumea cu ideile lui novatoare! Bine ca macar cei doi au ramas impreuna! Scorpiuta a primit ce a meritat ,chiar de la tacsu,iar el a facut singurul lucru bun din viata lui,hi hi hi!

  • Cred ca ai confundat Night Watchman cu The Joseon Gunman. Acest comment trebuia inserat la Joseon Gunman.

   • Cu siguranta :))

   • Aveti perfecta dreptate,din viteza,din neatentie,sau ROZA ,este de vina?

 15. ”La multi ani!”, sanatate si implinirea tuturor dorintelor celor care azi si maine isi serbeaza onomastica.

 16. E prea fantasyst pentru mine si nu ma pasioneaza. Fantasy nu e chiar genul meu favorit.

 17. mai sunt cateva episoade si gata se termina si acesta….

 18. Este posibil sa se prelungeasca cu cateva episoade asa am citit io pe undeva!

 19. Ce seriale imi recomandati inafara de cele care au fost pe TVR, dar de acelasi gen? Apropo, stiti daca mai intentioneaza cei de la TVR sa cumpere alte seriale noi?
  Multumesc!

  • Nu stiu daca ai vazut serialele care au fost pe National TV: ca de ex Warrior Baek Dong Soo, Mandate of Heaven sau Chuno. Exemplele ar putea continua cu cele care inca nu au fost difuzate pe posturile noastre: Empress Ki, Daemang,Queen Insoo, Great Merchant Kim Man-Deok, Cruel Palace:War of Flower,Joseon Gunman si lista ar putea continua :)

 20. Am reusit sa-l termin si eu. Mi s-a parut un pic slab ca si caracter, personajul interpretat de mama Omiduta, ma asteptam sa fie mult mai puternica, macar in ale vrajilor, caci fizic este firava si nu ma asteptam sa fie Herculina :)) insa ea a fost de cele mai multe ori salvata din toate belele in care a intrat. Ionica Fat-Frumos a jucat impecabil, chiar daca a avut un rol secundar (am putea spune de fapt doua roluri). Un alt rol bun a fost cel al lui Sadam (sau Satan cum l-am mai putea numi, hihihi), viclean de viclean insa mai tot timpul a fost cu 5 secunde mai destept decat ceilalti. Cum se sucea cum se invartea i-au iesit mai toate cartile. Iar mesterul Faurar a fost de nota 20, il putem pune linistit la treaba pentru taiat si sortat lemne pentru iarna, putem spune ca nu ne este rusine cu el :)

 21. Gand la gand cu bucurie ,Ramo,asa ma gandeam si eu daca tot vine iarna!

 22. Mie ,chiar mi-a placut aceasta poveste,interesanta ,efecte speciale de efect,actori talentati ! Dupa umila mea parere,cred ca daca vrei sa cunosti un popor ,trebuie sa-i cunosti povestile si istoria!

 23. Mulţumim pentru articol în primul rând, povestea pare interesantă şi sper să îl văd într-o zi, e puţin cam fantastic dar asta îi dă un farmec aparte.

 24. Sarbatori fericite!

 25. Multumim pentru articol :)

Leave a Comment