Ramona J. [KF]

Very Good Times (k-drama, 2014)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , ,

cover

Published on februarie 23, 2014 with 19 comentarii


“Very Good Times” va spune povestea unui tânăr,Dong-suk, care-şi depăşeşte condiţia de om sărac şi devine un procuror de succes. El se întoarce în orașul său natal, 15 ani mai târziu, unde descoperă sensul cuvântului familie, cât de puternică poate fi iubirea şi de asemenea importanţa prietenilor în viaţa sa. Hae-won este prima lui dragoste pe care o va reîntâlni și se va reaprinde acea flacără pe care o credea stinsă demult.

Actorii Lee Seo-jin, Ryu Seung-soo, Kim Hee-seon, Ok Taecyeon și Hwang Soo-jung,vor colabora cu regizorul Kim Jin-won şi scenaristul Lee Kyung-hee, cei care s-au ocupat şi de drama “Nice Guy”.
Va fi o revenire pe micile ecrane pentru unii actori. Ultimul rol al lui Kim Hee-seon a fost cel din drama SBS ” Faith “( 2012), pentru Lee Seo-jin ultimul rol a fost cel din drama MBC ” Gye Baek “( 2011), iar pentru Hwang Soo-jung ultimul rol find cel din  “ Drama special – For the Sake of My Son “, difuzată de KBS în 2011.

Kim Hee-seon declara despre această dramă: “Va fi o dramă, care va capta atenţia, fără a avea o poveste provocatoare. De asemenea, va aduce veselie şi zâmbete, fiind vorba despre oameni care îşi urmează povestea de dragoste adevărată şi preţuiesc valoarea unei familii”.

Compania producătoare Samhwa Networks, a declarat că are aşteptări foarte mari de la Kim Hee-seon, adăugând că ea este capabilă de a interpreta un personaj vesel dar care are în același timp o tristeţe interioară. Kim Hee-seon a luat o pauză după ce s-a căsătorit în anul 2007, revenind în 2012 cu rolul din drama produsă de SBS “Faith”, fiind şi MC-ul pentru emisiunea SBS “Hwasin – Controller of the Heart”, până când aceasta a fost anulată în luna octombrie 2012. Mina din trupa AOA o va interpreta pe Hae-won când era tânără.Mina şi-a făcut debutul în serialul “Adolescence Medley”.

Prima citire a scenariului a avut loc pe data de 28 decembrie 2013 în Seul, la KBS Annex Building, unde s-au adunat 30 de actori, inclusiv Lee Seo-jin, Kim Hee-seon, Ok Taecyeon, Ryu Seung-soo, Yoon Yeo-jung, Choi Hwa-jung, și Kim Kwang-kyu. Scenaristul Lee Kyung-hee și regizorul Kim Jin-won au fost de asemenea şi ei prezenți.

Pe parcursul celor trei ore cât a durat citirea scenariului, toţi cei prezenţi au menținut o energie pozitivă, remarcându-se faptul că principalii actori Lee Seo-jin, Kim Hee-seon , Ok Taecyeon și Ryu Seung-soo au portretizat perfect personajele pe care urmau să le  interpreteze, dovedind că s-au pregătit anterior pentru aceste roluri.

Kim Dan Yool va fi Kang Mool băiețelul lui Kang Dong-tak

Scenaristul Lee Kyung Hee a declarat: ” Datorită documentării şi pregătirii pentru acest proiect, am învățat mai multe despre viaţă . Vreau ca acest proiect să fie cel mai bun proiect al meu de până acum.”

Regizorul Kim Jin Won a adăugat şi el la rândul său:” Sunt fericit şi mândru că am fost putut să aduc acastă echipă bună împreună. Vom lua acest prim pas ca o asigurare că vom satisface așteptările ridicate pe care le are publicul de la noi. ”


Ok Taecyeon (2PM), care a devenit cunoscut publicului și ca actor prin rolurile pe care le-a avut în ” Dream High”,” Cinderella‘s Sister”, Who Are You? “, îl va interpreta pe Kang Dong-hee fratele mai mic al lui Kang Dong-suk . Kang Dong-hee, este un tânăr în vârstă de 27 de ani, caracterizat ca fiind o persoană care nu-şi poate controla temperamentul. Nu are încredere în femei, totuși există în viața lui doar două femei. Una dintre ele este mama care l-a născut iar cea de a doua este mama copiilor lui. Însă după cum singur recunoaște, dacă vreuna din cele două ar cădea în mâinile lui, nu poate garanta că nu se vor întâmpla lucruri rele. A fost abandonat la ușă cu un bilețel pe care scria “este copilul lui Kim Tae” și a fost crescut de familia lui Dong-hee ajungând astfel să fie mezinul familiei.

În anul 3 de gimnaziu, este exmatriculat de la școală pentru că a rănit grav un coleg de clasă, care agresase o fată orfană, pe nume Seo Jung-ah. Fără bani și fără să aibă de partea ei un sprijin familial sau pe cineva care să intrevină pentru ea, Jung-ah a fost și ea exmatriculată de la școală. În ziua în care cei doi au primit decizia de exmatriculare, s-au dus că se îmbete împreună ca să uite de supărare și nedreptate, 3 luni mai târziu, Jung-ah îl informează pe Dong-hee că este însărcinată cu gemeni. Jung-ah își părăsește copii gemeni, aceștia sunt înregistrați în registru de familie ca fiind frații mai mici a lui Dong-hee. So-shim, mama care l-a crescut pe Dong-hee, hotărăște că este mai bine așa iar astfel cei doi gemeni nu vor deveni un obstacol pentru fiul ei mai mic atunci când acesta se va căsători.Fiind o fire încăpățânată mama lui le intrezice celor doi gemeni să-l numească tată:Dong Won și Dong Joo să nu care cumva să îndrăzniți să-l strigați tată ! Veți muri împreună cu mine!”

La început, Dong- hee consideră că acest lucru este absurd și obiectează însă după o îndelungată reflectare asupra acestei probleme, preferă ca cei doi gemeni să-l vadă ca pe un fratele mai mare imatur decât să-l ca o persoană incompetentă și să știe că au fost abandonați de mama lor.Câteodată se gândește : “Au trecut deja 7 ani, oare sunt aceștia copiii mei sau fratele și sora mea mai mică? Uneori e atât de confuz.”
Timpul zboară foarte repede. În prezent, adică în anul 2014, Dong-hee este garda de corp a lui Oh Seung- hoon, șeful companiei unde lucrează Cha Hae-won. Ignorant , furtunos și extremist, ale căror mâini par să se miște mai repede decât își mișcă buzele sau gura, el este inamicul numărul 1 a lui Hae-won. Datorită reputației de a avea „ cei mai tari pumni din regiune”, Dong- hee este căutat de bandele locale pentru a-l coopta printre ei, însă acesta refuză, rămânând loial lui Seung- hoon.

Lee Elijah o va interpreta pe Ki Ma-ri, o profesoară care predă la o școală mică și care se va îndrăgosti de Kang Dong-hee. De asemenea este și președintele fan clubului trupei Shinee din provincia Kyeongnam, iar toate exemplele pe care le dă, le face făcând referire la trupa ei favorită. Este un fan înfocat, merge regulat la concertele trupei chiar dacă asta înseamnă să lipsească și de la ore, însă atunci când ceva se întâmplă ceva cu elevii ei, este loială ieșind în evidență o altă fațetă a personalității ei.

Prima secvenţă de filmare pentru Lee Seo-jin îl înfăţişează pe elegantul şi arogantul procuror Kang Dong-suk la volanul unei maşini în timp ce se întoarce către oraşul său natal. După terminarea filmărilor, Lee Seo-jin a redevenit persoana amabilă şi drăguţă pe care toată lumea o ştia, încurajându-i pe toţi cei din staff şi mulţumindu-le regizorului şi scenaristului pentru munca lor.

Lee Seo-jin va fi fiul cel mijlociu al familiei, avându-l ca frate mai mare (hyung) pe Ryu Seung-soo şi pe Taecyeon ca frate mai mic (dongseng). Un bărbat inteligent, distant şi carismatic, care a plecat de acasă pentru a deveni un procuror de succes în Seul care se  întoarce după 15 ani în orăşelul natal.

Prima secvenţă de filmare a lui Kim Hee-seon a avut loc într-un parc situat în Kyeong – joo. Arată îngrijorată și foarte serioasă încă de la primele scene, se uită cu o privirea ei tristă la banner-ul de la intrarea în oraşul ei. Kim Hee-seon a apărut pe platoul de filmare foarte zâmbitoare şi prietenoasă, salutându-i pe toţi şi vorbindu-le în dialectul pe care l-a exersat, glumind cu toată echipa prezentă acolo. S-a concentrat asupra personajului său atunci când a fost pornită filmarea iar odată oprită camera, Kim Hee-seon a strigat Very Good Times fighting!”, pentru a destinde atmosfera un pic tristă datorită secvenței triste pe care tocmai o interpretase. Kim Hee-seon va fi Cha Hae-won, care lucrează într-o companie de credit și care a avut o viaţă grea.

Kim Hee-seon a vorbit la conferința de presă care a avut loc pe 18 februarie 2013, despre rolurile celor doi frați Dong-Hee și Dong-suk. Dong-suk va fi prima dragoste a lui Hae-won. Relația dintre Dong-hee și Hae-won este cea dintre un câine și o pisică iar tensiunea dintre ei se accentuează și datorită faptului că cei doi lucrează la aceeași companie. Kim Hee-seon a declarat că: ” personalitățile celor doi frați sunt semnificativ diferite. În dramă, Lee Seo-jin este chic și nu se bagă în treburile altora, în timp ce personajul lui Taecyeon este un personaj foarte curios din fire. Personajul meu și cel al lui Taecyeon se aseamănă foarte mult dintr-un anumit punct de vedere și anume că amândoi își pierd cumpătul foarte ușor, așa că ne certăm suficient de mult.”


Ea a povestit și despre o scenă în care personajele lor trebuiau să se rostogolească pe asfalt în timp ce se băteau și pentru că Taecyeon este destul de puternic, ea încă mai are câteva semne și zgârieturi de la filmarea care avusese loc cu doar câteva zile în urmă . Întrebat la conferința de presă cum se înțelege cu Kim Hee-seon deoarece în serial, amândoi sunt ca două săbii tăioase,Taecyeon a declarat că nu-i este greu să lucreze cu ea și că diferența de 10 ani dintre ei nu i se pare chiar deloc o problemă că nu s-ar putea înțelege cu ea din această cauză. ” Lucrez foarte bine cu ea și ne înțelegem de minune”, a declarat el.Fapt confirmat și de Kim Hee-seon, că relația dintre ei este una foarte bună și că el este pentru ea o gardă de corp de nădejde deoarece acesta este ” incredibil de puternic”, fiind foarte protectiv cu ea.

Yoon Yoo-sun va juca rolul lui Jo Young-ran, directoarea adjunctă a școlii, cea care este nou sosită în oraș. Datorită personalității calde, chiar dacă este un pic timidă din fire și are peste 40 de ani, reușește să fie admirată și respectată de oamenii din oraș.

Caracterizarea personajelor:

Cha Hae-won (Kim Hee-seon)
Chiar dacă lumea este cu susul în jos, Cha Hae-won nu-și schimbă mentalitatea și principiile. Gândește că ce este bun este întotdeauna bun și ce este rău este întotdeauna rău. După moartea tatălui ei este hotărâtă să se răzbune pe familia responsabilă de falimentul companiei familiei ei, însă apare în viața ei prima și singura ei iubire care o face să se întrebe dacă nu va fi influențată de el și astfel ar putea devia de la planul ei inițial.

Kang Dong-seok (Lee Seo-jin)
Un pește dintr-un râu mic devine un dragon. Kang Dong-seok nu a renunțat niciodată la visul de a ajunge cineva. Devine procurorul numărul 1 din Coreea de Sud după ce plaecă la Seul. În tot acest timp nu și-a vizitat deloc orașul său natal. În cele din urmă, revine acasă după 15 ani însă regretă că s-a întors în orașul ăsta odios și oare va fi capabil să iasă din orașul ăsta așa cum a făcut-o acum 15 ani?

Kang Dong-tak (Ryu Seung-soo)
Este fratele mai mare a lui Dong-seok, care visează să fie top star. Seriozitatea lui durează doar trei secunde, nu iese cu nimic special în evidență asta poate și pentru că nu se pricepe aproape la nimic însă își folosește din plin talentele sale actoricești fiind cunoscut ca MC de evenimente.

Dong-ok (Kim Ji Ho)
Este sora geamănă a lui Dong-seok, care până la vârsta de 9 ani a fost considerată un mic geniu în devenire, dar după un accident pe care l-a avut când era împreună cu fratele ei Dong-seok, inteligența ei a rămas a unui copil de 7 ani, Dong-hee fiind cel care-și protejează sora. Este un bodyguard foarte înfricoșător pentru cei care vor să flirteze cu ea.

Jang So-shim (Noh Kyung-joo)
Este mama extrem de timidă a lui Dong-seok. S-a născut într-o familie foarte săracă, ea fiind fiica cea mare a acelei familii. Își crește singură copii, soțul ei  a părăsit-o lăsându-o să se descurce cum poate, însă are un suflet mare așa cum numai o mamă adevărată poate să-l aibe.

Young-chun (Choi Hwa-jung) l-a întâlnit pe soțul lui So-shim, pe Tae-Seob, atunci când era tânără și lucra la un bar pe mica insulă. S-a îndrăgostit de el însă el i-a furat toți banii și a fugit cu ei. Află că este însărcinată iar după ce naște copilul îl lasă la ușa lui So-shim. Însă nu părăsește orășelul și ajunge chiar să o placă pe So-shim și să-i devină prietenă și astfel să-și poată vedea din când în când băiatul.

Ki-soo (Go In Bum) este socrul lui So-shim care-și strigă nepoții și strănepoții la întâmplare neținând niciodată numele lor. Îi place să se intereseze de viața celorlațti membrii ai familiei sale iar filozofia lui de viață este” un bărbat ar trebui să fie un dragon” și “o ghicitoare este paradisul, legea, mâncarea și totul!”


Ssang-sik (Kim Kwang-gyu) și Ssang-ho (Kim Sang-ho) sunt doi unchi total diferiți, fratele mai mic, Ssang-sik debordează de energie atât din punct de vedere fizic cât și din punct de vedere mental. Pe de cealaltă parte Ssang-ho este o persoana sensibilă și plină de farmec, este greu de crezut că cei doi sunt frați. Ambii frați se vor îndrăgosti de Jo Young-ran.


Reporter Hae-ju (Jin Kyung)
Este sora lui Hae-won, îi este frică să stea în fața camerelor de luat vederi. Consideră că este cea mai frumoasă femeie din orașul ei natal,Gyeongju și speră să devină o celebritate însă până își va împlini visul de a deveni o celebritate, Hae-ju, lucrează ca reporter la un mic post de radio local.


Noh Kyung Joo (Lee Myung Soon)
Este mama lui Hae-won, ea își dorește foarte mult să-și crească fetele ca două prințese în Marea Britanie, dar după moartea soțului ei și după falimentul companiei sale își pierde speranța și nu mai vrea să audă de nimeni și nimic, parcă întoarce lumii spatele. Reușește să trăiască datorită dorinței arzătoare a lui Hae-won. Însă fiica ei este urmărită mereu de un om de nimic fapt care o înfurie peste măsură.


Seung-hun (Park Joo-hyung) este un om foarte arogant asta și datorită suportului material pe care-l primește de la tatăl său foarte bogat. Însă își dă seama că există un lucru pe care banii nu-l pot cumpăra, iar acela este inima prințesei Hae-won. Dar după falimentul companiei familiei sale, Hae-won îi spune că va face tot ce-i cere. Poate fi ea serioasă când spune așa ceva?

Taecyeon și Park Joo-hyung, care sunt colegi la aceeași agenție de impresariat JYP, s-au pregătit intens pentru a vorbi cu acuratețe dialectul satoori care se vorbește în Busan, asta pentru că acțiunea dramei are loc în Gyeongbuk, Gyeongju. Taecyeon, a mai folosit acest accent în drama “Cinderella Sister”. A mai exersat accentul și conversând cu prietenii lui mai vechi din orașul său natal Busan. Park Joo-hyung, care este originar din Seul și nu folosește dialectul, a locuit într-o casă de oaspeți din Busan pentru a învăța cum să vorbească în argoul și cu accentul specific regiunii de la localnici.


Lee Seo-jin și Ok Tackyeon au fost invitaţi de KBS2TV să acorde un scurt interviu în cadrul emisiunii “Entertainment Weekly”, pentru promovarea dramei Very Good Times.

După cum se ştie Lee Seo-jin care este şugubăţ din fire a declarat :Taecyeon bea foarte mult. Odată am fost să beau un pahar împreună cu Seung Gi, de altfel și el un băutor mare, dar Taecyeon bea mult mai mult.” Reporterul emisiunii Kim Tae-jin a continuat:” Dar, totuşi cred că și el are o limită până unde poate duce”, la care Lee Seo-jin i-a dat un răspuns pe măsură: “Ne-a băgat pe mine şi pe Kim Hee-seon sub masă când am fost să bem împreună.”

Reporterul l-a întrebat pe Ok Taeckyeon dacă este adevărat însă acesta n-a putut să confirme sau să infirme, având o privire timidă (exact ca un pisoiaş când îl prinzi la oala cu smântână).

Very Good Times, povestea de familie a trei generaţii, va avea 50 de episoade și va rula pe micile ecrane  începând cu data de 22 februarie 2013, pe canalul KBS2 TV, fiind difuzată în zilele de sâmbătă și duminică după terminarea k-dramei “The Wang Family”.

Surse: dramabeans,soompi,hancinema, asianwiki.com,kdramastars.com

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

19 comentarii

There are currently 19 comentarii on Very Good Times (k-drama, 2014). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. As vrea sa o vad si poate o voi urmari. Multumesc pentru articol Ramona!

 2. Multumesc pt articol,Ramona.
  Stie cineva unde se poate urmari online, cu subtitrare in romana, serialul “The Horse Doctor”?
  Multumesc anticipat pt raspuns.

  • Il poti gasi pe serialesubtitrateonline.info

   • Gratis?

 3. Ma bucur ca Lee Seo Jin joaca din nou !! Am o admiratie deosebita pentru el!
  Distributia este mare… asa ca sunt convinsa ca va fi o drama de succes.
  Astept cu nerabdare sa o vad !
  Imi place prezentarea serialului, are multe informatii bine structurate ……. ca de altfel toate articolele scrise de Ramona.

  • Multumesc frumos pentru aprecieri :)

 4. Mulţumim pentru frumoasa şi ampla prezentare Ramona. Abia aştept să îl văd mai ales că are o poveste foarte frumoasă şi o distribuţie pe măsură cu mulţi actori cunoscuţi în frunte cu Lee Seo Jin aka Domnu Gropiţe :3 preferatul meu

 5. Bravo Ramo ai reusit sa-mi starnesti curiozitatea,nu atat prin actiunea super imbarligata ci pentru ca joaca LSJ ! Stai ca nu ma dau la el,locul este ocupat,dar daca nu ar fi…..ehei! Stau cumintel dar nu de alta,ochiul de Cerber al Carinei, vegheaza la comoara cu gropite!

 6. Multumesc pentru prezentare! Noul serial este cunoscut si ca Wonderful Days!

 7. He ,he,nici nu a clipit Carina chiar daca i-am aruncat mingea la fileu!

  • asteapta sa apara prin zona :)

 8. Nu ma atrage, dar felicitari pt prezentare Ramo ;) O asemenea stire nu putea fi ratata, si am citit ca serialul se descurca excelent in ce priveste ratingurile!

 9. Foarte frumoasa prezentare, multumesc si felicitari. Chiar am sa arunc o privire asupra lui chiar daca am un alt serial in curs de vizionare dar pare interesant si pe deasupra de mult nu l-am vazut pe LSJ intr-un serial modern.

 10. hahahaha cu mine la fel prima, intalnire cu valul coreean a fost cand am auzit o melodie de la Super Junior,iar prima drama vazuta a fost Secret Garden care era difuzata pe Euforia TV , am vizualizat drama (20 episoade cred ) in 2 zile hahahaa
  Dramele au devenit un drog pentru mine :)) te sfatuiesc sa urmaresti dramele lui Lee Min Ho … cred ca ti-ar placea sa vizualizezi drama Faith, e superba :D .

  Ps: sunt baiat :)

  • Hihihi, multumesc frumos pentru recomandare, cred ca Faith este o drama buna si daca-mi permiti o sa-ti spun un mic secret, pe acest blog este prezentata deja si drama Faith printr-o recenzie….. care surpriza este facuta de aceeasi autoare (adica subsemnata) deci nu puteam sa o ratez Catalin :)))… dar sa stii ca astept si alte recomandari din partea ta ;) sigur lista mea cu drame must see se va lungi pe zi ce trece :)

 11. O prezentare foarte frumoasa ,multumim pentru tot.Urmaresc serialul si este foarte frumos ,actori buni si o poveste frumoasa.

 12. Frumoasa prezentare, multumesc si bravo ! Imi pare bine ca revine LSJ si tare as vrea sa vad serialul si la noi

 13. O productie ce imi starneste mult interes! Multumesc pt articol si felicitari, Ramona! :*

 14. Am incercat sa urmaresc acest serial, am ajuns pe la episodul 5, este destul de interesant, dar accentul ma omoara, nu ma pot obisnui asa ca m-am oprit…. :(

Leave a Comment