koreafilm

Happy Birthday, Kim Soo Hyun!

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , , ,

Kim Soo Hyun 1 620

Published on februarie 16, 2014 with 11 comentarii

de Andreea Ciucă


Kim Soo Hyun s-a născut la data de 16 februarie 1988 şi este un faimos actor, cântăreţ şi model sud-coreean. În timpul şcolii era foarte liniştit şi nimeni nu se aştepta ca el să intre în domeniul divertismentului. A început să joace pentru prima data în liceu, iar prin sârguinţă visul său începea să devină realitate. A intrat apoi la Universitatea Chung-Ang, la Departamentul de Teatru şi Film, reuşind să apară în musicalurile „Grease” şi „A Midsummer Night’s Dream” în 2003.

Kim şi-a făcut debutul în televiziune în 2007 cu sitcom-ul „Kimchi Cheese Smile” , urmând apoi cu „Will It Snow For Christmas?” şi „Giant”. În 2009, a fost prezentator la binecunoscutul show “Sonyeon Sonyeo Gayo Baekseo”.

În 2011, actorul a început să fie mult mai cunoscut datorită dramei „Dream High”, în cadrul căreia a interpretat rolul unui geniu al muzicii. Era singurul din actorii principali ce nu avea experienţă în K-pop, aşa că „a studiat timp de trei luni la JYP Entertainment, învâţând melodii şi coregrafii ore întregi, în fiecare zi. A trăit la fel ca ceilalţi începători din JYP” a mărturisit un membru al companiei producătoare. Kim Soo Hyun a înregistrat şi două melodii pentru coloana sonoră a dramei, solo-ul „Dreaming” precum şi „Dream High-Love High” interpretat alături de Suzy, Taecyeon, Woo Young, Ham Eun Jung şi IU. Astfel, a apărut la nenumărate concerte şi emisiuni, cât şi într-un episod cameo al dramei „Dream High 2” .


În 2012, popularitatea sa a ajuns pe cele mai înalte culmi odată cu drama MBC ”The Moon Embracing The Sun”, care a obţinut cele mai mari rating-uri. Kim a contribuit vocal din nou, înregistrând balada „The One  and Only You” , care s-a menţinut în topurile muzicale.Jung Il Woo, Kim Min Seo, Han Ga In şi Kim Soo Hyun

Mai târziu a câştigat premiul „Best Drama Actor” la Baeksang Arts Awards 2012. După ce a primit trofeul, Kim a mărturisit : „Sunt foarte recunoscător pentru acest moment, dar sunt la fel de emoţionat. E ca şi când ai primi multe teme. Voi continua să încerc să devin un actor mai bun, pentru a demonstra că am meritat acest premiu.”

După succesul furtunos al dramei, Kim Soo Hyun a fost ales ca reprezentant pentru 17 mărci simultan, incluzând laptopuri, camere foto, îmbrăcăminte office, cosmetice, îmbrăcăminte sport, pizza, îngheţată, băuturi rafinate, bere, jeleuri, cafea, bunuri de exterior, cât şi pentru o companie de telecomunicaţii, ş.a. Potrivit unor membri ai industriei divertismentului, Kim ar fi obţinut mai mult de 5.3 milioane de $ din tranzacţiile sale.

Kim Soo Hyun şi-a făcut debutul şi pe marele ecran cu filmul „The Thieves” , cunoscut în presă ca versiunea coreeană a „Ocean’s Eleven”. Personajul său, Jampano, este cel mai tânăr membru al unei bande de gangsteri coreeni şi chinezi. Această bandă încearcă să fure un diamant în valoare de 40 bilioane de won, ascuns într-un cazino din Macau.

În 2013, actorul a fost ales să joace în filmul „Secretly, Greatly” , iar la sfârşitul anului a primit rolul principal masculin în drama SBS „You Who Came From the Stars” , o dramă romantică, fantastică şi comică, unde Do Min-Joon(Kim Soo Hyun) este un extraterestru care a aterizat pe Pământ în urmă cu 400 de ani, în timpul dinastiei Joseon. Acest ”străin” are abilitatea de a se teleporta şi de a opri timpul pentru o perioadă scurtă de timp. Alături de Kim  mai joacă actori precum Jung Ji-Hyun, Park Hae Jin şi Yoo In Na.

Dintre premiile sale, putem aminti:

Tot anul trecut, Kim Soo Hyun a fost model pentru multe reviste de prestigiu, dintre care amintim:

 • Sure – ediţia din aprilie

 • Marie Claire – ediţia din mai

 • Grazia – ediţia din august

 • Dazed and Confused – ediţia din noiembrie

La începutul lunii februarie a acestui an agenţia sa, Key East Entertainment, a declarat : „Cu forţa primită de la fanii internaţionali care şi-au arătat suportul pentru fiecare producţie incluzând ”Secretly and Greatly” (‘Covertness‘), ‘Moon that Embraces the Sun‘ şi  ‘You Who Came From the Stars‘, vom desfăşura un turneu pentru ca Kim Soo Hyun să-şi întâlnească fanii.” Actorul îşi va întâlni fanii din opt oraşe din şase ţări ale Asiei, începând turneul la mijlocul lunii martie în Seul, mergând apoi în Taiwan, China(Beijing, Shanghai şi Guangzhou), Japonia, Singapore şi Thailanda.

Eu îi doresc acestui actor talentat multă sănătate şi succes în carieră! Happy Birthday, Kim Soo Hyun!!! ^_^


Surse: Wikipedia, DramaWiki, KMagazineLovers, AllKPop.Com.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Happy Birthday, Kim Soo Hyun!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. chiar daca nu e unul dintre preferatii mei este un dragut cu un succes fenomenal in Coreea din ce stiu
  La multi ani!!!!, sa aibe parte numai de lucruri bune si frumoase, sa aibe o cariera super frumoasa si sa fie fericit pe toate planurile ^_^

 2. La multi ani “you who came from the stars” ;)

 3. La multi ani! L-am vazut in Secretly and Greatly, sunt curioasa si de personajul lui din Thieves pe care inca nu l-am vazut :)

  • poti sa-mi spui si mie pe ce site gasesc ‘SECRETLY AND GREATLY’??? nu l-am gasit si vreau sa ma uit la el…daca poti si pt ‘THIEVES’ TE ROG! :/ :| :| :(

 4. La mulţi ani Kim Soo Hyung, l-am văzut doar în Luna îmbrăţişează soarele si m-ia plăcut enorm :)

 5. LA MULTI ANII!!!!!!!!!! cu o mica-mare intarziere de la mine!!!:)….multumim Deea, pentru articol:*!!!!!!!!!!!

  • Cu mult drag,draga mea :* multumesc si eu! :) :*

 6. Imi cer scuze ca am lipsit atat de mult, dar va multumesc tuturor pt comentariile lasate la articol!!! :* :)

 7. Nici eu nu l-am urmarit pe Kim Soo Hyun decat in Dream High si in The Moon Embracing the Sun, dar, dupa parerea mea, e un actor care promite mult in viitor :* :*

 8. …si iata-l incununat de succes la 2014 Seoul International Drama Awards!
  Felicitari!

 9. Mance-l mama pe el de frumusel,ca rare mi-i drag ,chiar daca-i mititel si frumusel,este foarte talentat si harnicut,iar in rolurile ,,istorice ” ,este absolut fabulos ,parca-i de-acolo! Felicitari si la mai multe premii!

Leave a Comment