koreafilm

Tărâmul ciocolatei din insula Jeju

Written by koreafilm. Posted in Coreea azi, Informatii utile, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Travel tips

Tagged: , ,

1-1

Published on ianuarie 17, 2014 with 22 comentarii

de Nikky şi Carina T.

Plecând dimineaţa din orasul Seogwipo, situat în partea sudică a insulei Jeju, cu limusine bus (nr. 600), printre plantaţile de mandarini, am ajuns la resortul Junmung-dong.
Resortul Junmung este o zonă în care sunt concentrate atât hotelurile de lux, LOTTE sau SHILLA, cât si muzeele din zona sudică a insulei. Din limusine bus am vazut: Chocolate Land, situat în apropiere de birourile Korea Tourism Organization.

De curiozitate m-am apropiat şi am intrat. Preţul biletului este rezonabil: 3.000 woni. Am admirat operele de artă în cicolată alb şi negru şi modul de a gândi un muzeu în care poţi să participi şi tu în direct.

Muzeul de Ciocolată din Jeju este al doilea cel mai mare muzeu de ciocolată din lume (cel mai mare fiind Cologne Chocolate Museum din Köln, Germania). Construit folosind zgură vulcanică din Jeju, muzeul arată ca un castel vechi şi pare să completeze mediul natural înconjurător. Curtea din faţă măsoară 5.000 de metri pătraţi şi este înconjurat de un gard scund din pietre brute, oferind chiar trecătorilor o privelişte minunată.
La intrarea în muzeu, o statuie a unui zeu al cacao întâmpină vizitatorii. Muzeul are trei etaje, o galerie, un teatru, o cafenea, un atelier şi un magazin de ciocolată.



Muzeul este împărţit în mai multe zone: cicolată din Jeju, ciocolată din toată lumea.



În interior, există o replică în mărime naturală (dar nu din ciocolată) a unor dansatori populari (pansori).

La subsol este amenajat un spaţiu pentru preparat ciocolata de către doritori (copii sau adulţi) şi se pun la dispoziţie cutii pentru împachetat.


Aşa am urmărit două grupe de copii (cam 4-5 ani) cum erau învăţaţi să prepare ciocolata, iar la sfârsit ceea ce realizau erau puse în cutii frumos ambalate şi li se dădeau acasă.

Celor care vizitează muzeul li se prezintă istoria ciocolatei de-a lungul timpului şi diverse metode de producţie.

Bob de cacao


Cum se spune „cacao” în limba maya

Îndreptându-te spre magazinul muzeului, eşti oprit  de pereţii de sticlă care îţi permit să vezi în bucătărie, unde un artizan în ciocolată pregăteşte minunate trufe pe care doar dacă le vezi îţi lasă gura apă.

În „Collection Square” sunt expuse feluri diferite de ciocolată şi alte obiecte pe care domnul Han Ye-seok, directorul muzeului, le-a colectat din întreaga lume.

În “Chateau Chocolat: Real Chocolate Place“, magazinul de ciocolată al muzeului, vizitatorii pot gusta diverse tipuri de ciocolată realizate manual.
„Chateau Chocolat” este un lanţ de retail de ciocolată cu francize în Gyeongbokgung, Apgujeong, Itaewon şi Changdeokgung în Seul, şi Yangyang şi Somdari în Gangwon-do.

Spre ieşire se pot face poze cu diferiţi ursuleţi din pluş, în faţa unor case.


La plecare nu rezişti tentaţiei de a nu cumpară ciocolată cu cremă de portocale, mandarine sau cactus. Deasemenea, poţi achiziţiona diverse cutii cu eroi din serialele Dae Jang Geum sau Boys Over Flower.

În general, orele de funcţionare ale Muzeului de ciocolată sunt de la 10 la 18.00, dar iarna muzeul se închide mai devreme la ora 17.00, iar în timpul verii rămâne deschis până la ora19.00.
http://www.youtube.com/watch?v=kvY8ladspxw

Muzeul trebuie neapărat vizitat. Este un loc plin cu uimitoarea ciocolată, un loc unde mirosul dulce te învăluie.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

22 comentarii

There are currently 22 comentarii on Tărâmul ciocolatei din insula Jeju. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. ce frumos a iesit! super!

  2. era bine daca il postam si pe fb in engleza!

    • Carina T. [KF]

      il postam si acolo

  3. Woow! O recenzie atat de apetisanta…mi-a facut o pofta de ciocolata… Voi ati reusit sa gustati ciocolata din Jeju? Cum e la gust? De aspect sunt minunate, imi plac foarte mult sculpturile facute din ciocolata, nici nu-ti vine sa le mananci :) Multumesc Carina si Nikky!

    • foarte buna si mai ales frumos ambalata, si cel mai tare cea cu gust de “cactus”

  4. Super-dulce prezentarea. Multumiri si felicitari, face bine la dieta !!! Este ceva ce oamenii astia nu au??? Excelenta ideea cu utilizarea rocii vulcanice. Dar apropo cum e ciocolata coreana?

    • Carina T. [KF]

      e foarte interesanta la gust si… dulce… recunosc ca eu n-au gustat prea multe sortimente… Nikky va poate spune mai multe

    • in general nu prea dulce ca la noi, dar interesanta ca gust, mai ales cea cu ardei iute… care era la degustare

  5. oricum am facut senzatie cu ciocolata cu crema de menta, de pe aici,au spus la cafea este extra…

  6. Mulţumim Nicky şi Carina pentru această delicioasă recenzie, totul arată atât de bine şi de delicios de îţi plouă în gură, noroc că tocmai am mâncat ciocolată cu alune :)) ciolotată cu alune era şi acolo?

    • nu, numai cicolata simpla si cu crema

  7. Nu aveţi milă de noi? :))) totul arată atât de apetisant, încât aş gusta din toate :P

  8. Si eu as gusta din toate sortimentele de ciocolata. Sunt asa de gustoase! Va multumesc pentru recenzie!

  9. Un articol dulce! Va multumesc, fetelor!

  10. Minunat articol.Nu stiam ca exista asa un muzeu in Coreea de Sud.

  11. Multumim pt.articol.
    Ati mancat ciocolata cu crema de cactus? Ce gust are?
    Am vazut ca ati mentionat in articol, dedesubtul unei poze limba maya. Ce este? Un dialect al limbii coreene, vorbit in insula Jeju?

    • Pt Sorina
      Ciocolata coreeana nu este foarte dulce, in schimb are tot soiul de ingrdiente pe care nu le gasesti la alte sortimente de ciocolata produse in lume. Mie cel mai mult mi-au placut castanele trase in ciocolata si ciocolata cu umplutura din piure de castane.Foarte interesanta este ciocolata cu ginseng si cea cu aloe vera.
      Maya este limba vorbita de mayasi, una din cele mai vechi civilizatii din America de Sud. Dealtfel ciocolata vine tot de acolo. Iar la baza retetelor de ciocolata sta cacao. Cu toate acestea cei mai mari producatori de ciocolata sunt din Europa, continent unde arborele de cacao creste doar in gradinile botanice. Cei mai cunoscuti producatori de ciocolata sunt elvetienii, englezii, belgienii, francezii, italienii. Si noi avem ciocolata de calitate, la fel si moldovenii, fratii nostri de peste Prut.
      Mi-a placut articolul. Imi place ciocolata, imi place Korea

      • Mmmm, combinatia de castane + ciocolata imi lasa gura apa, desi n-am mancat niciodata, e clar ca gustul e demential :)

      • Carina T. [KF]

        multumim pt completari :)

  12. wow, ce frumos…oricum sunt o iubitoare de ciocolata si regret si acum ca nu am putut vizita muzeul ciocolatei din Bruxelles cand am fost acolo…
    si cam pe langa subiect, cand se vor mai face rezumate? sunt atatea seriale pe euforia, si mai nou pe 29 ianuarie, si tvr2 va difuza EAST OF EDEN, din pacate la 23.00…

  13. Pe tvr2? Wow mă mir că vor difuza o kdramă modernă dar mă bucur enorm iar ora e mai potrivă pentru mine

  14. Va plimara-ti fetelor ce sa zic! Dulce recenzia,norocul meu ca am in casa cateva tablete de ciocolata altfel,trebuia sa pun umbrela pe tastatura!

Leave a Comment