koreafilm

Running Man – un show care îți face duminica mai veselă

Written by koreafilm. Posted in Coreea azi, Hallyu, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , , ,

1862847_orig_1

Published on ianuarie 10, 2014 with 8 comentarii

de Anca Plavu

Pentru că tot este perioada de după sărbători, iar depresia post-vacanță încă o resimțim, ne-am gândit să vă prezentăm și un alt gen de entertainment TV coreean, în afara serialelor sau filmelor cunoscute. Astfel, există un show care face furori nu numai în Coreea, dar și în Asia sau restul lumii, denumit ”Running Man”.

Acesta este un show de varietăți, difuzat în fiecare duminică de către postul TV SBS, fiind inclus în categoria de activități de ”acțiune urbană”. Prima ediție a fost transmisă pe 11 iulie 2010, iar până în prezent emisiunea a strâns numeroși fani din toate colțurile lumii. Practic, show-ul este ținut de echipa propriu zisă a ”Running Man” formată din Yoo Jae Suk, Kim Jong Kook, Ji Suk Jin, Kang Gary, Ha Ha, Song Ji Hyo și Lee Kwang Soo, alături de care sunt aduși invitați speciali din diverse domenii, fie actori din serialele cunoscute de public (Park Shin Hye, Lee Jong Suk, Lee Bo Young, Han Ji Min, Han Hye Jin, Lee Seung Gi etc), fie muzicieni celebri (Big Bang, CN Blue, 2NE1, Girls Generation, Sistar, A Pink etc)


Membrii echipei Running Man și invitații speciali din fiecare ediție sunt supuși unor probe în diverse locuri din Coreea sau Asia. Edițiile au tematici speciale (uneori chiar similare serialelor sau filmelor în vogă în momentul respectiv) și constau în jocuri pe echipe, iar câștigătorii primesc niște premii simbolice, întrucât ceea ce contează cel mai mult sunt distracția și încântarea publicului.
În fiecare ediție, apar surprize, deoarece probele sunt tot timpul noi, iar publicul nu știe la ce să se aștepte din partea participanților. Succesul acestui show este asigurat și de umorul incontestabil al echipei Running Man, prin dialogurile antrenante și situațiile în care sunt puși membrii acesteia. Chiar dacă mai apar și ”conflicte”, participanții impresionează publicul prin spiritul lor de echipă și de luptă, telespectatorii având ocazia să vadă și alte laturi necunoscute ale celebrităților coreene.

Câteva informații despre cei șapte ”magnifici” care prezintă Running Man:
Yoo Jae Suk (porecle: Yooruce Willis / Grasshopper – lăcusta), cunoscut pentru abilitățile sale de evadare. Unul dintre cei mai vechi prezentatori și comedianți ai show-urilor de varietăți din Coreea, el se laudă mereu în emisiune cu relațiile apropiate pe care le are cu mai toți invitații speciali, stârnind gelozia (în glumă, bineînțeles) celorlalți coechipieri. De altfel, el a avut o apariție și în mult vizionatul clip al lui Psy, ”Gangnam Style”.

Kim Jong Kook (porecle: Tiger / Coach Kook / Mr Capable), cel mai puternic om al show-ului; deține o formă fizică de invidiat care îl ajută să depășească majoritatea probelor din emisiune. Singurul lui punct slab îl reprezintă femeile, purtându-se mereu ca un gentleman în fața lor.

Ji Suk Jin (poreclă: Big Nose Older Brother) este cel mai în vârstă membru al echipei și prieten apropiat al lui Yoo Jae Suk. În timpul probelor, el se dovedește a fi unul din cei mai slabi competitori, fiind eliminat încă de la început, iar colegii săi fac glume pe seama lui din această cauză.

Kang Gary (porecle: Peaceful Gary / Wild Gary / Random Mr Capable) este rapper la bază (membru al trupei de hip hop Leessang), neavând experiență în show-urile de varietăți. El este naivul echipei, fiind foarte sincer. Adesea joacă rolul iubitului singurei fete din echipă, Song Ji Hyo. Este cunoscut și ca omul surprizelor, impresionând în multe probe prin abilitățile sale.

Ha Ha (porecle: Ha Ro Ro / Penguin): se fac glume pe seama lui din cauza asemănării cu pinguinul Pororo. Mereu își imaginează că este conducătorul echipei, iar când lucrurile nu merg cum vrea el, începe să aibă un debit verbal foarte mare, stârnind râsul.

Song Ji Hyo (porecle: Ace / Gold Ji Hyo / Blank Ji): chiar dacă este singura fată din echipă, nu înseamnă că nu are forță fizică sau abilități speciale. Este cunoscută în show pentru expresiile sale faciale ”pierdute în spațiu”, însă are mereu norocul de a-și prinde adversarul.

Lee Kwang Soo (porecle: Giraffe / Prince of Asia / ”Trădătorul”) este cunoscut publicului român din serialul ”Dong Yi”, unde a jucat rolul lui Young-dal. Este cel mai tânăr și mai înalt membru al echipei. La fel ca și Gary, nu avea experiență în acest tip de show-uri, însă comportamentul său amuzant a atras inimile publicului. Este printre cei mai slabi competitori, dar e cunoscut prin obișnuința de a-și trăda coechipierii. Atunci când au realizat ediții și în alte țări asiatice, Kwang Soo era foarte popular în Malaezia sau Vietnam, dobândindu-și porecla de Prinț al Asiei.

De fiecare dată, audiențele Running Man au fost foarte mari. De altfel, publicul a votat în număr foarte mare în favoarea acestei emisiuni, la premiile SBS Entertainment din decembrie 2013. Categoriile câștigate de Running Man au fost:
High Excellence Award (Female): Song Ji Hyo
Excellence Award: Kim Jong Kook și Ha Ha
Friendship Award: Lee Kwang Soo
Viewer’s choice – Most Popular Stars Award: echipa Running Man
High Excellence Award for Programs: întreaga echipă Running Man

Show-ul va continua să ruleze și în 2014, telespectatorii de toate vârstele așteptând cu sufletul la gură prin ce alte probe dificile mai trebuie să treacă atât echipa Running Man, cât și invitații lor speciali. Așadar, vă recomandăm să vizionați această emisiune plină de umor, edițiile putând fi găsite cu subtitrare în engleză și pe internet.

Surse: soompi.com, Wikipedia, tenasia.com, allkpop.com, onehallyu.com

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Running Man – un show care îți face duminica mai veselă. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. E un show foarte funny, te binedispune! Eu urmaresc insa foarte rar, si in principiu cand sunt invitate vedete care imi plac :) De exemplu am vazut episodul in care au aparut baietii de la Big Bang, GD, Seungri si Daesung, dar am ratat episodul cu TOP si colega sa din The Commitment…stii oare in ce episod au aparut? Poate il gasesc sa ma uit si eu :)

  Mersi Anca!

  • hey ana, poate vrei sa vorbim pe fb sa tinem legatura cu niste filme coreene, Matty Biersack asa sunt trecut.. pup :*

 2. Multumim, Anca! Am mai auzit despre acest show, dar cu ajutorul recenziei tale voi fi mai bine informata! Nu am urmarit inca niciun episod al acestei emisiuni, dar poate vor reusi in viitor!

 3. wow!!! multumim pentru articol Anca
  si mie imi place acest show si e chiar comic si trasnit cateodata
  din ce stiu eu este un show extrem de popular in Coreea

 4. Eu recunosc ca sunt dependenta de acest show! Umorul lor ma surprinde de fiecare data, iar probele sunt mereu noi, nu stiu de unde le vin atatea idei.

  Ana: eu verific mereu lista de aici cu invitatii din fiecare emisiune: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Running_Man_episodes

 5. Lee Kwang-Soo este o personalitate nostima mai ales ca l-am vazut in City Hunter unde joaca rolul lui Ko Ki-Joon si in Dong Yi este haios! Cum este in Jung-Yi, Goddess of Fire ?

  • Foarte enervant! :)))

 6. Multumesc pentru articol , chiar ma bucur ca ati prezentat si un astfel de program pe acest site ( ar merita poate si Dad where are you going? e tare dragut). Running man este un show care te indeparteaza de rutina zilnica si de stresul cotidian si de asemenea iti dezvaluie si o alta fata a celebritatilor invitate, unii despre care am crezut ca sunt super macho s-au dovedit a fi niste biete musculite fricoase. Sigur unele episoade sunt mai comice si mai vibrante decat altele dar va recomand sa le urmariti cand aveti timp, o sa va descreteasca putin fruntile.

Leave a Comment