koreafilm

Cântec de iarnă – episoadele 9 şi 10

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Recenzii Koreafilm, Winter Sonata

Tagged: , , ,

1

Published on noiembrie 10, 2013 with 2 comentarii

de Dana Ivancea


Din prăpastia aceea în care se afla, Yu-Jin va fi ajutată de Min-Hyung, care vine după ea la Seul să o ia în staţiunea alpină. Odată ajunşi în staţiune, Min-Hyung constată că Yu-Jin, toropită de oboseală, adormise. Acesta merge după cafea, lăsând-o pe Yu-Jin în maşina lui, însă la întoarcere găseşte un bilet în care Yu-Jin îi mulţumea pentru sprijin. Acum o vom cunoaşte şi pe mama lui Min-Hyung, pianista celebră, care întoarsă în Coreea, merge la casa copilăriei ei, în orăşelul amintirilor, unde s-au petrecut cândva atât de multe evenimente. Întâlnirea dintre Sang-Hyuk şi Yu-Jin nu pare a avea succes, mai ales că Yu-Jin îi cere lui Sang-Hyuk să se răzgândească în privinţa căsătoriei, dar acesta nici nu doreşte să audă aşa ceva nici în ruptul capului. Ba, mai mult,….. încearcă s-o convingă şi pe mama lui ce femeie bună şi de treabă este Yu-Jin.

Întoarsă de la Seul, Yu-Jin se întâlneşte cu Min-Hyung, Jung-Ah şi domnul Kim în holul hotelului, şi-i cere lui Min-Hyung câteva minute pentru a discuta cu el. Îi va spune că a decis să nu se căsătorească cu Sang-Hyuk, dar nici cu el să nu rămână, deşi îl place mult. În staţiunea alpină se va ţine curând un concert, vor veni cei de la radio unde lucrează Sang-Hyuk, bineînţeles că va fi prezent şi acesta. Sang-Hyuk, de abia sosit în staţiune, va merge la biroul lui Min-Hyung pentru a-i spune că Yu-Jin nu-l va părăsi. Colegul de radio al lui Sang-Hyuk insistă să o cunoască pe logodnica lui Sang-Hyuk, iar acesta se preface că nu s-a întâmplat nimic şi îi impune lui Yu-Jin o întâlnire la cină. Însă finalul serii nu este cel scontat de Sang-Hyuk, pentru că Yu-Jin pare foarte hotărâtă să renunţe la căsătoria cu el, şi acesta devine agresiv şi gelos. În ajutorul lui Yu-Jin va veni Min-Hyung, care se va lua la harţă cu Sang-Hyuk. Supărat,…. Sang-Hyuk le va telefona în acea seară, părinţilor săi, mamei lui Yu-Jin şi prietenilor lui, să vină următoarea zi în staţiunea alpină, la concert.

Cum mama lui Sang-Hyuk nu o dorea de noră pe Yu-Jin, din anumite motive, aici în staţiune, chiar de la venire, au ocazia să se întâlnească în timp ce Yu-Jin era însoţită de Min-Hyung, în interes de serviciu. Toate pregătirile pe care Sang-Hyuk le făcea fără ştirea lui Yu-Jin, vizita inopinată la biroul lui Min-Hyung din partea lui Chae-Lin, dar mai ales faptul că mama lui Sang-Hyuk o vede pe Yu-Jin pentru a doua oară în compania lui Min-Hyung, când îi pune fularul în jurul gâtului, avea să îngreuneze situaţia multora din  personajele noastre. Concertul începe, dar Yu-Jin încă nu este prezentă, ceea ce îl forţează pe Sang-Hyuk să meargă după ea. În timpul concertului se va face anunţul logodnei lui Sang-Hyuk cu Yu-Jin, şi se va stabili chiar şi căsătoria acestora, …..dar după concert, Yu-Jin le spune părinţilor şi prietenilor ei, că ea nu se va mărita cu Sang-Hyuk…..de faţă fiind şi Min-Hyung, care va fi lângă Yu-Jin în momentele ei dificile. Supărată foarte rău de situaţia existentă, Yu-Jin fuge cât mai departe de hotel, dar Min-Hyung o urmăreşte şi pentru a o linişti vor merge împreună la casa de vacanţă a familiei lui Min-Hyung, unde o găseşte pe mama lui, pianista Kang Mi-Hee.

Aceasta fără să-şi dea seama, în timpul unei discuţii cu cei doi tineri, spune despre o întâmplare din trecutul lui Min-Hyung, dar fiul ei o contrazice şi astfel Kang Mi-Hee realizează că mai avea puţin şi se dădea de gol. Sang-Hyuk revine la hotel unde este aşteptat de părinţii şi prietenii lui, pe care îi minte că Yu-Jin a plecat acasă, la Seul. Dar se pare că unii dintre eroii noştri, ştiu …….sau cel puţin deduc, că adevărul este altul. Fiindcă lucrurile au luat-o oricum razna, Sang-Hyuk le spune că a petrecut o noapte cu Yu-Jin la un hotel şi din acest motiv a hotărât să grăbească căsătoria, dar nici acest motiv nu le uşurează munca, ba din contră, le dă mai multă bătaie de cap personajelor noastre. Mama lui Yu-Jin va pleca grăbită din staţiunea alpină contrar insistenţelor lui Sang-Hyuk. Yu-Jin va merge şi ea la Seul însoţită de Min-Hyung, şi se va certa atât cu mama ei …cât cu Sang-Hyuk, care-o va întreba dacă vrea să se despartă de el. Toate aceste evenimente neplăcute va face viaţa tuturor personajelor complicată şi tristă.

Dar după zile posomorâte puţină bucurie se vede şi pe chipul lui Yu-Jin, mai ales că-l are alături pe Min-Hyung care curând, îi dăruieşte un lănţişor cu steaua Polară, ascuns într-un bulgăre de zăpadă. Curând însă, află de la Yong-Kuk că Sang-Hyuk este bolnav, şi că a renunţat chiar la serviciu. Problema de sănătate a lui Sang-Hyuk este foarte gravă, din moment ce chiar mama lui Sang-Hyuk, vine la staţiunea alpină să vorbească cu Yu-Jin despre căsătoria dintre ei, şi despre greşelile trecutului. Iubirea şi înţelegerea lui  Min-Hyuk va deveni tot mai mare vis-a-vis de Yu-Jin, încât va fi capabil să o ducă la spitalul unde era Sang-Hyuk internat. Odată ajunsă acolo, şi văzând în ce stare este Sang-Hyuk, Yu-Jin începe să plângă. Aşteptând pe holul spitalului, Yu-Jin vede că o echipă de medici şi asistente aleargă spre salonul unde se afla Sang-Hyuk şi cu inima frântă şi ochii în lacrimi întreabă medicul despre starea pacientului, care fusese la un pas de moarte. După o aşteptare lungă, Min-Hyung pleacă de la spitalul unde o lăsase pe Yu-Jin. Întoarsă în staţiunea alpină, Yu-Jin este decisă să renunţe la proiectul pe care îl începuse aici,……dar sfârşeşte prin a-i spune lui Min-Hyung cu lacrimi în ochi, că lui îi rămâne inima ei, şi că îl iubeşte.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

2 comentarii

There are currently 2 comentarii on Cântec de iarnă – episoadele 9 şi 10. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. …ca de fiecare data ma bucur cand vad episoade din aceasta drama, desi pot spune ca am vizionat-o deja de doua ori…..fara a pune la socoteala si de data aceasta cand realizez si rezumatele…asta insemnand a treia oara…dar de fiecare data ma surprind descoperind altceva …….o simt ca pe ceva nou de fiecare data, este o drama complete si complexa, este altceva fata de ce s-a realizat pana acum in cinematografia coreeana….eu cred ca persoanelor sensibile le va placea aceasta drama….Winter Sonata(Cantec de iarna)….ar fi pacat sa nu reusiti sa o vizionati

  2. Multumim pt rezumat.
    E intr-adevar un serial superb.
    Ce pacat ca cei de acasa ciopartesc episoadele. Cred ca o fac pentru a mari numarul de episoade. De exemplu, in loc de 20, cate are de fapt serialul, sa difuzeze 30.
    Mie imi place cel mai mult muzica.

Leave a Comment