koreafilm

6 super kdrame bune de urmărit (1)

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , ,

1

Published on noiembrie 04, 2013 with 13 comentarii

de Celine_blue

Se pare că sezonul rece începe să-şi pună amprenta din ce în ce mai mult asupra noastră, de aceea m-am gândit că vom începe sezonul „hibernării” dacă pot spune aşa şi vom avea nevoie de ceva care să ne ţină în formă. De aceea, mi-am propus să vă prezint 6 super kdrame (toate difuzate în Coreea anul curent) pe care eu le-am urmărit şi fiecare mi-au lăsat în felul lor câte o mică parte din ele în suflet, şi sper eu să vă ţină sufletele calde în următoarea perioadă: I Hear Your Voice, Shark, Who are you?, Her Legend, Emperor of Gold şi Goddes of Marriage.

În acest articol vă voi prezenta primele trei drame înşiruite mai sus, urmând ca în partea a doua să vi le prezint şi pe ultimele trei.
Prima dramă pe care am ales s-o descriu este: „I Hear Your Voice”.

Canalul unde a fost difuzată: SBS
Număr episoade: 18 (16 au fost anunţate iniţial dar datorită ratingului foarte ridicat a fost extins cu 2 episoade)
Rating: primul episod a început cu un rating slăbuţ aproximativ 7,8 la nivel naţional şi 9 în Seul, ratingul crescând uimitor pe parcursul transmisiunii. Ultimul episod a înregistrat un rating de aproximativ 25 la nivel naţional şi 27 în Seul, iar ultimele 8 episoade s-au clasat mereu pe locul 1 în topul dramelor difuzate în acea perioadă
Perioada în care a fost difuzată: 5 iunie – 1 august, în zilele de Miercuri şi Joi
Genul dramei: Romance, Fantasy, Comedie, Thriller, Crimă, Mister
Regizor: Joo Soo-Won (Hyena-2006, Cheongdamdong Alice -2012-2013)
Scenarist: Park Hye-Ryun (Dream High1-2011).

http://www.youtube.com/watch?v=-V-mckgasqc

Distribuţia principală: Lee Bo-Young (Ballad of Seo Dong, My daughter Seo-young, Man from the Equator) în rolul lui Jang Hye-Sung, Lee Jong-Suk (Secret Garden, School 2013, Prosecutor Princess) în rolul lui Park Soo-Ha, Joon Sang-Hyun (Secret Garden, One Mom and Three Dads) în rolul lui Cha Kwan-Woo, Lee Da Hee (Secret-2013, I need Romance, The Legend, Sad Love Song) în rolul Seo Do-Yeon, Jung Woong-In (Empress Ki-2013, Coffee House, Queen Seondeok)  în rolul lui Min Joon-Kook.

Pe când avea 9 ani, Park Soo-Ha era împreună cu tatăl său în maşină care la un moment dat este lovită violent de un tir condus de Min Joon-Kook. Acesta din urmă se apropie cu furie de maşina celor 2 cu o bâtă de baseball în mână lovindu-l mortal pe tatăl lui Soo-Ha.
Destinul face ca toată scena să fie văzută de către 2 fete, iar una dintre ele Jang Hye-Sung hotărăşte să filmeze şi să fotografieze cu telefonul mobil groaznica scenă. Zgomotul făcut de blitz în timpul fotografierii atrage atenţia criminalului făcând ca viaţa micului Soo-Ha să fie salvată.
În final criminalul este prins, iar Hye-Sung se hotărăşte să meargă în instanţă ca martor al teribilei crime. Datorită mărturiei şi dovezilor aduse de aceasta, Joon-Kook este condamnat la 10 ani de închisoare, şi înainte de a părăsi sala de judecată acesta le promite celor doi copii că se va răzbuna pe ei când va ispăşi pedeapsa.

10 ani mai târziu Soo-Ha este un elev exemplar şi nimeni nu ştie de abilităţile sale de a citi gândurile oamenilor dor privindu-i în ochi.
Între timp Hye-Sung lucrează ca avocat dar nu reuşeşte să-şi câştige foarte bine existenţa. Ea fusese acceptată ca avocat în barou datorită faptului, că atunci când fusese întrebată de comisie de ce îşi doreşte să fie avocat din oficiu în barou ea povesteşte despre întâmplarea prin care trecute în urma cu 10 ani, lucru care îi sensibilizează atât de mult pe membrii comiei că aceştia decid ca ea să fie aleasă pentru a fi avocată…
După ce Hye-Sung devine avocat poza sa apare în ziar şi atât Soo-Ha cât şi Joon-Kook aflat despre ea. Cu timpul ea devine un bun avocat care câştigă toate procesele şi din cauza unor circumstanţe nu tocmai plăcute Soo-Ha hotărăşte să locuiască împreună cu Hye-Sung o perioadă, asta până ce pericolul pe care-l credea îndreptat doar asupra ei din partea lui Joo-Kook, va fi înlăturat.
Pe tot parcursul dramei atât Soo-Ha cât şi Cha Kwan-Woo (avocat şi coleg de breaslă cu Hye-Sung) se îndrăgostesc amândoi de aceeaşi incurabilă Hye-Sung şi trio-ul amoros este gata format…

A doua dramă pe care vreau să v-o prezint în acest articol este: „Shark/ Don’t Look Back : The Legend of Orpheus”.

Canalul unde a fost difuzată: KBS2
Număr episoade: 20
Rating: a avut un rating destul de slăbuţ, primul episod pornind de la un rating naţional 7,6 şi în Seul 8,5, iar ultimul având un rating la nivel naţional de 10,5 şi în Seul de 11,6
Perioada în care a fost difuzată: 27 mai – 30 iulie, în zilele de Luni şi Marţi
Genul dramei: Melodramă, Romance, Thriller
Regizor: Park Chan-Hong (Fermentation Family), Cha Young-Hoon (Bridal Mask)
Scenarist: Kim Ji-Woo (Fermentation Family).

http://www.youtube.com/watch?v=KVNLf9kUQw8

Distribuţia principală: Kim Nam-Gil (Queen Seondeok) în rolul lui Joon Yoshimura/Han Yi-Soo, Son Ye-Jin (Daemang, Personal Taste) în rolul lui Jo Hae-Woo, Ha Seok-Jin (Sad Love Song, Mercant Kim Man Deok) în rolul lui Oh Joon Young.
Cele trei personaje sunt condamnate să formeze un complicat triunghi amoros…
După moartea subită a tatălui său, Han Yi-Soo un tânăr adolescent foarte carismatic, este accidentat foarte grav şi dispare pentru o perioadă din Coreea. Salvat de un misterios personaj nipon, el este tratat într-un spital din Japonia.

Timpul trece şi Yi-Soo creşte luând un nume japonez Joon Yoshimura , nume dat de care l-a salvat şi crescut după accident. Yi-Soo/ Joon Yoshimura revine în Coreea cu o teribilă dorinţă de răzbunare pentru cei care i-au ucis tatăl şi au încercat să-l ucidă şi pe el.
Încă din adolescenţă el este îndrăgostit de Jo Hae-Woo, nepoata celui pe care doreşte să se răzbune crunt. Destinul face ca atunci când se întoarce în ţara natală să asiste la nunta lui Hae-Woo cu prietenul lor comun din liceu, Oh Joon Young. În acest moment atât durerea din sufletul său cât şi sentimentul puternic de răzbunare creşte până la cote maxime.

Ceea ce nu ştie Yi-Soo, este faptul că Hae-Woo atunci când afla de moartea acestuia ia hotărârea să se sinucidă, dar din fericire Joon Young o opreşte în ultimul timp spunându-i că trebuie să trăiască pentru a descoperi cine l-a ucis pe Yi-Soo.
Într-un final Hae-Woo descoperă din poziţia sa de procuror, toate afacerile murdare şi secretele teribile ascunse de familia sa. Chiar dacă s-a căsătorit cu Joon Young, ea nici o clipă nu încetase să-l iubească pe Yi-Soo…

A treia dramă şi ultima din acest articol este: „Who Are You?”.

Canalul unde a fost difuzată: tvN
Număr episoade: 16
Rating: această dramă a avut un rating de 1,1- un rating „ciudat” deoarece tvN este un canal de televiziune greu de accesat de toţi coreenii. E bine de reţinut că ratingul acestei drame este calculat special numai pentru tvN şi această dramă, şi nu a fost făcut comparativ cu dramele difuzate în aceeaşi perioadă de la alte televiziuni.
Perioada în care a fost difuzată: 29 iulie – 17 septembrie, în zilele de Luni şi Marţi
Genul dramei: Fantasy, Romance, Mystery, Acţiune, Melodramă
Regizor: Jo Hyun-Tak (Dear You, Dae Mul)
Scenarist: Moon Ji-Young (I Love Lee Tae-Ri).

http://www.youtube.com/watch?v=uODkt96BxiU

Distribuţia principală: So Yi-Hyun (Gloria, Swallow the Sun, Cheongdamdong Alice) in rolul lui Yang Shi-On, Taecyeon (Dream High 1, Cinderella’s Sister) în rolul lui Cha Gun-Woo, Kim Jae-Wook (Bad Guy, The Kingdom of the Winds) în rolul lui Lee Hyung-Joon.
Acestă dramă prezintă un triunghi amoros dintre 3 personaje -2 oameni şi un spirit.
Yang Shi-On este o tânără femeie care după ce asistă la uciderea logodnicului Lee Hyung-Joon, este atacată în urma căreia intră pentru 6 ani în comă.

Hyun-Joon a fost membru în forţele de elită a poliţiei şi este omorât pentru că s-a dovedit a fi un poliţist devotat meseriei sale chiar în noaptea când avea de gând să-ţi ceară logodnica în căsătorie .Pe tot parcursul acestei drame el are rolul unui spirit care vrea să-şi apere logodnica.
După 6 ani, timp în care Shi-On stătuse într-o comă profundă din cauza unei lovoturi puternice la cap, se trezeşte miraculos într-o zi, dar cu preţul pierderii periodice a memoriei.
Revine în poliţie ca detectiv şef şi începe să vadă spiritele celor ce au murit în situaţii suspecte sau neştiute de nimeni. Datorită acestui har ea poate să rezolve cu succes toate cazurile pe care le cercetează.

În echipa sa este şi Cha Gun-Wo care este unul dintre subordonaţii săi, un tânăr detectiv ce crede numai în dovezi palpabile şi ajunge cu stupoare să creadă despre şefa sa că are un comportament anormal şi chiar că este nebună.
În final Shi-On îşi recapătă din fericire memoria şi descoperă şocată cine l-a omorât pe fostul ei logodnic, care a fost motivul pentru care acesta fusese omorât dar şi noile sentimente pentru Gun-Woo, pe care cu greu le acceptă…

Pentru a descoperi în amănunt şirul acţiunilor celor trei drame vă invit cu drag să le vizionaţi cât mai curând.

Surse: koreandrama, asianwiki,wikipedia, allkoreandrama.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on 6 super kdrame bune de urmărit (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc pt articol, Celine! Din pacate, nu am reusit sa vad niciunul din aceste seriale, dar toate se afla pe lista…..

 2. Nimic istoric,nu ne recomanzi? Nu cred ca ma bag la vreo unul!

  • pacat, sunt minunate

 3. Mulţumim pentru recomandări Celine , nu am văzut niciunul din ele dar sper să le văd într-o zi, sunt pe listă :)

 4. Claudia B. [KF]

  Multumim Celine!^^ Din lista aceasta am reusit sa vad doar ‘I hear your voice’ pe care il recomand tuturor!!!

 5. Eu n-am vazut nici unul din cele 3…dar daca ar fi sa aleg unul, cred ca as opta pentru “Who are you” :) Mersiii ^^

 6. Shark/ Don’t Look
  Back : The Legend of
  Orpheus este cu “Bidam”, nu? Am auzit ca se terminã prost… Si am urmarit putin din primul episod!

 7. Eu inca nu am vazut nici unul dintre serialele prezentate in aceasta recenzie dar va multumesc mult pentru sugestii. Prefer serialele coreene istorice, dar apreciez ca ati scris aceasta recenzie si va urez succes in continuare!

  • Avem si articole cu si despre seriale istorice :)

  • Jung Je Won, dupa cum toti poate stiti in ultimul timp, chiar in ultimele 6-7 luni in Coreea nu au fost difuzate extrem de multe seriale istorice, si toate cele care s-au difuzat si inca sunt difuzate sunt prezentate de “ana” pana acum, deci recomandari sunt de gasit aici pe blog
   si eu sunt innebunita dupa cele istorice, la mine au intaietate atat la vizionare cat si a ma atasa de ele in comparatie cu cele contemporane, dar atat timp cat cele istorice s-au cam prezentat aici, eu m-am gandit sa va fac si cateva recomandari dintre cele mai din zilele noastre pentru a inclina oarecum balanta, nu?

 8. dintre cele trei n-am vazut I Hear Your Voice, desi am tot auzit ca e buna drama… poate o sa-mi fac timp sa o vad

 9. Din astea…am vazut doar I Hear Your Voice .E foarte bun serialu si il recomand.Merita urmarit.

 10. Le-am vazut pe toate si pot spune ca sunt captivante! Multumesc pentru prezentare!

Leave a Comment