koreafilm

Cântec de iarnă – episoadele 5 şi 6

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Recenzii Koreafilm, Winter Sonata

Tagged: , , ,

1

Published on octombrie 26, 2013 with 3 comentarii

de Dana Ivancea


Întâlnirea, aşa zis din pură coincidenţă, dintre cele două cupluri, are loc într-un restaurant drăguţ şi select, numai că finalul serii nu este cel aşteptat, deoarece pe de-o parte Chae-Lin îi face mărturisiri mincinoase lui Min-Hyung despre Yu-Jin, pe când Sang-Hyuk se ceartă cu Yu-Jin, deoarece susţine că aceasta l-a minţit referitor la persoana directorului firmei colaboratoare „Marcian”. Discuţia ei cu Sang-Hyuk va divaga într-atât, încât Yu-Jin va decide să nu mai continue proiectul alături de Min-Hyung…..dar cel care o va convinge să-şi facă munca mai departe şi să uite de asemănarea fizică dintre Min-Hyung şi Jun-Sang, este chiar Sang-Hyuk.

Jin-Suk o aşteaptă pe Chae-Lin la magazinul ei recent deschis, pentru a vorbi cu ea despre un loc de muncă, însă, nu va exista niciun obstacol pentru realizarea acestei dorinţe deoarece totul va pica mănuşă la gândul lui Chae-Lin, şi faptul că ar avantaja-o dacă o angajează la ea tocmai pe cea mai bună prietenă a lui Yu-Jin, prin simplul fapt că va şti orice mişcare pe care o va face Yu-Jin. În timp ce o sărbătoreau pe noua angajată, Jin-Suk, …….Sang-Hyuk va face şi el anunţul, că Yu-Jin lucrează cu Min-Hyung. Planul lui Chae-Lin nu se lasă aşteptat, deoarece firma lui Min-Hyung organizează o petrecere şi doreşte ca toate firmele colaboratoare să fie prezente. Ocazie cu care Jin-Suk îi va da lui Yu-Jin, rochia primită de la Chae-Lin,……. rochie recomandată de Min-Hyung pentru aceasta. Însă, inevitabilul se produce, şi tot ce şi-a dorit Chae-Lin pentru a o discredita pe Yu-Jin, se pare că a reuşit, deoarece amândouă vor purta aceeaşi rochie la petrecerea dată de firma lui Min-Hyuk. Acesta va fi vizibil afectat şi supărat, dând astfel crezare minciunilor lui Chae-Lin despre Yu-Jin. Seara petrecerii se termină cam dur şi cam nefiresc de anormal, cu gânduri nu tocmai bune din partea lui Min-Hyung, gânduri care depăşesc sfera masculinului, intrând în zona limitrofă a femininului, unde minciuna, ranchiuna, răutatea, invidia şi gelozia sunt la rang de virtuţi,….. iar discuţiile dintre Sang-Hyunk şi Yu-Jin ajung în aceeaşi sferă, toate acestea învârtindu-se în jurul celebrei rochii „furate”…..şi a pantofilor “împrumutaţi”.

Cei de la firma “Polaris” merg să bea împreună şi să stea la discuţii, astfel că aceştia se întâlnesc chiar întâmplător, într-un local, cu Min-Hyung şi domnul Kim, de la firma “Marcian”, cu care continuă jocul “adevăr sau minciună”, ce se oprise de ceva timp, din cauza lui Yu-Jin, care ezita să-I răspundă lui Seung-Ryeong la întrebarea, care a fost prima iubire a ei. Seara se sfârşeşte şi de această dată cu îndoielile sădite în inima lui Min-Hyung de către invidioasa Chae-Lin, despre Yu-Jin. Fiind foarte turmentată de aburii alcoolului, Yu-jin este dusă de către Min-Hyung la el acasă, dar pe drum aceasta începe să-i spună preferinţele lui Jun-Sang, referitoare la culoarea şi anotimpul lui  preferat. Odată ajunşi în apartamentul dichisit al lui Min-Hyung, lui Yu-Jin i se pare că e chiar Jun-Sang, şi-l strigă pe acesta pe nume,……însă destul de teatral, Min-Hyung este decis să o testeze până la capăt pe Yu-Jin, şi se preface a fi prima iubire a acesteia…….dar cu un sarcasm dur îi reproşează lui Yu-Jin că este doar o domnişoară oportunistă care doreşte să fure prietenul prietenei sale. Însă, Yu-Jin nu se lasă chiar aşa uşor dusă de val şi parcă trezită din visarea în care se cufundase, îi dă o palmă lui Min-Hyung, după care iese din apartamentul acestuia plângând.

La şedinţa din ziua următoare, Yu-Jin întârzie, însă la sfârşitul acesteia  Min-Hyung o opreşte şi-i reproşează pe un ton nu prea diplomat şi protocolar despre comportamentul ei din seara trecută, însă Yu-Jin apărându-şi integritatea şi onoarea, îi spune răspicat lui Min-Hyung, că ar fi foarte bine dacă s-ar vedea numai în interesul serviciului. Seara, Chae-Lin vine acasă la Min-Hyung să-i aducă un cadou şi să vadă cum este apartamentul în care locuieşte, dar în timp ce Min-Hyung merge în camera alăturată, Chae-Lin zăreşte pe jos, un carneţel al lui Yu-Jin. Ziua următoare, dis-de-dimineaţă angajaţi ai firmelor „Polaris” şi „Marcian” vor fi prezenţi în staţiunea alpină pe care urmează să o reamenajeze. Min-Hyung va trăi astfel, pe propria sa piele evitarea, indiferenţa şi răceala pe care şi-o impusese deja Yu-Jin……cât priveşte atributele pe care Chae-Lin i le minţise lui Min-Hyung, referitoare la Yu-Jin, muncitorii cu care lucra firma Polaris, mai bine zis unul din veteranii în branşă, avusese grijă, ca la cină, să o caracterizeze în trei expresii simple pe Yu-Jin, şi anume,…… că nu bea deoarece îşi pierde cunoştinţa, nu minte şi nu aleargă după bărbaţi,…..trei expresii care-i dăduse peste cap părerea lui Min-Hyung despre Yu-Jin. După cină, Min-Hyung pare a o aştepta pe Yu-jin aproape de intrarea în hotelul unde erau cazaţi, să-şi ceară scuze, însă pe neaştepatate apare Chae-Lin care-l anunţă pe Min-Hyung că va sta cu el la staţiune tot week-end-ul, ceea ce pe acesta nu-l prea bucură. De asemeni, Chae-Lin o vizitează şi pe Yu-Jin pentru a-i înapoia carneţelul găsit în apartamentul lui Min-Hyung, spunându-i că dacă data viitoare dacă se mai întâmplă, nu o va ierta. Cum îi era felul, bineînţeles că Yu-jin s-a scuzat pentru purtarea ei necuviincioasă.

Era de aşteptat că odată cu venirea lui Chae-Lin trebuia să se aprindă nişte scântei între Min-Hyung şi Yu-Jin datorită minciunilor îndrugate de Chae-Lin, astfel că seara acestor oameni se termină cum nu se poate mai trist. Un incident minor îi readuce iar faţă în faţă pe Min-Hyung şi Yu-Jin,….care-i reproşează directorului firmei „Marcian” că el nu este umanitarist, nu a iubit niciodată ca să ştie ce înseamnă asta…..astfel o altă îndoială apare în mintea şi în sufletul lui Min-Hyung, cât despre Yu-Jin care pleacă tristă, numai telefonul dat mamei sale o face să plângă dar o şi eliberează în acelaşi timp de starea de agitaţie şi nelinişte pe care o avea. Între timp, Min-Hyung pleacă imediat la Seul pentru treburi urgente la birou, dar mai ales să se vadă cu Chae-Lin care plecase supărată pe el. Stabilesc o oră de întâlnire, însă Min-Hyung ajunge mai devreme, face semn angajatei lui Chae-Lin să tacă, şi urcând scările aude discuţia dintre ea şi Jin-Suk, referitoare la persoana lui Jun-Sang,…… si asemănarea lui cu Min-Hyung, dar şi despre faptul că Yu-Jin este o prostuţă deoarece a crezut totul, deşi fusese minţită.

Chae-Lin pleacă,…… iar în urma ei apare Min-Hyung care o întreabă despre acest tip….pe nume Jun-Sang. Încercând să pună cap la cap tot ce-i spusese ceilalţi până acum, îşi dă seama că cea care-l minţise fusese de fapt Chae-Lin şi nu Yu-Jin. Într-un suflet merge înapoi la staţinea alpină pentru a clarifica această nelămurire cu Yu-Jin, numai că între timp apăruse Sang-Hyuk şi lasă totul pentru mai târziu.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

3 comentarii

There are currently 3 comentarii on Cântec de iarnă – episoadele 5 şi 6. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. mi-a placut tare mult serialul… l-am vazut si revazut, dar nu cred ca mai sunt in stare sa-l mai vad odata…e prea emotionant… dar cu ajutorul tau imi reamintesc anumite momente. multumesc

    • Multumesc frumos ca apreciezi……numai ca ai nostril au cam mutilate serialul…..practice episoadele nu mai corespund pentru ca taie prea mult din ele…..sau le injumatatesc pentru a se intinde e o perioada mult mai mare decat ar fi putut cele 20 de episoade….imi pare rau de nesincronizarea cu Tv-ul….in rest va pup si vizionati ….este un serial “maestru:…..

  2. Multumesc, Danuta! Abia astept episodul de azi!

Leave a Comment