koreafilm

Ailee, Beyonce a Coreei, ne invită în casa ei de păpuşi

Written by koreafilm. Posted in Han style, K-Pop

Tagged: , , ,

5

Published on octombrie 30, 2013 with 6 comentarii

Notă editorială
La finalul anului trecut era o melodie care putea fi auzită oriunde. O puteai auzi în mijlocul cafenelelor, pe stradă, chiar şi în baruri. Melodia în cauza era „I will show you” a lui Ailee. În acest an Ailee îşi face iar puternică simţită prezenţa în lumea k-pop-ului cu noua piesă –„U & I”.


Ailee în Casa de Păpuşi
„Geniu” a fost cuvântul care mi-a venit în minte atunci când am întâlnit-o pentru prima dată pe Ailee. Cum poate cineva atât de tânăr să cânte cu o asemenea emoţie? Cum poate o cântăreaţă să ofere un spectacol atât de clar şi minunat de fiecare dată când urcă pe scenă? Un bine cunoscut şi mai învârstă cântăreţ de la aceeaşi companie, Wheesung, a lăudat-o pe Ailee zicând, „Este aşa un fenomen al muzicii încât nici nu am ce să o învăţ.”

După ce a auzit acest lucru, Ailee a răspuns, „Este foarte generos din partea lui Wheesung să mă descrie aşa. Cred că este din cauza faptului că am reuşit să înregistrez melodia Heaven din prima încercare. Totuşi, încă nu sunt sigură dacă sunt chiar aşa de talentată. Părinţii mei nu au nicio legătură cu lumea muzicii. Dar am început să cânt de când eram mică, atât de micâ încât nici nu îmi mai amintesc când a fost prima dată. Şi am vrut să ajung o cântăreaţă faimoasă încă din şcoala elementară.”

Are energia ei limite?
Lăsând la o parte măreţia visurilor ei, venirea în Coreea pentru a le duce la îndeplinire nu a fost tocmai o decizie uşoară. Nu era niciun motiv clar pentru a părăsi viaţa ei din America şi a veni în Coreea. Putea foarte bine să încerce să devină o cântăreaţă în Statele Unite ale Americii.
„Chiar m-am gândit foarte serios la acest lucru. A trebuit să renunţ la tot ce aveam în State. Începusem chiar să cânt la diverse ocazii. Dar era destul de dificil să mă lansez. Cântam mai mult în comunităţile underground, şi nimeni nu mă lua în serios atunci când spuneam că vreau să ajung faimoasă. Bineînţeles, impresia lor se schimba în momentul în care mă auzeau cântând.”

Este greu de crezut că cineva atât de talentat ca Ailee ar fi putut întâmpina greutăţi în momentul în care a vrut să se lanseze.
„Prima mea reprezentaţie pe scenă a fost de fapt pe o masă, exact ca aceasta (Râde). Era doar un microfon, şi cântam într-un club. Bineînţeles, că nimeni nu ştia cine sunt, şi nimănui nu îi păsa ce anume cânt. A durut destul de mult. Logic, că am lăsat ca acest lucru să simtă în reprezentaţia de atunci. Dar cred că m-am schimbat după acea întâmplare. Am început să postez ceea ce cântam pe YouTube şi am început şi o campanie de promovare online. Cu timpul, videoclipurile mele au devenit din ce în ce mai cunoscute, şi am primit şi prima ofertă din Coreea.”

Povestea companiei sub care cântă astăzi Ailee este cunoscută de toată lumea. Ailee a fost rugată să semneze după ce un reprezentant al unei case de producţie a văzut videoclipurile ei pe YouTube şi aşa au contactat-o. Este greu de crezut, dar Ailee a mers în Coreea doar pe baza asta. A reuşit în final să îşi facă debutul, după mai multe schimbări de situaţii şi complicaţii, acesta fiind un real succes în lumea K-POP. De la primul ei single Heaven şi până la albumul mai nou, inclusiv ce a lansat vara aceasta – A Doll’s House, şi OST-urile de pe la diverse drame şi show-uri, Ailee a avut parte doar de succes în drumul ei. Am rugat-o să ne vorbească despre albumul A Doll’s House.
watch?v=JrBarZZ3tyE
„Conceptul albumului este bazat pe diferitele lucruri pe care le poţi găsi într-o casă de păpuşi, iar A-ul din titlul albumului se referă la numele meu, Ailee. Pentru acest album, am încercat o gamă muzicală cât mai variată, şi îmi place mult rezultatul. Întotdeauna mi-am dorit să încerc mai multe genuri muzicale, şi nu să mă concentrez doar pe un singur stil.”

**
Vorbind despre vise şi călătorii
Î: Multe persoane îţi spun „Beyonce a Coreeei”. Dacă ai fi pe scenă cu Beyonce, ce melodie ai alege să cânţi?
A: „Wow! Doar gândindu-ma că aş putea să fiu pe scenă cu ea m-aş simţi foarte emoţionată. Mă îndoiesc că aş putea să mă gândesc şi la altceva. Mintea mea ar fi goală. Dar dacă ar fi să aleg, cred că mi-ar plăcea foarte mult să cânt un duet alături de ea.”
Î: Ai lucrat foarte mult alături de diverşi rapperi. Pe ce melodie crezi că vocea ta a sunat cel mai bine?
A: „Melodia Wash Away a celor de la Geeks. Când lucram la piesă în studio, am terminat foarte repede înregistrarea. Am fost de părere că stilul lor se aseamănă foarte mult cu al meu. Şi dacă aş avea şansa, aş vrea să lucrez alături de Shin Yong Jae de la 4MEN.”
Î: Tema revistei Kwave pentru luna septembrie este „călătoriile”. Ce înseamnă asta pentru tine?
A: „Sunt de părere că, a călători, înseamnă a te descoperi pe tine. Nu călătoresc foarte mult, dar când am ocazia, încerc să învăţ ceva din acea experienţă.”
Î: Care a fost cea mai memorabilă excursie pe care ai făcut-o?
A: „Ar fi cea pe care am făcut-o în ianuarie, când am mers la Phuket. Am fost la un summit pe munte. Puteam să văd împrejur marea şi sub dedesubt muntele. În acel moment, m-am simţit foarte mică şi era aşa, o avalanşă de sentimente. În Coreea, nu am reuşit să ajung în foarte multe locuri, dar mi-a plăcut foarte mult când am ajuns în Busan. A fost ceva spontan şi foarte distractiv. De fapt, am trimis un mesaj unei prietene în care spuneam că mă plictisesc, şi ea mi-a răspuns ‚Nu vrei să mergem în Busan?’. Aşa că am plecat spre Busan. (Râde)”
Î: Care sunt planurile tale de viitor? Ceva gânduri de a călătorii peste hotare?
A: „Înca nu am niciun plan stabilit. Sunt mai mult o persoană spontană. Încerc să trăiesc fiecare zi la maxim. Pentru moment, sper ca acest album să meargă bine. Am avut un accident acum câteva zile, iar acum încerc să am mai multă grijă de mine.”
Î: Ce visezi să faci într-o bună zi?
A: „Visul meu cel mai mare este să câştig la Premiile Grammy de 9 ori, pentru că Beyonce a câştigat de 8 ori! (Râde) Serios acuma, cum ar putea cineva să câştige de 9 ori? Dar cu cât visul este mai mare, cu atât munceşti mai mult, nu-i aşa? Dar mai am însă şi un alt vis. Când aveam 17 ani, am mers într-o misiune de voluntariat în Republica Dominicană. Am promis copiilor de acolo că într-o zi le voi construi o şcoală. Dacă voi câştiga cele 9 premii Grammy, cu siguranţă voi construi şcoala cu banii primişi.”

O persoană care râde cu nonşalanţă nu are nimic de ascuns, cel puţin aşa se spune. Aşadar, Ailee a râs de câteva ori în timpul interviului, şi era ceva în râsul ei care te făcea să îi urmezi exemplul. Sper, cu sinceritate, ca această cântăreaţă să râdă cu voce tare pentru mult timp de acum înainte. Haideţi să încheiem cu ultimele cuvinte spuse de Ailee în acest interviu.
„Este pentru prima când am discutat despre gândurile şi sentimentele din interiorul meu. Mă bucur foarte mult că aţi vrut sa mă cunoaşteti mai bine. Sper ca şi cititorii Kwave să mă susţină pe viitor!”

Surse: K-wave Magazine [septembrie 2013] , http://angelicailee.com
Traducere | Oana Mereuţă
Editor | Seo Jeong-Min
Fotograf | Choi Min-seok

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Ailee, Beyonce a Coreei, ne invită în casa ei de păpuşi. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Nu sunt fana Ailee, dar trebuie sa recunosc ca are o voce grozava si arata bine :) Dintre melodiile ei imi place foarte mult “Evening Sky”!

    • Eu am urmarit-o de la debut si trebuie sa recunosc ca este una dintre artistele solo favorite~ sper sa ne incante cu melodii cat mai frumoase si pe viitor~!! ^_^

  2. De unde cumparati voi revista K-Wave? Eu am luat primul numar si apoi nu au mai adus.o.. sau o cititi online? Va rog mult, spuneti.mi si mie.. va multumesc!

  3. Multumesc pt articol, Oana! Nici eu nu sunt cea mai mare fana, dar are intr-adevar o voce minunata!

  4. Imi place de ea cu toate ca nu sunt o fana infocata!Ii urez succes in continuare! ♥

  5. pana nu demult ascultasem doar cateva ,elodii de-ale ei, dar am vazut-o apoi in cateva spectacole Immortal song si mi-a dovedit cate de talentata e

Leave a Comment