koreafilm

La mulţi ani, Bae Yong Jun (배용준) oppa!

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , ,

16

Published on august 29, 2013 with 20 comentarii

de Dana Ivancea

‘’Parfum de tuberoze,
şi mentă aromată,
ocean de vise pure,
un nimb ni se arată….’’

Ziua de 29 august 2013, este o zi obişnuită ca oricare alta, pentru marea majoritate a oamenilor…..doar că pentru unii dintre noi, această zi minunată, caldă şi plină de frumuseţi nebănuite, parcă ascunzând o surpriză aducătoare de voie bună şi sărbătoare, am considerat că nu putea trece neobservată, deoarece, alături de Coree de Sud, aniversăm pe unul dintre marii săi actori preferaţi , care i-au făcut cinste şi i-au adus recunoaştere peste hotare, ducând „valul coreean“, atât de departe, unde nimeni vreodată nu a putut spera. Acest actor este nimeni altul decât BAE YONG-JUN, promotorul Hallyu, în ţările vecine Coreei de Sud, cum ar fi Japonia, care este ca a doua lui patrie, China, Taiwan, Hong Kong, Malaysia, Indonezia, Thailanda, precum şi în ţări îndepăratate, cum este Romania, Spania, Turcia, Rusia, etc. Talentele sale sunt multilateral dezvoltate, pasiunile sunt dintre cele mai diverse, simple sau sofisticate, iar flerul său în domeniul afacerilor dezarmează pe oricine ar dori să-i fie rival.

Eu, ca fan al său, am dorit să aduc la cunoştiinţa tuturor, iubitori sau nu ai culturii şi artei coreene, personalitatea şi caracterul desăvârşit al acestui om, frumuseţea, inteligenţa şi senzualitatea acestui bărbat, despre care pot spune că ….înainte de a-l cunoaşte nu am ştiut ce înseamnă nici dorinţe, nici iubirea. Dacă aş fi fost oarbă, mi-aş fi petrecut viaţa, mângâindu-i faţa şi trupul. Dacă aş fi fost surdă, aş fi învăţat cu degetele, ce spun buzele lui. De când am aflat că există, am căutat să aflu ce sens are viaţa mea…..În sfârşit!…. am găsit sensul….Sensul acela era El…….BAE YONG-JUN…….Te iubesc mai mult decât mult. Niciodată n-am dorit atât…….

Într-o zi, am privit cerul şi ţi-am văzut numele,
Scris de trei stele: ochii şi inima ta.
Am privit iarba, cărarea pe unde-ai trecut,
Şi mireasma acesteia vibra chemătoare
la atingerea gleznelor tale.
Am chemat vântul,
Şi el mi-a adus de departe dorul de tine.
Am rechemat timpul….
dar clipa aceea….când îţi scrisesem numele
Îngheţase pe un petic minuscul de hârtie.”

Deşi, a jucat în puţine filme, drame sau piese de teatru, rămâne totuşi etalonul după care se ghidează cei mai mulţi dintre colegii săi de breaslă, deoarece investeşte multă pasiune şi sensibiliatate pentru arta interpretativă, deosebit de vizibilă şi expresivă. Tot ce înseamnă reclamă a unui produs în Coreea de Sud, care se doreşte a avea succes, îl are în centrul atenţiei pe modelul BAE YONG-JUN, care garantează succes acelei afaceri în procent de sută la sută. De asemeni, acest artist este el, însuşi, un om de afaceri foarte cunoscut, respectat şi înstărit în ţara sa, şi nu numai, câştigurile sale aducându-l pe lista celor mai bogaţi zece oameni de afaceri din Coreea de Sud, precum şi primul pe lista celor mai bogaţi artişti ai acestei ţări.

Cât priveşte meritele sale care l-au făcut cunoscut în toată lumea, acestea au fost recompensate de-a lungul timpului cu diferite premii. Datorită ascensiunii sale în domeniul artistic, şi recunoaşterii internaţionale, ţara sa l-a numit Ambasador Onorific al Coreei de Sud, Ambasador de promovare al turismului în anii 2006 şi 2008, graţie succesului dramei TV “Winter Sonata”, dar mai ales, cărţilor scrise despre cultura, tradiţiile şi călătoriile sale pe întreg cuprinsul Coreei de Sud, care au dus la creşterea numărului de turişti ce merg anual în Coreea de Sud.

Despre BAE YONG-JUN, pot spune, că pe lângă toate aspectele indicate până acum, aspecte descoperite de mine ceva mai târziu, viaţa şi cariera actorului BAE YONG-JUN, a fost frapantă pentru mine, datorită felul său de a fi, dăruirii pe care şi-o punea în slujba caracterului personajului interpretat, făcându-te să nu-ţi mai poţi da seama, dacă este el, actorul,…. sau personajul pe care îl interpretează. Această trecere suavă, lină şi crescătoare de la o stare la alta, de la realitate la vis, de la conştient la inconştient, nu ne duc cu gândul decât la un talent aproape de geniu al artei interpretative, al expresivităţii, sensibilităţii şi impresionabilităţii actorului. Lumea entertainmentului a crescut odată cu el, şi datorită lui. Marele nostru câştig este că ne-am născut în aceeaşi perioadă cu acest idol coreean, şi nu putem decât să ne bucurăm sufletele şi inimile cu prezenţa sa în orice colţ de lume ne-am afla. Faptul că nu putem să-l avem prezent în faţa ochilor noştri pe marele actor şi model BAE YONG-JUN, asta nu înseamnă că el nu există, asta nu înseamnă că el nu a aflat de existenţa noastră, fanii săi…..care îl iubim şi-l stimăm  necondiţionat în orice ipostaze s-ar afla acesta.

Bucuria succesului ultimei sale realizări “Secretly and Greatly”, produs de agenţia KeyEast Entertainment, ce aparţine artistului nostru, se pare că a trecut deja graniţele Coreei de Sud, în aşteptarea vizionării şi a multor recenzii favorabile.

Pe lângă grandioasele sale proiecte de care se ocupă, ca actor, model, producător de televiziune şi om de afaceri, BAE YONG-JUN,  a decis să deschidă în Seoul, un restaurant cu specific occidental numit,“Gorilla in the kitchen”, iar în Hawaii, un magazin de cafea, “Gorilla in the cafe”, deschis în anul 2012.

Realizările artistului nostru au făcut înconjurul lumii, roadele muncii şi perseverenţei sale văzându-se de la an la an prin creşterea numărului de fani de pretutindeni, iubitori ai pretenţioaselor valori impuse de “idolul corean”, căruia cu drag îi urăm “LA MULŢI ANI”!!!!OPPA….YON-SAMA……..

Surse: Soompi, Wikipedia, DramaWiki, LoveBYJ, FamousWhy

***menţionez de asemenea ajutorul unei prietene, Sarangjoon!

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on La mulţi ani, Bae Yong Jun (배용준) oppa!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La Multi Ani, Bae Yong Jun!
  Intr-adevar este un om cu valoare, iar articolul Danei ne-a demonstrat acest lucru.
  Felicitari, Dana! pt articol. Multumesc frumos!

 2. La Mulţi Ani, Bae Yong Jun!! Eu nu îl cunosc, dar am văzut că e extrem de cunoscut şi cum zicea şi Andreea un om de valoare. Îmi place că poartă ochelari, ca mine, şi mulţumim Dana pentru frumosul articol :)

  • multumesc mult si tie Ioneladongyi…pentru apreciere si observ ca esti pas cu pas pe urmele mele ca sa savurezi cuvintele insirate uneori poate prea stangaci….dar apreciez si eu la tine fidelitatea si perseverenta cu care ma urmezi!!!!….pup

 3. Dana, impresionante vorbele tale. Si eu il admir de ceva timp pe BYJ si pot sa spun ca acest om este cu adevarat un fenomen pentru cultura si industria coreeana de divertisment. A fost un deschizator de porti dar si de inimi pentru ca are si cel mai frumos zambet pe care l-am vazut vreodata la un barbat.
  II doresc in aceasta zi sa fie sanatos, sa-si gaseasca fericirea si o viata lunga in care sa realizeze cat mai multe capodopere atat ca artist cat si ca invatator pentru noua generatie .
  Tie Dana iti multumesc pentru acest articol, este cu adevarat exceptional.

  • iti multumesc mult Mihaela….scuze pentru intarziere…..si pentru absenta …dar oarece treburi m-au retinut departe de computer…..te pup si multumesc de incurajare

 4. Multtumesc mult fetelor….nu pierdeti ocazia de a vedea un serial drag mie si deosebit ca structura….”Winter Sonata”……si un film care mi-a captat intreaga atentie “April Snow”, motive care m-au determinat sa scriu despre acest actor genial, acest om de afaceri prolific, acest barbat adevarat…..BAE YONG-JUN…..care in continuare epateaza si surprinde….LA MULTI ANI!OPPA…..YON-SAMA BAE YONG-JUN!!!!!

  • Eu o sa incerc sa vad odata si odata “Winter Sonata”….si poate si “April Snow”…

   • …vizioneaza-le….nu o sa-ti para rau deloc….subiectele sunt altele decat ce ai vazut pana acum….poti incepe mai intai cu April Snow..ca este film…..vezi ca mi se pare ca-l gasesti si cu subtitrare engleze si romana…..pup

  • Winter sonata,il vad si il revad,este cel mai fruimos poem de dragoste pe care l-am vazut vreodata.Iar Melodia Love is blue imi place si o ascult la nesfarsit!
   ma bucur ca am descoperit minunata lume a filmului sud coreean.
   In toamna,pe muntele Athos,atunci cand credeam ca nu voi urca niciodata pana sus,in spatele meu am auzit vorbindu-se coreeana,si am deslusit cateva cuvinte,i-am intrebat daca sunt din South Korea(erau un grup de turisti de vreo 30 persoane)au fost surprinsi ca inteleg cateva cuvinte,le-am spus de unde le stiu,i-am felicitat pentru minunata lume a filmului coreean si iata, deja,ajunsesem,sus,la manastire!Au fost amabili,eleganti,distinsi asa cum sunt in film si am fost fericita ca mai exista oameni in aceasta lume ca ei,si i-am multumit lui Dumnezeu ca i-am descoperit!
   Il iubesc pe Bae Yong jun(desi am 68 de ani)imi dau lacrimile ori de cate ori revad Winter Sonata si ma simt tanara si mai ales,ma simt bine !(asa cum,din pacate,nu ma mai simt in tara mea si printre ai mei,visele mi le regasesc in lumea lor!a filmului coreean!Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa ii binecuvanteze pe cei care ne fac fericiti !si ocrotiti de arta,politete si frumos!

 5. “La Multi Ani!”, mult noroc si numai bine ii doresc.
  este intr-adevar un om extraordinar. stiu ca a donat foarte multi bani sinistratilor din Japonia, dupa acel cutremur devastator si s-a implicat in ajutorarea lor cu fel de fel de provizii donate de coreeni, dar si in multe acte de caritate si multe multe altele, este o persoana extrem de activa chiar daca pe marile sau micile ecrane mai putin apare. mie mi-a placut fffff mult in The Legend si in April Snow.

  • …Japonia …draga mea Celine…este a doua lui patrie…..era de asteptat ca-i va ajuta ….si sa stii ca-i va ajuta mereu….oricum si neconditionat…el are cei mai multi fani acolo…..din cate am inteles eu de la prietena mea careia I-am adus multumiri pentru pozele puse la dispozitie..lui Sarangjoon…..sunt vreo 4 milioane!!!!!…atentie……4 milioane…..ei acolo estimeaza si mai multi chiar dar sunt din aceia ocazionali….astia 4 milioane sunt permanenti….mi-a aratat niste poze facute de fanii japonezi cum il asteapta si-l primesc la aeroport….si scuza-ma ……suntem departe!!!!!el face intalnirile cu fanii pe stadioane…..sau intr-o sala foarte mare cu cel putin 100 mii locuri….dar sunt foarte multi fara loc…..deci este impresionant….pup

 6. la multi , multi , multi ani! Doamne, ce seamana cu KHJ

  • Angelica Bidam…..sa stii ca si eu sunt mirata de asemanarea izbitoare dintre BYJ si KHJ…..am poza in care sunt ei doi in Japonia….si zici ca sunt gemeni……Doamne!…da …ai dreptate…..si mai nou sa stii ca ei vorbesc foarte mult de acest aspect ….asemanarea fizica dintre ei……si fac haz pe seama lor!!!!!!am vazut un interviu cu KHJ…..si era amuzat de asta…..dar il respecta si-l stimeaza pe BYJ….ca mentor…si ca frate mai mare!!!hyeong!!!pup…..mersi ca ai ales sa citesti articolul despre BYJ….si sa lasi un comentariu aici….pup

 7. La multi ani, Bae Yong Jun! Imi cer scuze ca am intarziat cu o zi cu urarea :) Cred ca el a fost primul actor coreean, care a devenit un superstar international. Nu am vazut in serialele moderne, numai cateva episoade din Regele si cele patru zeitati, primul serial despre viata regelui Gwanggaeto, dar acolo a jucat super bun. Multumesc pentru frumoasa recenzie Dana, se vede ca ai scris din inima!

  • MULTUMESC frumos Liliko…..vrei sa stii un secret!!!!….din inima am scris….dar dupa ce am terminat mi s-a parut cam sracacios scrisul…cam vagi cuvintele……asa fac intotdeauna…mi se parea ca puteam mai mult si mai bine…..urmareste daca poti Winter Sonata si April Snow…iti va placea cu siguranta……al doilea este film….te va impresiona,,……si Winter Sonata …of course!….dar ca sa te obisnuiesti …urmeaza-le invers…..subiectele sunt atent alese….pup

 8. Carina T. [KF]

  La multi ani si de la mine cu ceva intarziere… De ziua lui am revazut Winter Sonata… frumos cadou, nu?
  imi place ce ai scris, Dana… se vede ca ai avut o muza buna :))

  • scuze de intarzierea raspunsului meu….MULTUMESC de aprecieri….muza nu a fost cea mai buna…..dupa cum I spuneam si lui Liliko….dar singurul regret este ca nu am fost in stare sa dau mai mult……si mai bine….pup si multumesc

 9. Desi cu foarte mare intarziere,urez si eu BIJuteriei de baiat ,un La multi ani ! Danuta ma bucur sa vad articole noi,lume noua si mai putin noua ,care inca mai trece pe aici!

 10. Nici macar nu ne mai facem griji, “Winter sonata” vine la noi,”acasa”,din 12 octombrie…….nu cred ca am zis “La Multi Ani”, dar zic acum,si transmit felictarile pentru articol..foarte frumos..:*:*

 11. Cu parere de rau pot sa spun ca l-am descoperit pe BYJ abia acum o luna. Pana la el mi-au placut multi actori coreeni si am fost “indragostita” cateva zile de aproape toate personajele principale ale dramelor pe care le-am vazut. Sunt minunati, sunt fantastici, arata extraordinar, dar el BYJ, pentru a-l descrie cuvintele sunt pur si simplu insuficiente, goale. Este de ajuns sa-l vezi jucand si apoi nu poti sa mai faci altceva decat sa-l privesti mut de admiratie, cu respiratia taiata. Este intradevar fascinant din toate punctele de vedere. Am inceput cu inceputul cu “Winter Sonata” si desi povestea este frumoasa el ii da stralucire si el a facut acest serial unic, a urmat “April Snow” , un film dragut in care el este fantastic si in care isi arata cu o naturalete minunata si latura “hot”, iar acum am terminat de vazut “The Legend” in care pur si simplu te lasa fara replica si te face sa te gandesti ca el este inspiratia pentru toti cei care au interpretat regi in dramele istorice (iar parul lung oh….., vedeti in pozele postate de Dana). Ce sa mai spun decat ca el conduce detasat in topul preferintelor mele pentru actorii coreeni, lasand in urma alte nume mari. Acum intentionez sa vad “Hotelier” dupa care voi astepta cu nerabdare urmatorul film. Multumesc Dana pentru articol si desi citisem ca in urma accidentului pe care l-a avut la filmarile pentru “The Legend” nu mai joaca (din aceasta cauza s-a retras si din “Dream High”) informatia legata de filmul “Secretly and Greatly” nu o aveam si pentru aceasta iti sunt recunoscatoare.

Leave a Comment