Ramona J. [KF]

Good Doctor (k-drama, 2013)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , ,

cover

Published on august 05, 2013 with 16 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Good Doctor este o dramă cu subiect medical, a cărui acţiune se desfăşoară într-un spital universitar. Drama va fi regizată de către Ki Min-soo cel care a regizat Ojakkyo Brothers iar scenariul va fi asigurat de Park Jae-bum cel care a scris scenariul pentru God’s Quiz.
Prima lectură a scenariului a avut loc pe 9 iunie 2013 la KBS Annex Building , Yeouido,Seul.
Personajul principal este un tânăr pe nume Park Shi-on (Joo Won), ce suferă de Sindromul Savantului Autist, având dezvoltarea mentală al unui copil de 10 ani dar dovedeşte că are sclipire de geniu şi adevărate calităţi medicale, reuşind să devină un bun medic pediatru.

Image and video hosting by TinyPic

Circa 10% din persoanele care suferă de autism, au anumite forme de abilităţi savante, talente deosebite, speciale, dar limitate, cum ar fi memorează foarte uşor şi ţin minte liste lungi, rezolvă calcule matematice cu numere foarte mari şi cu multe zecimale în doar câteva secunde, pot avea talent la desen sau muzică. Multe persoane cu autism au percepţii senzoriale neobişnuite.

Image and video hosting by TinyPic

Sindromul Savant este o condiţie medicală în care o persoană cu dizabilităţi mentale grave, inclusiv tulburări de autism, demonstrează capacităţi şi abilităţi mult peste ceea ce ar putea fi considerat normale. Exemplele cele mai dramatice sunt observate la persoanele care au scor foarte scăzut la testele de IQ, unde demonstrează aptitudini excepţionale în domenii specifice, cum ar fi matematică, artă, memorare sau capacitate muzicală. Deşi este numit “sindrom”, acesta nu este recunoscut ca o tulburare mentală. Cei care au sindromul savant
sunt numiţi şi autişti, deoarece mintea lor caută în continuu noi experimente şi noi lucruri lucruri de învăţat, astfel încât nu mai interacţionează cu ceilalţi oamenii, trăind de cele mai multe ori izolaţi în lumea lor ştiinţifică în care se simt în siguranţă şi fericiţi.
Image and video hosting by TinyPic

Joo Won îl va interpreta pe Park Shi-on, fiu de miner, care în copilărie a fost bătut în mod frecvent de către tatăl. Are tulburări de dezvoltare mentală specifice autismului şi primeşte o educaţie de specialitate la un centru de îngrijire, unde cei de acolo află că este un mic savant. Are înclinaţii de geniu având o memorie excepţională şi o percepţie ascuţită, extraordinară a spaţiului din interiorul corpului uman.Cu toate că are tulburări de dezvoltare ştie foarte bine ştie să discearnă binele de rău şi cu ajutorul unui tutore, el devine în cele din urmă doctor rezident în chirurgia pediatrică.

Image and video hosting by TinyPic

Park Shi-on are un suflet curat de copil, cu o inimă caldă căruia îi pasă întotdeauna de oameni şi are grijă de ei şi chiar această trăsătură la atras pe Joo Won la acest rol, făcându-l în cele din urmă să accepte această provocare.
Joo Won a cerut sfaturi de la mulţi oameni din jurul lui pentru interpretarea acestui personaj de a cărui tipologie nu s-a mai întâlnit până acum, s-a întâlnit cu medici specialişti şi copii cu autism, a citit şi studiat cărţi sau studii de cercetare legate de acest domeniu.
Echipa de producţie a dramei a declarat:”Joo Won încearcă ceva ce nu a mai făcut până acum şi este foarte pasionat de acest lucru”.

Image and video hosting by TinyPic

Printre primele secvenţe filmate, au fost cele care ni-l dezvăluie pe Joo Won care şi-a intrat perfect în rolul lui Park Shi-on, cu nişte ochii gravi şi voce clară, dar cu un mod ciudat de a vorbi, acest fapt fiind foarte întâlnit la o persoană care suferă o tulburare de dezvoltare. Primele secvenţe de filmare pentru Joo Won au fost pe 17 iunie, anul curent, la staţia Gwangmyeong. Poartă un costum gri elegant şi se uită nervos în jur. Şi-a ţinut ochii pe script şi a încercat să fie în pielea personajului, fiind des angenat în discutarea scenelor cu regizorul Ki Min-soo, arătând foarte mult interes pentru noul său rol. Atunci când vorbea cu staff-ul tehnic, a fost numai un zâmbet, însă odată începută filmarea, Joo Won a fost 100% Park Shi-on, cel emoţionat pentru o fracţiune de secundă că aşteaptă să vină trenul.

Image and video hosting by TinyPic

Moon Chae-won o va interpreta pe Cha Yoon-seo, care a ales să fie medic după ce a făcut voluntariat în liceu la secţia unde erau internaţi copii bolnavi de cancer. A absolvit o şcoală de top, personajul ei fiind caracterizat ca având un puternic sentiment al datoriei şi principii pe care le respectă şi nu-i este frică să vorbească ce anume gândeşte chiar şi în faţa superiorilor ei. Lucrează de doi ani la secţia de Chirurgie Pediatrică. A devenit profesor- asociat la o vârstă foarte tânără.

Image and video hosting by TinyPic

Moon Chae Won ca și ceilalți doi colegi ai ei, Joo Won și Joo Sang Wook joacă pentru prima dată în cariera ei, rolul unui medic.Cha Yoon-seo este îndrăgostită în secret de doctorul Kim Do-han, un profesor asistent carismatic şi talentat, dar începe să fie atrasă de Park Shi-on, care este un rezident cu o inimă caldă dar cu un caracter foarte “unic”.
Moon Chae Won a declarat, după citirea scenariului că : “Povestea scenariului este una caldă şi plină de speranţă. Am fost curioasă în ceea ce priveşte viaţa şi gândurile medicilor care se confruntă zi de zi cu pacienţii”. A mai adăugat:” Ca întotdeauna, voi munci din greu, cu speranţa că acest proiect va deveni unul bun pentru toată lumea şi pentru mine. “

Image and video hosting by TinyPic

Pentru a intra cât mai bine in rol,Moon Chae Won s-a întâlnit cu doctori care practică medicina în cadrul unui spital, pentru a studia condiţiile normale de lucru din spital şi pentru a se familiariza cu termenii medicali. Având în vedere că rolul ei este acela de chirurg pediatru,Moon Chae Won va trebui să efectueze şi o scenă chirurgicală. Pentru a oferi o relatare cât mai profesionistă şi realistă Moon Chae Won a vizitat şi a studiat şi secţia de chirurgie pediatrică. Intervenţia chirurgicală este mult mai “serioasă” decât credea ea, după cum singură a recunoscut şi de aceea trebuie să se comporte ca un adevarat medic pediatru. Locul unde se va petrece acţiunea serialului este Spitalul Sf. Maria, Panbodong, Seul.

Image and video hosting by TinyPic

Joo Sang-wook va interpreta rolul doctorului Kim Do-han, unul dintre medicii cei mai respectaţi din domeniul chirurgiei pediatrice, fiind totodată şi rivalul lui Park Shi-on în spital. Perfecţionist, dedicat profesiei sale şi serios, un profesor dur, arogant este un afurisit cu ucenicii şi studenţii săi însă faţă de seniori afişează o cu totul altfel de faţă iar atunci când trebuie să se confrunte cu Cheon Ho este foarte docil și blând. Ca şi medic nu este condus de ambiţia de a urca cât mai sus pe scara ierarhică sau să obţină putere managerială. Îi pasă cu adevărat de oameni şi de pacienţii săi.

Image and video hosting by TinyPic

“Am revenit la dramă (pe micul ecran)” a declarat Joo Sang-wook“ şi m-am apucat să vizionez documentarul TV, Hannah’s Miracle. M-a impresionat secţia de Pediatrie şi sper să ofer speranţă şi inspiraţie celor care vor urmări această dramă. Aceasta este prima mea dramă medicală din cariera mea de actor.”
Logos Film (firma producătoare a serialului) l-au încurajat spunând că: “Joo Sang-wook joacă pentru prima dată rolul de medic şi trebuie să lucreze mai mult decât la celelalte roluri pentru a intra cât mai bine în pielea personajului.”

Image and video hosting by TinyPic

Prima secvenţă filmată împreună de către Joo Won şi Moon Chae Won a avut loc pe 28 iunie, în Bundang, Gyeonggi-do. De îndată ce s-au văzut unul pe celălalt şi-au schimbat saluturi prieteneşti şi s-au ajutat reciproc repetând replicile din scenariu aşezaţi unul lângă celălalt. În ciuda faptului că joacă pentru prima dată împreună, cei doi au făcut echipă bună odată ce camerele au început să filmeze chiar dacă scena a fost una dificilă, cu multe emoţii subtile pe care cei doi le-au evidenţiat foarte bine.

Image and video hosting by TinyPic

Cei doi păreau să se simtă confortabil foarte bine unul cu celălalt, fiind doar un an diferenţă de vârstă între cei doi. Aveau expresii grave pe faţă atunci când au pornit camerele, dar această expresie gravă a dispărut atunci când s-au oprit filmările, cei doi continuând să glumească, să râdă împreună cu echipa şi să se tachineze reciproc. Un reprezentant al casei de producţie Logos Film Company a declarat:“Tot staff-ul i-a lăudat şi complimentat pe cei doi, deoarece Joo Won şi Moon Chae Won au depăşit aşteptările cu lucrul lor în echipă atât de bine făcut. Puteţi vedea o nouă parte intrepretativă a lui Joo Woo şi Moon Chae Won în Good Doctor”.

Image and video hosting by TinyPic

De asemenea au mai declarat:“Joo Woo a acumulat mullă experienţă de la dramele sau filmele sale din trecut şi sigur va aduce în prim-plan o nouă imagine a unui doctor bun “. „Joo Won a studiat mult şi şi-a făcut conştiincios temele pentru acasă, în scopul de a oferi o reprezentare cât mai perfectă a rolului său, Park Shi-on, deci vă rugăm să aşteptaţi cu nerăbdare interpretarea sa din dramă “.

Image and video hosting by TinyPic

Kwak Do-won îl va interpreta pe Kang Hyeon-tae, directorul ajdunct al Siptalului Universitar Seong Won.Kang Hyeon-Tae este un fost bancher, gentil şi manierat, pe a cărui faţă nu se citeşte nicio emoţie, el fiind o enigmă pentru cei din jur care nu-i pot ghici adevăratele sentimente.

Image and video hosting by TinyPic

Actorul Kim Young-Kwan s-a alăturat și el echipei şi-l va interpreta pe Han Jin-wook, rezident în anul 4, specializat în chirurgie pediatrică. El va fi printre puţinii doctori care va prietenos şi deschis faţă de Park Shi-On, acesta fiind evitat de către ceilalţi medici.
“Este primul meu rol ca un doctor şi sunt onorat să lucrez cu seniori atât de buni. Voi munci din greu pentru a deveni un medic cu inimă caldă.”

Image and video hosting by TinyPic

Actriţa Kim Min-seo o va interpreta pe Yoo Chae-kyeong, singura fiică a directorului spitalului. Este manager al departamentului de planificare şi dezvoltare a spitalului universitar. Fiind singura fiică a directorului fundaţiei, este pe deplin perfect conştientă că lumea o suspectează că a ajuns acolo datorită nepotismului şi de aceea încearcă să arate tuturor că este o persoană hotărâtă, calmă, capabilă, încrezătoare în forţele proprii, calităţi cerute postului pe care-l ocupă. Este logodnica doctorului Kim Do-Han.

Image and video hosting by TinyPic

“Am citit scenariul şi mi-a plăcut intensitatea dintre personaje. Yoo Chae-kyeong este o femeie de elită, care este inteligentă şi cu picioarele bine înfipte în pământ. Ea nu e doar mândră şi rece ci este o persoană capabilă. Yoo Chae Kyung este o femeie privilegiată, care este inteligentă şi practică. Este un personaj complex.”, a concluzionat Kim Min-seo.

Image and video hosting by TinyPic

Ko Chang-seok va interpreta rolul lui Jo Jeong-mi, asistent medical la secţia de pediatrie. Când era în liceu a fost gangster însă şi-a îndreptat paşii către medicină şi implicit către spital Ko Chang-seok a declarat : “joc rolul unui infirmier pediatru pe nume Jo Jeong-mi care a fost odată un gangster, însă acum este un personaj cald, care devine cel mai bun prieten al copiilor. Sunt foarte încântat să fiu în preajma copiilor şi sunt fericit să joc în această dramă cu actriţe şi actori atât de uimitori. “

Image and video hosting by TinyPic

Yoon Bong-gil va juca rolul lui Hong Gil-nam, rezident pediatru, un doctor uman. (el a fost partener de platou cu Joo Won în drama Gaksital)
Yoon Bong-gil a spus:“Cunosc câte ceva referitor la rolul de doctor, aș putea spune că am o legătură cu acest rol. Sunt fericit că am această şi voi face tot ce pot. Mă înţeleg de minune cu actorii şi colegii de platou, de abia aştept filmările”.

Image and video hosting by TinyPic
Cheon Ho Jin îl va interpreta pe dr.Choi Woo-seok cel care va fi mentorul lui Park Shi-on și totodată cel care descoperă abilitățile și înclinația către geniu

Pe data de 31 iulie la conferința de presă organizată de KBS2 TV, Joo Won a fost întrebat de ziarişti cum ar descrie rolul său, iar acesta a declarat :”Acest rol, este unul deosebit, pe care orice actor ar dori să-l încerce.Chiar şi profesorul Cheon Ho Jin (dr.Choi, mentorul lui Park Shi-on), spune că este un rol dificil de intrepretat. Deși este un rol ambițios, există, de asemenea, multe dificultăți, care mă fac să mă îngrijorez foarte mult. “

Image and video hosting by TinyPic

Joo Won a mai adăugat :“În acest moment, persoana pe care mă bazez cel mai mult este regizorul Min Soo. În Ojakkyo Brothers, am lucrat împreună și am avut mare încredere în el, astfel că acesta a devenit pentru mine o mare sursă de putere. “
Apoi, regizorul Ki Min Soo a continuat să spună motivul pentru care l-a a ales pe Joo Won, numindu-l într-un singur cuvânt “Rezistenţă”, acest apelativ stârnind râsete din partea publicului. Regizorul Ki a mai adăugat:“Sunt foarte multe nopţi de filmare pentru dramele medicale. În musical-ul Spring Awakening, Joo Won a apărut în 250 de reprezentații, așa că am încredere totală în puterea lui fizică. De asemenea, am colaborat cu el în Ojakkyo Brothers care s-a întins pe 50 de episoade. În această perioadă, simt că poate fi receptiv, muncitor şi cu un psihic puternic, ştiu că Joo Won le poate face pe toate astea. Am încredere că el va fi în măsură să interpreteze bine acest rol dificil. “

Image and video hosting by TinyPic

Tot în cadrul aceleaşi conferinţe de presă din 31 iulie, care s-a ținut la Spitalul St.Mary din Seul, Moon Chae-won a declarat :“Este a treia oară când particip la o dramă KBS. Simt că este în aceeaşi măsură şi soarta dar și o bună oportunitate. Sunt norocoasă că am primit multă dragoste de la telespectatori pentru cele 2 proiecte anterioare. Cred că şi această dramă va fi bine primită de public.” Moon Chae-won a continuat:“Aş minţi dacă aş spune că nu sunt deloc îngrijorată de rating, însă nu mă voi gândi prea mult la asta, simt că sentimentele pozitive şi încrederea publicului de la proiectul meu anterior, se va extinde şi la această dramă. Nu am nicio intenție (să fac un efort suplimentar) să dau bine pe sticlă, deoarece s-ar putea să nu mai fiţi concentraţi pe deplin asupra interpretării rolului meu.”

Image and video hosting by TinyPic

Good Doctor,“drama umană” a unui tânăr autist cu personalitatea unui şcolar şi care în ciuda prejudecăţilor devine chirurg pediatru, va avea premiera pe micile ecrane în data de 5 august 2013, după terminarea serialului Shark pe canalul KBS2. Din distribuţie mai fac parte Na Young Hee, Wang Ji Won, Eom Hyeon-Kyeong, Cheon Ho-jin.

Surse: asiawiki, soompi,hancinema,dramabeans, dramawiki,wikipedia

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on Good Doctor (k-drama, 2013). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Probabil va fi bun! Cu Moon Chae Won nu poate fi decat asa :) Multumim pt prezentare, Ramo ;)

 2. Apropo, ft buna ideea de a lipi tabelul cu cast-ul de pe Asianwiki!

  • sunt foarte creativa, nu-i asa? si “foarte” modesta pe deasupra :))

 3. Multumim pt prezentare,Ramona!!! Pare a fi un “Must See”, eu cel putin asa il vad…sunt multi actori cunoscuti noua si cred ca serialul va fi unul reusit…sper sa fie difuzat si la noi candva..

 4. Mulţumim pentru frumoasa prezentarea Ramona, serialul sunt sigură că va avea succes cu o poveste aşa frumoasă şi cu o distribuţie pe măsură, sper din suflet să fie difuzat şi la noi într-o zi :)

 5. Din 12 august tvr1 redifuzeaza serialul “Gye Baek” la ora 17:40!

  “In anul 660, armatele unite ale Shillei si imperiului Tang, din China, invadeaza Baekje. Generalul Gyebaek organizeaza o armata de 5000 de oameni, desi este constient ca numarul lor este prea mic pentru a face fata. Cu toate acestea, nu ezita sa-si apere tara, mai ales in batalia de la Hwangsanbeol, spunand “prefer sa mor in batalie, decat sa devin sclavul inamicului”.

 6. nice! Povestea pare interesanta si pe mine m-a prins mai ales datorita personajului ce are sindromul savant. Cred ca va avea o evolutie ce merita urmarita (in special pt. ca imi plac genul asta de seriale -dr. House addicted:)) ) si imi va placea s-o vad pe Moon chae won pe care nu am mai urmarit-o de la nice guy. Multumim pt. prezentare si sper sa-l incep cat mai curand! ^.~

 7. Mi-am facut timp, si am urmarit primele doua episoade! Pana acum pare promitator, personajul principal e captivant, povestea lui si modul de a se comporta atrage, dar mie imi place Kim Do Han pana acum, e un doctor ft bun, si desi e dur, e corect. Cha Yeon Soo e si ea un medic bun, dar cam face greseli, iar Do Han nu o scapa din ochi. Cred ca ea are mult de muncit sa ajunga un medic exceptional, nu mi se pare normal sa te imbeti crita cu o zi inaintea unei operatii importante, cu care chiar daca nu erai de acord, stiai ca va avea loc.
  Multe intrigi se petrec si in spitale.

 8. Am vazut si eu primul episod. Iar interpretarea lui Joo Won este cu adevarat captivanta asa cum a spus si Ana. :)

 9. Claudia B. [KF]

  Ramona, multumim foarte mult pentru prezentarea serialului!F. reusita! Pana acum suna promitator, primele episoade avand ratinguri bune. Eu abia astept premiera pe KbsWorld :)

 10. L-am terminat! Toti s-au dovedit a fi buni doctori, vreau sa vizionez si Medical Top Team care a inceput la MBC!

  • Claudia B. [KF]

   Ana, dar Brain ai vazut?

   • Nu, n-am vazut…dar sa stii ca nu sunt neaparat fana seriale medicale, dar ce urmaresc, urmaresc doar pt actori :) N-am actori preferati in Brain, asa ca nu prea il am in vizor…

 11. Tocmai l-am terminat si eu.A fost un serial interesant. A avut un rol destul de dificil Joo Won, dar s-a descurcat de minune si nici Moon Chae Won nu a fost mai prejos (oricum ea este o scumpica).

 12. A început pe euforia tv de la 16:00 vi-l recomand

Leave a Comment