koreafilm

La mulţi ani, Lee Dong-Gun!

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , ,

1invitatie

Published on iulie 26, 2013 with 7 comentarii

de Dana Ivancea

M-am tot gândit ca pentru introducerea în atmosfera aniversării unuia din îndrăgiţii actori şi cântăreţi sud-coreeni, să vă invit la o petrecere în cinstea acestuia, pentru a ne veseli şi amuza cu toţii, pentru a schimba păreri şi pentru a-i ura carieră lungă artistului nostru. Drept pentru care, ca un bun organizator am început mai întâi cu distribuirea invitaţiilor către cei interesaţi:

Pentru cei care îl cunosc mai puţin, sper ca aceste rânduri să-i determine mai mult în ataşamentul faţă de carismaticul artist, şi anume , voi începe prin a vă prezenta o parte din evoluţia activităţii sale în lumea entertainmentului precum şi câteva date personale despre acesta.

Lee Dong-Gun, după cum cred că v-aţi dat seama, s-a născut la 26 iulie 1980 în Kangnam, Seoul, Coreea de Sud, debutând ca artist în 1998. Fiind de religie romano-catolic, bineînţeles că a fost creştinat cu numele de Emmanuel. Pe lângă limba coreeană care este limba nativă, vorbeşte fluent japoneza şi engleza. Talentele acestuia nu se limitează doar la faptul că este un cântăreţ sensibil care deja are la activ nişte materiale discografice apărute, şi anume:

- Time to Fly (1998)
Much More (2000)
Tsukiakari/My Biography (2008),

Pe lângă faptul că este un cântăreţ însemnat în lumea muzicală, statura şi carisma l-au ajutat, în ceea ce nu putea şi nici nu avea cum să dea greş, cariera de model, în care trebuie să recunoaştem s-a descurcat foarte bine, reuşind să facă câteva reclame pentru branduri de renume din Coreea de Sud.

Marea sa pasiune şi talentul în care l-am remarcat cu toţii, a fost actoria, care nu l-a lăsat prea mult să aştepte roadele, ci chiar l-a recunoscut şi premiat mult mai repede decât s-ar fi aşteptat artistul, însuşi. Filmele sau serialele nu sunt prea multe, dar sunt foarte însemnate din punct de vedere cinematografic, şi nu pot fi uitate de spectatori, şi datorită rolurilor avute de LEE DONG-GUN, care impetuos şi imberb, naiv şi sobru, copilăros şi matur, fericit şi trist, stilat şi dezordonat, şi astfel de alte atribute putem adăuga ca să-l caracterizăm cât mai bine, posibil. Toate acestea mi-au rămas în suflet şi am simţit nevoia să vi le arăt şi vouă, şi vă vă povestesc despre artistul LEE DONG-GUN, altfel de cum este cunoscut, mult mai complex, mai dinamic şi mai epatant de cum l-am perceput noi, marea majoritate a iubitorilor genului, precum şi a fanilor săi. Iată şi filmografia în care actorul LEE DONG-GUN s-a impus prin prestaţia sa:

-  When it’s at night (2008)
-  Perhaps love (2007)
- Smile again (2006)
Stained glass (2004)
Lovers in Paris (2004)
Sweet 18 (2004)
A problem at my younger brother’s house (2003)
Sang Doo, let’s go to school (2003)
Ruler of your own world (2002)
Friends (2002)
Kwangki (1999)
Changing partners (2007) – film
My boyfriend is type B (2005) – film
Family (2002) – film

De asemeni, câteva din cântecele sale, sensibile, pline de emoţie şi sentimente de iubire au făcut parte din coloanele sonore a câtorva filme şi drame, cum ar fi: ”Lovers in Paris”, ”Stained glass”,”Autumn tale”.

Primul serial văzut de mine în care apărea Lee Dong-Gun, a fost “Lovers in Paris”. Aici am fost frapată de şarmul său ireconciliabil şi atitudinea de învingător pe care o arbora cu fiecare secvenţă care urma, largheţea şi lejeritatea cu care îşi spunea replicile, dar mai ales naturaleţea şi naivitatea unui băieţel care dorea totul din prima clipă. Pasiunea lui pentru actorie cred că nu trebuie să fie menţionată prin vreun articol rătăcit, ci acest lucru se poate observa cu ochiul liber din dorinţa lui de a atrage public prin tot ceea ce face, având în vedere că nu dă importanţă ştirilor apărute în presa de scandal şi acţiunilor întreprinse de paparazzi.

Mi-a fost de ajuns să văd acest serial care-mi stârnise curiozitatea, vis-à-vis de personalitatea şi talentul actorului, şi  pentru a o urma, am dorit să vizionez cât mai multe seriale şi filme cu acesta. Rând pe rând, urmând indicaţiile filmografice ce se regăsesc orinde, acolo unde sunt şi informaţii despre Lee Dong-Gun, am reuşit fără prea mare efort să văd minunăţia de roluri pe care artistul nostru sărbătorit astăzi le-a interpretat fără cusur, simplu şi fără prea mare greutate.

Deşi, încercat destul de greu şi dur în anul 2008, prin decesul fratelui său mai mic, Lee Dong-Gun, şi-a menţinut verticalitatea şi puterea minţii, concentrându-se mai mult asupra domeniilor de activitate în care îşi etala talentele cu succes. Nu a lăsat nicio clipă garda jos, şi-a continuat munca în pofida tuturor greutăţilor, ştiute şi neştiute de noi, fanii săi, creând miracolul divin al coreeanului perfect.

Pentru toate aceste strădanii ale lui, merită să-l aniversăm şi să-i urăm numai de bine, numai împliniri şi continuarea carierei pe care cu drag şi-a ales-o şi pe care o face din pasiune şi din responsabilitate faţă de fanii săi, faţă de iubitorii serialelor coreene şi faţă de prietenii săi.

LA MULŢI ANI Lee Dong-Gun!

Surse: DramaWiki, Soompi,Wikipedia, Wiki Drama.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on La mulţi ani, Lee Dong-Gun!. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Saengil chukahamnida! Multumesc pentru prezentare Dana, nu stiam nimic despre el :) Ce pot sa spun, simpatic baiat!

  2. La Mulţi Ani Lee Dong Gun! Eu l-am văzut doar în Lovers in Paris şi mi-a plăcut foarte mult de el, mulţumim de prezentare Dana :)

  3. La Multi Ani,Lee Dong Gun!!! Desi am intarziat putintel, ,ma bucur mult ca am citit acest articol minunat realizat de nimeni alta decat Dana, al carei stil ma incanta de fiecare data,asa ca nu ratez ocazia de a-i spune un MULTUMESC!!!din inima… cat despre actor e ffff simpatic si l-am vazut si eu in “Lovers in Paris”

  4. Multumesc tuturor celor care cu bucurie au fost alaturi de LEE DONG-GUN la petrecerea aniversarii lui ,totodata sfatuindu-va pe cat posibil sa va faceti timp pentru a viziona si alte seriale si filme cu acest frumos actor…..cum ar fi serialul Stained Glass sau filmele My boyfriend is type B …Changing partners…..sigur nu veti avea decat de castigat….pup

  5. La Multi Ani,Lee Dong Gun!

  6. La multi ani!, si din partea mea,chiar daca cu putina intarziere…:)

  7. Danuta,mama,uite asa mai aflu noutati despre actori de a caror prezenta nici nu stiam!
    La multi ani si de la mine !

Leave a Comment