koreafilm

The Blade and Petal (k-drama)

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , , , , , ,

sub_top_3

Published on iulie 03, 2013 with 85 comentarii

de Ramona J. şi Ana-Maria Ruse

În luna lui cuptor (iulie, anul curent), cei de la KBS au pus în “avangarda” viitoarei lor producţii saeguk, The Blade and Petal (칼과 꽃), o artilerie grea, atât la propriu cât şi la figurat. Intuitiv doar prin citirea titlului, gândul ne poartă către vremuri grele atunci când dragostea era greu pusă la încercare, iar dacă aruncăm o privire şi asupra distribuţiei, nu putem decât să ne aşteptăm la ceva incitant.

Acţiunea dramei se petrece în perioada Goguryeo, iar în rolurile principale îi vom regăsi pe Uhm Tae-woong şi Kim Ok-bin, doi îndrăgostiţi, ai căror taţi se află în conflict unul cu celălalt. Ideea conflictului mocnit dintre părinţii celor doi îndrăgostiţi ne poate duce cu gândul la povestea de dragoste dintre Romeo şi Julieta, şi dacă tot am amintit, din lumea dramelor coreene, ne aminteşte oarecum de The Princess’s Man, serial în care rolul unuia dintre taţii îndrăgostiţilor a fost jucat de un actor care v-a prelua din nou un rol similar în serialul despre care vorbim. Cei doi se vor lovi nu doar de împotrivirea taţilor dar şi de o conspiraţie politică făcând astfel ca soarta unei întregi ţări să fie cea care-i desparte.

Titluri alternative: Sword and Flower, Knife and Flower
Genul: Istoric, romance, melodramă, acţiune;
Nr. de episoade: 20;
Post: KBS2
Perioadă de difuzare: 3 iulie – 5 septembrie 2013;
Ziua şi ora: miercuri şi joi, 21:55.

Regia este asigurată de Kim Yong-soo, cel care a regizat şi Equator Man, iar scenariul de către Kwon Min-soo (Mom Is Pretty Too).

Producătorii serialului au lansat un prim poster oficial, nemaivăzut până acum, reprezentând corpul unei femei înarmate cu o sabie, dar al cărei chip nu este dezvăluit. Este vorba probabil de eroina noastră.

Cei doi venerabili ai războiului (cei doi taţi ai eroilor noştri) sunt interpretaţi de către Kim Young-chul (IRIS 2, The Princess’s Man) care va fi regele Young-ryu al Goguryeo şi Choi Min-soo (Happy Ending) care-l va interpreta pe generalul Yeon Gaesomun. Vor lupta pe viaţă şi pe moarte, pentru a prelua controlul asupra tronului Goguryeo, chiar în anii când această eră Goguryeo va apune.

În această luptă pentru putere, vor fi prinşi la mijloc prinţesa Moo-yeong, fiica regelui Young-ryu, interpretată de Kim Ok-bin şi Yeon-choon, fiul nelegitim al generalului Yeon Gaesomun, interpretat de către Uhm Tae-woong, generalul Yeon Gaesomun fiind cel care-l asasinează pe rege şi pe familia acestuia.

Prinţesa Moo-yeong e genul de femeie loială, curajoasă şi capabilă, iar regele Young-ryu se bazează mai mult pe ea decât pe fiul său care ar urma la tron, de aceea nu ezită să răzbune moartea injustă a tatălui ei.

Yeon-choon, fiind fiul nelegitim al generalului avid de putere, se luptă ca tatăl său să-l recunoască, şi să-l accepte, iar pentru asta devine gardă regală şi îşi etalează calităţile de luptător. Astfel devine garda de corp a prinţesei Moo-yeong.

Pentru Kim Ok Bin, Sword and Flower va reprezenta revenirea pe micul ecran, ultimul serial în care a jucat fiind Money’s Warfare (2007), şi totodată prima producţie istorică în adevăratul sens al cuvântului. De cealaltă parte, pentru Uhm Tae Woong va fi prima dramă istorică după Queen Seondeok (2009).

La prima citire a scenariului, cei doi actori veterani ai micului ecran (cei doi taţi războinici) şi-au însuşit spiritul competitiv din paginile scenariului, fiecare având grijă să-l ia sub aripa sa protectoare pe fiul sau fiica sa. Astfel, Kim Young-chul i-a recomandat lui Kim Ok-bin: “Trebuie să ai adânc întipărit în minte şi inimă faptul că eşti fiica unei familii valoroase”, iar apoi a urmărit împreună cu ea pe scenariu, replicile ei, în timp ce Choi Min-soo a petrecut pauza vorbind cu Uhm Tae-woong despre personajele lor.

Lee Jung-Shin (basistul trupei CN Blue) îl va interpreta pe Si-woo, un orfan care rătăcea pe străzi înainte de a se alătura unui grup secret condus de So Sa-bun (Kim Sang-ho), devenind astfel un expert al artelor marţiale. Nu se revoltă împotriva faptului că are situaţia pe care o are, este franc, nu se ascunde şi spune ceea ce vrea să spună atunci când doreşte acest lucru. Este cel mai bun spadasin din Goguryeo şi garda de corp a prinţesei Goguryeo devenind astfel „umbra prinţesei”. Personajul său este descris ca fiind unul carismatic atunci când luptă, însă este un romantic fără speranţă când vine vorba de prinţesă, şi se confruntă deschis cu rivalul său. Knife and Flower este a doua dramă în care apare membrul trupei CN Blue. Prima lui apariţie a fost în serialul My Daughter Seo-young.

Choi Min-soo (Happy Ending, Warrior Baek Dong-soo), îl va interpreta pe Yeon Gaesomun cel care a fost unul dintre cei mai afurisiţi dictatori militari din istorie, avid să pună mâna pe tron, el este cel care îl va asasina pe rege. Se pare că aceste roluri de “bad guy” (sau tipul mare şi rău ) i se potrivesc de minune lui Choi Min-soo, să ne aducem aminte de rolul său din Warrior Baek Dong-soo, unde a fost pur şi simplu hipnotizant, deci ne aşteptăm de la el să aibă un rol pe măsură.

Kim Young-chul îl va interpreta pe regele Yeong-ryu, tatăl prinţesei Moo-yeong, al 27-lea rege Goguryeo cel care va fi asasinat de către generalul Yeon Gaesomun. Vom avea deci în această dramă intrigi ţesute în interiorul Palatului Regal.

Park Soo Jin (My Girlfriend is a Gumiho) va fi un alt personaj principal. Ea o v-a interpreta pe Moo Sul, o extraordinară luptătoare, şi fiica unui politician din garda lui Yeon Gaesomun. Moo Sul este îndrăgostită de Yeon-choon.

După moartea tatălui ei, prinţesa Moo-yeong promite să-şi răzbune tatăl însă se îndrăgosteşte de fiul inamicului ei. Drama este descrisă ca o „poveste tragică de dragoste dintre un bărbat şi o femeie din familii rivale, o dragoste petrecută între sabie şi flori”.

Actorul Lee Min-ho-I, a mai jucat rolul de prinţ (sau de rege), având la activ multe drame saeguk. În Knife and Flower va avea o apariţie specială şi îl va interpreta pe fratele prinţesei Moo-yeong, un tânăr prinţ care este potrivit să fie urmaş la tronul tatălui său, însă generalul Yeon Gaesomun se va opune cu vehemenţă instalării sale.

Ohn Joo-wan (Twelve Men in a Year), îl va interpreta pe Jang, nepotul regelui Yeong-ryu. El este comandantul trupei de războinici ai regelui fiind credincios îndatoririlor sale. Se simte un pic atras de  prinţesă însă primeşte “o ofertă pe care nu o poate refuza” din partea generalului Yeon şi sfârşeşte prin a trăda familia regală. Drept răsplată, va fi încoronat ca următorul rege (şi ultimul rege al Goguryeo), Bojang, dar ulterior îşi dă seama că nu este decât o simplă marionetă în mâinile lui Yeon Gaesomun şi decide să-l înfrunte făţiş pe acesta. Ohn Joo-won a declarat: “Sunt încântat să joc în această dramă şi să lucrez cu nişte oameni extraordinari. Ar trebui să lucree şi mai mult pentru că eu sunt ultimul care m-am alăturat acestei echipe.

Actorul Kim Sang-ho îl va interpreta pe So Sa-bun, conducătorul unui grup secret care plănuieşte să se răzbune pe generalul Yeon Gaesomun.

În alte roluri: Goo Won (Ho Tae), Yoon So Hee (Nang Ga), Kim Hyo Sun (Young Hae), Lee Dae Ro (Sun Hee Young),
Kim Joo Young (Hae Tae Soo), Jeon Hyun (Tae Kyung), Ahn Dae Young (Yeon Jung Ro), Lee Dae Yeon (Do Soo),
Park Yoo Seung (On Sa Moon), Joo Jin Mo (Yang Moon), Hyun Chul Ho (Yang Jin Wook), Moon Hyuk (Jin Goo),
Bang Hyung Joo (Choon Myung), Jo Jae Yun (Boo Chi) şi alţii.

Harta personajelor:

Sword and Flower va rula pe micile ecrane, după terminarea dramei Mandate of Heaven.

Surse: Hancinema, Dramabeans, Soompi, Naver.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

85 comentarii

There are currently 85 comentarii on The Blade and Petal (k-drama). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Mulţumim Ramona şi Ana pentru acest minunat articol, am citit cu sufletul la gură tot şi îmi place şi povestea care este foarte frumoasă şi interesantă şi se petrece în Goguryeo care este o perioadă foarte frumoasă şi actorii cunoscuţi şi foarte dragi nouă. În Dae Jo Yeong era vorba despre Bojang şi Yeon Gaesomun şi auzit această poveste doar puţin, dar aici vom afla mai multe şi sper ca într-o zi să se difuzeze şi la noi :) :*

  • Si in King’s Dream apar Yeon Gaesomun si regele Bojang!

 2. Multumim mult,fetelor!O sa incerc sa urmaresc cind va aparea online!

  • sa stii ca vrem sa ne spui ceva impresii dupa ce il vei viziona :)

 3. Multumim pentru recenzie! Sper din tot sufletul sa se difuzeze si la noi serialul, deoarece epoca Goguryeo este dintre preferatele mele,iar actorii sunt minunati! Ador povestea deoarece se aseamana oarecum cu Princess’ Man, care m-a fascinat la culme si sper sa apara cat mai curand cu traducere!!

  • Cu traducere in engleza va aparea relativ repede, la cateva zile dupa ce se difuzeaza fiecare episod :)

   • Si eu as vrea sa-l vad, dar dramacrazy se inchide, nu stiu unde sa-l mai vad.

    • Cred ca s-a si inchis deja :( Mai exista gooddrama, dar s-ar putea sa-l inchida si pe asta, cine stie…

 4. Si eu il voi urmari :)

 5. Nu am urmarit decat fragmente din Dae Jo Yeong, dar nu mi-a lasat impresia acolo de personaj asa de malefic…. Poate nu am vazut episoadele care trebuie sau e un pic alta interpretare. Poate stie cineva cum sta treaba…

  • În Dae Joyeung Yeon Gaesomun era comandantul suprem şi e descris ca cineva care face orice pentru ţara lui, ca stâlpul cel mai important al regatului, în DJY nu se pune accent pe rege şi comandant ci pe regat, dar de personaj mia plăcut, era personaj pozitiv

 6. Sunt multi actori cunoscuti si foarte buni. Si sunt curioasa cum o sa joace Lee Jung Shin. E prima lui drama istorica si oricum nu l-am vazut in celalalt rol al lui.

 7. Imi plac mult si constumele si posterele pe care le-au facut pentru film. Iar pe actrita din rolul principal nu am vazut-o inca… Cred ca in fiecare film sunt multi cunoscuti dar si cate unul nou :P.

 8. Multumesc Ramona si Ana!!! Ati realizat un articol minunat….sunt curioasa cum va fi serialul,cu siguranta captivant, insa sunt si mai curioasa sa il vad pe Lee Jung Shin intr-un asemenea rol…

  • Ei eeeeeeeeeeeeeeeeeeu :)!

 9. Ramo,Ana,mai fetelor ,nu este destul de cald afara,mai trebuie ca voi sa aprinde-ti focul? Faina prezentare,actori unul si unu, Yu Shin s-a pieptanat cu grenada! Daca apar traducerile credeti ca am sa rezist? Nooooo! Abia astept!

  • La mine e racoare ca stau la parter :). Asa ca… nu strica putina caldurica :P.

 10. Are prea putine episoade…

 11. Multumesc pentru prezentarea detaliata a serialului!

 12. The Blade and Petal (Korean Drama) trailer:
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Kvb_5X8-LCc

 13. În Dae Joyeong se spune că Yeon Gaesomun la ucis pe rege deoarece acesta vroia să facă un acord cu Tang adică să îşi vândă ţara de asta a fost ucis, aşa spune Yeon Gaesomun şi sunt curioasă să văd din ce perspectivă e prezentat aici generalul!

  • Aaaa. Deci pana la urma in Dae Jo Yeong e un conflict gen cel dintre rege si prim ministru in God of War… Da, aici cred ca va fi o noua perspectiva. Acolo au fost avocatii generalului, aici vor fi ai regelui :P.
   Kamsahamnida, ionela!

 14. Cu plăcere, şi să ştii că se aseamănă God of War cu Dae Joyoung în sensul că regii sunt marionete iar prim-miniştri conduc ţara, ei au adevărata putere şi de asta duşmanii vroiau să scape de ei. În DJY Yeon Gaesomun chiar dacă şi-a ucis regele, îşi iubea ţara mai mult ca orice şi a făcut tot posibilul să protejeze ţara de Tang, care vroia să o cucerească, de aceea după moartea lui, ţara a căzut fiind cucerită de Tang. În DJY, nu se spune nimic despre fiul lui nelegitim, doar despre cei doi fii ai săi legitimi pe care cred că îi voi vedea şi aici :)

  • Nici eu nu stiam de vreun fiu nelegitim. Sunt curioasa de noua abordare.
   Si mie mi se pare ca seamana foarte mult cele 2 filme. Pe langa ce ai zis ar mai fi amenintarea unei mari puteri care ii face pe generali sa actioneze sau le da pretext sa actioneze ca adevaratii conducatori :).

   • Daca e nelegitim, putea foarte bine sa existe sau sa nu existe, nu? :)

    • Da. Ai dreptate. Daca e nelegitim si nu a ramas integistrat oficial in arborele genealogic al familiei, ar fi putut totusi sa existe.

 15. Hi,hi deja am vazut primul episod tradus,e de prezentare ,dar promite mult,iar io…am stat cu ochii lipiti de Cheon,sa videm daca are acelasi farmec si mister ca in GB! Inca nu am vazut destul ,mai trebe!

 16. Cristinuta ,pregateste soju ca se anunta seceta mare,in vara asta,iar daca trecem la povestit sigur avem nevoie!

  • Am pregatit deja. Cine doreste, e servit indata :)!

   • Eu sigur voi bea un păhărel să îmi fac curaj pe mâine la examen :))

    • Poftim, ia putin soju! Pentru mult succes! PAITING!

     • Kamsahamnida Cris :) :*

 17. heeey!!!!

 18. waa…can’t wait! decorurile si personajele arata genial si povestea are o intriga buna. In plus, apare si Lee Jung Shin (CN Blue e una din trupele favorite) si vreau neaparat sa-l vad. Si acel poster oficial, cu femeia careia nu i se vede chipul, m-a cucerit si va aparea sigur intr-unul din desenele mele. Oricum, abia astept sa-l vad si multumesc mult fetelor pt. recenzie! :D

  • Si mie imi place CN BLUE foarte mult. E una din trupele mele preferate :).

 19. Superba prezentare, fetelor!!!! oare nu va fi preluat si subtitratat de catre tvr1,national,sau euforia,ca nu ar fi deloc rau……:)))):*

 20. Mai ,mai sa faci infarct nu alta ,in episodul doi nu am avut ochi decat pentru 3 personaje,Printesa,Cheon si Yiu Shin,restul au facut si ei parte din decor! Printesa ca printesa dar baietii,ah ,mor din cauza decesului,ambii sant electrizanti,magnetici si cu doua vorbe si trei prostii te dau pe spate ! abia astept urmatoarele episoade!

 21. In acest film,decorurile au ceva schimbat ,arhitectura poate,iar filmarile de sus sant o gaselnita remarcabila!Costumele sant simple,foarte elegante cun parfum de sofisticat,nici eu nu prea pricep cum vine asta ,dar per total, e bini,bini,di tat!

 22. Eu inca n-am reusit sa vad primele doua episoade! Sper sa am timp maine :)

  • Dar unde le pot vedea?

 23. Pana acuma nu prea am vazut actrite ,in roluri de persoana importanta,sa zambeasca atat de mult!Printesuca e o zambacioasa si jumatate,cand te gandesti ca acus acus ,o s-o vedem trista …..

  • Da, e cu gura pana la urechi :D

 24. Am reusit sa vad episoadele! Serialul e captivant, si imi place cum e filmat, parca urmaresti un film, si muzica e buna! Actiunea s-a petrecut ft rapid in aceste doua episoade, a fost totul pe repede inainte, Imi place ca intriga e deja dezvoltata bine, generalul Yeon deja se arata un personaj misterios, si cred ca se va da o lupta crancena intre el si rege. Cei doi clar nu se papa unul pe celalalt.
  N-am inteles de ce au avut ratinguri atat de mici cele doua episoade….

 25. Nu conteaza ce audienta are filmul la ei,conteaza la noi! Taaaaare sant curioasa sa-l vad pe Cheon,pardon ,pe Generalul Ionica cum evolueaza ,pana acuma e binisor,se putea si mai bine!

 26. Am mai vazut doua,sant cu temele la zi! Maaaaare ,minune de film,umpicut altceva dar intr-un fel la fel ! Intelege-ti voi ce vreau a zice ca santeti teligente! Actorii si prestatia lor sant superbe ,de-a dreptul divine!

 27. Inca nu stiu pe care sa-l aleg ,pe Juniorul ceangunului Ionica sau pe tacsu? Grea dilema amandoi te fac sa lesini din diverse motive! Te uiti la ei pana simti ca ai ochi de melc si balele aferente acestuia! E grele tare!

 28. Multumim pt recenzie.
  Cred si sper ca acest serial sa fie difuzat de tvr sau national tv.
  Nu as dori sa-l dea cei de la euforia pt. ca ei dau serialele istorice de 16 cand eu inca sunt la lucru.
  Credeti ca se va inchidde si Asia Team Project?
  Am aflat ca unele site-uri cu seriale s-au inchis.
  Eu am inceput sa ma uit la The King’s Dream, dar fiindca nu am timp am urmarit doar ep.1

  • Au ei ceva probleme dar in vreo 20 de zile cred ca vor relua postarile!

   • 19 zile.

 29. *de la 16

 30. Ia uite,Cheonul stie sa si rada !

 31. Sant cu temele la zi,ep.6 a fost unul foarte palpitant,in care mi-am putut clati ochii cu ceangunul Ionica!

 32. Unde il pot urmari online?

 33. ???? Nu stiu daca pot sa zic ceva!

 34. Gata si ep 7,dar numai eu ma uit la el?

  • DA.

  • NU, si eu ma uit la el!!

 35. Livia urmaresti serialul Guam Heo Jun?

 36. Urmeaza sa-l urmaresc,am prea multe incepute,si nu mai inteleg nimic dupa aia!

 37. Buna seara.
  Stiu ca intrebarea pe care o voi pune nu are legtura cu acest serial, dar nu am stiut unde sa o pun.
  Am urmarit Imaparateasa de fier, dar am pierdut secventa in care erau date informatii despre printul Wang Ok, sotul lui Seol. Mama mi-a zis ca tatal lui a fost chiar imparatul Taejo. Asa e? Cine au fost parintii acestui personaj?
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 38. Eu am descarcat episoadele din serial de pe urmatorul link in format HD:
  http://asiandramadownloads.com/korean-drama/the-blade-and-petal/
  Stiu cum se adauga o subtitrare la un fisier video si imi doresc sa vad serialul cu subtitrare in romana. Cei de pe site-ul http://www.asiacinefil.com spun ca au subtitrat primele episoade din serial in limba romana dar nu am vazut nici un link de unde sa pot descarca fisierul cu subtitrarea in romana. Daca cineva stie unde puteau s[ puna subtitrarea sa imi raspunda. Va multumesc!

  • Buna dimineata.
   Cat timp va ramane postat pe net?

 39. Abia astept rularea sa pe canalele romanesti….!!!!!

 40. Andreuta asteapta! Eu deja l-am vazut,este un film ,putin mai altfel !

  • Stiu ca as putea astepta asa ,la nesfarsit, ca noi(canalele romanesti) asteptam sa treaca faima lucrului frumos……abia apoi ne trezim…..

 41. Şi eu sper să îl putem vedea pe canalele româneşti. Şi vreau să vă spun o noutate, pe acasă tv în curând va fi difuzat un serial coreean Winter Sonata sau “Cântec de iarnă”

  • Wow ! Am corupt si acasa tv , cu serialele coreene…….mama, suntem ”patroni”, nu alta….:*

 42. E de bine! Dar daca voiau audienta trebuia sa difuzeze ceva istoric si nou!

 43. Mă mir că se gândesc să mai difuzeze şi altceva decât telenovele sudamericane şi sper să fie la o oră convenabilă că tare aş vrea să il văd.

 44. Chiar acum l-am terminat de vizionat :) Mie personal mi-a placut, desi am auzit si pareri mai putin bune despre el…a fost ft diferit ca modalitate de filmare, si a avut constant o atmosfera mai intunecata. Kim Ok Bin si Uhm Tae Woong s-au potrivit de minune! Iar Choi Min Soo in rolul Yeon Gaesomun a fost sublim.

  • Yeongye Somun numele l-am mai auzit acum,in Gyebaek……Trebuie sa fie foarte interesant filmul……. dar totusi astept difuzarea lui…parca e altfel……………..

 45. http://www.youtube.com/watch?v=8_TQqVWAR3k OST part1 e frumoasa melodia..:*

 46. Am aflat că Winter Sonata va avea premiera pe Acasă tv pe data de 12 octombrie sâmbăta la ora 15:30

  • Buna, Ionela, tocmai asta spuneam si eu, ma mir cum de si acasa da seriale coreene…..e SUPER!

 47. Ai dreptate, dacă până şi acasă tv difuzează seriale coreene suntem pe drumul cel bun :*

  • Da da……urmeaza protv si antena1…..pana la urma euforia apartine de a1 iar acasa de pro….asa ca e randul lor….noi nu avem seriale de calitate, eventual cele regizate de S.Nicolaescu…dar foarte vechi…….:*

 48. Deci până la urmă valul serialelor coreene loveşte în cât mai multe televiziuni, deja cele mai importante trusturi Tvr, Intact şi mai nou Media Pro le difuzează, sunt ca o gură de aer proaspăt :)

  • Asa e ……s-a ticnit lupul!!!!!nu poate fi decat o veste buna pentru noi…

   • Dacă am avea timp să le urmărim pe toate ar fi minunat, dar din păcate timpul nu ne prea îngăduie să le urmărim pe toate şi ne rămâne să le vedem pe net.

 49. Ce parere aveti de finalul acestui film,nu-i asa ca va lovit marfarul?

  • Da, Romeo si Julieta de-a dreptul!!!

Leave a Comment