koreafilm

The Blade and Petal (k-drama)

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , , , , , ,

sub_top_3

Published on iulie 03, 2013 with 85 comentarii

de Ramona J. şi Ana-Maria Ruse

În luna lui cuptor (iulie, anul curent), cei de la KBS au pus în “avangarda” viitoarei lor producţii saeguk, The Blade and Petal (칼과 꽃), o artilerie grea, atât la propriu cât şi la figurat. Intuitiv doar prin citirea titlului, gândul ne poartă către vremuri grele atunci când dragostea era greu pusă la încercare, iar dacă aruncăm o privire şi asupra distribuţiei, nu putem decât să ne aşteptăm la ceva incitant.

Acţiunea dramei se petrece în perioada Goguryeo, iar în rolurile principale îi vom regăsi pe Uhm Tae-woong şi Kim Ok-bin, doi îndrăgostiţi, ai căror taţi se află în conflict unul cu celălalt. Ideea conflictului mocnit dintre părinţii celor doi îndrăgostiţi ne poate duce cu gândul la povestea de dragoste dintre Romeo şi Julieta, şi dacă tot am amintit, din lumea dramelor coreene, ne aminteşte oarecum de The Princess’s Man, serial în care rolul unuia dintre taţii îndrăgostiţilor a fost jucat de un actor care v-a prelua din nou un rol similar în serialul despre care vorbim. Cei doi se vor lovi nu doar de împotrivirea taţilor dar şi de o conspiraţie politică făcând astfel ca soarta unei întregi ţări să fie cea care-i desparte.

Titluri alternative: Sword and Flower, Knife and Flower
Genul: Istoric, romance, melodramă, acţiune;
Nr. de episoade: 20;
Post: KBS2
Perioadă de difuzare: 3 iulie – 5 septembrie 2013;
Ziua şi ora: miercuri şi joi, 21:55.

Regia este asigurată de Kim Yong-soo, cel care a regizat şi Equator Man, iar scenariul de către Kwon Min-soo (Mom Is Pretty Too).

Producătorii serialului au lansat un prim poster oficial, nemaivăzut până acum, reprezentând corpul unei femei înarmate cu o sabie, dar al cărei chip nu este dezvăluit. Este vorba probabil de eroina noastră.

Cei doi venerabili ai războiului (cei doi taţi ai eroilor noştri) sunt interpretaţi de către Kim Young-chul (IRIS 2, The Princess’s Man) care va fi regele Young-ryu al Goguryeo şi Choi Min-soo (Happy Ending) care-l va interpreta pe generalul Yeon Gaesomun. Vor lupta pe viaţă şi pe moarte, pentru a prelua controlul asupra tronului Goguryeo, chiar în anii când această eră Goguryeo va apune.

În această luptă pentru putere, vor fi prinşi la mijloc prinţesa Moo-yeong, fiica regelui Young-ryu, interpretată de Kim Ok-bin şi Yeon-choon, fiul nelegitim al generalului Yeon Gaesomun, interpretat de către Uhm Tae-woong, generalul Yeon Gaesomun fiind cel care-l asasinează pe rege şi pe familia acestuia.

Prinţesa Moo-yeong e genul de femeie loială, curajoasă şi capabilă, iar regele Young-ryu se bazează mai mult pe ea decât pe fiul său care ar urma la tron, de aceea nu ezită să răzbune moartea injustă a tatălui ei.

Yeon-choon, fiind fiul nelegitim al generalului avid de putere, se luptă ca tatăl său să-l recunoască, şi să-l accepte, iar pentru asta devine gardă regală şi îşi etalează calităţile de luptător. Astfel devine garda de corp a prinţesei Moo-yeong.

Pentru Kim Ok Bin, Sword and Flower va reprezenta revenirea pe micul ecran, ultimul serial în care a jucat fiind Money’s Warfare (2007), şi totodată prima producţie istorică în adevăratul sens al cuvântului. De cealaltă parte, pentru Uhm Tae Woong va fi prima dramă istorică după Queen Seondeok (2009).

La prima citire a scenariului, cei doi actori veterani ai micului ecran (cei doi taţi războinici) şi-au însuşit spiritul competitiv din paginile scenariului, fiecare având grijă să-l ia sub aripa sa protectoare pe fiul sau fiica sa. Astfel, Kim Young-chul i-a recomandat lui Kim Ok-bin: “Trebuie să ai adânc întipărit în minte şi inimă faptul că eşti fiica unei familii valoroase”, iar apoi a urmărit împreună cu ea pe scenariu, replicile ei, în timp ce Choi Min-soo a petrecut pauza vorbind cu Uhm Tae-woong despre personajele lor.

Lee Jung-Shin (basistul trupei CN Blue) îl va interpreta pe Si-woo, un orfan care rătăcea pe străzi înainte de a se alătura unui grup secret condus de So Sa-bun (Kim Sang-ho), devenind astfel un expert al artelor marţiale. Nu se revoltă împotriva faptului că are situaţia pe care o are, este franc, nu se ascunde şi spune ceea ce vrea să spună atunci când doreşte acest lucru. Este cel mai bun spadasin din Goguryeo şi garda de corp a prinţesei Goguryeo devenind astfel „umbra prinţesei”. Personajul său este descris ca fiind unul carismatic atunci când luptă, însă este un romantic fără speranţă când vine vorba de prinţesă, şi se confruntă deschis cu rivalul său. Knife and Flower este a doua dramă în care apare membrul trupei CN Blue. Prima lui apariţie a fost în serialul My Daughter Seo-young.

Choi Min-soo (Happy Ending, Warrior Baek Dong-soo), îl va interpreta pe Yeon Gaesomun cel care a fost unul dintre cei mai afurisiţi dictatori militari din istorie, avid să pună mâna pe tron, el este cel care îl va asasina pe rege. Se pare că aceste roluri de “bad guy” (sau tipul mare şi rău ) i se potrivesc de minune lui Choi Min-soo, să ne aducem aminte de rolul său din Warrior Baek Dong-soo, unde a fost pur şi simplu hipnotizant, deci ne aşteptăm de la el să aibă un rol pe măsură.

Kim Young-chul îl va interpreta pe regele Yeong-ryu, tatăl prinţesei Moo-yeong, al 27-lea rege Goguryeo cel care va fi asasinat de către generalul Yeon Gaesomun. Vom avea deci în această dramă intrigi ţesute în interiorul Palatului Regal.

Park Soo Jin (My Girlfriend is a Gumiho) va fi un alt personaj principal. Ea o v-a interpreta pe Moo Sul, o extraordinară luptătoare, şi fiica unui politician din garda lui Yeon Gaesomun. Moo Sul este îndrăgostită de Yeon-choon.

După moartea tatălui ei, prinţesa Moo-yeong promite să-şi răzbune tatăl însă se îndrăgosteşte de fiul inamicului ei. Drama este descrisă ca o „poveste tragică de dragoste dintre un bărbat şi o femeie din familii rivale, o dragoste petrecută între sabie şi flori”.

Actorul Lee Min-ho-I, a mai jucat rolul de prinţ (sau de rege), având la activ multe drame saeguk. În Knife and Flower va avea o apariţie specială şi îl va interpreta pe fratele prinţesei Moo-yeong, un tânăr prinţ care este potrivit să fie urmaş la tronul tatălui său, însă generalul Yeon Gaesomun se va opune cu vehemenţă instalării sale.

Ohn Joo-wan (Twelve Men in a Year), îl va interpreta pe Jang, nepotul regelui Yeong-ryu. El este comandantul trupei de războinici ai regelui fiind credincios îndatoririlor sale. Se simte un pic atras de  prinţesă însă primeşte “o ofertă pe care nu o poate refuza” din partea generalului Yeon şi sfârşeşte prin a trăda familia regală. Drept răsplată, va fi încoronat ca următorul rege (şi ultimul rege al Goguryeo), Bojang, dar ulterior îşi dă seama că nu este decât o simplă marionetă în mâinile lui Yeon Gaesomun şi decide să-l înfrunte făţiş pe acesta. Ohn Joo-won a declarat: “Sunt încântat să joc în această dramă şi să lucrez cu nişte oameni extraordinari. Ar trebui să lucree şi mai mult pentru că eu sunt ultimul care m-am alăturat acestei echipe.

Actorul Kim Sang-ho îl va interpreta pe So Sa-bun, conducătorul unui grup secret care plănuieşte să se răzbune pe generalul Yeon Gaesomun.

În alte roluri: Goo Won (Ho Tae), Yoon So Hee (Nang Ga), Kim Hyo Sun (Young Hae), Lee Dae Ro (Sun Hee Young),
Kim Joo Young (Hae Tae Soo), Jeon Hyun (Tae Kyung), Ahn Dae Young (Yeon Jung Ro), Lee Dae Yeon (Do Soo),
Park Yoo Seung (On Sa Moon), Joo Jin Mo (Yang Moon), Hyun Chul Ho (Yang Jin Wook), Moon Hyuk (Jin Goo),
Bang Hyung Joo (Choon Myung), Jo Jae Yun (Boo Chi) şi alţii.

Harta personajelor:

Sword and Flower va rula pe micile ecrane, după terminarea dramei Mandate of Heaven.

Surse: Hancinema, Dramabeans, Soompi, Naver.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

85 comentarii

There are currently 85 comentarii on The Blade and Petal (k-drama). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. foarte frumos serial pacat ca sunt doar 20 de episoade daca ar fi mai multe ii iubesc pe toti actori pacat ca sa terminat daca ar mai incepe ador serialul asta daca mai incepe sa ma anuntati si pe mine bine abia acuma am apucat sa il vad ca l-au difuzat acuma pe National TV .Este foarte interesant fiecare episod si cum stai in suspans sa il vezi pe urmatorul pacat ca nu mai incepe mai multe episoade >

  2. Cu ceva timp in urma incepusem sa urmaresc serialul (nu am vazut toate episoadele atunci).. dar, sincer nu mai stiut pe ce site… Stiti cumva unde il pot vedea?

  3. si eu doresc sa-l vad,in perioada in care a fost dat pe National nu am fost acasa, asa ca-l asept cu nerabdare poate il vor relua, ce frumoase seriale au fost date pe tvr si pe National acum tvr-ul nici nu mai vor sa auda de serialele coreene, singurul National ne mai da acum dar si el cu greu s-a decis sa mai dea cate un serial corean, asta e ce sa facem….

Leave a Comment