Ana-Maria Ruse [KF]

2NE1 is back! (1)

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Coreea azi, Hallyu, Han style, Hanguk Eumak - Muzica, K-Pop, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , ,

FALLING in LOVE_HD.avi_000225057(1)

Published on iulie 30, 2013 with 6 comentarii

Fetele din trupa 2NE1, mai exact CL (Lee Chae Rin), Park Bom, Dara (Park Sandara) şi Minzy (Gong Min Ji) s-au reîntors pe scena muzicală la exact un an de la lansarea single-ului “I Love You”, despre care aţi aflat mai multe în articolul publicat de Koreafilm anul trecutYG Entertainment, agenţia care le manageriaza pe fetele devenite un fenomen mondial, a anunţat în luna iunie proiectul care se află în desfăşurare şi care presupune lansarea, începând cu luna iulie, a câte unui single şi music video, până în luna octombrie, când un întreg album va apărea pe piaţă. Prima melodie a avut premiera pe youtube în 7 iulie, se numeşte “Falling In Love”, şi are deja peste 8 milioane de vizualizări. Genul melodiei este unul nou şi neaşteptat de către fanii 2NE1 (numiţi Blackjacks), este în stil reggae, e o melodie veselă, potrivită verii, iar cu ocazia aceasta, trupa a avut şansa să arate o nouă atitudine, mai veselă, mai relaxată. Refrenul melodiei este cântat de Park Bom, cu vocea ei incofundabilă, Minzy are două părţi principale din melodie, iar vocea ei pare mult mai matură şi mai consistentă, lui Dara i-au fost oferite alte două părţi din melodie, iar rapping-ul îi revine ca de obicei lui CL, în stilul pe care l-a lansat odată cu hit-ul ei “The Baddest Female” (care a reprezentat şi lansarea ei solo). CL şi-a promovat single-ul solo doar la SBS Inkigayo (pe canalul youtube 2NE1 găsiţi toate scenele.)

Ceea ce a surprins la noua melodie sunt părţile “Are you ready?” şi “Touch me over here, touch me over there”, părţi care au fost cântate de CL în intro-ul piesei “I Love You” la revenirea de la SBS Inkigayo din 2012, care arată fie că noua melodie era în pregătiri încă de anul trecut, fie s-a plecat de acele versuri în construirea single-ului. Fanii au fost super încântaţi de melodie, care a fost promovată la emisiunile de tip music trend, cum ar fi SBS Inkigayo, MBC Music Core, M Countdown sau KBS Music Bank, la care fanii votează melodia preferată. Comeback-ul a avut loc în 11 iulie la M Countdown, iar fetele şi-au făcut apariţia pe scenă în două rânduri de ţinute, primele apar şi în MV, şi fac parte din colecţia vară-primăvară Versus 2013. Cel de-al doilea rând de ţinute aparţin brandului american KESH x American Apparel, iar încălţările sunt Giuseppe Zanotti. Apoi 2NE1 a urcat pe canalul lor de youtube dance-practice-ul coregrafiei, clip care a adunat peste 1 milion de vizualizări. În 13 iulie la MBC Music Core, fetele au purtat ţinute de la Emma Cook’s, Shaun Samson sau Chanel. În 14 iulie la SBS Inkigayo fetele au pregătit o scenă specială, cu melodia lui CL “The Baddest Female” ca intro, şi cu ţinute all-white din colecţia Alexander Wang Spring/Summer 2013, plus aceeaşi pantofi semnaţi Giuseppe Zanotti. Pe data de 18 iulie a avut loc ediţia premiilor Mnet 20’s Choice, unde 2NE1 a participat cu ambele melodii, şi a îmbrăcat varianta neagră a ţinutelor Alexander Wang + Giuseppe Zanotti. CL a câştigat chiar premiul “20’s Style”. Ea a sosit la eveniment însoţită de Lee Jong Suk, actor şi model, care apare şi în MV “Falling in Love”, şi a purtat o ţinută semnată Tom Ford, şi pantofi Saint Laurent. Prima victorie pentru 2NE1 cu “Falling In Love” a avut loc la MBC Music Core din 20 iulie, fetele câştigând primul loc în topul telespectatorilor, în defavoarea trupelor A Pink şi Dinamic Duo. De data aceasta, 2NE1 a purtat marca italiană MSGM. A doua zi au câştigat în faţa celor de la A Pink şi Davichi, la SBS Inkigayo. 2NE1 a purtat cu această ocazie haine din colecţiile Mary Katrantzou’s şi Balmain, care se regăsesc şi în MV. Pe data de 27 iulie, MBC Music Core a ţinut o ediţie specială, Summer Festival, în aer liber, la care a participat şi 2NE1, îmbrăcate tot de la MSGM. Promovarea noului single s-a încheiat pe data de 28 iulie tot la SBS Inkigayo, şi tot în ţinute din colecţia MSGM Următorul single 2NE1 va fi lansat pe 7 august, titlul melodiei a fost anunţat deja pe site-ul YG News, şi se numeşte “Do You Love Me?”. Interesant este faptul că videoclipul nu va fi filmat în stilul clasic MV (Music Video), ci Home Video, adică filmat cu telefonul sau camere de stil vechi, ceea ca va crea un aspect natural, casual. Se pare ca 2NE1 şi-a pus în minte să uimească fanii vara aceasta.

Fanii au fost uimiţi şi de noua schimbare de coafură a Darei, care s-a vopsit blondă, de peruca roz a lui Minzy, sau de lentiletele de contact albastre ale lui Bom. Pe lângă faptul că muzica lor este foarte frumoasă, fetele de la 2NE1 sunt şi fashioniste convinse, dovadă stilul puternic vestimentar care le caracterizează.

Aşadar, să aşteptăm data de 7 august!!! La sfârşitul fiecărei luni voi prezenta fiecare single în parte. Ne reauzim pe 30 august!

Surse: YG News, Youtube, Eiffel In Seoul

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on 2NE1 is back! (1). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Se pare ca e o revenire in forta! Super……..atat stilul lor cat si ele……….de apreciat relansarea,care poate e pe plan international, si nu doar in Coreea…:*

    • Asa este! Pe plan international chiar si Billboard le mentioneaza pe site-ul lor.

  2. Te prinde melodia, eu am ascultat-o mai ales cand aveam prea multe de facut, te relaxeaza.

    • Exact!! Asta face, te relaxeaza :)

  3. Mulţumim pentru articol Ana, eu nu prea ascult kpop, dar îmi place această trupă :)

  4. Foarte frumos!!! Multumim,Ana! Fetele sunt chiar ffff dragute, canta frumos si merita ascultate. Astept cu nerabdare si articolul urmator!

Leave a Comment