Ana-Maria Ruse [KF]

The Moon Embracing the Sun – episodul 19

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Povestea, Recenzii Koreafilm, The Moon Embracing the Sun

Tagged: , ,

moon19-00523

Published on aprilie 29, 2013 with 24 comentarii

Song of the Moon by V.A

După declaraţiile de dragoste, Hwon îşi doreşte să joace cu Yeon Woo jocul pe care îl jucase aceasta cu Yang Myung şi copiii la infirmierie. Yeon Woo îl învaţă, dar regele e clar pe lângă, iar Hyung Sun îl ajută să nu se facă de râs. Yang Myung pare să accepte oferta ministrului Yoon de a trece de partea acestuia şi de a-l detrona pe rege.

Bo Kyung realizează că tatal ei intenţionează să o abandoneze, şi merge să-l avertizeze pe rege, doar ca să-l găsească alături de Yeon Woo. Nok Young revine la palat pentru a o vedea pe Yeon Woo, iar aceasta îi mulţumeşte pentru tot ce a făcut în ultimii 8 ani pentru ea. Regina ordonă un blestem asupra rivalei sale, dar Nok Young realizează asta şi opreşte blestemul cu propriul corp, lăsând-o pe Bo Kyung în isteria ei.

Yeom află că moartea surorii sale a fost de fapt o crimă, că ea este de fapt în viaţă, iar prinţesa Min Hwa a fost implicată în asta. Vestea pică asupra lui ca un trăznet, iar Min Hwa îşi cere iertare în lacrimi. Sperând că Yeom îl va învinovăţi pe rege, ministrul Yoon trimisese biletul în care îi spunea totul, dar văzând că acesta nu are intenţia asta, trimite asasini să-l ucidă. Seol îl protejează cu preţul propriei vieţi, şi îi mărturiseşte ce simte pentru el, dar şi că sora lui trăieşte, înainte să-şi dea ultima suflare.

Regina-mamă moare în încăperile sale, probabil fiind otrăvită din ordinul ministrului Yoon. Yeon Woo deplânge moartea lui Seol în braţele regelui.

Ministrul, oamenii lui şi Yang Myung pun la cale lovitura de stat, care va avea loc în timpul festivalului de vânătoare. Regele o trimite pe Yeon Woo la loc sigur. Vânătoarea începe, soldaţii pătrund în palat, iar cei doi fraţi îşi aţintesc săbiile unul spre celălalt. Yang Myung îl anunţă că sorţile lor s-au inversat, iar norocul lui s-a terminat.

***Fotografiile din rezumat sunt capturi din serial***

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on The Moon Embracing the Sun – episodul 19. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Mulţumim pentru rezumat :)

 2. Ce rău îmi pare că Seol moare… Mereu a fost alături de Yeon Woo şi a apărat-o, dar acum moare sacrificându-se pentru omul iubit, atât de trist…

 3. Yeom află în sfârşit de implicarea soţiei sale în încercarea de asasinare a surorii sale şi sigur va suferii, până la urmă Min Hwa eu cred că nu a avut intenţii rele şi nu e atât de vinovată, principalii şi adevăraţii vinovaţi sunt regina-mamă şi ministrul Yoon, ei sunt cei care au vrut să o ucidă pe Yeon Woo pentru putere, prinţesa a fost doar un obiect de care s-au folosit, ea s-a îndrăgostit de Yeom şi pentru a fi cu el a fost în stare de orice, dar nu cred că ştia chiar în ce se bagă :)

  • foarte corect

 4. Da….foarte bun rezumat, si foarte adevarata demonstratie de dragoste…prin sacrificiul suprem.. intrebarea ramane: merita, cei carora le sunt dedicate, pana la sfarsit ?!..

 5. Multumesc, Ana. Sper ca printesa Min Hwa sa fie iertata si sa nasca pruncul cel frumos si destept prezis de mica preoteasa.

 6. Şi îmi pare rău că cei doi fraţi îşi încrucişează săbiile, mi-aş fi dorit să se înţeleagă până la sfârşit dar asta e…

 7. nu vreau sa stric misterul…dar raman cei mai buni prieteni..e un artificiu folosit de rege pentru a demasca ministrii corupti

 8. Multumesc pentru rezumat! Urmeaza o mare surpriza in ultimul episod!

  • ce surpriza? Mor de nerabdare!!!

 9. Asa este, ticalosii sunt adultii care s-au folosit de copii si nu manifesta nici cea mai mica urma de remuscare pana in ultima clipa. Orice pedeapsa ar primi ar fi tot prea mica pentru ceea ce au facut… Pentru cei care inca nu au aflat: TVR va relua Kingdom of Winds incepand de luni, 6 mai, de la 0ra 17:40′. Apare in TV Mania de azi.

  • Mulţumim pentru informaţie Andrada, dacă era vreun serial care vroiam să îl revăd, acela este Regatul Vântului, de aceea mă bucur foarte mult că îl vor da în reluare, chiar îmi era dor să îl revăd pe Song Il Gook în rolul lui Muhyul :) <3

 10. A fost un episod foarte trist, îmi pare atât de rău că Seol a muri :(( oare regele ştia că fratele său plănuieşte o lovitură de stat? Mie mi s-a părut că ştia, şi nu prea am înţeles ce se întâmplă, probabil mâine vom înţelege ce se întâmplă… Într-un fel îmi pare rău de regină, e abandonată de propriul tată şi suferă, dar îşi merită soarta, cum a spus şi Nok Young ştia de tot complot şi la păcălind-ul pe rege, şi în plus niciodată nu a fost potrivită ca regină :)

  • eu ma astept ca Yang Myung sa…nu stiu…sa se dea de partea regelui, adica sa fi fost de la inceput de partea regelui, iar lista cu numele ministrilor sa fi fost luata pentru dovezi…sa dovedeasca care erau tradatorii in cazul unui proces…sau ceva in genul. Altfel nu-mi explic de unde stia regele cand avea loc lovitura de stat…

 11. Tvr1 va redifuza serialul “Tărâmul dintre vânturi ” [The Kingdom of the Winds, KBS2, 2008] cu Song Il-Guk ! Serialul are 36 de episoade (la tvr are 72 de episoade mai mici) !
  De luni, 06 mai incepe pe tvr1 “Legendele palatului: Tărâmul dintre vânturi” la ora 17:40! [Legendele palatului: Tărâmul dintre vânturi a fost a zecea producţie sud-coreeană de la TVR 1, Din 3 octombrie 2010] pacat ca nu da un serial nou….pe acesta l-am mai vazut <3

 12. Asta este de pe facebook!
  @ionela: In episodul urmator ai sa intelegi totul!

 13. Normal ca stie si regele, si eunucul care l-a sluit indeaproape, si Woon, garda de corp. Toti erau pregatiti si s-au purtat ca in fata unei mari batalii. De altfel este o mare batalie pentru ca la sfarsitul ei, vor fi doar un soare si o luna pe cer.

 14. Imi place tare mult cum au folosit metafora cu vanatoarea si acum dar si mai devreme in film intr-o discutie mai veche intre prim ministru si rege, daca va amintiti. Mi se pare foarte potrivita pentru situatie. De fapt au fost multe astfel de metafore in film. E un serial al metaforelor, incepand cu titlul.

 15. Dupa asa multe sacrificii azi, sper ca maine sa isi gaseasca fiecare locul in asa fel incat situatia din regat sa fie in echilibru, dar si ei sa fie fericiti.

 16. Multumim penteu rezumat!! Foarte bun!! Abia astept episodul de maine! Cei care nu l-ati vazut veti avea parte de o mare surpriza din partea regelui si a lui Yang Myung..abia astept sa o mai vad pe Yeon U in noua ipostaza. Va fi un episod incarcat: va fi si fericit dar si foarte trist..multe personaje vor muri.

  • Maria, mi-ai starnit interesul”va fi fericit dar si foarte trist”…desi putem vedea episodul pe net prefer sa il vizionez maine…..

   • va fi exact asa cum credeam eu. Am citit prima parte a unui rezumat in engleza, pentru ca doar aia ma interesa, dar tot astept cu nerabdare sa vad episodul <3 va fi total awesome <3

 17. Multumesc frumos pt rezumat,Ana! Desi scriu comentariul acum, am vazut episodul aseara si sunt curioasa care va fi sfarsitul…vreau happy ending…

 18. *La ultimul episod iar nu pot comenta şi voi comenta aici. S-a terminat încă serial care a devenit unul dintr-e preferatele mele şi va rămâne mereu în sufletele noastre, a fost un serial superb, dar cu un final fericit dar totuşi trist, încă nu îmi vine să cred că Yang Myung a murit, a fost un frate bun care a suferit foarte mult, de ce a trebuit să moară? Mi-ar fi plăcut să îşi găsească pe altcineva şi să trăiască fericiţi toţi 4… Şi mă bucur că Yeom a iertato pe Min hwa…

Leave a Comment